Qvido Odesláno 21. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2013 (upraveno) Jak píše Karlos, hlava mi to nebere jak se mohl zdeformovat tak masivní material pouzdra. Můžeš sem napsat jakým způsobem ti upadly?Imho mi to příjde celé jako blbost. Upraveno 21. dubna 2013 uživatelem Qvido
rejan Odesláno 21. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2013 (upraveno) To musela být rána jak z děla..Zkusil bych spíš na tu poškozenou stranu použít místo původní osičky stěžejku odpovídající délky a průměru.Stěžejka je dutá s pružinkou uvnitř a dá se prohnout.Experiment přijde na pár korun a za zkoušku to stojí.Jestli to není moc vidět nechal bych to tak.Zkoušet nějakým násilím tu uhnutou nožku pouzdra rovnat v domácích podmínkách skončí nejspíš jejím minimálně nalomením u pouzdra a tím konec radosti z krásných hodinek.Pokud to s tou stěžejkou neklapne tak viz. výše co už tu ostatní řekli.Snad Ti to k něčemu bude. Upraveno 21. dubna 2013 uživatelem rejan
pavča Odesláno 21. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2013 (upraveno) Jak píše Karlos, hlava mi to nebere jak se mohl zdeformovat tak masivní material pouzdra. Můžeš sem napsat jakým způsobem ti upadly?Imho mi to příjde celé jako blbost. Pokud to je tak jak je uvedeno, tak mě to přivádí na myšlenku, že pouzdro je jiný materiál než ocel, třeba mosaz, to by odpovídalo. A nebo, pokud je to ocel, spadly z velké výšky, nabízí se šikmá věž v Pise. To by zase ale určitě nevydržely čepy koleček a stroj by musel být hodně poškozen. Jinak k té opravě, bál bych se toho a také bych to asi nouzově řešil, jak je uvedeno výše, stěžejkou. Upraveno 21. dubna 2013 uživatelem pavča
relativ Odesláno 21. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2013 No je to zaujímavé. Ono to spadlo, keď tam nebola tá stežejka? Lebo ak tam bola, nemohlo sa to tak ohnúť.
rejan Odesláno 21. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2013 (upraveno) No je to zaujímavé. Ono to spadlo, keď tam nebola tá stežejka? Lebo ak tam bola, nemohlo sa to tak ohnúť.Byla nebo nebyla to je jedno.Nic není natěsno a jestli mu hodinky spadly na hranu nožky pouzdra to ohnutí se stát může.měl by to zachytit řemen njn,smůla asi se to prostě strefilo tam kde je to málo pravděpodobné.Stát se může,Murphyho zákon. Upraveno 21. dubna 2013 uživatelem rejan
Karlos Odesláno 21. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2013 Já bych dal na obě strany té nožičky delší kousky tvrdšího dřeva a teprve ty bych upnul do svěráku. Tím bych se vyhnul poškození povrchu i problémům s upnutím pouzdra. No a zkusil bych opatrně zabrat a hned bych ověřil, jestli to něco dělá...
Zdeneli Odesláno 21. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2013 Taky se mi nechce věřit, že se takovej masiv ohne a vše ostatní zůstane v normálu. Pokud vše ostatní sedí a pracuje a rozdíl mezi druhou stranou je do cca 1mm, tak bych ohnul tu kulatinu, ta to vydrží, rozhodně má větší výdrž, než stěžejka a dá se vrátit zpět. Seříznutí kůže o kousek není znát. Pokud jezdíš přes Brno a vyčerpal jsi všechny běžné možnosti, tak sz. Nějaké jemnější nástroje mám.
panedge Odesláno 21. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2013 Jestli to budes rovnat doma sam na sveraku,tak ses blazen.To nejsou hodinky za babku,na kterych experimentujes.A za dalsi,v servisu zkontrolujou i strojek,udelaj zkousku tesnosti atd.Kdovi,co s nima muze bejt,kdyz dostaly takovou mrdu.Proste servis a mas klid.
Návštěvník Zmizík Odesláno 21. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2013 V servisu mu to nikdo stejně rovnat nebude, daj mu nový pouzdro, tipuju za 30-60. Zkusil bych ten svěrák, už vo nic nejde a my tady aspoň budem chytřejší.
Qvido Odesláno 22. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 22. dubna 2013 (upraveno) Zkusil bych ten svěrák, už vo nic nejde a my tady aspoň budem chytřejší.Já se přimlouvám celou operaci natočit a následně postnout na Trubku, ono tam moc videí jak někdo rovná pokroucené OP doma ve svěráku nebude.Ještě jednou musím napsat jako bejvalej strojař že je naprostá pitomost aby se takto zdeformovala část pouzdra (i kdyby bylo z bronzu) pouhým pádem hodinek na zem. Upraveno 22. dubna 2013 uživatelem Qvido
People Odesláno 22. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 22. dubna 2013 Co takto kupit neoriginalne puzdro? Bol by vzniknuty paskvil fake?
