Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Nechápu jak si může na předváděčku vzít do mašiny lidi,to nikdo rozumnej přece neudělá.Pokud to tedy nebyl vyhlídkovej let na jehož závěr se pilot chtěl předvést.I když ze své praxe si na pár exotů taky vzpomínám,ale na letišti jsem nebyl,tak nevím jak to probíhalo .O předpisu samozřejmě nemluvě.

Co si vzpomínám tak byla jedna kraxna někde ve Francii,kdy Airbus vletěl do lesa protože letový počítač usoudil že přistávají a posádka ho nedokázala přemluvit že jen dělají průlet na nějakém leteckém dnu.A v éru byli lidé,někde na netu dokonce je video z tohohle průšvihu.

Odesláno

Někdy dělaj piloti divný věci...Ale jak se říká, "svět patří těm, co se neposerou...". A někdy to vyjde....Mám teď na vybranou. Buď objednám umělej horizont, nebo budu víc ukázněný. Dalo mi dost práci najít VPD.  :eek:

Odesláno

Cyrile, dráždíš hada bosou nohou. Znám jednoho zkušenýho, který po podobném risku přistál "trochu" znečištěný. ... a byl to PAN pilot :furious: (byl jsem u toho blízko)

Mladých a nadějných pilotů jsou plné hřbitovy

Remember:

"In life, the more live, more experience you get. In aviation, the more experience you get, more you live!"

Odesláno

Táto téma bola rozoberana na mnohých portáloch. Kurz je to dobrý avšak vfr pilot sa nemá do podmienok imc dostať ani náhodou. U nás nie je také podnebie že by sa počasie zmenilo na hruzu behom pár minút.

Odesláno

Někdy dělaj piloti divný věci...Ale jak se říká, "svět patří těm, co se neposerou...". A někdy to vyjde....Mám teď na vybranou. Buď objednám umělej horizont, nebo budu víc ukázněný. Dalo mi dost práci najít VPD.  :eek:

A nebo nech pilotovat pejska. Ti se v mlze řídí čuchem. :) Taky by to mohlo být řešení pro většinu leteckých společností, jak ještě snížit náklady. A piloti nebudou mít co žrát. ;)

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3516012/Chocks-away-Watch-Shadow-dog-fly-PLANE-sneak-peak-clip-finale-weekend-s-Dog-s-Fly.html

post-3194-0-16399200-1505936370_thumb.jpg

Odesláno (upraveno)

Jojo, ten pejsek mi fakt chyběl. :lol2:

Ale jinak to bylo plánovaný. Počasí se u nás fakt nemění tak rychle, že bych se měl nechat překvapit. Tohle byla fotka asi 30 sekund po vzletu. Šel jsem na okruh s plným vědomím, že uvidím prd. A radiovou asistencí. Stát se může cokoliv...ale čerta za ocas tahám jen když to opravdu dobře vychází. To jsem vycepovanej z motorky.

Jednou jsem prostoupával ( v zajištěným prostoru) mraky celkem 18 minut na motorovým padáku. Šňůry, po kterých mi stékala voda s ledem mi mizely v mraku dva metry nad hlavou a po chvíli bych bez GPS a varia fakt trochu znejistěl. Padák má ale tu výhodu, že je pilot pořád dole a nemůže se převrátit. Ten výhled po prostupu mraky stojí vždycky za to. Ale letadlo, to je jiná věc. Tam to taková prdel není. V Německu a pár jiných zemích se Ower Top VFR lítat smí, u nás ne. Neva...4/8 mi zatím stačí, a když nebude, je tu ještě třeba PPL s IFR.     

Jo a ještě edit: Naopak! Hřbitovy jsou plný těch, kteří celej život nedělali nic. Nevěřím v boha, ale někde to je možná napsaný..kdo se zabije v letadle, na motorce, nebo kdo upadne na schodech nebo umře s nádorem na mozku. Statisticky je letecký sport daleko méně nebezpečný, než třeba cyklistika nebo lyže. Tam mi přijdou jako IFR v ULL všichni.  :cheers:

Upraveno uživatelem Cyril
  • po 4 týdnech...
Odesláno

Jaké máte zkušenosti s nějakým "EDC" nářadím na malé létání (GA, UL).

Má smysl pořizovat něco bez nože Leatherman Knifeless apod., kdyby se člověk dostal na nějaké letiště Brno/Vary/Ostrava ?

Odesláno

...ja teda nemam zkusenost s tim naradim, ale s letistema Vary a Praha terminal Jih... oboji fungovalo tak, ze kdyz jdes do SVYHO letadla, tak si proneses vsechno co potrebujes... at uz se jednalo o 40 plzni a 4 lahve rumu nebo sadu nozu... jako v Praze je treba plan B takovej, ze kdyby te nepustili s nozem, posles ho po taxikari do Kladna, kde si za deset minut pristanes a nuz si vyzvednes a dal uz poletis s nim, ale to si ty zamestnanci celkem dobre uvedomujou a tak to proste neresej...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...