Klotzman Odesláno 30. května 2013 Nahlásit Odesláno 30. května 2013 Poradil by mi někdo, kde by se dal koupit, nebo lépe kdo (jaká profese) používá levostranný závitník ?Celá story je o tom, že jsem si chtěl nechat vyčistit hodiny o kterých jsem kafral tady http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/61695-n%C4%9Bjak%C3%A9-n%C4%9Bco-pozn%C3%A1-to-n%C4%9Bkdo/Poslal jsem je po po jednom otrlci ke Strnadovi na Veveří v Brně, leč zrada. Páč chybí natahovátko (o kterém jsem předpokládal, že nebude problém ho udělat - prostě šrouf, no...) tak o tom nechtěl ani slyšet. Natahovátko udělat neumí, protože nemá levostranný závitník a jenom čistit "to nebude, to by nebyla žádná oprava". Hm...Tak jsem si řekl, že se po tom závitníku kouknu, už z principu, nebo najdu někoho kdo mi ten levostranný závit do nějaké trubky vyřeže.
HB63 Odesláno 30. května 2013 Nahlásit Odesláno 30. května 2013 (upraveno) Zkus se spojit s prodejcem http://www.kovar-naradi.cz/nabidka_cz.html .Ten má doopravdy lecos.Levostranný závit se používá u některých točivých strojů-např.různé brusky,křovinořezy.Možná zkusit opraváře těhle strojů jestli by nepůjčil. Upraveno 30. května 2013 uživatelem HB63
bohus76 Odesláno 30. května 2013 Nahlásit Odesláno 30. května 2013 Sehnat levý závitník o průměru cca do 2mm a specifickým stoupáním je docela fuška.Nebývá zrovna levný a co pak s ním.je to jen pro tu danou součástku a pak jej nemusíš použít zase pět let.Ideální by bylo si jej od někoho půjčit /ikdyž je pravda,že je tu velké riziko zlomení/.
pavel67 Odesláno 30. května 2013 Nahlásit Odesláno 30. května 2013 Zadej si do vyhledávače ,, kovoobrábění'' , vyber si ty, z tvého okolí, a omeiluj si je.Ale chtělo by to vědět aspoň co nejbliššší rozměr ,co chceš vyřezat, aspoň já jsem to z toho nepochopil. Jinak http://www.rdgtools.co.uk/acatalog/LEFT_HAND_METRIC_TAPS_AND_DIES.html , nebo na ebay.com vyhledej: LEFT HAND METRIC TAPS a přidej rozměr
tondako Odesláno 31. května 2013 Nahlásit Odesláno 31. května 2013 To Klotzman: ten závitník nescháněj, zkus jiného hodináře. Závitník se dá vyrobit, potřebuješ k tomu akorát soustruh. Jde o to, že ta věc nemusí mít metrické zavity, nebo bude mít jiný stoupání nebo profil závitu a ten moderní závitník, kterej si třeba seženeš ti bude naprd.Nějak jsem z tvého psaní nepochopil na co přesně ten závitník potřebuješ, jestli k tomu velkému šroubení co čouhá z pouzdra, nebo k řidítku ruček. Pokud k tomu řidítku ruček, tak proč to jednoduše nepředělat na čyřhran?
bohus76 Odesláno 31. května 2013 Nahlásit Odesláno 31. května 2013 Nejdříve je potřeba vědět jaký závitník /velikost/ a na co vlastně.
Klotzman Odesláno 31. května 2013 Autor Nahlásit Odesláno 31. května 2013 Je to k tomu šroubení uprostřed, kterým prochází řídítko (hezké slovo) ruček, které je čtyřhranné. Tím šroubením se to natahuje, respektive by se natahovalo. Je pravda, že to nemusí vůbec mít metrický závit. Jiného hodináře bych zkusil, ale o žádném použitelném (v Brně) nevím. Mě šlo právě o to, zjistit kdo by to tak mohl používat a tam se pak zeptat, jestli by mi do nějaké trubky ten závit nevyřízli. Trubku pak doplním kulatinkou a je natahovátko jak z cukru.Vyslal jsem dneska otecka a tomu někde v hodinářství (pořádně ani nevím kde) nabídli výrobu natahovátka za litr. Což se mi zdá dost. Jinak průměr to má 5mm +-. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
valjoux Odesláno 1. června 2013 Nahlásit Odesláno 1. června 2013 V podstatě se jedná o autohodiny. Co se týká toho závitníku chtěl jsem nabídnout, v tento okamžik vidím že nemám, mám 2, 2,5 a 3 což je na nic. Tento stroj se používal někdy do sádrovek. Asi bych se ptal po bazarech a hodinářích. Každopádně bych se nezmiňoval o autohodinách mohla by se zvednout cena. Stroje do sádrovek jsou určitě lacinější.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se