Bobisek Odesláno 31. srpna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. srpna 2017 Nalákán http://www.trail-busters.cz/trail.php?x=136 jsem se rozhodl nejet Rychlebky jako naposledy pod hřebenem, ale přímo přes. Dle hochů "jeden z nejlepších bikovacích terénů u nás", dle mého "jedna z nejnáročnějších vycházek s kolem u nás" Šplhání na Kovadlinu po skalách s kolem na zádech bylo nezapomenutelným zážitkem. "Sjezdy" jsem jel krokem, i tak veverky viděly dvě salta a ještě nyní cítím naražené kulky... Pak jsem přejel na Rychlebské stezky a že by mě to nějak ohromilo se tedy říci nedá. Už jsem konečně pochopil, že 120 mm zdvihu a hlavně SPD na takové terény nejsou. Poté, co jsem si asi desetkrát probodl záda sedlem či nemohl jít za něj, začínám rozumět potřebě teleskopu. Problém nicméně bude též v technice jízdy. Ve výsledku mi dochází, že zůstanu u svých neextrémních tratí... Celkem přes 90 km a skoro 2500 m převýšení, obzvláštněné v neposlední řadě tím, že jsem 1,5 km před cílem po namotání klacku strhl přehazovačku (stát se to kdekoliv předtím, jsem tam nejspíš v krátkém rukávu přes noc). Cíl jsem "viděl" za tmy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bobisek Odesláno 31. srpna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. srpna 2017 Kluci zvažoval jsem nákup endura jako druhej bajk do garáže, ale asi bych ho zase tak moc nevyužil. V rámci mýho ježdění jsem si tak sesumíroval, že bych šel nejspíš do celopéra se 120mm zdvihama. Nechci kupovat celý kolo, ale pouze rámovou sadu s tlumičem a přední vidli. Zbytek dílů bych použil ze stávajícího kola a to pak zpětně osadil dílama, který mi leží doma a nejspíš střelil. Nemáte někdo tip na 29" rámovku s XC geometrií v karbonu nejlépe s pevnou zadní osou? Chtěl bych se přiblížit geometrii kterou mám teď ve velikosti 21", protože mi hodně vyhovuje. Cenovej limit vidím max 60k, ale raději níž. U Meridy jsem nic nenašel. Canyon taky nic, to stejný Scott. :-Jsem si zase vymyslel blbost. Ondro já ti nevím. Když vidím povrchy a hlavně kilometry, co jezdíš teď, tak hardtail je IMHO odpovídající typ kola. Mít ono celopéro 120 mm jak mám já, tak 3/4 cesty stejně jedeš ze zavřeným tlumičem a akorát taháš dvě kila navíc. Samozřejmě kdybys chtěl změnit přístup k cyklistice, byla by situace jiná, ale pak je po mém soudu vždy lepší mít kol více, třeba i levnějších. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TLD Odesláno 31. srpna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. srpna 2017 Bobisek bomba. Ale zrovna na RS je 120mm a i ty spd jak delany. Souhlas a to naprostej s nutnosti teleskopu na trail jezdeni. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
roura74 Odesláno 31. srpna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. srpna 2017 Roberte pecka. Koukal jsem na tvou trasu na Strava a přemýšlím, že ji okopíruju. Asi bych tam zakomponoval Trail kolem Černého potoka, ten je peckovní. SPD na Rychlebkách jsou parádní. Jel jsem s i bez a po seznámení s trailama spd spíš pomůžou. Teda mimo Wales, ten jsem spíš prošel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bobisek Odesláno 31. srpna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. srpna 2017 Bobisek bomba. Ale zrovna na RS je 120mm a i ty spd jak delany. Souhlas a to naprostej s nutnosti teleskopu na trail jezdeni. Já jel jen Superflow a souhlas, že na rozdíl od těch šíleností na hřebenu Rychlebek při sjezdu SPD nevadí. Při výjezdech mi už ani na RS nevyhovují, nechci si ustlat pokaždé, když mi sklouzne či zarazí kolo o kámen/kořen. Pravdou ale je, že většinou jezdím sám a podvědomě se bojím, takže si "vystupuji" ochotněji, než bych nejspíš musel. Kromě toho na RS už jsem byl včera po galejích ze Smrku unavený, to také zrovna zážitku nepřidá... Ondro trail kolem Černého potoka je v opačném směru a aktuálně navíc zavřený kvůli těžbě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mira188 Odesláno 31. srpna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. srpna 2017 Jedlova je husta,ten konec je fakt na moral. Snad jen Martin by si zpival... Ale da se to objet po vrstevnici. Bydleni mame primo v parku Na Tokani... Mira Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 31. srpna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. srpna 2017 Dneska jsem ještě stihnul provětrat úzký pláště než začne chcát Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wave ceptor Odesláno 31. srpna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. srpna 2017 Hranice miluju. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
roura74 Odesláno 31. srpna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. srpna 2017 Taky jsem zjistil, že nám rakušáci posílají vodu. Tak jsem si to dnes natáhl na 79 km na Rabštejnskou večeři. Fotky nemám jen ten skvělej gáblík. Jejich domácí Salciccia. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 31. srpna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. srpna 2017 Hranice miluju.Seš nadšenej že vidíš jiný než černý kolo, že jo? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion Odesláno 31. srpna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. srpna 2017 Tak to sme se minuli, odjizdel sem ze střelnice na jadran cca v 16:45 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 31. srpna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. srpna 2017 Více černých kol na chmg!Dnes jsem hledal pramen Sázavy a potkal jsem sto let neviděného známého, který si zrovna dnes koupil Ghost Lector 3, karbonový HT na sadě XT Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 31. srpna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. srpna 2017 Ajajaj, mladej tam poletoval po dráze a já tam akorát tak na něj koukal, jsem mohl stihnout limonádu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 31. srpna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. srpna 2017 Více černých kol na chmg!Dnes jsem hledal pramen Sázavy a potkal jsem sto let neviděného známého, který si zrovna dnes koupil Ghost Lector 3, karbonový HT na sadě XTkonečně poradny kolo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 31. srpna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. srpna 2017 To moje je černé jen z 1/2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 31. srpna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. srpna 2017 Prošla tady někomu rukama helma Smith? Vypadá že by mohla vyřešit "hmyzí" problém, ale horko těžko ji tady někde vyzkouším, zkusil bych si ji objednat na blind. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
roura74 Odesláno 31. srpna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. srpna 2017 Tome to nedělej. Helma musí sednout. Podle obvodu hlavy sice odhadneš velikost, ale stačí jedno místo co tě bude tlačit a je to v háji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 31. srpna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. srpna 2017 Jo to počítám že bych ji v případě že nesedí poslal zpět, pokud teda nenajdu někde v okolí prodejce, ale po předběžné sondáži to asi nikdo tady nevede. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
roura74 Odesláno 31. srpna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. srpna 2017 Koukni na Endura 2017. Docela se jim povedly. Já když hledal tak jem měl podmínku síťku a by docela problém. Nakonec mám 2 helmy od Cratoni a velká spokojenost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 31. srpna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. srpna 2017 Díky, mrknu na to. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky