Přejít na obsah

BIKE [2007-2020]

Doporučené příspěvky

Odesláno

No freeride zrovna ne, ale pokukuju uz delsi dobu po nejakem All mountain nebo Enduro nebo jak se ted tomu nadava ( proste ten hybryds delsim zdvihem) no a trochu sem mel patriotni zachvat ze proc tech 60 tacu nebo kolik davat Americanum a ne do ceskeho kola, ale jak to tak vypada tak asi ta Santa Cruz bude porad lepsi :D

Odesláno

Santa Cruz, Marin, Rocky Mountain, Specialized...to všechno bude lepší...ale na druhou stranu. kdybych si pořizoval bike české výroby, tak bych do rb asi šel. Ale obecně se v posledních letech hodně českých výrobců dostalo na slušnou kvalitu, ať Pells, Duratec, Superior. Tzn. že koupí českého kola taky neprohloupíš.

Odesláno
  TomasP napsal:
a co za ocel jazdis? ja som poriesil Jamis Dragon z Reynolds 853 a prave doskladavam posledne diely :)

Tusim ze je to 4140.

Ruzne zeslabovana, da se cvrnkanim prstu vybrnkat na ramovem trojuhelniku melodie :guitar:

Odesláno
  cody napsal:
Tusim ze je to 4140.

Ruzne zeslabovana, da se cvrnkanim prstu vybrnkat na ramovem trojuhelniku melodie :guitar:

a znacka/model? alebo garazovka? :thumbsup_anim:

Odesláno

Pokud bych si měl vybrat mezi RB a Santou, nebo Intense, tak bych byl magor šáhnout po RB. :) Ruku na srdce, relativně podobná kola se dají od těchto značek koupit za stejné peníze. Bohužel jsou stejná jen realtivně :D

Já koupil freeride od Giantu a opravdu bych neměnil. Záleží jak budeš jezdit. Tzn. podíl tratí, užití kola i na jiné ježdění atp. Na pohled to není rozdíl, ale třeba já můžu na Reignu X dát i švih po silnici 50 Km ale na Specialized SX bych to raděj nezkoušel. :) A přitom jsou to "skoro" stejná kola.

Odesláno

No tak ja freeride nepotrebuju, uz je to moc tezke a tak obrtovsky zdvich nepotrebuju. CHci neco na srandu, nepotrebuju byt v kopci prvni, chci si jezdeni uzivat, chci hybrida na kterem si muzu dat technicky sjezd, celodeni vylet, proste takoveho nejakeho Allmoutaina, hodne pokukuju po Bluru od Santa cruz, cena je plus minus stejna ale nevim no precejenom sem Cech tak me napadlo jestli nahodou to RB neni aspon kvalitativne blizke Sante :D Sem to ale naiva co

Odesláno (upraveno)

I když jsem v hodinkách amatéér-laik a o motorkách jsem zde nenašel nic,/to je mé hlavní hobby, tak aspoň kola :whistling: já jsem napsal ježuchovi,využil jsem jeho slabší chvilku a a napsal o kolo....http://www.kupkolo.cz/popup_add_image.php?imagesID=1554.Bikerů je spousta tak jsem si řekl že taky to zkusím,vyrazím,jelikož je třeba formovat těloooo......noo,popravdě nějak čím dále více když se blížilo vyjetí mne natěšení opouštělo,nicméně jak byly ty hezké dny, tak jsem se byl projet podél Labe .......nooo, na to, že je již zítra Květen, tak mám najeto cca 75km.....a natěšení nějak opadlo a zjišťuji že to nebyl zrovna dobrej nápad.... :gora: Ale věřím, že se na něm ještě párkrát projedu.......při dobré konstalaci hvězd....Ale je to paráda když se bavíme v rachotě o kolech a já můžu říci,jooo....kolo mám :clap:

Upraveno uživatelem kenny63
Odesláno
  Valachus napsal:
No tak ja freeride nepotrebuju, uz je to moc tezke a tak obrtovsky zdvich nepotrebuju. CHci neco na srandu, nepotrebuju byt v kopci prvni, chci si jezdeni uzivat, chci hybrida na kterem si muzu dat technicky sjezd, celodeni vylet, proste takoveho nejakeho Allmoutaina, hodne pokukuju po Bluru od Santa cruz, cena je plus minus stejna ale nevim no precejenom sem Cech tak me napadlo jestli nahodou to RB neni aspon kvalitativne blizke Sante :D Sem to ale naiva co

