Přejít na obsah

BIKE [2007-2020]

Návštěvník milosklikar

Doporučené příspěvky

Díky tomuhle vláknu přemejšlim o koupi novýho kola. Od kola očekávám jízdu v terénu. Byl bych rád, kdyby to zvládlo aspoň trochu obstojně trailový tratě. Něco třeba jako je ten Superflow výše postovanej (jen pro představu). Kromě toho nejspíš jízda po cyklostezkách. Zasekl jsem se na pár docela podstatnejch bodech a to:

1. Má smysl celoodpruž. do 35ti tis.? Příklad: ( http://www.haibike.cz/mountain-26/1960-haibike-q-fs-se-26-2013.html#/barva-seda_cerna/velikost-48cm nebo http://www.ghost-bikes.cz/39233-asx-5100-2013 ). Nebo radši HT do 25-30tis?

2. Dřív sem jezdil na freestyle bmx (10let zpět), takže si nejsem jistej, jestli by teď tak populární 29'' na mě nebyla moc velká. Hlavně co se hravosti a ovladatelnosti týká. Přijde mi, že třeba obyčejnej bunny hop na tom jde fakt ztuha. Máte s tim někdo zkušenost?

Pročítal sem bike-forum, ale je to trošku blázinec, tak se radši ptám tady. Předem díky za rady a nápady :) ..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

za me:

ad 1) full za 35 naprosto v pohode, bud nejaky po sleve (ja treba takhle kupoval Gianta Trance X za tusim 36 a byl sundanej z 45), a nebo i v cenikovce za 35 napr. jak pises tak Ghost, Cube, muj favorit by byl asi Canyon Nerve AL 7 za 1500 euro. Na to co pises bych rozhodne bral fulla. 

ad 2) zalezi taky jak jsi velkej, pokud nemas rekneme 185cm a vic, tak se asi nema cenu se do 29" premlouvat, navic pokud si myslis, ze bys chtel hravejsi kolo... A pravdepodobne bude vetsi problem sehnat fulla 29" za 35tis. Ovladatelnost zalezi kolo od kola, spousta lidi a magazinu tvrdi, ze napr. Santa Cruz Tallboy je ovladatelnosti jinde nez zbytek 29" trhu, ale cenove jsme taky jinde....

Upraveno uživatelem kloubik
Odkaz ke komentáři

Díky tomuhle vláknu přemejšlim o koupi novýho kola. Od kola očekávám jízdu v terénu. Byl bych rád, kdyby to zvládlo aspoň trochu obstojně trailový tratě. Něco třeba jako je ten Superflow výše postovanej (jen pro představu). Kromě toho nejspíš jízda po cyklostezkách. Zasekl jsem se na pár docela podstatnejch bodech a to:

1. Má smysl celoodpruž. do 35ti tis.? Příklad: ( http://www.haibike.cz/mountain-26/1960-haibike-q-fs-se-26-2013.html#/barva-seda_cerna/velikost-48cm nebo http://www.ghost-bikes.cz/39233-asx-5100-2013 ). Nebo radši HT do 25-30tis?

2. Dřív sem jezdil na freestyle bmx (10let zpět), takže si nejsem jistej, jestli by teď tak populární 29'' na mě nebyla moc velká. Hlavně co se hravosti a ovladatelnosti týká. Přijde mi, že třeba obyčejnej bunny hop na tom jde fakt ztuha. Máte s tim někdo zkušenost?

Pročítal sem bike-forum, ale je to trošku blázinec, tak se radši ptám tady. Předem díky za rady a nápady :) ..

já jsem řešil podobnej problém...prostě jsem měl HT a chtěl jsem opět HT...bohudík mě zdejší osazenstvo zlomilo a teď si vozím zadek na full Giantu Anthem X2 a už bych neměnil. Ten pocit z jízdy je nenahraditelnej. Do tvého rozpočtu bych ti poradil asi toto...(už to tu i několikrát padlo), solidní poměr cena, výkon, výbava http://www.canyon.com/_en/mountainbikes/bike.html?b=3025

Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se.

Odkaz ke komentáři

Ze začátku jsem měl trochu strach, ale je to v pohodě, už jsme toho spolu nacestovali celkem dost a nebyl jediný problém, samozřejmě jedu jako s dítětem, ža ano :baby: Malýho to baví a pokud nespadneme, tak se vcelku nemá co stát, viděl jsem pár testů a v pohodě. Já zase naopak nechci ani za boha vozejk, je to jen úhel pohledu, ale mě se to zdá celkem dost nebezpečný" Ale jak říkám, je to můj názor, a co Vím, tak žádné vážné úrazy na vozejku také často nejsou, je to jen o důvěře. Přeji mnoho šťastných km s prckem, oni to milujou" 

Tak já malou vzal do sedačky jen teď na dovče a byla docela happy...jen tam nevydržela dost dlouho...20 min a už chtěla pryč. Hodně jí vadilo, že nevidí dopředu. A navíc, sedačku bych na Gianta asi nedal a zrovna se mi nechce kupovat ještě jedno HT na to, abych jí vozil. Mám v plánu půjčit od kamaráda vozejk a udělat testovací jízdu, jak se v tom bude cítit. Pak se rozhodnu co dál...Pevně ale doufám, že to s vozejkem klapne. Já vím, že člověk jede s dítětem opatrně, ale na druhou stranu, nikdy nevíš....Přeci jen, sjedeš po šutru a letíš na bok i s kolem i s děckem...V tomhle mi přijde sedačka bezpečnější (konstrukce, 5ti bodovej bezpečností pás atd...) Ale jak píšeš, je to věc názoru a zkušeností....

