Paullus Odesláno 18. března 2007 Nahlásit Odesláno 18. března 2007 Jsem na Chronomagu newbie a jak jsem se ponořil do útrob tohoto fóra, začínám zjišťovat, že mám doma hodinky, o kterých se zde sem tam mluví. Někdy v druhé polovině minulého století jsem se dostal k náramkovým hodinkám zn. Longines (za pár stovek tehdy), o kterých mi bylo řečeno, že jsou to hodinky pro vojenské piloty. Posledně zmíněná informace byla částečně potvrzena vyrytým označením ?Majetek vojenské správy?. Stejným způsobem jsem dostal i ke stopkám zn. Heuer. Chtěl bych se proto zeptat, zda jsou zejména k těm Longineskám k sehnání ta zadní víčka (dýnka???), případně zda existuje možnost, jak tu rytinu nějak zacínovat či zabrousit. Poslední možnost se mi jeví už teď jako obtížná, protože ta rytba je dost hluboká.
Luk Odesláno 18. března 2007 Nahlásit Odesláno 18. března 2007 Jsem na Chronomagu newbie a jak jsem se ponořil do útrob tohoto fóra, začínám zjišťovat, že mám doma hodinky, o kterých se zde sem tam mluví. Někdy v druhé polovině minulého století jsem se dostal k náramkovým hodinkám zn. Longines (za pár stovek tehdy), o kterých mi bylo řečeno, že jsou to hodinky pro vojenské piloty. Posledně zmíněná informace byla částečně potvrzena vyrytým označením ?Majetek vojenské správy?. Stejným způsobem jsem dostal i ke stopkám zn. Heuer. Chtěl bych se proto zeptat, zda jsou zejména k těm Longineskám k sehnání ta zadní víčka (dýnka???), případně zda existuje možnost, jak tu rytinu nějak zacínovat či zabrousit. Poslední možnost se mi jeví už teď jako obtížná, protože ta rytba je dost hluboká. Jedna z věcí co dělá těmhle hodinkám cenu a ty jí chceš zlikvidovat??? Proč?
pepik Odesláno 18. března 2007 Nahlásit Odesláno 18. března 2007 Já ti ho vymenim za moje.Já mám hladké.Len musím vediet ,aký máš model.Já mám z roku 1937 a cal.15.94
Paullus Odesláno 18. března 2007 Autor Nahlásit Odesláno 18. března 2007 Jedna z věcí co dělá těmhle hodinkám cenu a ty jí chceš zlikvidovat??? Proč? Hned v úvodu jsem podotkl, že jsem začátečník (existenci tohoto webu jsem zjistil předevčírem), takže těžko mohu vědět, že ta rytina má nějaký sběratelský význam. Myslím, že kdyby na těch hodinkách bylo vyryto věnování H. von Karajana, asi bych takovou otázku nepokládal. Proklamace vlastnického práva ozbrojeného sboru na zadní části hodinek mi zas tak vzácná nepřipadla.
vor Odesláno 18. března 2007 Nahlásit Odesláno 18. března 2007 Tady se o těch hodinkách píše: http://forum.chronomag.cz/viewtopic.php?id=4880
Paullus Odesláno 18. března 2007 Autor Nahlásit Odesláno 18. března 2007 Tady se o těch hodinkách píše:http://forum.chronomag.cz/viewtopic.php?id=4880 Vore, díky moc za informaci, podrobně jsem si ten odkaz přečetl. Vidím ale, že se budu muset ještě hodně učit, spousta pojmů mi nic neříká, nevím např. co jsou kalibry atp. Ale docela mě všechny ty hodinky tady kolem chytily, až se trochu zorientuji, hodím ty svoje dvoje Longinesky do placu a za něco je vyměním.
altfretka Odesláno 19. března 2007 Nahlásit Odesláno 19. března 2007 Vidím ale, že se budu muset ještě hodně učit, spousta pojmů mi nic neříká, nevím např. co jsou kalibry atp. Doporucuji proklikat to zde: http://timewatches.us/e/longines/LWW.html z menu vlevo vybrat Czech military
xmenm05 Odesláno 19. března 2007 Nahlásit Odesláno 19. března 2007 Tady se o těch hodinkách píše:http://forum.chronomag.cz/viewtopic.php?id=4880 Vore, díky moc za informaci, podrobně jsem si ten odkaz přečetl. Vidím ale, že se budu muset ještě hodně učit, spousta pojmů mi nic neříká, nevím např. co jsou kalibry atp. Ale docela mě všechny ty hodinky tady kolem chytily, až se trochu zorientuji, hodím ty svoje dvoje Longinesky do placu a za něco je vyměním. Jestli jsou ve slušném stavu, tak to nedělej, hodnota a cena těchhle kousků jenom poroste ...
steel Odesláno 19. března 2007 Nahlásit Odesláno 19. března 2007 http://www.chronomag.cz/clanek/2005-12-21/...ke-hodinky.html
cigi Odesláno 19. března 2007 Nahlásit Odesláno 19. března 2007 Kolik za ně chceš? pošli mi email, prosím
Luk Odesláno 19. března 2007 Nahlásit Odesláno 19. března 2007 Kolik za ně chceš? pošli mi email, prosím :)
Návštěvník tolja Odesláno 19. března 2007 Nahlásit Odesláno 19. března 2007 Kolik za ně chceš? pošli mi email, prosím Vždyť píše,že by je ev.vyměnil.Dej mu trochu času na rozkoukání(doba hájení?),ať ho nevyplašíš =D
damankapsky Odesláno 19. března 2007 Nahlásit Odesláno 19. března 2007 Kolik za ně chceš? pošli mi email, prosím Vždyť píše,že by je ev.vyměnil.Dej mu trochu času na rozkoukání(doba hájení?),ať ho nevyplašíš =D Přesně tak Doba hájení by měla být stanovena v pravidlech Chronomagu!
lefty Odesláno 19. března 2007 Nahlásit Odesláno 19. března 2007 Něco jako "do dvou měsíců od registrace nebo 50 příspěvků NEŠKUBAT"? :-)
xmenm05 Odesláno 19. března 2007 Nahlásit Odesláno 19. března 2007 Něco jako "do dvou měsíců od registrace nebo 50 příspěvků NEŠKUBAT"? :-) Přesně tak, viz ty fortisy za 5 000,- kdo je trefil jásal ... nebo poradit férovou cenu ... ale zase aby se tady z toho nestal oceňovací server ...
vor Odesláno 19. března 2007 Nahlásit Odesláno 19. března 2007 Něco jako "do dvou měsíců od registrace nebo 50 příspěvků NEŠKUBAT"? :-) Souhlasím. Do 50 příspěvků neprodávat.
Andreas Odesláno 19. března 2007 Nahlásit Odesláno 19. března 2007 Já bych taky souhlasil s "dobou hájení", ale myslím, že v pravidlech již nějaká restrikce na prodej je...nebo se mýlím?
vor Odesláno 19. března 2007 Nahlásit Odesláno 19. března 2007 Myslím, že jo. Ale pokud tady začneš vypisovat o nějakejch hodinkách tak poslat e-mail ohledně odkupu Ti může každej.
Návštěvník tolja Odesláno 19. března 2007 Nahlásit Odesláno 19. března 2007 Já bych taky souhlasil s "dobou hájení", ale myslím, že v pravidlech již nějaká restrikce na prodej je...nebo se mýlím? Jasně,že je tam restrikce,ale já to chápu ve smyslu ochrany nováčka,tedy pro jeho dobro.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se