Návštěvník YPO Odesláno 23. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2010 YPO: Si mě nasral, s hodinkama končíš? vidíš sem zapomněl zvednout cenu - slevy dává každej vořech Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Adam99 Odesláno 23. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2010 Varianta k Sebenze je Bradley Alias I porovnání obou nožů Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Traveller Odesláno 23. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2010 já bych nejradši tohle = v Česku drahý jako prase a z venku se bojím nějakého fejku Ta moje se ti nelíbila? Jinak fejku bych se nebál - dělají se klony, ale nejsou úplně stejné. No a od prověřeného dealera je nákup hračka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 23. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2010 (upraveno) Ta moje se ti nelíbila? Jinak fejku bych se nebál - dělají se klony, ale nejsou úplně stejné. No a od prověřeného dealera je nákup hračka. jo líbila, ale musím si zvykat na ty ceny (stejný jak u hodinek ) dík za odkaz - víš jaký je rozdíl mezi verzí CLASSIC a Regular ? http://www.truenorthknives.com/vcom/index....347_348_404_411 Upraveno 23. ledna 2010 uživatelem YPO Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 23. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2010 Varianta k Sebenze je Bradley Alias I porovnání obou nožů Aber Vorsicht. Das Bradley ist dicht im Windschatten. Ich würde es keinesfalls als "Sebenza für Arme" bezeichnen, sondern als "Sebenza für Rechner". Tolles Messer. he he - nevypadá špatně, ale když už tak už Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Traveller Odesláno 23. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2010 (upraveno) Regular se myslím už nedělá. Rozdíl je ve tvaru střenek (classic je taková hranatější, shora prohnutá) a i ve tvaru čepele. Podle mě je klasika regular. Upraveno 23. ledna 2010 uživatelem Traveller Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 23. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2010 Regular se myslím už nedělá. Rozdíl je ve tvaru střenek (classic je taková hranatější, shora prohnuté) a i ve tvaru čepele. Podle mě je klasika regular. THX Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 26. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2010 (upraveno) Jojo - echt sebenza je imho Regular. Milovníci balisongů - TADY je jeden Chtorrův krasavec na prodej... edit: ...hele YPO, abych ti zamotal šišku... tohle je taky pořádnej mesr: Upraveno 26. ledna 2010 uživatelem bandicoot Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lolohh Odesláno 26. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2010 YPOuši, podívej se na menší Sebenzu. Dle mého názoru by ti mohla vyhovovat víc, velikost by ti podle mě stačila. A až jí pak budeš prodávat, tak já jí od tebe koupim (ale proto ti jí pochopitelně neradim). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 26. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2010 Jojo - echt sebenza je imho Regular. edit: ...hele YPO, abych ti zamotal šišku... tohle je taky pořádnej mesr: Tahle Almara je dobrá... Dal bych jí přednost před Sebenzou... kterou jsem ale nikdy zvlášť nemusel... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 26. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2010 Navíc VG 10 je podle mně ideál.. spolu s ATS 34 jsou to dle mého subjektivního zkoumání nejlepší materiály na čepele běžně používaných a nošených nožů... Byť, nebo právě proto, že už nejsou ani moc moderní... Taková ATS55 už pak není to pravé ořechové Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 26. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2010 (upraveno) Pánové... po delším období, kdy jsem měl pocit, že tak praktickou věc, jako jsou nože, v mém životě zcela vytěsnily věci tak nepraktické jako jsou hodinky, jsem se zase našel... Za návrat mé duše do do světa chladné oceli může Hejkal, ctihodný mistr nožíř z hradu Sovinec. Od října 2007 nám uzrával v hlavě a jemu pod rukami. A tady je... Zvláštností je nejen jedovaté ostří, ale i jedovaté dřevo z prastarého hradního tisu. edit: fotku jsem si vypůjčil z vlákna mistra Hejkala von Sovinec na knife.cz Upraveno 26. ledna 2010 uživatelem bandicoot Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lolohh Odesláno 26. