Jeremy Odesláno 6. února 2006 Nahlásit Odesláno 6. února 2006 Vím, že je to asi šťouchnutí do vosího hnízda, ale nedá mi to.. Vysvětlí mi někdo, co máte všichni na těch Primkách? Fakt to neberte jako nabubřelý řeči, to co tu teď budu psát - doopravdy nejsem snobskej debil, ale: - kvalita a hodinářské řemeslo mi přijdou obecně řečeno jako průměrné, možná i pod- - design Primek se mi nelíbí naprosto bez výjimky - značka je to pochybná (fakt se neuražte, neplivu na ni, jen ji já osobně nepovažuji za uznávanou), přece jen hodinářství v Čechách nemá zas až takovou tradici.. - hodinky "na míru" resp. "na zakázku" se dají sehnat i jinde Co v tom teda je, že tu všichni tak blízníte? Je to nějaké nesdělitelné "kouzlo"? Nebo se Vám jen na rozdíl ode mně líbí? Nebo prostě chcete mít limitovanou edici - něco, co nikdo nemá? Nebo je to vlastenectví? Jaromír PS: Znovu podotýkám, že ačkoli se to tak dá pochopit, mým úmyslem není na Primky plivat a nebo někoho urážet.. prostě jen nechápu, co na nich vidíte..
Lukáš Odesláno 6. února 2006 Nahlásit Odesláno 6. února 2006 Kvalita je podprůměrná, design je dost ubohej, značka je víc než pochybná, hodinky na míru dělá každý, ale přesto se mi moc líbí. Holt mám dost blbej vkus
saboter Odesláno 6. února 2006 Nahlásit Odesláno 6. února 2006 Myslím že väčšinu ľudí na značku Prim "namotali" príspevky/argumenty/vyjadrenia pána Prokopa. Vyskúšaj si spätne prečítať všetko čo sa tu ohľadom tejto značky popísalo. Možno začneš chápať prečo začala renesancia značky Prim. (A ten zbytok sa namotal keď videl Primky v reále.)
steel Odesláno 6. února 2006 Nahlásit Odesláno 6. února 2006 takhle zacinal kazdy clen fora :-) fakt se ti nelibi ani orliky ?
mb Odesláno 6. února 2006 Nahlásit Odesláno 6. února 2006 \ napsal: - kvalita a hodinářské řemeslo mi přijdou obecně řečeno jako průměrné, možná i pod- No tohle jsi ovsem zjistil jak? Mas s novodobou vyrobou nejake zkusenosti? Mel jsi je na ruce? Mel jsi je rozdelane? \ napsal: - design Primek se mi nelíbí naprosto bez výjimky Ono to zni divne, ale nazivo pusobi Primky docela jinak nez na tech (casto nepodarenych) fotkach. Uz jsem to tu v jednom foru psal, tak to sem pastnu: Prim ma tu vyhodu, ze jeho hodinky muzou nazivo prakticky jen prijemne prekvapit. Jednoduche tistene ciferniky totiz na fotkach nijak nevysperkujete, at je natacite jak chcete, stiny budou hazet stale jen rucicky, nic jineho se tam promitat nebude. Hodinky s propracovanejsimi ciferniky, s ruznymi 3D efekty, zapustenymi subciferniky, vystouplymi cislicemi apod. muzete nafotit tak, ze budou vypadat fantasticky -- najdete vhodny uhel, zvolite spravne nasviceni --, ale nazivo mohou trosku zklamat, budou vypadat uz "jen" velmi dobre. Mozna budou i celkove hezci nez Primky, ale ten moment nemileho prekvapeni se muze zahlodat a neopustit. Primky to maji naopak... tak to jen takovy mensi postreh. \ napsal: - značka je to pochybná (fakt se neuražte, neplivu na ni, jen ji já osobně nepovažuji za uznávanou), přece jen hodinářství v Čechách nemá zas až takovou tradici.. Jiste Ti ovsem neuslo, ze soucasna nabidka hodinek Prim se od stare produkce minimalne v oblasti pouzitych materialu, snad i zpracovani a predevsim pristupem k zakaznikovi, nove pak i designem pomerne znatelne odlisuje... \ napsal: - hodinky "na míru" resp. "na zakázku" se dají sehnat i jinde Hod odkazy, rad se podivam. Steel: No vidis to, zrovna mne Orliky nijak zvlast nenadchly... ovsem ja jsem zameren spise na spolecenske hodinky ala Linea, Diplomat, Spartak apod.