Pokud to máš opravdu takhle, tak ti spíš doporučím Specialized Enduro. Lepší kolo na to, co si myslím, že můžeš chtít není. Alternativně pak Giant Reign. Blur je mazel, ovšem je to spíš XC kolo než All Mountine. Špatná volba to dozajista nebude, taky se mi to pozdává. :) To máš tak trochu jako s primkama.

RB (nebo třeba Duratec) dělalo řadu let kola doslova okopírované od Cannondale a pak na svoji stránku napáíšou, že na ty kola spousta lidí nadávala a oni těm lidem teprve dodali to echt. Ale že je pajcovali až se jim prášilo od CO svářečky na to zapoměli. Trochu mi to připomíná jednu místní kauzičku :D

PS: Perlička, původně se všude uvádělo, že RB je zkratka iniciálů pana majitele, ovšem asi to vypadalo blbě, tak z toho vykouzlili Race Bike. No a Duratec je dnes prezentován jako značka, která byla dlouhá léta duralové čarodějnictví a bla bla kolem a tudíž ten název, jenže původně používali název Dynamic, než jim to stejnojmenná značka "z tehdejší SRN" zatrhla.

Odesláno (upraveno)
  TomasP napsal:
a znacka/model? alebo garazovka? :thumbsup_anim:

Author Sector. S dual control. Garazovky uz me presli, nez jsem ojel chlupy na gume uz se mi hlavou honila jina kombinace. A tech vejplat co na to padlo. Taky po par letech u nas v cykloservisu jako mechanik jsem zacal radeji na biku jezdit nez se v nem furt vrtat. Vzhledem ke zvysujicimu pudu sebezachovy s pribyvajicima rokama jsem po poskozene chrupavce kycle (pad na motokrosu) a poskozene panvy (autonehoda) dal prednost klidnejsi jizde. Vratil jsem se k pevnemu ocelovemu ramu. S kvalitnima klikama a vypletem cejtim na zadnim kole kazdej kaminek:-) Spis me bavi zdolavat kopce nahoru. Na Klet to mam lesem cca 40km a kdyz ji dam pak na jeden zatah nahoru, jsem uplne maximalne spokojenej. A mrtvej. Jen uz to vickrat nez 3x rocne nedam. Autora jsem zvolil zamerne, posledni celopero byl Author s ramem pry RB(?) a byl jsem spokojen. Nez jsem ho smotal pri opusteni trati jinym nez zamyslenym smerem. Kamarad je prodava a na tohle mi zaridil 10000kc slevu coz potesilo a neurazilo. Zjistil jsem, ze vlastne nemam zadne foto, jen tohle z predlonske dovolene z Broumovskych skal. Jestli to bude videt, koukni na zadni patky ala Ritchey. Nadhera! Zdvih tam mam asi 100mm, jinak jezdim na 70mm. A nelekni se, o dovolene se totiz neholim.

post-3003-1241132578.jpg

Upraveno uživatelem cody
Odesláno
  cody napsal:
Author Sector. Jestli to bude videt, koukni na zadni patky ala Ritchey. Nadhera! Zdvih tam mam asi 100mm, jinak jezdim na 70mm. A nelekni se, o dovolene se totiz neholim.

Ten ram poznam, Sector je snad jediny poriadny bajk do Artura, Ritchey Nitanium je dobry matros, jedina chybicka, ze nema navarky na kotucovky ...

Odesláno
  TomasP napsal:
Ten ram poznam, Sector je snad jediny poriadny bajk do Artura, Ritchey Nitanium je dobry matros, jedina chybicka, ze nema navarky na kotucovky ...

Souhlas, ja mel od nich jako maly Texas, pak prave Souveringa a ted Sector. Jine ramy od od nich je bezna hydroformingova konfekce. Jinak to ze nemaji navarky beru jako prednost:-) Kotouce bych dal dnes pouze na enduro nebo sjezdaka. Jinac nee. Ten pocit kdyz se ti krouti vplne rychlosti vidle pod brzdou a bike uhyba o par cisel do strany me nebere.

