Přejít na obsah

BIKE [2007-2020]

Doporučené příspěvky

Odesláno

B.F.G., Ty schvalujes stejne sedlo na silnicku i horaka? :eek:

No to si piš, že jo :D Pročpak ne? Například moje sedlo, co mám na horáku, je silniční. Jaký s tím štráchy. Osobně nechápu, proč by se měla moje prdel vytvarovat na slinici jinak než v terénu, když jí neřeknu kde jede, tak stejně sama prd pozná. I když chápu, že to může být pro někoho problém.

Na silnici mám momentálně sedlo Oxygen (používá se ten nápis na Stevens - je to sedlo sundaný z jejich silničního modelu Stelvio) a teď o víkendu jsem na tom jel po dlouhé době Brno - Mikulov - Jevíčko. Moje prdel protestuje ještě teď. Mít tam taky Prolink, to by bylo jiný kafe :D

Odesláno

ego alter: možná se budeš smát, ale já dodnes se slzou v oku vzpomínám na Libertu (byla hodně podobná tomu Sobi, jen měla klasické sedlo a řidítka ještě vyšší), co měla kamarádka na chalupě. Přestože neměla přehazovačku, tak jsem jí rád při společných jízdách vyměnil za mého Favorita, ze kterého mě bolely záda, ale samozřejmě nyní už něco takového nechci.

patriku,to bylo bona fide! :-)

Odesláno (upraveno)

No to si piš, že jo :D Pročpak ne? ...

Proc ne:

Na silnici je obecne jiny posed - delsi a nizsi, tim padem je i panev trochu jinak naklonena (sedlo, ktere se zda byt silene na MTB, se muze klidne osvedcit na silnicce).

V terenu to vic drnca - MTB sedla jsou mekci.

Styl jizdy silnice x MTB je jiny - zadek boli jinak.

Toto jsou me ciste subjektivni duvody, proc mam na rozdilnych typech kol rozdilne typy sedel. Vubec me nenapadlo, ze o tom nekdo smysli jinak.

Edit:

Ovsem kdyz si nekdo poridi meridu Carbon FLX 1000-D a chrti po relativne hladkych sotolinach, je silnicni sedlo urcite na miste :smile_anim:

Upraveno uživatelem mikymik
Odesláno

Ber to tak, ze cyklisti kteri jezdi jen na karbonovem skeletu (extrem!) nic krome vahy neresi. Tam chapu, ze kvuli "pametovemu efektu" zadnice resi vse jednim sedlem. Navic posez na silnicce a na cross biku neni zas tak rozdilny. Urcite sjezdar, ktery trenuje fizicku na silnicce zvoli ruzna sedla a ani se mu nedivim (uplne jina geometrie, jine namahani zadnice, urazy)

http://www.bike-forum.cz/forum/60791/60880/forum.html?styl=dark

Odesláno

patriku,to bylo bona fide! :-)

V pohodě, já to neberu ve zlém. Prostě mám určitá omezení - a uznávám, že ze značné části jde o lenost. Ale taky vím, jak mě i drobné nepohodlí dokáže pro dlouhodobém působení pořádně štvát. Proto se rozhoduji, zda skládačku nebo nic. A jak to tady tak pročítám, čím dál víc se kloním k tomu "nic" :(
Odesláno
Koukám, ti jsou z Liberce. A já si to určitě chci nejdříve vyzkoušet. No uvidím, zatím mám v Praze dva tipy, jedna prodejna v Nuslích zde z fóra a jedna na Ládví díky Google. Tak se tam asi během tohoto týdne stavím a dám vědět.

Spíš mě napadlo, jestli má někdo tip, typu "tohle kolo mám/měl jsem a jezdilo se na tom docela dobře". Jak jsem psal, mám strach, že budou příliš krátké ty kliky a příliš nízká řidítka, no uvidíme.

Odesláno

Patriku, život je plný náhod. Včera jsem vzal stopaře a on to byl majitel speciálky na skládací kola. Asi o té prodejně víš, když píšeš o Ládví - sle pro jistotu:

http://www.skladaci-kola.cz/page-kontakt

Pan Bláha má prý skladem desítky (?-prostě hodně) kol. A je to nadšenec, který na skládačce sám jezdí - a uveze tři děti :)

Můžeš se odkázat na chlapíka, co ho vezl z Hradce K. modrým veteránem.

