Přejít na obsah

Prim Digital

Doporučené příspěvky

Řekl bych, že verze s DATE byla primárně určena na export pro kapitalistické trhy. Je to jen můj odhad, protože opravdu netuším, zda SSSR vůbec digitálky Elektronika vyvážel. Pokud ano, tak se domnívám, že moduly s DATE, které Elton pouze vkládal do pouzder s cz popisky, byly přebytky ze zakázky, která měla původně směřovat na západ (zde to lze odvodit z předpokladu, že Rusové by dle mého do ČSSR primárně dodali modul s azbukou, jak tomu bylo u jiných ruských výrobků určených pro tuzemský trh). Opravdu vařím z vody, ale bylo by zajímavé zjistit, zda se mé odhady alespoň trochu shodují se skutečností, nebo zda moduly v této úpravě byly do ČSSR dodávány jako předem dohodnutá zakázka v rámci RVHP.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Honzo, díky za odpověď. V tom případě si asi počkám na nějaké, které budou 100% funkční. Tyhle hodinky se všeobecně shánějí dost blbě, takže bych po koupi ještě čekal x týdnů popřípadě i měsíců, než bych mohl koupit dárce náhradních dílů.

Funkční a dokonce orig žárovku nebo celý modul je celkem běžně k mání na ebay ve formě ruských hodinek Elektronika.

post-673-0-64280000-1408393107_thumb.jpeg

Odkaz ke komentáři

Řekl bych, že verze s DATE byla primárně určena na export pro kapitalistické trhy. Je to jen můj odhad, protože opravdu netuším, zda SSSR vůbec digitálky Elektronika vyvážel. Pokud ano, tak se domnívám, že moduly s DATE, které Elton pouze vkládal do pouzder s cz popisky, byly přebytky ze zakázky, která měla původně směřovat na západ (zde to lze odvodit z předpokladu, že Rusové by dle mého do ČSSR primárně dodali modul s azbukou, jak tomu bylo u jiných ruských výrobků určených pro tuzemský trh). Opravdu vařím z vody, ale bylo by zajímavé zjistit, zda se mé odhady alespoň trochu shodují se skutečností, nebo zda moduly v této úpravě byly do ČSSR dodávány jako předem dohodnutá zakázka v rámci RVHP.

Máš pravdu. Když jsem jako kluk tyhle hodinky měl, modul jsem z nich vyndal a skutečně tam byly ruské popisky natištěné přímo na displeji. V české verzi pak tato část byla na sklíčku "začerněna" a doplněna o popisky v češtině.

P. S. Jak píše T2. Kup na eBayi ruské (je jich tam spousta) a vyměň celý modul. To je asi nejschůdnější cesta.

Upraveno uživatelem siwi
Odkaz ke komentáři

Zase mohu jen hádat, ale předpokládám, že existují jen 3 jazykové verze (Ruština, Španělština, Angličtina). Spíš by mne zajímalo, zda se do ČSSR dostaly pouze anglické moduly, nebo zda se v některých prim digi nachází modul, který zobrazuje nápis date v azbuce. Teď mě napadá, jak dlouho Elton tyto hodinky produkoval? Matně si vzpomínám, že jsem se kdysi v jenom vlákně dočet, že hodinky byly v prodeji relativně krátkou dobu.

Odkaz ke komentáři

Zase mohu jen hádat, ale předpokládám, že existují jen 3 jazykové verze (Ruština, Španělština, Angličtina). Spíš by mne zajímalo, zda se do ČSSR dostaly pouze anglické moduly, nebo zda se v některých prim digi nachází modul, který zobrazuje nápis date v azbuce. Teď mě napadá, jak dlouho Elton tyto hodinky produkoval? Matně si vzpomínám, že jsem se kdysi v jenom vlákně dočet, že hodinky byly v prodeji relativně krátkou dobu.

Ale vždyť jsem psal, že modul v mých hodinkách měl primárně ruské popisky, které byly v Eltonu zamaskovány http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/63187-digitálky-prim/?p=1220933

Odkaz ke komentáři

• po měsících...
  • po měsících...

Dnes jsem zprovoznil digi :-)

Nechci zakládat nové vlákno, tak to dávám tady.

Předpokládám, že byly ještě modré, pak ještě dvoje menší, takže bychom tady mohli vkládat různé barevné variace, co máme doma. Třeba zjistíme, že těch variant není zas tak málo. Mě překvapilo, že jsou i se zlatýma linkama. Tak se pochlubte, co máte v šupleti!

post-20625-0-75318400-1454154971_thumb.jpg

Upraveno uživatelem p3k
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...