Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

To určitě, i když se možná vložené peníze nijak nezhodnotí (on ten sběratelský trh se dokáže taky slušně zhroutit, koukněte jak to teď mají filatelisté), alespoň je člověk dostane zpátky, samozřejmě s výjimkou kusů které koupil pod  tlakem  v pominutí smyslů za ceny několikanásobně mimo mísu. Nad takovými jednou zapláčeme. Narozdíl od mrtvých známek, které už na dopis nenalepíš, budou ale  hodinky zdobit zápěstí a ukazovat čas pořád, takže jejich hodnota- doufám- není ohrožena tolik.

Přesně. Pominutí smyslů je třeba se vyvarovat, přestože se mi to také nedávno podařilo. Ekonomická návratnost je diskutabilní, ale proto to snad neděláme. Nejsme (zatím) v USA, kde učí děti od mala byznysu sbíráním sportovních karet s celým tím humbukem okolo.

Primky zatím jsou a ještě chvíli budou, a to někdy za ceny, že se snad ani nedá tratit. Samozřejmě s výjimkou překupníků a rádoby starožitníků, co někde slyšeli, že je o ně zájem.

Za krásný kus v krabičce si rád rozumně připlatím, ale nepohrdnu ani kouskem za 50,-. Někdy se z něho překvapivě vyvrbí docela pěkné hodinky. 

• Odpovědi 73
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

...on ten sběratelský trh se dokáže taky slušně zhroutit,..

Ono stačí, aby vyšla třeba nějaká knížka a v ní bylo popsáno něco jinak, než je obecně zažité...

Odesláno

To určitě, i když se možná vložené peníze nijak nezhodnotí (on ten sběratelský trh se dokáže taky slušně zhroutit, koukněte jak to teď mají filatelisté), alespoň je člověk dostane zpátky, samozřejmě s výjimkou kusů které koupil pod  tlakem  v pominutí smyslů za ceny několikanásobně mimo mísu. Nad takovými jednou zapláčeme. Narozdíl od mrtvých známek, které už na dopis nenalepíš, budou ale  hodinky zdobit zápěstí a ukazovat čas pořád, takže jejich hodnota- doufám- není ohrožena tolik.

Trh známek se podle mě zhroutil, protože se přestali posílat dopisy-pohledy a nahradil je email. Mladší generace brzy nebudou ani vědět, že něco takového kdy existovalo.

Trh hodinek se podle mě zhroutí, až lidi úplně přestanou nosit náramkové hodinky a nahradí je nečím jiným.

Odesláno

Trh známek se podle mě zhroutil, protože se přestali posílat dopisy-pohledy a nahradil je email. Mladší generace brzy nebudou ani vědět, že něco takového kdy existovalo.

Trh hodinek se podle mě zhroutí, až lidi úplně přestanou nosit náramkové hodinky a nahradí je nečím jiným.

Já to myslel tak, že zatímco známky ve sbírce jsou už na :shit:  protože poslat nejdou, hodinky si klidně může na ruku někdo vzít, protože správný chronomagor je sbírá a ukládá v top stavech. Jsou tedy nejen krásné, ale i funkční.  Asi tak jako se pravděpodobně nemůže úplně zhroutit trh se šperky, hodinky si vždycky nějakou hodnotu podrží. U běžných i vzácnějších  Primek strach nemám- ale je otázkou, zda těch pár modelů za které jsme dnes (možná přechodně) ochotni platit desetitisíce korun si tu hodnotu alespoň podrží. Tady trochu pochybuju a jsem velmi opatrný.

Odesláno

Povím Vám příběh o trvalé ceně hodinek.

Jednou za války přišel za mým dědečkem soused z domu Kotlářská 6 a povídá:

Pane Radl, daj mě ty jejich niklový Doxy a já jim dám ty moje stříbrný.

Voni by mě tam ty stříbrný vzali, ale niklový mě nechaj.

Až se vrátím z toho Mauthausenu, tak si je zase vyměníme.

Od té doby přešlo mnoho a mnoho let.

Ale ty stříbrný Doxy mám pořád schovaný. 

