Sphinxx Odesláno 22. března 2013 Nahlásit Odesláno 22. března 2013 Zdravím všechny! Mám dotaz, který už jsem vznesl v jiném topicu, al nechci to tam dál plevelit a proto zakládám nové a své vlákno. Vybírám si mezi hodinkami značek Festina, Casio Ediface, Timex a ode dneška Stormy. Jde mi primárně o větší pouzdro kolem 46-50mm. Obcházím všechny možné hodinářství včetně Koscomu. Na ruce jsem měl toto: 1) http://tiphodinky.cz/katalog-hodinek/casio-edifice-ef-527d-1a-3.html - Casio - přijdou mi na mé ruce z nějakého důvodu malé, ale poměrně líbivé. 2) http://www.hodinky-koscom.cz/cz/festina-16488-5 - Festina - taky mi přijdou menší, ale jsou tak nějak docela líbivé až na "humpolácké" zpracování tahu - je vidět, že ocelový tah je fakt odfláknutý. 3) http://www.hodinky.cz/storm-aston-white.html - Storm - ty jsem měl na ruce dnes a jsou fakt perfektně zpracované. Vzhledem k tomu, že nosím i velmi bytelné ocelové šperky, tak se mi líbí asi nejvíc. Bral bych pouze provedení Laser Blue - s modřeným sklem. 4) http://hodinkytimex.cz/timex-expedition/1798-timex-t2n723-expedition-e-instruments.html - Timex - tyhle jediné modely jsem neměl na ruce a docela mě zajímají, nevím, kde v kamenné prodejně v Praze by bylo možné je vyzkoušet, ale chci je to čtveřice určitě zkusit. Paradoxně nejvíce mě zatím nadchly ty Stormy, cena se mi zdá poměrně příznivá i když nemají ani datumovku. Jak je na tom vlastně Storm s kvalitou? Máte nějaké recenze? Na netu veskrze velmi dobré hodnocení. Díky za každou radu, postřeh či koment.
Sphinxx Odesláno 22. března 2013 Autor Nahlásit Odesláno 22. března 2013 Popravdě se mi dost líbí i ty TIMEXy? Právě funkcemi i datumem. Jak jsou na tom se zpracováním a vůbec značka, jako taková? Díky.
dufi Odesláno 22. března 2013 Nahlásit Odesláno 22. března 2013 Já znám pár lidí, co mají ty Casia a bez problémů, i vypadaj hezky na danou cenovou kategorii....
Sphinxx Odesláno 22. března 2013 Autor Nahlásit Odesláno 22. března 2013 Jj. někteří tady sali, že je to dobrá volba cena/výkon. Přeci jen jsem je zkoušel a skutečně jsou na mé ruce malé. Mám obvod zápěstí 20.5cm, což je dost. Takže hodně zvažuji Festina x Timex Expedition x Storm Aston Laser Blue... Všechny, kromě Timexů jsem měl na ruce, paradoxně ty Timexy vypadají docela dobře v této relaci.
olin001 Odesláno 23. března 2013 Nahlásit Odesláno 23. března 2013 z toho co si vypsal bych šel asi jedině do těch Casio měl sem podobný a 3roky dobře sloužily ......
Sphinxx Odesláno 23. března 2013 Autor Nahlásit Odesláno 23. března 2013 Dnes jsem měl na ruce konečně ty Timexy a velké zklamání, ovládání různých funkcí šlo dost ztuha, jsou poměrně malé, na fotkách vypadají mnohem lépe a vypadají skoro jak dětské. Takže asi Storm nebo Festina, ještě zkusím někde ty Casia. Nejlépe vypadají na ruce ty Stomy.
Marfael Odesláno 23. března 2013 Nahlásit Odesláno 23. března 2013 A proč vybíráš jen mezi těmito značkami??proč nevybereš něco z osvědčených značek,kdy máš za málo peněz,docela hodně muziky.Seiko,Citizen,Orient atd.Je to sice furt dokola,ale od těchto značek si nelze nevybrat a už to jsou solidní hodinky.A větší průměry tam taky jistě najdeš.
