Přejít na obsah

BIKE [2007-2020]

Návštěvník milosklikar

Doporučené příspěvky

Single speed je objektivně na hov... stejně jako festky, pro mě je to v podstatě jen image. 

PS: Nechci se tady zase s někým dohadovat, že je to tak a tak, prostě auta, motorky a další mají taky převodovku, protože mají omezené možnosti, jak optimálně využívat pohonné ústrojí. Prostě to není raketa. Tudíž je to další blbost, jak upoutat a "obohatit" cyklistický svět. Nemám nic proti nim, jen že je to důležité asi jako nežidy. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím, která bije, asi hodně vína, Cannondale snad patří židům, nebo co? :bag:

Odkaz ke komentáři

to jsou přeci dvě různá kola...

festka má pevný převod, takže se na ní můsí pořád šlapat, kola se používají hlavně na dráze, kvůli bezpečnosti. Ve vyšších rychlostech nelze tak prudce měnit rychlost. Taky řada silničních závodníků zkraje kariéry používá festky venku na kadenční trénink kruhového šlapání, ti ale většinou brzdy mají.

singlspeed má vzadu volnoběžku, takže kromě sebevrahů jsou brzdy nutnostní. Singl se spíše používá u MTB, dá se s ním jezdit i v docela těžkém terénu, až jsem byl překvapený, co se na tom všechno dá vyjet. A je to takové jiné ježdění, v klidu, žádné extra honění. Naopak to není vhodné vůbec do města a na rovinaté terény, to si akorát člověk vytočí nohy z pr..le :-)

Odkaz ke komentáři

Ty jo, je to tedy fešák, to se musí nechat :eek: Ráfky mě docela dostali, ale ono celý je asi luxusní, super výrobce. Já dnes konečně protáhl toho mýho ďáblíka a velká spokojenost, při sjezdu do pajzky je to takovej fun bajk a nad pade se změní v dravce, kluci od Canonu vědí co dělaj, docela mě láká se svézt na Jekyllovy, musím si vychytat nějákou testovačku :smile_anim: To brzy :lol2:

Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se.

Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se.

Odkaz ke komentáři

Ty jo, je to tedy fešák, to se musí nechat :eek: Ráfky mě docela dostali, ale ono celý je asi luxusní, super výrobce. Já dnes konečně protáhl toho mýho ďáblíka a velká spokojenost, při sjezdu do pajzky je to takovej fun bajk a nad pade se změní v dravce, kluci od Canonu vědí co dělaj, docela mě láká se svézt na Jekyllovy, musím si vychytat nějákou testovačku :smile_anim: To brzy :lol2:

pořád čekám, kdy se u tebe objeví ty naslapy :-D

Odkaz ke komentáři

Kucí,

poraďte mi..

mám Klein Mantra - boží kolo, mimochodem..

Akorát jak stárnu, tak mě rozčiluje ten zadní tlumič - dřu jako kůň a vostatní lidi s pevnejma zadkama si jedou jak na výletě...

Proto se ptám - dá se na to kolo namontovat zadní tlumič se zamykáním?

Dík..

Odkaz ke komentáři

Kucí,

poraďte mi..

mám Klein Mantra - boží kolo, mimochodem..

Akorát jak stárnu, tak mě rozčiluje ten zadní tlumič - dřu jako kůň a vostatní lidi s pevnejma zadkama si jedou jak na výletě...

Proto se ptám - dá se na to kolo namontovat zadní tlumič se zamykáním?

Dík..

Prostě tam namontuj jakejkoliv tlumič se zavíráním a stejnou roztečí. Je to egál. Propedal by jistě taky měl svoje opodstatnění, ale je zde riziko že nebude fungovat k úplně spokojenosti. Na plovoucí střed s extrémně velkým přepákováním bych raděj dal klasiku se zavíráním. Na mantře jsem měl taky tlumič se zavíráním na místo původního Stratosu a bez problémů...

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...