šarik Odesláno 6. února 2006 Nahlásit Odesláno 6. února 2006 Primky byly vždy známy svojí spolehlivostí a proto je to pro mě srdeční záležitost. I když v současné době bych si z nabízených modelů vzhledově nevybral, je to značka, která má budoucnost a světu ještě ukáže.
Wachn Odesláno 6. února 2006 Nahlásit Odesláno 6. února 2006 Tak ze sebe bych řekl, že největší "vinu" za můj zájem o PRIMky nese můj patriotismus. Taky mi už pár lidí řeklo, že jsem konzervativní a to s tím má asi taky co dělat. Jezdím autem zn. Škoda, na motorce zn. Jawa, nosím primky atd. Přitom ani jedno není ve svém oboru špička - no a co, Harley taky ne a je to legenda Image je na nic, následuj INSTINKT
zdenda Odesláno 6. února 2006 Nahlásit Odesláno 6. února 2006 2jeremy hodinky jsou pro mě pocitová záležitost, jak píší kolegové je to o všeho kousek, renovovaný diplomatky nosil můj táta, sporty já(teď půjdou k Primovi do lázní), u liney jsem měl tu možnost očumovat(můj přínos k jejich tvorbě je , že jsem byl přítomen;)), vím ,že je řada lepších, hezčích a dražších ale i levnějších hodinek. Ale s možností, které Prim nabízí ,mohu mít SVOJE hodinky, hodinky se starým mechanickým srdcem. Asi už je to senilita:). Ale myslím si , že podporou dobrých českých výrobků, lze prokázat jistou míru patriotismu:D Je v tom určitý individualismus, ale určitě ne snobárna typu "já na to mám." P.S. Pro všechny účastníky : Už tady nejen hodinkujeme, ale i házíme nožema, vaříme, baby proháníme, probíráme historii i budoucnost, včetně filozofie, taky více či méně ostře vyměňujeme názory. To, že mě přítelkyně zatím nevyčítá investice do věci(slabomyslný ženský pohled na NAŠE hodinky:)) je proto, že já jí nemluvím do jejich zálib. Jenže chronomag je droga. Já musím PRACOVAT, pomóc, ale co když o něco přijdu:). Krásný den všem účastníkům:):)
Honza49 Odesláno 6. února 2006 Nahlásit Odesláno 6. února 2006 Mě se taky nezdálo, že to bude pravé ořechové. Pak jsem si prohlídnul fotky, koupil 2 v bazaru a po zjištění, že po 50 letech docela dobře šlapu, jsem šel to toho. Přece hodinky, které jdou 50 let a asi je nikdo nikdy nečistil (kolikrát kdo nechal čistit svoje PRIMky?), tak to přece nemůže být šunt. A pak se podívejte na ten strojek, mě se líbí, možná že tomu nerozumím, ale jsou fakt pěkné. ps. Po 50 letech nešlo zlacení dolů!
Tazatel Odesláno 6. února 2006 Nahlásit Odesláno 6. února 2006 Jeremy: Tak přesně tak sem se na věc díval ještě nedávno také. Můj názor se trochu změnil, ikdyž ... Mam pocit, že člověk by měl mít na tyhle hodinky vzpomínky z mládí a trochu té vlastenecké hrdosti. Navíc co by to bylo za fandu hodinek, kdyby nevlastnil alespoň jedny Primky :-). Myslím, že hodinky jsou to kvalitní soudě dle příspěvků, co jsem již přečetl. Já je nikdy nevlastnil. Nelíbí se mi moc jednoduchý vzhled - prostě jsou pro mě moc obyčejné a nenápadité. Ikdyž je pravda, že je znám jen z fotek a naživo, jak se tu často píše, asi budou vypadat lépe. Podle toho jak se pan Prokop snaží, tuším, že časem se značka Prim určitě více zakotví do podvědomí lidí nejen z ČR a SR. Zájem o limitovanou edici je jasný, mít něco, co každý nemá a co může získat sběratelskou hodnotu a ještě navíc s nějakou vlastní úpravou za solidní peníz. Rád si v těchto vláknech počtu, ikdyž sem nepíšu, protože je tu spousta dobrých informací a nejen o Primkách . Jestli mi zájem o hodinky vydrží, tak si asi časem nějaké Primky také pořídím. Zatím mě svou tváří žádné Primky neoslovily a v plánu mám jiné značky. Asi tak: kdyby Prim vyráběl chronograf vzhledem podobný například Aviatorům, jistě bych už měl jeden doma a případně bych ani neřešil, že se firma inspirovala třeba východem.