Odkaz ke komentáři

Pokud se týká vození dětí, tak Maličkou vozíme od 5 měsíců ve vozíku (Croozer s odpružením). Nyní má 2,5 roku a vozík je její druhý "domov". Nikdy jsme neměli problém. Chce to vybírat trasu, nejezdit po frekventovaných silnicích, zvládneš i nějaký ten terén. Vozík je stabilní, neprší do něj, dítě si tam může hrát, má uložný prostor, dá se složit. A když se nechce zrovna na kolo, tak využiješ vozík třeba na brusle, na turistiku,.... Jinak, kolo bych volil full. K vozíku stačí pevné, ale není problém tahat vozík za celopérem. 

Zatim díky za rady, zaměřim se teda na 26'' full ...

Odkaz ke komentáři

Dostal sa mi do rúk,bike AUDI,asi rarita,predchadzajuci majitel vraví,že možno jediny v SK,je z roku 1996,podla datumu na vidlici.Bol kupeny na Slovensku.Servisak vraví že len vidla Marzocchi stala v tych časoch cca28000 Sk.Poprosím tunajšich odborníkov o odhad ceny,či už materialovej,alebo zberatelskej :)nech viem na čom sa vozím,a či ho mam pred obchodom zamykať,alebo nie, kludne aj do SZ.Ďakujem

Odkaz ke komentáři

Dá se říci, že  nejvíce používané jsou vozíky od dvou výrobců. Jeden je Croozer (výrobce z Německa). Je levnější, podle mne je třeba dokoupit odpružení, ale naprosto dostačující. Druhý Chariot (výrobce z USA), vymakaný, ale zaplatíš to. Na netu najdeš hromadu odkazů. Dají se pořídit i bazarové.

vedell by si poslat tip na dany modell vozika?
dik

Odkaz ke komentáři

Ten Canyon 6.0 se mi líbí, ale už neni skladem bohužel. Teď přemejšlim, jestli zkusit tu základní verzi Giantu X3, kde se mi líbí tvar rámu a cena. Ale nejvíc se mi asi líbí http://www.bradsky.cz/haibike-hai-q-fs-sl-30-speed-slx-2012-p-6402.html. Má to docela slušný osazení na tu cenu. Jen jestli už těch 110-150mm neni moc na ježdění po cyklostezkách.. Máte nějakou zkušenost s tim ProPedalem?

Odkaz ke komentáři

Ten Canyon 6.0 se mi líbí, ale už neni skladem bohužel. Teď přemejšlim, jestli zkusit tu základní verzi Giantu X3, kde se mi líbí tvar rámu a cena. Ale nejvíc se mi asi líbí http://www.bradsky.cz/haibike-hai-q-fs-sl-30-speed-slx-2012-p-6402.html. Má to docela slušný osazení na tu cenu. Jen jestli už těch 110-150mm neni moc na ježdění po cyklostezkách.. Máte nějakou zkušenost s tim ProPedalem?

jo, teď na to koukám...maj jen XL :-(  Jestli máš na mysli toho na Alivku, tak nevím nevím....to už raději opravdu ten Haibike nebo tohle http://www.giantstore.eu/giantstore/eshop/23-1-Horska-kola/0/5/61-Giant-Anthem-X-4-2012-darek-v-hodnote-449

Odkaz ke komentáři

Pánové, potřebuji radu.. dnes jsm se byl projet na kole na zahradu..cca 400m, po cestě tam se mi zasekla brzda tak že s kolem nešlo ani hnout.. jelikož jsem měl po ruce šestku imbus nenapadlo mě nic lepšího než povolit dva šrouby které jsou z boku brzdiče (souběžně s kolem), ihned mi z brzdy vyteklo pár kapek kapaliny a kolo se uvolnilo... ihned jsem zpátky dotáhl a kolo funguje normálně ale páka má delší chod..pravděpodobně se mi podařilo zavdušnit brzdy...nebo jsem něco zničil?? brzdy Avid Elixir 3

Odkaz ke komentáři

Zdravím,

už jsem pokročil s výběrem kola, ale potřeboval bych posoudit nabídku od stavitele ...

rám MRX Elite

vidlice nejspíš Suntour Epicon RLD

kliky Shimano FC-M542

řazení Sram X.7 3x9

přesmykač Sram X.7

měnič Sram X.7

kazeta Sram PG-950

řetěz Sunrace M94

kola Remex 7325 (náboje Sram X.9 - průmyslová ložiska)

brzdy hydro. kotouče Shimano Deore M596

pneu Michelin Country Racer 26x2,1

Je tam něco vysloveně "špatně" - myšleno "volili" byste jinak a proč? Kolo by skládal člověk, co tomu určitě rozumí, ale rád bych znal názor z druhý strany (cena 19000 komplet se všim) - můžu si doladit podle sebe.

Taky váhám, jestli Epicon nebo by pro mojí potřebu (asi převážně stezka, město a tak ... ale rád bych i nějakej ten terén, tak bych proto asi radši přitlačil na vidlici) ... a taky, jestli pro mě má smysl při tomhle využití zamykání vidlice z řidítek?

Předem díky za postřehy ...

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...