MutraBG Odesláno 22. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 22. dubna 2013 Co takto kupit neoriginalne puzdro? Bol by vzniknuty paskvil fake? Nebo třeba někomu spadly PAM a ohnul jen strojek ..promiň, nedalo mi to.. ..abych nebyl off topic, celé mi to připadá jako vtip, teda pokud s tím nehodila o zem schválně přítelkyně v rámci pomsty Ze strojárny vím, že kov se zase tak lehce neohne...
Daemonultimate Odesláno 26. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2013 Tak jsem se stavil v Carollinu a velice ochotně mi bylo nabídnuto,že pan hodinář se na pouzdro podívá a rozhodne zda-li je oprava v jeho možnostech či nikoli.
lobak Odesláno 26. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2013 Já bych vzal dva špaliky, vypiloval bych do nich obrys pouzdra a upnul do svěráku. Pak bych kladívkem a průbojnikem nožičku narovnal. V pouzdru musí být samozřejmě zašroubované dýnko.
bandicoot Odesláno 26. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2013 Ja si uz od prvni fotky lamu hlavu, jak je mozny jebnout hodinkama tak aby se ohnula masivni nozka (jakou nepochybne PAM ma) a pritom na ni nebyla jeba.
gabe Odesláno 5. května 2013 Autor Nahlásit Odesláno 5. května 2013 Takze priprajam este jednu foto pre tych vsetkych strojarov, ktori si nevedia predstavit, ze sa to staloResp tvrdia ze sa to proste stat nemohlo. Takze: zial mohlo a aj stalo. Ako kolega jeden pise murphyho zakony skratka funguju overene. Takze asi budeme vychadzat z toho, ze pouzity material nieje ocel. Ao bolo napisane, materialom teda bude asi mosadz (niekto ine navrhy?) Ak je to mosadz a ja sa to nudem pokusat nejakym sposobom ohnut spat, existuju vacsie rizika, ze sa to lomi? Nepoznam ako sa mosadz (?) sprava.
sibirnaya Odesláno 5. května 2013 Nahlásit Odesláno 5. května 2013 mosaz to neni, ocel to neni, je to nerezova ocel AISi 316L, slozeni je v procentech: Cr 16?18 Ni 10?14 C 0.08 Mn 2 Si 0.75 P 0.045 S 0.03 N 0.10 Mo 2.0?3.0 odpovida CSN 17349, coz je tzv. "chemie". Austenitická, svařitelná ocel s velmi nízkým obsahem uhlíku, odolná mezikrystalové korozi. Ocel je vhodná pro stavbu chemických zařízení včetně tlakových nádob podle ČSN 69 0010. Ocel je vhodná hlavně pro neoxidační prostředí obsahující silné organické (mravenčí, octová) a silné anorganické (sírová, fosforečná) kyseliny při nižších koncentracích až do středních teplot. Leštitelnost velmi dobrá. Použití: Do agresivních prostředí, například v přímořských oblastech, v chemicky upravovaném prostředí bazénů, v prostředí průmyslového typu ap. Lze použít pro styk s potravinami, při styku s pitnou vodou je omezeno hraničním obsahem Ni. Nemagnetická, nekalitelná ocel je vhodná k tváření za studena, třísková obrobitelnost je dobrá. nicmene, pokud si to blbe trefil, tak se to proste ohlo, jak se rika, shit happens. Ja osobne bych se nebal chytit to do sveraku a zkusit to narovnat, ale fakt bych radsi prvne obtezoval Valise, ten si s tim pravdepodobne poradi. ad. mosaz, to je dost velka kokotina tahle teorie, nehlede na to, ze mosaz je zluta..
relativ Odesláno 5. května 2013 Nahlásit Odesláno 5. května 2013 A keď sa to stalo, bola osička na mieste? Ako si ju vybral? Na prvej fotke vyzerá nepoškodená.
pavča Odesláno 5. května 2013 Nahlásit Odesláno 5. května 2013 (upraveno) Asi jak píše sibirnaya. Upraveno 5. května 2013 uživatelem pavča
Daemonultimate Odesláno 6. května 2013 Nahlásit Odesláno 6. května 2013 Atˇ už je to jak chce,máš stejně dvě možnosti:zkusit srovnat a ulomit-výměna pouzdra,srovnat a nezlomit-máš vyhráno nebo se dohodnout někde na opravě.Proč už jsi nezavolal panu hodináři z Carollina,ten by Ti měl přesně říct,co to udělá při pokusu o srovnání,je li touto cestou vůbec nějaká šance.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se