Přejít na obsah

Nože

Doporučené příspěvky

tebe to nebere, ale já jsem ten, kdo nemá nůž...

když sem vás poznal, tak jste měli v ruce nůž jen když jste se ládovali fritovaným camembertem s pošírovanou hruškou

Chceš půjčit "tvýho" Bucka?

A teď mám u sebe nůž pořád minimálně jeden, občas dva a už jsem s nima otevřel tři obálky :D Zlatej camembert :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

s nozi Browning mam spis spatne zkusenosti... peclive bych vybiral ocel... :)

Fakt je, že osobně žádnej Browning nemám a nikdy jsem neměl. Jenom vim, že maj v nabídce spoustu páráků. No nic, mám v práci kolegu myslivce, kterej běžně párá divočáky, tak zkusim něco zjistit od něj.

Ikdyž teda tenhle by nemusel bejt špatnej. Ocel AUS8.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem Horhe
Odkaz ke komentáři

To budeš moc hodnej. Já zatím koukal po tomhle a moc jsem to neupřesnil :whistling: Zavírací a cena kolem 2t.

Po odkazu co jsi dal koukám že za dva tisíce to asi nebude žádná hitparáda :sweatdrop:

Ale jo, je jich tam dost kolem tý dvojky. Zkus si projít všechno a koukej po tý oceli. Když to vezmu od "nejhorší" oceli tak 420HC - 440 A - B - C - AUS6 - AUS8....dál už tě to nemusí zajímat :)

Kolega myslivec tady dneska neni, tak pokud se ti nedostane fundované rady od někoho z členů, tak budem pokračovat po víkendu. Lovu zdar.

Upraveno uživatelem Horhe
Odkaz ke komentáři

Potřebuju něco oblýho plastovýho do obleku aby mi to netrhalo nitě.

Co tohle? http://www.noze-nuz.com/fallkniven/FNP1.php

Pořídil jsem si ho původně jako EDC nůž, ale je na mě malej, ale jako oblekáč super, akorát nemá klips, takže je jen do kapsy. Ocel parádní, dobře drží ostří a pořád holí. Pokud by se ti zamlouval, tak se ozvi nechal bych ti ho za o dost přijatelnější cenu.

Odkaz ke komentáři

Jak říkáš, hned po tom, že je malej, další důvod, proč půjde z domu :D

Ale pokud vybíráš něco do začátku, tak jak už někdo přede mnou zmínil, šel bych do 710 od Benchmadu. To fakt asi neurazí nikoho, špičková pojistka, slušná nástrojová ocel, celkový provedení parádní.

Upraveno uživatelem Godin
Odkaz ke komentáři

něco do začátku

Prej do začátku... vtipálku... pacient s diagnózou "knife.cz" jsem 5 let a za tu dobu jsem vlastnil desítky nožů; z těch lepších produkčních bych vypíchl 3 AlMar SERE, Benchmade Skirmish, Chris Reeve Sebenza. Nože jsem začal pouštět s nárůstem nákladů na hodinky, až jsem to přehnal, že mi nezbylo EDC.

Ale můj problém je vyřešen...

Děkuji členu Adam99 za příjemné setkání a na první pohled podivný a na druhý velmi "handy" a praktický a nůž Spyderco Frank Centofante. (výroba cca 98-00).

Fotky dodám.

edit: to nemělo v žádném případě vyznít jako "já, já, já" vytahování kolik jsem toho měl, kde jsem všude byl, ale jako pokorné doznání, že jsem magor nejen tady ;)

Upraveno uživatelem bandicoot
Odkaz ke komentáři

Po dlhej dobe mám pocit, že potrebujem si zakúpiť poriadný nôž na denné nosenie. Ale ktorý?

http://www.highlife.cz/noze-cold-steel-nuz...gunsite-ii-v228

http://www.noze-nuz.com/boker/B-01KAL101.php

http://www.highlife.cz/noze-cold-steel-nuz...eel-ak-47-v1126

Poradí niektorý ,,nožomil,,?

Prípadne nejaký iný návrh max do 100 EÚR.

Nakoniec u mňa skončil tento:

http://www.noze-nuz.com/coldsteel/CS58AL.php

Odkaz ke komentáři

Tak tady je moje poslední akvizice, Spyderco Frank Centofante II C50GP, ocel ATS34, střenky G10, rok výroby konec devadesátých let...

Bacha na lámání špičky u tohoto modelu.. Jinak pojistka vydrží překvapivě hodně, při razantnější práci ruka snadno sjede... ale jinak velmi elegantní prácička :)

Odkaz ke komentáři

Tak teď jsi mě n a s r a l :gun_bandana:

chceš říct soudruhu kapitáne...

Tak z tohodle "kšeftu" mám tuplovanou "radost".

1. Prodávající prodával starší nůž já jsem starší nůž koupil. Tomu odpovídala i cena. Tak nějak jsme tušili, že teoreticky by to mohlo být něco "rare", ale nechali jsme to koňovi...

2. Chtěl jsem EDC na používání, ne vitrínovku.

Takže se cejtim jako šejdíř a pořád nemám to obyčejný EDC.

To Adam99: já ten obchod chci vrátit, nejsem kšeftař, odborníci se tady rozplývají, fakt to takhle nechci - že je to u odborníků ceněný kousek jsem nevěděl, sleduju jen nový nože. Naprosto vážně. Nechci.

Pánové odborníci (Traveller, jejda), věřím ve vaší upřímnost a gentlemanství, pošete mi do SZ, co že je to za raritku a jako to má cenu... Anebo to pošlete členu Adam99. Děkuji za ochotu...

Odkaz ke komentáři

Já bych to tak neprožíval. Pravda je, že jsem vůbec netušil, že by tento nožík mohl být v ČR. Správná cena je prostě taková, aby byli jak kupující tak prodávající spokojeni. U nože, co již poměrně dlouho nevyrábí, to není snadné určit. Já vždy mrknu na ebay (do ukončených aukcí) a na různá fora do prodeje a tak si určím přibližnou cenu.

Mimochodem, myslím, že je to super EDC do kanclíku.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...