Marfael Odesláno 23. března 2013 Nahlásit Odesláno 23. března 2013 (upraveno) Pro příklad třeba něco takového,45mm bez korunky, do 5000 kč se určitě vejdeš.Nebo třeba nějaké Casia,tam si vybereš do 5000 kč určitě.Třeba tyhle. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 23. března 2013 uživatelem Marfael
emef Odesláno 23. března 2013 Nahlásit Odesláno 23. března 2013 Jako popravdě, ty Stormy jsou hrozný, to už radši Festiny, ale stejně je to oboje na . Jestli se tady chceš opravdu bavit o hodinkách, tak bys to měl dost přehodnotit.V opačnym případě vem ty Stormy, ale už sem nikdy nechoď. Neměl bys z nich radost. Jak píše Marfael, nějaký velký Orienty se určitě najdou a je to úplně vo něčem jinym.
Dee Odesláno 23. března 2013 Nahlásit Odesláno 23. března 2013 (upraveno) Jediné, co se z toho blíží hodinkám tak, jak je vnímá místní osazenstvo, jsou právě ta Casia... Což vzhledem k tomu, že je dělá výrobce kalkulaček, říká dost o zbytku výběru... Když ne Casia, tak ty Festiny. Upraveno 23. března 2013 uživatelem Dee
Sphinxx Odesláno 24. března 2013 Autor Nahlásit Odesláno 24. března 2013 Hezké kluci, díky za názory!!! Docela si toho vážím, ale mám teď v palici bordel. Ty orienty jsem měl asi před 15 lety a super hodinky za tu cenu. Ale je to už trochu dražší. Nebo lze doporučit nějaké velké 45mm+ od Orientu v příznivé ceně? Já bych ldině koupil i lehce použité, ale zachovalé. Líbí se mi Vostok, ale tam je cena někde jinde, konkrétně Anchar 10.000,-Kč+. Samozřejmně super na pohled je i propíraná Invicta, ale ceny stejné. Já bych se klidně i vydal, ale teď jsem koupil auto a mám vysoké náklady na bydlení, takže s ohledem na rodinu se nemůžu vydat. Neříkám, že časem nepřejdu od aut k hodinám. Můj cíl jsou nová Béčka - Navitimery, nebo IWC, ale to je otázka budoucnosti. Musím to znova opakovat. Mám obvod ruky 20.5cm, při mé výšce 199cm a váze kolem 115-120 kg, vypadají ty Casia fakt malé. Orienty ano, mám tady rozjednané jedny Monstery, ale ty mají kolem 42mm bez korunky? Čekám na fotky, pak se uvidí. Dnes se jedu v Praze podívat do Areny(FAOC) ve Štěrboholích, tam je prý outlet Festiny a dají se tam sehnat Tour de France hodiny za 50-60% ceny, ale včera, jak jsem byl v hodinářství na andělu, tak mi baba říkala, že prej se v tom Outletu prodávají vadné kusy, respektive ty které se nepovedly(například upadají ručičky, mají vadné korunky apod.). Tak pak ať si člověk vybere. Ale ok, máte někdo odkaz na dobré Orienty v rozumné cenové relaci s průměrem 45mm+??? Případně někdo doma nevyužité, ale hezké? Díky.
Sphinxx Odesláno 24. března 2013 Autor Nahlásit Odesláno 24. března 2013 Tak jsem si našel Orienty na e-shopu a mám na výběr tyto tři modely: 1) http://hodinky.inshop.cz/orient/chronograf/orient-ctt0s001b-ftt0s001b.html - vypadjí, že jsou větší, je to teda Quartz a vodotěsnost "jen" 5ATM 2) http://hodinky.inshop.cz/orient/sport/orient-fug1w001b.html - Quartz, ale 10 ATM WR, neznám rozměr 3) http://hodinky.inshop.cz/orient/automaty/orient-fer02006a.html - Velká výhoda automaty, vypadají zcela nejlépe z celého výběru, opět WR jen 5ATM, a hlavně 41mm pouzdro. A teď babo raď. Nicméně vypadají nejlépe . Je v Praze nějaká vyloženě speciálka s Orienty, kde je možnost si je aspoň vyzkoušet?
Marfael Odesláno 24. března 2013 Nahlásit Odesláno 24. března 2013 Ty orienty,ktere jsem postnul (ten obrazek) maji 45mm bez korunky a do 5000 jsem rikal,ze se vejdes,tak co chces vic?nebo nelibi se?Ty Casia maji taky pres 45mm.Tech 20.5 pres ruku neni zas tolik,je tu hodne lidi,co ma 22 a hodinky 45 bohate staci,ale je to samozrejme na vkusu.Jestli se ti ty Orienty nelibi,co jsem postnul,zkusim najit nevo jineho,ale splnuji vse co chces...
