Přejít na obsah

BIKE [2007-2020]

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

já píšu, ty tam máš z xt, akorád přehazku, a garantuju ti, že kdybych ti tam dal deorečko nebo alívko nic bys nepozal, kdybys to nevěděl.

Upraveno uživatelem wave ceptor
Odesláno

Já většinou prdím na to, jaké má kolo osazení. Důležitý je rám. Jak je naprd ergonomie, tak je to v řiti aj s x0. Čím vyšší řada, tím nižší hmotnost a větší prachy. Když je kolo dobře seřízené (dobré bovdeny), zastane spolehlivě svůj účel i sada od Alivia.

Odesláno (upraveno)

mam ještě kolo kteréje osazeno alívkem a to opravu rozdíl.. pro mě možná víc subjektivní než objektivní ale já ten rozdíl cítím...

Pokud nebereš váhu tak tam žádnej rozdíl v řazení opravdu není, alvo dřív odejde je to pouze v kvalitě materiálu komponentu.

edit: ještě bych se chtěl pochlubit: první letošní ticku mám za sebou, skoro všechno v lese a polích :-)

Upraveno uživatelem Qvido
Odesláno

Pokud nebereš váhu tak tam žádnej rozdíl v řazení opravdu není, alvo dřív odejde je to pouze v kvalitě materiálu komponentu.

edit: ještě bych se chtěl pochlubit: první letošní ticku mám za sebou, skoro všechno v lese a polích :-)

jak jsem říkal subjektivní pocit to alívko má za sebou tak dva tis.. může být vyběhaný

Odesláno

Rozdíl například v chodu řazenéí opravdu je a to dost markantní. V trvanlivosti samosebou taky, ale jak praví klasik, pokud je na kole fuj a šaltr je XT ,tak je to spíš trapárna a ne známka panku. Takže naprd. Osobně vozím už roky Sram a je to podle mě o dost lepší muzika za stejné peníze ( např XT vs X9)... Hlavní je rám a vidlice (tlumič) pak až sada. Sada se dá lehce vyměnit, rám a vidle ne.

Odesláno

Podle odkazu dost nesourodý výběr asi v tom nemáš úplně jasno.

Zkus hodit alespoň cílovou cenu a to jestli bys chtěl HT,nebo FS.

Nicméně opravdu si chceš kvůli 200 km za rok kupovat nové kolo?

Možná že by bylo rozumější pořídit něco jetého...

Ahoj. Kdybych v tom mel jasno tak se tady neptam, ale poucuju... Praveze nevim jestli full nebo ht. Dlouho jsem nejezdil, my stary kolo wheeler uz nemam, ted uz zacinaji jezdit decka takze by se mi kolo hodilo. Cena tak do 20ti za ht, nebo do 30ti za full. Nebavi me slapat hodiny po asfaltu ale spis se vyblbnout a trochu se projet + ty decka.. A jeste jaka velikost ramu na mych 186 cm? dik.
Odesláno

Rozdíl například v chodu řazenéí opravdu je a to dost markantní. V trvanlivosti samosebou taky, ale jak praví klasik, pokud je na kole fuj a šaltr je XT ,tak je to spíš trapárna a ne známka panku. Takže naprd. Osobně vozím už roky Sram a je to podle mě o dost lepší muzika za stejné peníze ( např XT vs X9)... Hlavní je rám a vidlice (tlumič) pak až sada. Sada se dá lehce vyměnit, rám a vidle ne.

Mezi ram a sadu bych jeste urcite zaradil pneu, pak kola (jestli ale nejsou uz zahrnuta v sade) a sedlo :)

Odesláno

No tak kazdopadne sedlo je samostatna kapitola. Pokud je naprd tak je cely efekt v kelu :-) Jeste k vyse zminenemu pkud fula do triceti tak rozhodne fulla. A kdyz uz je do triceti tak nejakou znacku stylu gt, giant, felt...

