Přejít na obsah

II. penzijní pilíř

Doporučené příspěvky

Přesně tak je třeba k tomu přistoupit, pouze jako jeden z několika zdrojů příjmu v důchodu ... Nebo tady všichni hodláte zbohatnout tak, že to nebudete řešit?!?<br />Nebuďte bláhoví ... ;)<br /><br />Jasně, pro někoho je důležitý pocit, že vyzrál nad státem, mírně řečeno a je mu jedno, jestli to je díky "optimalizaci nákladů" a nebo vyvedením části prostředků na jeho soukromý důchodový účet ...<br /><br />Celá řada z vás o tom přemýšlí po svém, někteří ani nemáte dostatek informací pro rozumné rozhodnutí a někteří byste k tématu raději měli mlčet, protože to jsou takové bláboly ...<br /><br />Patrikův pohled na věc mě nepřekvapuje ... Je vůbec něco, co vidíš pozitivního na tom II. pilíři?!?<br /><br />Ta reforma prostě přišla v naprosto nevhodný čas, pozdě k tomu, její forma je dosti nešťastně koncipovaná z několika modelů a uzákonila se tak podoba, která spíše nahrává nadprůměrně příjmovým skupinám ... Ten zbytek nad tím musí sakra přemýšlet, což je největší úskalí schváleného modelu ...<br /><br />Co mě překvapuje, je skutečnost, kolik lidí tady, právě nadprůmerně vydělávajících, inteligentních a odborníků v různých oborech s vlivem na chod celé řady firem a institucí, má takové vidění celé reformy ... A nebo už potichu spoří také ve II. pilíři ... :)<br /><br />Odesláno z mého HTC Vision pomocí Tapatalk 2<br /><br />

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 63
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Inu, já počítám s tím, že se důchodu nedožiju, takže mám akorát penzijko podle starýho systému, který stejně jednou vyberu (třeba na umoření hypo). A zbytek šetřím, popř. investuju do bydlení (zateplení, tepelný čerpadlo apod.) a dalších, co mi snížej měsíční výdaje (hypo v to nepočítaje).

Jsem konzerva, na spořícím účtě se snažím mít polštář ve výši 12 měsíčních nákladů a zbytek navíc je prostě navíc (radosti, dovolený apod.). Investicím nerozumim :).
Zase tak moc toho nenašetřim (na poměry ČR teda jo, ale byl jsem zvyklej na víc, když drahá polovička pracovala na plnej :D), takže mě to stejně moc netrápí.

Upraveno uživatelem KFL
Odkaz ke komentáři

Inu, já počítám s tím, že se důchodu nedožiju, takže mám akorát penzijko podle starýho systému, který stejně jednou vyberu (třeba na umoření hypo). A zbytek šetřím, popř. investuju do bydlení (zateplení, tepelný čerpadlo apod.) a dalších, co mi snížej měsíční výdaje (hypo v to nepočítaje).

Jsem konzerva, na spořícím účtě se snažím mít polštář ve výši 12 měsíčních nákladů a zbytek navíc je prostě navíc (radosti, dovolený apod.). Investicím nerozumim :).

Zase tak moc toho nenašetřim (na poměry ČR teda jo, ale byl jsem zvyklej na víc, když drahá polovička pracovala na plnej :D), takže mě to stejně moc netrápí.

KFL, howgh. Dalsi level je investovat do zdravi a vzdelani/remesla deti, aby byly v pohode sobestacny.

A pak mi bude stacit malej prijem, malej byt, slusnej komp, rychlej net a neco jako Skyrim dnesni doby.

Přesně tak, tohle se mi líbí a mám to podobně. Vlastní bydlení aktuálně řeším, zatím vlastním garsonku v ne moc prosperujícím regionu, ale každý holt nějak začíná, rezervu nějakou mám a snažím se diverzifikovat do nefinančního zajištění...

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...