Přejít na obsah

BIKE [2007-2020]

Návštěvník milosklikar

Doporučené příspěvky

post-670-0-40326800-1392974355_thumb.jpgPotřebuju poradit. Chci koupit dceři kolo - jedno vím - rozměr 24 a musí bejt pokud možno lehký, holka je střízlík - má jen 24 kg. Mám rozpočet max. 6 tisíc ale radši míň, je toho poslední dobou na mě moc (hodně narozenín v rodině a 2 dovolený). Kolo by nemělo být příliž holčičí, nepotrpí si na to, případně podědí za pár let syn. 

Včera zkoušela toto ale to je trochu přes rozpočet: 

http://superiorbikes.eu/cz/kolekce-2014/junior-kids/junior-starter/607-xc-24-blue.html - to snížení rámu se nám zamlouvá.

Uvažuji ale spíš nad starší verzí - http://jizdni-kola.heureka.cz/superior-xc-24-panda-2012/specifikace/ která by se do rozpočtu vešla

post-670-0-58773500-1392974529_thumb.jpgči toto http://jizdni-kola.heureka.cz/specialized-hotrock-24-2012/#!o=2

Jak jste pochopili holka nebude žádná závodnice ale letos už by s náma ráda na výlety. Případně doporučtě linkem něco použitého co stojí za to. Olpram určo ne. 

Dík za každou radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

krása ..na Ritchey mám slabost...sám mám mtb postaveného na komponentech Ritchey wcs carbon vcetne vidle.....nejsou ty trubky na bike ale nějaký tenký ..více mi to připomíná silniční rám...

Tak jsem si po 10ti letech na fullu opět pořídil klasiku :) .... hlavně proto, aby na kolo šla dětská sedačka :D

attachicon.gifP-29_3.JPG

Odkaz ke komentáři

jojo...pamatuji....v letech 1993-4 jsem drtil kopce na HT Compu od Heavy Tools kompletně na DX ..to mělo podobný rám

Jarette paráda, kde jsi ho pořídil?

bubuking: Jasně že jsou tenký, vždyť je to ocel:)

Odkaz ke komentáři

jojo...pamatuji....v letech 1993-4 jsem drtil kopce na HT Compu od Heavy Tools kompletně na DX ..to mělo podobný rám

Mám dodnes komplet DX sadu na starým trekingovým kole, no dnes už spíš hospodským. Skvělá sada, prakticky nezničitelná, vše mám dodnes původní, vyjma řadicích páček, které jsem rozlámal (ovšem ještě sehnal origo náhradu).

Odkaz ke komentáři

krása ..na Ritchey mám slabost...sám mám mtb postaveného na komponentech Ritchey wcs carbon vcetne vidle.....nejsou ty trubky na bike ale nějaký tenký ..více mi to připomíná silniční rám...

Tenké ocelové trubky :)

...no to je ale fešák? CrMo+TIG, že?

Ano, CrMo Tange TIG :)

Jarette paráda, kde jsi ho pořídil?

bubuking: Jasně že jsou tenký, vždyť je to ocel:)

V Olomouci: www.bikecentrum.eu

Odkaz ke komentáři

Ten Ritchey bike je nadhernej. Resim ten samej problém-detska sedacka. Svoje endurko nedam, premyslel jsem o zaskaru, ale je me lito penez pro další slusny kolo.

Tak si stavim ze svého starého Raleigha, ram z Reynolds 501. Jsem zvedavej na výsledek.

tl

Odkaz ke komentáři

...nekecej, Ritchey si nenechal dělat svoje roury a používá japonské Tange ? (mimochodem můj první bike - swiss garážovka RM concept s komplet XT1993 byla z Tange Ultimate - dodnes si prodej tohoto skvostu vyčítám)

Pravda, jsou to triple-butted Ritchey Logic II trubky, které jsou vlastně Tange Ultimate :) Jinak mě dodnes štve, že jsem před lety prodal ocelový FatChance YoEddy :(

Odkaz ke komentáři

...není to sice Ritchey, ale je z Ritchey trubek. Vytáhl jsem ho z popela a udělal šichťáka. Rám byl ve skvostném stavu, ostatní jsem vyměnil z dílů, co jsem měl doma v krabicích, něco málo koupil. Ještě vyměním vidlu a budu spokojený. Myslím, že ty rámy dělal R. Štěrba.

To je nádherná klasika...pamatuju si, jaku Štěrby tyhle rámy visely, včetně Introvertu a Egoisty...

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...