Odesláno

Vcelku mi nevadilo, že to vlákno je staré 9 let. Prostě jsem k tématu měl co napsat. Velice mě těší, že všichni jste pochopili a odpověděli kladně.

Jsem zde nováčkem a moc se mi líbí atmosféra na tomto fóru. Přečetl jsem si důkladně Vaše odpovědi a jak s oblibou říkám, všechno to podepíšu.

V neděli se těším na burzu, jistě budou nové úlovky se značkou Prim.

ok, dík za zprávu o dobrosrdečnosti tohto fora, mám stejný názor,  jen se zeptam na ten nick, nějak si numero toho kolektoru nemůžu zapamatovat, :lol2: 

**

Odesláno

Děkuji za nahrávku.

Moje hloupost. Když jsem se na jaře registroval, nějak se mi to číslo = přidělené heslo zapletlo do Nicku a už to tak zůstalo. Rád bych to opravil na CollectorX, ale nevím, jestli to jde a jak na to.

Odesláno

Zrovna o víkendu jsem přelešťoval tuhle krabičku s Primkama a kolem prošla moje žena a říká:

"Nevím co vidíš na šesti stejnejch hodinkách"

post-22153-0-94644400-1414571665_thumb.jpg

Dobře, skoro stejný tam jsou dvoje, letecký Primky(originál a skládačka co nosila dcera než dostala Seiko monster), ale jinak jsou všechny jinačí, ale pro většinu populace skoro nerozlišitelný.

Odesláno

Děkuji za nahrávku.

Moje hloupost. Když jsem se na jaře registroval, nějak se mi to číslo = přidělené heslo zapletlo do Nicku a už to tak zůstalo. Rád bych to opravil na CollectorX, ale nevím, jestli to jde a jak na to.

jedině přes admina, asi

• po 2 týdnech...
Odesláno

To dělaj ty stejmý pásky... já bych se jich ujal :-)

Zrovna o víkendu jsem přelešťoval tuhle krabičku s Primkama a kolem prošla moje žena a říká:

"Nevím co vidíš na šesti stejnejch hodinkách"

attachicon.gifprim.jpg

Dobře, skoro stejný tam jsou dvoje, letecký Primky(originál a skládačka co nosila dcera než dostala Seiko monster), ale jinak jsou všechny jinačí, ale pro většinu populace skoro nerozlišitelný.

• po 2 týdnech...
Odesláno (upraveno)

Vím, že je to asi šťouchnutí do vosího hnízda, ale nedá mi to..

Vysvětlí mi někdo, co máte všichni na těch Primkách?

Fakt to neberte jako nabubřelý řeči, to co tu teď budu psát - doopravdy nejsem snobskej debil, ale:

- kvalita a hodinářské řemeslo mi přijdou obecně řečeno jako průměrné, možná i pod-

- design Primek se mi nelíbí naprosto bez výjimky

- značka je to pochybná (fakt se neuražte, neplivu na ni, jen ji já osobně nepovažuji za uznávanou), přece jen hodinářství v Čechách nemá zas až takovou tradici..

- hodinky "na míru" resp. "na zakázku" se dají sehnat i jinde

Co v tom teda je, že tu všichni tak blízníte?

Je to nějaké nesdělitelné "kouzlo"?

Nebo se Vám jen na rozdíl ode mně líbí?

Nebo prostě chcete mít limitovanou edici - něco, co nikdo nemá?

Nebo je to vlastenectví?

Jaromír

PS: Znovu podotýkám, že ačkoli se to tak dá pochopit, mým úmyslem není na Primky plivat a nebo někoho urážet.. prostě jen nechápu, co na nich vidíte..

Primky, to je moja vojna  v Lounech, hodinky ktoré nestáli veľa, neleštili  sme ich a nedávali sme si na nich pozor ani keď sme stavali prvý dom.  Primky to sú hodinky na otcovej ruke. Primky sú ako pre nemcov Kienzle.  Primky sú neoddeliteľné od minulosti, sociku, a nostalgie na každého prežitý život u nás v tom čase.

Upraveno uživatelem Viliam Jurášek

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...