Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdavím.Rozhod jsem se pořídit si nové hodinky a nemohu se rozhodnout mezi těmito:http://www.hodinky.cz/seiko-solar-ssc013p1.html  

http://www.hodinky.cz/orient-quartz-alarm-ctd0g002w.html

Prosím poradte do kterých by ste šli či nešli...Dík. Mě se u Orientu víc zamlouvá ten ocelovej řemínek Seiko má lepší sklíčko...Jsem laik a nemohu se rozhodnout.

Odesláno

Rozhodně Seiko, je tam výhoda Solaru a navíc u seika je lepší řemínek, můžeš ho kdykoliv vyměnit. Jak koukám u těch Orientů bude ten tah problém, tam nedáš jinej, než originální. Na ty seika dáš tah bez problémů..

Odesláno (upraveno)

Vlastně vybíráš solar vs baterka.To je ten nejpodstatnější rozdíl.Jinak i na těch stránkách píšou že se jedná o stejnou skupinu a Seiko bude tedy kvalitnější.Ještě zvaž oba modely a porozhlédni se,jak radí kolegové.Když už padl Citizen mrkni třeba i na tohle BL5251-54L,dodrž model,má na rozdíl od podobného safírové sklíčko.Je to jen jedna z mnoha možností.

standard.jpg

Upraveno uživatelem Daemonultimate
Odesláno (upraveno)
  V 6. 5. 2013 v 13:07, Daemonultimate napsal:

Vlastně vybíráš solar vs baterka.To je ten nejpodstatnější rozdíl.Jinak i na těch stránkách píšou že se jedná o stejnou skupinu a Seiko bude tedy kvalitnější.Ještě zvaž oba modely a porozhlédni se,jak radí kolegové.Když už padl Citizen mrkni třeba i na tohle BL5251-54L,dodrž model,má na rozdíl od podobného safírové sklíčko.Je to jen jedna z mnoha možností.

....sice tyhle vypadají o hodně "chlapštěji", než ty předešlé ve výběru, ale já osobně pořád zastávám názor, že hodinky, na kterých není na oprvní "kuk" jasné, kolik je hodin, jsou k ničemu... tedy kromě parády

;)

Upraveno uživatelem Quido Morava
Odesláno

Nechci to posuzovat z designové stránky, ani jedny nejsou úplně můj šálek kávy, ale je tam i jiný rozdíl...a tím je velikost...ty Seiko jsou 42mm a ty Orienty 44mm...ono se to nezdá, když to nemáš vyzkoušeno, ale + nebo - 2 mm je pocitově dost znát...když už bych měl vybírat z těchto dvou vzorků, tak určitě Seiko...

Odesláno

Za mě ty seika ( z těch dvou, co vybíráš ), tyhle Orinety jsem měl a bylo s nima jen a jen trápení ( když jsem je dal dohromady, tak jsem je poslal dál ). Zlobil pásek ( nedržel dohromady, nějak poškozený články ). Jinak jasně poslední Citizeny, co vybral kolega nade mnou.

Odesláno

Z mého pohledu je zásadní, jak vypadají na ruce a jak se na ně kouká.. Z netu můžeš vybírat předlouho a na ruce to je úplně jiné.

Jinak se přikláním k názoru ostatních - ani jedny.. Velice dobře vypadají ty Citizeny, které publikoval uživatel: Daemonultimate

Asi jsem opět moc nepomohl..

Odesláno (upraveno)

Já nějaký velký "značkizmus" nemám rád, vyber si ty, ze kterých budeš mít na ruce lepší pocit, nějakou velkou chybu IMHO neuděláš ať si vybereš kterékoliv...já osobně bych se ale také přiklonil k Seiku :)

Upraveno uživatelem Lihard
Odesláno
  V 6. 5. 2013 v 18:00, fingerstyle napsal:

Díky za odpovědi.Asi ty Seika.Trochu mě překvapilo jak dáváte ruce pryč od orientu.Myslel jsem že je to jedna z nejprestižnějších značek...

Tady nejde o to, že by orient nebyla dobrá značka, ba právě naopak. Ale jde o tenhle konkrétní model resp. jeho parametry. Jsem si jistý, že se jedná o kvalitní hodinky, které by dobře sloužili, ale prostě jsou v některých výše popsaných ohledech možná o něco lepší ta seika případně ty uváděné citizeny. Každopádně ať už se rozhodneš pro jakékoliv hodinky, tak z českého eshopu to bude pravděpodobně zbytečně dražší. Jinak jestli by tě zajímali orienty, tak mrkni na orientuhren.de  Mají tam fajn výběr za dobré ceny.

Odesláno (upraveno)

Co se čitelnosti týče, na rozdíl od "rozbitých kaleidoskopů" od Citizenu a Casia jsou IMHO bílá Seika SSC přehledná a luxusně čitelná klasika, kde logáro ničemu nepřekáží a prostě funguje. Výchozí hnědou hovězinu doporučuju obratem vyhodit a posadit je na černý 20mm Moonwatch strap od GasGasBones - teprve na něm dokonale vyniknou a na ruce o nich jeden ani neví. 

Detaily viz moje loňská recenze, posledních pár dní opět nošeny k plné spokojenosti  :smoke:

Upraveno uživatelem Radek124
  • po 2 týdnech...
Odesláno

Tak seika dnes dorazili...Krásný hodinky ale po prvním nasazení na ruku nejsem moc spokojenej s páskem.Moc tvrdej (mám úzké zápěstí,takže to mám zaplé až na předposlední dírce) ale možná je to jenom první pocit.Nemáte někdo tip na nějakej pěknej pásek který by na ně pasoval.Možná nějakej ten na suchej zip.Možná nějakej ocelovej,titanovej...Ale na českym shopu.Obědnávat si pásek na hodinky někde z německa se mi moc nechce.Díkec.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...