Přejít na obsah

BIKE [2007-2020]

Návštěvník milosklikar

Doporučené příspěvky

Dneska 2hod v lese na pohodu. Jsem jeste nejakej ,,rozlamanej'', tak to moc nejde. Jen jsem sedel a slapal a kochal se okolim. Nebylo to spatny :)

Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

TLD jaky mas zdvih na te predni vidli ? To musi byt do kopce celkem makacka ne ? Podle fotek Te uplne netypuju na freeridera...nezvazoval jsi xc ? Jinak kolo a fotky moc pekne.

Odkaz ke komentáři

TLD>

comm 26ku AM nedělá, jen výprodeje. 26ku dělají samozřejmě všichni na různý gravity disciplíny, slope a dirt. spešl například má 26celopéro s dětskou geometrií :(

voni by mohli kdyby chtěli. rozměr dál existuje, ale výrobci záměrně celej standard a jeho 25let fungující ekosystém zahodili. místo toho nám tlačí v celopérech souběžně už 4 rozměry a jejich ekosystémy pochopitelně (jen 26palců vedle nich po všech těch letech nesmí koexistovat!).

když už můžou bejt obskurní fatbike celopéra (27,5Plus dtto) -pro který se musí všechno (rámy, ráfky, gumy, náby nebo aspoň jejich osy, korunky vidlic) vyrábět v odlišných rozměrech, tak není náhodou, že (téměř) nikdo nevyrábí 26celopéro? co bude dál 29Minus? nebo 27,5Minus nebo Vogelův 36inch Big Bird?
není to čistá hra.

spineshank>
no ten rozdíl je minimální - prostě těch 10 plášťů 26palců velkých, co mám doma, jen nedám na 650b ráfek (a není to jen o plášťích samozřejmě). někdo měl nápad za milión.

teď vážně, ten rozdíl je bohužel v tom, že trh nenabízí - neposedný AM - s wheelbase metr deset, krátkou kyvkou a s váhou 12kg (hliník). na 650b se to postavit nedá. z pohledu tradice se tak DNA MTB ochudila o to nejvíchorskokolovatý.
v devadesátých jsem říkal, že trekkingový 28kola trochu zhrubnou, dostanou zadní odpružení a tlustý pláště, protože masa neumí jezdit a nevýhody velkých kol nezaznamená, jen výhody. a hle, máme tu 29. ale kdyby mi někdo tehdy řekl, že jednou se vývoj MTB jako takovej posune směrem k celkově těžším kolům a heslem nebude agilita, ale rollover?!, myslel bych si, že se posral. a dnes ten smrad jde odevšad spolu se slovy, jak to hezky voní.

rollover přece není důvod proč jsme vyjeli off road. 26 inch allah.

Odkaz ke komentáři

Maama,aha.a ta meta se Ti nelibi? Me hodne:)

Vojta,je to 140mm, potunena na 150mm. A XC ani nahodou:). Bych to rostipal. Na podzim mozna udelam upgrade kola a bude tam 160mm.

Jezdim v podstate jenom v terenu a posledni dobou I tak,ze kaslu na prejezdy a radsi dorazim autem na misto a tam se povozim:)

Spine dik:).

Odkaz ke komentáři

TLD jaky mas zdvih na te predni vidli ? To musi byt do kopce celkem makacka ne ? Podle fotek Te uplne netypuju na freeridera...nezvazoval jsi xc ? Jinak kolo a fotky moc pekne.

dobře poladěný 150/140 je XC jak vyšitý a jezdíš s tím úplně v poho :clap:

Odkaz ke komentáři

na jedný vyjížďce jsem potkal borce a měl 650b Metu na střeše auta. dali jsme řeč. 14 kg na pedálech na asi nejvyšší sadě sram s jednopřevodníkem. geo wheelbase skoro 117cm - Mko. nic pro mě coby univerzální bajk. možná jako druhý celopéro spíš enduro do domu. uvažuju spíš takhle:

https://www.transitionbikes.com/2016/Bikes_Suppressor.cfm?Token={ts_2016-04-29_11:02:21}-935b902ac26d33c7-125A74C5-D54D-BC6F-641C83CA7B78A3E5

no ale vím, jak by to dopadlo - dostanu se s tím na váhu, která už mě ve srovnání s Rizem nebude bavit. Kona co jsem měl s podobnými parametry mě nudila.

jako první mám chuť investovat do Absoluta. najel jsem s ním teď nějakých 350km a ta krátká stavba je úchylně zábavná. dal jsem si dvakrát krásně na držku. kdyby tenhle Canyon neměl tak strašně krátkou efektivní dýlku horní trubky a šla by tam dát hazka, tak by to byl můj vlhkej sen.

https://www.canyon.com/cs/gravity/stitched/stitched-720.html

nic, Absolut dostane novou vidlu a kokpit, shodím kilo dolu a bude o zábavu postaráno. když se bavíme o tom, co se komu líbí, tak takhle nějak, prosím:

http://www.gtbicycles.com/jpn_jp/2014/bikes/mountain/2014-la-bomba-1-0

Edit>jo to GT je moje ideální představa XC

Upraveno uživatelem maama
Odkaz ke komentáři

Spine presne tak:). Ja vubec nemam problem jezdit klido po silnici a uz vubec ne do kopce. A diky dw linku to funguje uzasne.

Maama,jasny. Ja tu vahu az tak neresim. Kdyz si dam k obedu gulas se sesti,tak stejne vezes kilo sem,kilo tam:).

Odkaz ke komentáři

Dneska na pohodu 72 km. Kosa, ale super počasí, místama byl poprašek sněhu a všude hromady bahna. Po 50 ti km lehký oběd, hermelín naloženej v medvědím česneku. No a pak se to všechno posralo. Dojedu domů, vybaluju batoh a peněženka nikde. Měl jsem blbě zaplou kapsu a tak jsem ji vytrousil. Tak jsem sedl do Forestera a jel jsem projet kde to šlo a zbytek jsem prochodil. Tušil jsem, že jsem ji ztratil přibližně na cca 6 km sjezdu. Mám tam kód na zámek na lesácké závoře, tak jsem tam mohl vjet. Po asi hodině a půl ježdění a chození jsem ji našel. Bohužel bez cca 12ti tisíc. Jel jsem mimo turistický a cyklo trasy a stejně ji tam někdo našel vybral a zahodil mimo cestu do trávy. Tak jsem nasranej jenom na půl. Doklady, karty a zbroják tam zůstaly.

9262b99dc645f9dced52ea0f53122ce3.jpg3c92c6675797416c950ca1dd76c9e07a.jpg

Odkaz ke komentáři

Rouro to je pech. Na co takovej balik na kolo? Alespon,ze mas doklady a ten zbrojak. Ten opruz s vyrizovanim novejch by byl snad horsi jak ty prachy.

Nettopejr,utiram ho hadrem do sucha a maznu mazanim od juice. Tech mazadel je spousta. Obcas ho prozenu prackou. Tan petrolej jsem kdysi davno taky praktikoval.

Odkaz ke komentáři

kluci parada...pekne jezdite. Ja dnes bajka umyl, promazal a zejra se jedu trápit na ty zavody :D tak

sem zvedavej

roura, to nasere, ale vozit takovej ranec na bajk je imho veliká blbost.... tak aspon že ty doklady más

zítra joo....D

Budu na tebe myslet ...snad mas najeto a taky nic jiné jak bednu tu od tebe nečekáme....DD

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...