Přejít na obsah

BIKE [2007-2020]

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dlouhou dobu jsem si nemoh vzpomenout na značku, kterou mi kdysi doporučoval kamarád, kterýmu doma stojí madona od Treku z dob, kdy jezdil s Georgem Hincapiem za U.S. Post.

A je to Calfee Design. Nejvíc se mi líbí tohle bamboo.

Cena neni nejvyšší, kola jsou to hodně zajímavý a podle Jonathana je to kultovní záležitost. Navíc ten bambus je prej pohodlnější než carbon.

Odesláno (upraveno)
  V 21. 7. 2011 v 5:43, 'dagou' napsal:

... Calfee Design. Nejvíc se mi líbí tohle bamboo.

...

no to je ale krásná věc. na bika bych si na tom netrouf, ale na silničku jo. když ale i oni sami mají v nabídce ještě zajímavější rám. Luna frame má překrásný industriální vzhled. dík za post. Upraveno uživatelem maama
Odesláno
  V 21. 7. 2011 v 9:01, 'maama' napsal:

no to je ale krásná věc. na bika bych si na tom netrouf, ale na silničku jo. když ale i oni sami mají v nabídce ještě zajímavější rám. Luna frame má překrásný industriální vzhled. dík za post.

No já sliním nad kompletní produkcí, moje Merida 909 Extreme je pomalu na medaili za zásluhy v oblasti sportu a tělovýchovy... A tak jak hledám, co bych si koupil pěknýho, vzpoměl jsem si na tuhle parádu. Kdysi jsem měl možnost jezdit Jonovo Madonne od Treku, OCLV, s teamovýma tlačítkama na kompjůtr a "návarkem" na číslo. Nádherný svezení. A když mi tenhle kluk řekne, že by bral Calfee, tak mu věřim. :)

Jinak Lunu bych bral jako festku. To by bylo žrádlo :)

Odesláno
  V 21. 7. 2011 v 10:19, 'maama' napsal:

barbare:) singlespeedy vůbec nechápu

svez se někdy na velodromu... :) Single speed je prostě nádherný, jednoduchost a jenom ježdění na kole. Nic víc.
Odesláno

Tak první dojmy z jízdy s nášlapy: nadšení, konec hledání polohy nohy na pedálu a sklouzávání nohy. Nacvaknutí: zatím trochu hledám polohu. Vypínání: nastavil jsem si nejnižší možnou sílu držení, takže velmi snadné a docela intuitivní, i při první krizi, při nájezdu na velmi prudké stoupání a skorozastavení se, jsem nohu včas vyndal. Takže pohoda, velmi příjemné a díky za rady.

Odesláno
  V 26. 7. 2011 v 15:14, 'pavča' napsal:

jsem nohu včas vyndal

Dej potom taky vědět, až ji včas nevyndáš :smile_anim: mě to trvalo asi měsíc, ale zase jsem se rozsekal parádně :lol2:
Odesláno
  V 26. 7. 2011 v 15:50, 'funf5' napsal:

Dej potom taky vědět, až ji včas nevyndáš :smile_anim: mě to trvalo asi měsíc, ale zase jsem se rozsekal parádně :lol2:

Neboj se, jak jsem byl slíbil, tak dám vědět až si namlátím tlamu, barvitě to popíšu, pokud to přežiju.
Odesláno
  V 26. 7. 2011 v 16:16, 'pavča' napsal:

Neboj se, jak jsem byl slíbil, tak dám vědět až si namlátím tlamu, barvitě to popíšu, pokud to přežiju.

Ja letel behem prvniho dne 3x... a pokazde trapne pri zastaveni, jednou pred plnou zahradkou az jsem se sam musel zacit smat. Ale od te doby ani jednou. :)

Odesláno
  V 26. 7. 2011 v 15:50, 'funf5' napsal:

Už je to 3 roky staré,ale pořád si to pamatuju. Mě to trvalo 5 dní.

V pondělí jsem s nášlapy začal dojíždět do práce a vždy velmi rozvážně a s předstihem jsem vycvakával před křižovatkou, nebo před zastavením.

V pátek už jsem z práce odjížděl jak Lance, v hlavě pyšný pocit, jak už to s nima válím a na duši takové uvolnění, že je pátek, začíná letní víkend a pohoda.

Takto uvolněn a super naladěn jsem přijel před barák, a před bránou jsem sebou švihnul na bok, páč jsem v tom uvolnění zapoměl, že jsem přikurtovaný.

Odesláno
  V 26. 7. 2011 v 22:25, 'pavel67' napsal:

Už je to 3 roky staré,ale pořád si to pamatuju. Mě to trvalo 5 dní.

V pondělí jsem s nášlapy začal dojíždět do práce a vždy velmi rozvážně a s předstihem jsem vycvakával před křižovatkou, nebo před zastavením.

V pátek už jsem z práce odjížděl jak Lance, v hlavě pyšný pocit, jak už to s nima válím a na duši takové uvolnění, že je pátek, začíná letní víkend a pohoda.

Takto uvolněn a super naladěn jsem přijel před barák, a před bránou jsem sebou švihnul na bok, páč jsem v tom uvolnění zapoměl, že jsem přikurtovaný.

Copak nášlapy to nic není,já měl kdysi dávno klipsny a to byla teprve sranda,hlavně,když jsem na kolo vlezl s kopačkami.Jak jsem nastupoval,opřel jsem se o barák a pěkně si je utáhnul,nějak mi nedošlo,že o 400metrů dál je křižovatka s docela hustým provozem,tak jsem na ni dojel a zjistil,že nemůžu vyndat nohy ven.Chvilku jsem jen tak šlapal dozadu ve snaze udržet rovnováhu a pak jsem se jen bezmocně složil.Z auta co stálo za mnou vyběhl řidič a ujišťoval mě a okolí že do mě opravdu nevrazil.No sranda k popukání.Jo a ještě jsem si díky klipsnám zlomil klíční kost,to když po nastavení kola přední brzda byla rychlejší než zadní,jó to byl let :D

Odesláno

Koukám, že by byla decela legrace založit vlákno "Jak jsem si rozbil tlamu", humorných (tedy zpětně humorných) případů by asi bylo dost a dost.

Odesláno

Koukám, že by byla decela legrace založit vlákno "Jak jsem si rozbil tlamu", humorných (tedy zpětně humorných) případů by asi bylo dost a dost.

To určitě ano.

Já jsem koupil kolo vybavené SPDčkama. Tak jsem je testoval. Potom jsem přišel na to, že šlehače jsou lepší v blátě a vůbec líp se do nich nastupuje - ze čtyřech stran. Člověk si taky nemusí lámat hlavu s regulací síly vypnutí. Jenže jezdím těžší terény a klipsny jsem předtím vozil dvacet let. Takže v kritických situacích, kdy už bleskové reakce řeší asi jen mícha a mozek nestíhá, jsem se i po čtvrt roce válel po kamenech přikurtovaný ke kolu... Prostě, někdy to zvykání trvá i dýl ;-)

Odesláno

já sedlám MERIDU Matts TFX 300D...kolo za pár šupů, ale jsem s ním spokojenej...Posted Image Co jsem teď četl poslední příspěvky ve vlákně, tak se také chystám na upgrade - pořídit nášlapy. Jen se právě bojím toho, že si namelu držku Posted Image Nejspíš to risknu a ty první 2 - 3 dny si odpadám a pak už to snad bude v pohodě. Dalším upgreadem snad bude jiná vidle...přemýšlím o Rock Shoxu 100mm....

post-13404-067845900 1312212921.jpg

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...