Přeju šťastný výběr.

Odesláno

prosím místní zkušené cyklisty o radu s výběrem sedla

na silničním kole mám bílé fizik pavé sport cx

na horském mám černé prologo nagó pro rail

chtěl bych to sjednotit (t.j. stejné sedlo na obě kola) aby si pr..l nemusela po každém přesednutí nějakou dobu zvykat :-)

rád bych něco pohodlného na čem se dá komfortně posedět (max.3 hodiny v kuse, déle nejezdím), na barvě nezáleží

díky

Zajdi někam, kde prodávají značku WTB. Mají teď testovací akci a půjčí ti sedlo k vyzkoušení (mají asi pět modelů). Sám jsem toho využil a sedlo nakonec koupil. Rady jsou k ničemu, když máme každý jinou pr... zadek :) .

post-1861-1280079604,38.jpg

post-1861-1280079612,31.jpg

Odesláno (upraveno)

WTB, zrovna pro mě jsou všechny AU! :)

PS: Jak se na tom kole jezdí někam do kopce? :)

Upraveno uživatelem B.F.G.
Odesláno

WTB, zrovna pro mě jsou všechny AU! :)

PS: Jak se na tom kole jezdí někam do kopce? :)

Do kopce dobře, ale po rovině po asfaltu je to otrava :) .
Odesláno

Patriku, život je plný náhod. Včera jsem vzal stopaře a on to byl majitel speciálky na skládací kola. Asi o té prodejně víš, když píšeš o Ládví - sle pro jistotu:

Pan Bláha má prý skladem desítky (?-prostě hodně) kol. A je to nadšenec, který na skládačce sám jezdí - a uveze tři děti :)

Přeju šťastný výběr.

OK, určitě se na to podívám. Potřebuji si to kolo někde půjčit na celodenní výlet, protože teprve tak jeden, dva dny potom poznám, jestli z toho nebudu týden nemocný :). Takže to musím tak nějak sladit s kamarádem, abych na tu tůru nevyrážel sám. Už to vypadalo na tento víkend, ale přišel ten déšť :(. Doufám, že to nedopadne jako u většiny mých nákupů - tak dlouho se rozhoduji, že nakonec nekoupím nic. Ale už jsem pevně rozhodnut - buď skládačku, nebo nic, tak doufám, že to nedopadne tím "nic".

Jinak nemáš na toho člověka nějakou "páčku" na slevu, když už jsme u toho? :D

Odesláno

Přeju šťastný výběr.

ten brompton je bomba...jenze ta cena..au aua au....
Odesláno

fixka alebo klasika singlespeed s "neutralom" :) ?

Je to klasika SS. Rám ocel, 29" kola a docela pohodový ježdění.
Odesláno

ego alter, Patrik: Brompton je super, sedl jsem si z něj na zadek už kdysi dávno, když jsem ho poprvé potkal. Tou dobou jsem byl cyklisticky jinde, ale dnes, kdy si čas na kolo kradu, je to jiné, ve skládačce tuším naději jezdit víc, byť na "podivném kole". Dokonce jsem se už na ta kola byl podívat. Obrázky jsou fajn, ale vždy je třeba naživo posoudit fortelnost a logiku, projet se. A dobrý.

Patrik: p. Bláha má v krámku opravdu dost kol a na všech nechává projet. Mne zaujaly jen Bromptony, ale nejsme všichni stejní. Sílu nevyžaduje skládání, rozkládání ani nošení - já jsem teď po soustředění na půl těla chromý a zvládal jsem.

Páčka na cenu. Inu, pracuju na ní. Opce na nákup kol chronomagory :D ČÍM VÍC NÁS BUDE...

Během dne Ti ještě napíšu SZ.

Odesláno

No uvidíme, půjdu se tam podívat, ale na koupi to vidím čím dál tím méně. Chci něco, co má řidítka výše než sedlo, ideálně tak 50 cm a to budu mezi skládačkama hledat těžko a neskládačku mít nemůžu (jinak bych si pořídil asi tu doporučovanou Elektru, nebo jak se to jmenuje). Ach jo, nejspíš to dopadne jako vždy, když chci něco koupit. Koupím houby :(

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...