Přejít na obsah

Prim Digital

Doporučené příspěvky

Domnívám se, že u originálních digitálek PRIM z poloviny 80-tých let byly použity moduly s displejem bez ruských nápisů. Ale například u prototypů těchto hodinek je potisk na krycím skle displeje vč. nápisu Elektronika. Zkusím to nafotit a dát sem. Je to totiž dost zajímavý sběratelský kousek.

No, to asi jo, protože já tam na tom displeji ty popisky měl. Byly ale vidět jen po rozebrání, jinak byly překryty českými nápisy na sklíčku - vše už tu bylo řečedno. Jen k ceně: Měl jsem ty jednodušší a stály přesně 530 Kčs. Kupoval jsem je 23. 11. 1984. Ještě od nich mám doma návod. Šly opravdu velice přesně. Ale vadila jim vlhkost. Stačilo se v létě trochu víc zpotit nebo kápnout na ně omylem vodu, a byl na pár hodin konec.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Domnívám se, že u originálních digitálek PRIM z poloviny 80-tých let byly použity moduly s displejem bez ruských nápisů. Ale například u prototypů těchto hodinek je potisk na krycím skle displeje vč. nápisu Elektronika. Zkusím to nafotit a dát sem. Je to totiž dost zajímavý sběratelský kousek.

post-1110-1274339660.jpg

Odkaz ke komentáři

To je nádhera. Primky s nápisem ELEKTRONIKA 5 a ještě k tomu v modré barvě jsem opravdu neviděl. Když jsem si tenkrát kupoval ty svoje, nabízeli mi na výběr ze dvou barevných variant: Obě měly černý podklad, ale popisky bly buď stříbrné nebo zlaté.

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Už jsem to psal na diskuzních stránkách Prim...

Vánoce 1982(nebo83?) - je mi 12 (13), a já očekávám své první "opravdové" (nové) hodinky. Celá třída má digitálky za 250 od vietnamců s plno funkcemi a melodiemi, i já je chci. Napětí, rozbalení balíčku a těžké zklamání - místo hojně rozšířených "kesselek" jsem našel Prim Quartz. Ve třídě tyto hodinky vzbuzují posměch, pro svou velikost jim říkají "atomové"... A to jsem za tu cenu (stály 770,- Kčs) mohl mít troje vysněné...

Situace dnes - primky digital pořád mám, opatřil jsem si na ně nové NOS pouzdro a jsou to pro mne hodinky s nostalgickou vzpomínkou, které mám rád...

Krása. Já si vydupal Kessel a posléze sháněl náhradní čudlíky, které rády vypadávaly...kde jsem dnes mohl být.... :smile_anim:
Odkaz ke komentáři

Krása. Já si vydupal Kessel a posléze sháněl náhradní čudlíky, které rády vypadávaly...kde jsem dnes mohl být.... :smile_anim:

No, to je pravda. U těch Kesselek čudlíky opravdu vypadávaly. Já měl teda štěstí, mně se to nestalo. Ale kamarádovi vypadl čudlík na osvětlení displeje a pak říkal, že si ho schválně vymontoval, aby ušetřil baterku :-)))

Jinak s digitálními primkami člověk v té době opravdu moc párády nedadělal. Já je měl rok (1985 - 1986). Byly sice přesné, ale já je pak odložil sehnal si Kesselky, abych se tak neodlišoval:-( Tomu už dneska málokdo uvěří...

Odkaz ke komentáři

<!--quoteo(post=431778:date=18.5.2010 - 12:44:name=accutron)--><div class='quotetop'>QUOTE(accutron @ 18.5.2010 - 12:44) 431778[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->Domnívám se, že u originálních digitálek PRIM z poloviny 80-tých let byly použity moduly s displejem bez ruských nápisů. Ale například u prototypů těchto hodinek je potisk na krycím skle displeje vč. nápisu Elektronika. Zkusím to nafotit a dát sem. Je to totiž dost zajímavý sběratelský kousek.

Opravdu zajímavý kousek. Už dlouho si na Prim Digital brousím zuby, jenže je nemůžu nikde sehnat. Na aukru mi zatím bohužel vždy utekly.
Odkaz ke komentáři

• po měsících...

No, tak to máš doma hotový poklad. Já už teď marně několik měsíců marně sleduju Aukro, jestli se tam něco neobjeví. Zatím nic. Ruských předobrazů je ale na eBayi víc než dost. No, možnuá neodolám. Ale primky jsou primky, i když v nich stejně byly komplet ruské moduly.

Odkaz ke komentáři

No, tak to máš doma hotový poklad. Já už teď marně několik měsíců marně sleduju Aukro, jestli se tam něco neobjeví. Zatím nic. Ruských předobrazů je ale na eBayi víc než dost. No, možnuá neodolám. Ale primky jsou primky, i když v nich stejně byly komplet ruské moduly.

Vzpomínám si, že už kdysi to byla docela bomba, protož nikdo nevěděl že Prim dělá digi. Ještě jsem zvědav, jestli i ráno budou ukazovat alespoň přibližný čas:-)
Odkaz ke komentáři

Moje zkušenost: když šly, šly přesně. Bohužel byly celkem sitlivé na nošení, tzn. třeba jsem nějak zatřepal rukou a najednou nešly. A baterka vydržela rok. Takže hezké, ale nepoužitelné. Měl jsem všech šest pánských typů, ale všechny šly z domu.

To je divný, já je teda moc nenosím (tak 2x ročně), ale baterka drží min. 2roky v pohodě a přesnost je dostačující (tudíž když si je náhodou vezmu, rozhodně neřeším nepřesnost). Citlivost na nošení jsem taky nezaznamenal.

Mám typ "šesticiferný".

Odkaz ke komentáři

Nevíte prosím někdo jaký typ baterky přesně by v těch hodinkách měl být? Já jsem je měl v šuplíku dlouhou dobu bez baterie a včera jsem do nich dal jednu o které jsem si myslel že tam patří, ale asi jsem to netrefil. Průměr baterky je dobrej, ale zdá se mi být nějaká nižší. Můžete mi prosím někdo opsat přesný typ. Díky.

Odkaz ke komentáři

Spíš než citlivost na nošení jsem zaznamenával citlivost na vlhkost. Stačilo pár kapek deště nebo se trochu víc zapotit a hodinky se zastavily.Pak trvalo asi 12 hodin, než se zase rozešly.

To se mi nezdá, neměly být tyhle Primky náhodou i trošku vodotěsné? Podle toho těsnění pod baterkou a šroubovacího dýnka bych to odhadoval že ano. Je ale možný, že pokud se nějaké z těch těsnění porušillo, tak se jim to nelíbilo.
Odkaz ke komentáři

Nevíte prosím někdo jaký typ baterky přesně by v těch hodinkách měl být? Já jsem je měl v šuplíku dlouhou dobu bez baterie a včera jsem do nich dal jednu o které jsem si myslel že tam patří, ale asi jsem to netrefil. Průměr baterky je dobrej, ale zdá se mi být nějaká nižší. Můžete mi prosím někdo opsat přesný typ. Díky.

GP 392

a co se provedení týče tak na 100% nejsou vodotěsný. Prostě byl jen v tý době poctivější přístup k provedení těla a dýnka hodinek.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...