Odesláno

Full za 30 jedine GT Sensor 2.0 2010, tedy dle meho nazoru. A rozhodne nebrat verzi 2011, neb Recon absolutne nezvlada spolupracovat s luxusnim zadnim odpruzenim. Kdo nezazil, nepochopi :)

Hezký. Malinko nad předpokládaný rozpočet. Nevyčetl jsem, jestli se dá zadní tlumič zamknout?

Dík.

Odesláno

Prece si clovek nekoupi fulla, aby z nej delal HT :) RP2 se zamknout neda, steluje se jen open/propedal a odskok. Kdyz tak me nekdo opravte, jestli se pletu. Sam mam Stumpjumpera a osciluji prave mezi open/propedal (v CR propedal tak na 90%, ale v Alpach treba jen 50%). Mod zavreno vubec nepouzivam. Ze Sensoru jsem mel kazdopadne pocit, ze zehli lip nez FSR - open (Specialized) ci Maestro (Giant) a ve vysplapu je lepsi nez FSR - propedal, srovnatelny s Maesttro (i-D i Maestro open). Tedy napsal jsem to asi hodne nesrozumitelne, takze doporucuji si Sensora na vikend nekde zapujcit a udelat si vlastni nazor. Pripadne vyjet s nekym, kdo zkusenosti s fullem ma.

Odesláno

Za sebe mám pocity z letošního pružení takovéto:

Můj Focus Thunder - naprd tlumič RS, ale i tak pohodové pružení (na jednočep) zdvih spíš progresivní a pocity i v extrému odpovídají zdvihu 130mm.

Cannondale Jekyll - zdvih na 90mm skoro zbytečný, na 150 žehlí super a na jednočep dost dobré a citlivé, každopádně strach co s nefunkčním tlumičem po záruce, celkově hravé, lehké a přítulné kolo které se vodí a jede jako bajky na 120mm.

Cannondale Scalpel 29 - super marathon a běžnoprojížďkové kolo - geometrie příjemná jezdivá, kolo na 29" vzorně nelokomotivové. Krásně žehlí s tímto zdvihem, ale má to samosebou rezervy... Za mě hlavní a stálá výtka, daň 29" a to tuhost. Směju se testům ,kde básní o úžasné tuhosti tohoto kola, je to lež!

Giant Trace X - můj nepřekonatelný favorit, kolo na 125mm které chodí jako na 150, žehlí dokonale - negativum, pocit ze 150mm zdvihu a občas efekt píchlého kola. Jede to nicméně jako z praku a je to hravé a dovádivé kolo. Pro mě za ty prachy nejlepší systém.

Specialized Stumpjumper FSR Expert Carbon - podobné pocity jako Giant, ale ne tak citlivé a ne tolik bezedné. Pro mluví carbon na super váha.

Cube Stero - superbomba v kolech 150mm , jednoznačně největší šok a zálusk! Jede jako z praku, dokonale žehlí a má super geometrii (stejně jako všechny výše zmíněná kola - vztaženo na jejich použití). Jediné mínus je široká zadní stavba - měl jsem problém se soustředit a neštrejchnout jemně občas botama. Můj favorit do budoucna.

GT Sensor - mno mě úplně nesedlo, připadal jsem si trošku jako na koze, průběh a vnímání pružení spíše závodní (mohlo to být nedokonalým nastavením). Mě to nesedlo, spíš švihové kolo.

Pells Tarpan - takový Stumpjumper 2009 - super kolo za dobrou cenu.

Takové hodnocení ve zkratce, preferuju kola se zdvihem 130-150mm takže pohled zaměřen tímto směrem. Nicméně mě vždy pobaví řeči o zbytečnosti zdvihu a ztrátách ve výjezdech a při šlapání. Vono je to spíš v nohách než v kole, to jo. Ale pohodlí je jednoznačně ve zdvihu a jeho aktivitě. Kecy o pružení pevných rámů a podobně beru jako hloupý vtip.

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...