JJ Odesláno 6. února 2006 Nahlásit Odesláno 6. února 2006 Jeremy napsal: - kvalita a hodinářské řemeslo mi přijdou obecně řečeno jako průměrné, možná i pod- Podprůměrné ne, v současné době je většina produkce průměr, ale je tam vidět ohromné zlepšení proti době před pár lety a některé kousky jsou už opravdu velmi zajímavé i technicky (cylindrické sklo u Diplomatů, luneta u Orlíku). Citovat - design Primek se mi nelíbí naprosto bez výjimky Mně se většina modelů líbí, některé velmi. Pravda, některé jsem musel vidět na vlastní oči, na fotkách vypadaly divně. Citovat - značka je to pochybná (fakt se neuražte, neplivu na ni, jen ji já osobně nepovažuji za uznávanou), přece jen hodinářství v Čechách nemá zas až takovou tradici.. Každá tradice někdy začínala, i ta švýcarská nebo sasská. Citovat - hodinky "na míru" resp. "na zakázku" se dají sehnat i jinde Mechanické hodinky s vlastním strojkem a pouzdrem vyrobeným kusově na zakázku? Kde? Citovat Nebo je to vlastenectví? V mém případě rozhodně ne. Jednak se mi ty hodinky líbí a jednak jsou mi snahy pánů Prokopa a Helikara o růst značky, jakož i jejich přístup k zákazníkům velmi sympatické.
steel Odesláno 6. února 2006 Nahlásit Odesláno 6. února 2006 jeremy ma pravdu obdobny pristup (vsazeni puvodniho strojku do pouzrda) ma vice firem napr. lang und shone :-) abych nebyl nespravedlivy napr. i omega
babaq Odesláno 6. února 2006 Nahlásit Odesláno 6. února 2006 Vidím to dost podobně. Návaznost na minulost značky je dost pochybná, když se PRIM od ní v některých aspektech snaží sám odříznout. Příkladem budiž nynější orientace na malé série, případně přímo kusovou výrobu. OK, je to jejich rozhodnutí, ale to není ten PRIM, který já si z mládí (i když matně) pamatuju. Pokud jde o kvalitu práce, myslím, že tomu asi nebude co vytknout, ale rozumím tomu jako koza petrželi. Většina těch nových PRIMek se mi moc nelíbí, je fakt že ty Orlíky designem nemají chybu. Ale zase jsme u toho - za 30tis. si ho prostě nekoupím, i když se mi líbí. A ten rozruch tady docela chápu, pan Prokop dělá skvělou propagaci. Můj velmi soukromý názor - za hodně peněz dostanete hodně muziky, ale jestli je to přiměřené, na to si musí každý najít odpověď sám. Podle mě ne.
Jeremy Odesláno 6. února 2006 Autor Nahlásit Odesláno 6. února 2006 Lukáši - vůbec ne - máš jinej vkus, nikoli blbej. Blbej mám třeba já.. :-) cigi - beru a chápu všechny důvody, fajn. Wachn - jasně, u Primek je ten patriotismus asi pravda, u škodovky méně, nicméně taky to beru zdenda - jasně - kdybych dostal například Primky od táty k nějaké události, tak je to bez debaty, jasan.. JJ - díky babaq - právě.. Děkuji za vysvětlení všem, snad to pomalu začínám chápat a třeba až je někde zase uvidím, tak se na ně podívám pozorněji. A že je to pochybný vkus, popřípadě že jsou to hodinky pro lidi bez peněz, to jsem nikdy netvrdil - slyšel jsem, že třeba Petr Kellner má Primky na zakázku.. :-)
Otto Odesláno 6. února 2006 Nahlásit Odesláno 6. února 2006 cigi napsal: - ukaž mi levnější možnost mechanických hodinek s vlastním kalibrem Teda cigi o jakém vlastním kalibru to mluvíš? Myslíš ten starý 60 nebo 66 cos koupil v zastavárně a co si dáváš do Linea 40 l.e.?Prim v současnosti vlastní kalibr nevyrábí. Já jsem taky trochu mimo, z toho zájmu o hodinky PRIM. Vždyť to byl ještě nedávno póvl, o který by nikdo z nás nezakopl. Mně se zdá dost divný v jakým stavu jsou starý PRIMky. Totálně rozežraná pouzdra, ciferníky hnusný - to u cizích starých hodinek alespoň ty pouzdra vypadají docela k světu. Když jsem slyšel o lim.edici ORLÍK a SPARTAK poprvé, myslel jsem, že se v PRIMu zbláznili. PRIMky za 55000,- a 50000,-Kč k smíchu. Ale ty hodinky se prodávají, to je fakt. Z PRIMek mně zaujaly první lepší novodobé hodinky PRIM PREMIER ( s ETA 2824-2) a dost se mi líbí model DIPLOMAT.