Marfael Odesláno 24. března 2013 Nahlásit Odesláno 24. března 2013 (upraveno) Ty první co ukazuješ jsou ty,co jsem ti postnul já.ty by měly mít 45mm bez korunky A tady jsou v modrém provedení za 2900 kč včetně pošťáka http://www.ebay.co.uk/itm/ORIENT-OROLOGIO-UOMO-CRONOGRAFO-AL-QUARZO-WR50MT-FTT0S002D0-CHRONO-GENTS-WATCH-/320916707445?pt=Orologi_da_Polso&hash=item4ab8205875 Upraveno 24. března 2013 uživatelem Marfael
olin001 Odesláno 24. března 2013 Nahlásit Odesláno 24. března 2013 já ti dám jen radu a by ses do budoucna vyhnul značce Vostok a Invicta (Vostok-hodně poruchové,nespolehlivé) (Invicta-lacinej americkej krám kterej je u nás hodně předraženej ) ale je to jen můj názoz ....
Sphinxx Odesláno 24. března 2013 Autor Nahlásit Odesláno 24. března 2013 (upraveno) Jj. taky jsem si toho všimnul. Ok, promyslím a uvidím co nakonec bude, počkám ještě na fotky těch Monsterů. Olin: zajimavá informace. To, že budou Invicty předražené se mi zdá taky, ale ještě nejsem tak zběhlej, začínám s tím :-) . Upraveno 24. března 2013 uživatelem Sphinxx
Marfael Odesláno 24. března 2013 Nahlásit Odesláno 24. března 2013 Jj. taky jsem si toho všimnul. Ok, promyslím a uvidím co nakonec bude, počkám ještě na fotky těch Monsterů. Olin: zajimavá informace. To, že budou Invicty předražené se mi zdá taky, ale ještě nejsem tak zběhlej, začínám s tím :-) .Monstra by byla velmi dobrá volba.Monstra by měly mít 42 mm bez a 47 s korunkou,ale jak jsem psal,na ruku 20.5 by ještě měly snad být v pohodě.
emef Odesláno 24. března 2013 Nahlásit Odesláno 24. března 2013 (upraveno) Ještě o kousek větší než Monstra jsou Landmonstra, zkus se podívat i po nich. To už je pěknej kus železa na ruce. Kdyby sis dal poptávku, třeba by ti je někdo nechal do limitu. A dost velký (i díky velkýmu cifru) jsou Nighthawky od Citizenu. Taky moc fajn hodinky. Oboje se dělá v různejch barevnejch kombinacích, takže by si měl vybrat každej. Edit: Překlep Upraveno 24. března 2013 uživatelem emef
Dee Odesláno 24. března 2013 Nahlásit Odesláno 24. března 2013 Nighthawky byly doporučovaný už v původním vláknu... Jsem na mobilu, tak nevím jestli se tady už neukázaly, ale masivní kvalitní automaty do 5k jsou třeba Orient Mako II, 44mm ale je to kus železa... www.orientuhren.de/orient-automatic-deep-cem75002d-p-179.html Se Stormama kvalitou nesrovnatelné, a když prihodíš 90eur navíc tak dostaneš i safír...
Sphinxx Odesláno 24. března 2013 Autor Nahlásit Odesláno 24. března 2013 Díkes! Moc díky i za fotečky, tyhle Ctizeny(vpravo) jsem už měl, ale pokud si pamatuji dobře stály mmě kolem 15.000,-Kč. Než jsem s nimi praštil omylem o zábradlí. To mě mrzelo hodně. Na Monstery vlákno mám a čekám do zítřka, potažmo do úterý na fotečky. Tak uvidím. Každopádně úplně jsem dnes vypustil Festiny, zpracování je nic moc. Takže tuhle značku vyřazuji. A to jsem měl na ruce Tour de Frace 2011 na kaučuku. Cena 4.700,-Kč. Paradox je, že opravdu ty Stormy mi padly nejlíp, ale jak píšete, není to o hodinařině, ale spíš fashion. Orient mě láká, ale naslepo je kupovat nechci a nevím, kde je nějaká kamenná prodejna v Praze.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se