Odesláno
  cody napsal:
Souhlas, ja mel od nich jako maly Texas, pak prave Souveringa a ted Sector. Jine ramy od od nich je bezna hydroformingova konfekce. Jinak to ze nemaji navarky beru jako prednost:-) Kotouce bych dal dnes pouze na enduro nebo sjezdaka. Jinac nee. Ten pocit kdyz se ti krouti vplne rychlosti vidle pod brzdou a bike uhyba o par cisel do strany me nebere.

Normální vidle se pod brzdama(kotouč) nekroutí. :D Já bych zase na kolo bez kotoučů nevlez. Samozřejmě jsou "kotouče" a kotouče. Stejně tak jako "véčka" a véčka.

Jinak to celopéro Author nebyl vyroben v RB, byla to jakási kooperace vyrobená na Taiwanu.

Odesláno
  B.F.G. napsal:
Jinak to celopéro Author nebyl vyroben v RB, byla to jakási kooperace vyrobená na Taiwanu.

to ano, ale licenci na něj koupila od RB... proč mám pocit, že ti ten Bartosz leží v žaludku? ;)

Odesláno
  tombed napsal:
to ano, ale licenci na něj koupila od RB... proč mám pocit, že ti ten Bartosz leží v žaludku? ;)

Vůbec neleží. Jen rád nazývám věci pravými jmény.

Je fakt, že Bartosz dizajnoval ten rám. Je pravda že Author koupil licenci na tento rám. Je pravda že ten rám nechal Author vyrábět na východě u firmy která ho udělala podle svého, ze svého materiálu. Je pravda že se samolepkou Author už rám nedosahoval kvalit, které měl původní rám vyrobený u RB. Už chápeš, co tím chci říci?

On si Bartosz vlastně i uškodil. Je fakt, že kdyby ho dělali u RB tak by jednak ty kola byly asi krapet dražší a pak RB měl vždy problémy s termíny a množstvím, tehdy to vařili "skoronakoleně někde ve stodole" a nestíhali ani kusové objednávky. Mnoho mých kamarádů má dodnes silnice RB, opravdu nepraskly. Na druhou stranu, já jsem měl mnoho kol a praskl mi jen starý ocelový Favorit(asi 5x). Na jeho obranu musím říci, že se několikrát přežil. (Ježdění po lese, cca 50tkm, triálek a podobné skopičiny) :)

Něco podobného udělal i Duratec pro Rockmachine a se stejným výsledkem.

Návštěvník Snow
Odesláno
  B.F.G. napsal:
..........Já bych zase na kolo bez kotoučů nevlez...........

A proč ?

Odesláno

Kotouče jsou věc názoru, já mám na svém bike historické hydraulické Magury a nemůžu si stěžovat na kvalitu brždění. Bratr má kotouče a taky je to moc fajn.

Dle mne je velké plus v "provozních nákladech", u Magur musím dříve či později měnit jak špalky, tak i ráfek (což není úplná legrace) protože ho probrzdím. U kotoučů vyměníš destičky, případně kotouč což je celkem sranda.

Návštěvník Snow
Odesláno (upraveno)
  l3stat napsal:
tak pánové co říkáte na toto kolo

http://www.ebikeshop.cz/zbozi/2067-ultra-flite-09

hlavně mi nenadávejte už je doma a zatím plná spokojenost až na kondici

Mně se líbí 29691480.gif, ale musí mít alespoň trochu KTM oranžové, pak bude to pravé 29691480.gif.

Edit - koukám, už ho máš doma. Jakou si zvolil barvu ?

Upraveno uživatelem Snow
Odesláno

Kdyz se tu resi ty celopera, znate nekdo Giant Yukon?

Prekvapilo me, ze je za pomerne privetivou cenu a tvrdi o sobe, ze se velmi dobre umistilo v nejakejch testech...

Za nejakejch 17.5 je to na kombinaci Alivio, deore, XT (stejne by cast tech komponent sla na polovicky kolo, uz proto, ze chci packy dual control :D Videl jsem to u kamose a moc se mi to libi ;) ) a se slusnou vidlici...

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...