Hracicka Odesláno 6. února 2006 Nahlásit Odesláno 6. února 2006 Jeremy, to máš holt těžký, já znám spoustu lidí co by si radši uřízli ruku, než by na ni vzali japonský quartzky, které se tváří jako letecké hodinky. Ale co člověk, to trochu rozdílný vkus. Primky jsou IN, a vypadá to, že ještě chvíli budou. Je to radost, a radost nemá vždycky logický vysvětlení.
Jeremy Odesláno 6. února 2006 Autor Nahlásit Odesláno 6. února 2006 Hracicko.. :-DDD Já mám japonský (jediný quartzový) titanový sluníčkem nabíjený hodinky - a taky z nich mám radost - podle mě jejich navržení vyžadovalo stejné mistrovství, jako sestrojení mechanického strojku - jen mistrovství jiného typu. Bohužel je pak fabrika dokáže sekat po tisících.. Co se týče hodnoty za peníze, mám hodinky, které mají strojek Unitas (resp. ETA), nejpokročilejší fukncí je vteřinovka, ani automaty to nejsou.. a stály HODNĚ. Ale když se na ně podívám, tak na první pohled vidím špičkovou kvalitu zpracování. Za 50 se dají s přehledem sehnat "Bondovský" Omegy Seamaster - naprostá tuctovka (cosi jako VW Passat, podle mě).. Ale chápu, že za stejnou cenu si někdo může koupit totálně vytunovanej prototyp nějaké malé značky.. Nicméně, já jsem spíš ten typ Passatisty, ale s tím, že když už mám na passat, radši si ještě rok přišetřím na Saab nebo třeba na Jaguara.. (i když tedy reálně jezdím oktávkou )))
JJ Odesláno 6. února 2006 Nahlásit Odesláno 6. února 2006 Jeremy - no vidíš, s tím Passatem sis částečně odpověděl sám. Někdo jde rád s davem, někdo raději individualitu. Mně osobně tuctovost a davovost vadí do té míry, že i k tomu iPodu jsem si koupil černá sluchátka :-)
steel Odesláno 6. února 2006 Nahlásit Odesláno 6. února 2006 o.k. vsechno se zde prirovnava k autum, myslim, ze to neni dobra analogie - auta jsou na prd, na 5let a nazdar - mozna nejakej veteranek...saab nebo jaguar :-), to bych si musel tedy kupovat pouze vintage hodinky nebo jak pise cigi nejaky brussel nabytek
noname Odesláno 6. února 2006 Nahlásit Odesláno 6. února 2006 Passátista, co jezdí oktávkou, je přesně ten typ, co si zatím Primky nekoupí a ani se mu zvlášť nelíbí. On totiž nerad riskuje a nechce vybočovat z davu. Prim je zatím risk a teprv čas ukáže, jak je to s kvalitou zpracování a se servisem. Já jsem se před dvěma týdny sháněl po novém modelu hodinek Tag Heuer (ca 55000,-). Stálo mě to 4 telefonáty do oficiálního zastoupení do Brna, kde si mě předávali po telefonu jakési dámy, nebyly mi schopny dát žádnou informaci a o těch hodinkách ani neslyšely. Že by si na mě vzaly hned při prvním telefonátu kontakt s tím, že vše zjistí a dají vědět, je ani ve snu nenapadlo. Asi to dříve v zelenině také nedělaly. Dalším pokusem byly dva maily a následný telefonát do jednoho renomovaného obchodu v Německu. Na maily žádná odpověď, po telefonu slíbily, že se ozvou. To se zatím nestalo. Pokud se takto chovají, když chce člověk položit na stůl 50000,-, jak to pak bude s následnou reklamací? Takže jsem objednal standartní Orlíky
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se