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2010 Máš ho? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 26. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2010 edit: ...hele YPO, abych ti zamotal šišku... tohle je taky pořádnej mesr: jooo - mohl bych to sbírat podle abecedy - zatím mám dvakrát B a jednou V Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 26. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2010 Máš ho? Zatim ne, Hejkal se s nim ještě mazlí... Bude cca za tejden. Už jsem měl obavy, že to vyšumělo, Hejkal piloval tenhle výbrus čepele a ejhle. Je jako zralý víno... a teď je na mě jakou čepel a tis dostanou patinu... Na tom noži je podstatný, že je kovářsky zbouchanej, žádný lepení broušení nebo tak - i ty nejtky jsou poctivě nabouchaný, ten bolstr je taky kovanej a nebroušenej - to se mi na Hejkalovi líbí, je tam kus kovařiny. Specifickým znamením Hejkala je balkánská pojistka. Slušná vychytávka založená na páce, nikdo jinej jí tu nepoužívá. Je to vidětTADY úplně dole. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 26. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2010 A tebe neštve, že je na první pohled na ěm vidět, že je nedokonalý, tj. že nemá přesnost linií a povrchového zpracování na 100%, že je díky tomu na něm vidět, že je dělaný "doma", resp. že je to poměrně hrubá kovářská práce? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Traveller Odesláno 27. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. ledna 2010 A tebe neštve, že je na první pohled na ěm vidět, že je nedokonalý, tj. že nemá přesnost linií a povrchového zpracování na 100%, že je díky tomu na něm vidět, že je dělaný "doma", resp. že je to poměrně hrubá kovářská práce? A to se ptáš vážně nebo si z něj děláš prdel? Proč by mu to mělo vadit? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 27. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. ledna 2010 (upraveno) A tebe neštve, že je na první pohled na ěm vidět, že je nedokonalý, tj. že nemá přesnost linií a povrchového zpracování na 100%, že je díky tomu na něm vidět, že je dělaný "doma", resp. že je to poměrně hrubá kovářská práce? Až budu chtít gentlemanský nožíček, tak si pořídím třeba Pajla nebo Pokornýho. Chtěl jsem hrubej nůž, proto jsem oslovil Hejkala. Nůž, na kterým za 50 let nebude poznat doba vzniku. K filigránským nožířským pracem mám zatím odstup, líbí se mi hrubší kucháky a proto mám rád Dohnaly, Hejkala, Hloha... edit: Je to jen úhel vnímání - např. povrchová úprava třeba bolstru je 100%, ale nikoliv polish, ale kladivo, a takhle je to se vším... edit2: ještě pro dolpnění - nůž je zcela dle zadání - tedy minimum broušení, maximum kladiva - brousit umí každej, domlá*** to na kovadlině aby to fungovalo, málokdo Upraveno 27. ledna 2010 uživatelem bandicoot Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 27. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. ledna 2010 A to se ptáš vážně nebo si z něj děláš prdel? Proč by mu to mělo vadit? To se ptám vážně.. Mně to vadí, já takové nože nerad, já mám rád nože dovedené k dokonalosti Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 27. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. ledna 2010 Až budu chtít gentlemanský nožíček, tak si pořídím třeba Pajla nebo Pokornýho. Chtěl jsem hrubej nůž, proto jsem oslovil Hejkala. Nůž, na kterým za 50 let nebude poznat doba vzniku. K filigránským nožířským pracem mám zatím odstup, líbí se mi hrubší kucháky a proto mám rád Dohnaly, Hejkala, Hloha... edit: Je to jen úhel vnímání - např. povrchová úprava třeba bolstru je 100%, ale nikoliv polish, ale kladivo, a takhle je to se vším... edit2: ještě pro dolpnění - nůž je zcela dle zadání - tedy minimum broušení, maximum kladiva - brousit umí každej, domlá*** to na kovadlině aby to fungovalo, málokdo Jasně, to potom jo. Já tyhle "kovářské práce" nikdy neměl rád a nejvíc mně někteří nožíři srali tím, že to vydávali za ůčel, ale ve skutečnosti to prostě jemněji udělat neuměli :-) :) Já dávám přednost naprosto přesným pracem... obrazně řečeno, ty rád gotiku, já rád renesanci :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se