Přejít na obsah

Jaké G SHOCKy máte dnes na ruce?

t2

Doporučené příspěvky

sem po delší době vytáhl tyhle potvory a znova jsem se ujistil, že to bylo špatné rozhodnutí je získat (výměnou), jsou mi velké... barvičky však super, zpracování super, ale všude mě to tlačí, jsou neforemné jak do šířky, tak do výšky... 

image.thumb.png.53737bf3ee0e3ecf5ad4aec08387bd33.png

jsou stejně nenositelné jako rangemany, kterých jsem se už zbavil..

bohužel tyhle velké hodinky nejsou pro mě, i když se mi líbí.. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, kaktusář napsal:

sem po delší době vytáhl tyhle potvory a znova jsem se ujistil, že to bylo špatné rozhodnutí je získat (výměnou), jsou mi velké... barvičky však super, zpracování super, ale všude mě to tlačí, jsou neforemné jak do šířky, tak do výšky... 

image.thumb.png.53737bf3ee0e3ecf5ad4aec08387bd33.png

jsou stejně nenositelné jako rangemany, kterých jsem se už zbavil..

bohužel tyhle velké hodinky nejsou pro mě, i když se mi líbí.. 

Jo, je to tak. Poslední minimálně dekádu, spíše dvě, je velká část produkce Casia, především mezi G-shocky, nesmyslně přesrostlá. Nevím, jestli to bylo podle nějakého názoru, že "čím větší, tím lepší". Nebo snad s ohledem na tloustnoucí populaci především v Americe, hromadné užívání anabolik, nebo to mělo nějaký technický důvod. Já s tenkou rukou mám velmi omezený výběr.

Ale mám pocit, že už to Casio i jiné výrobce postupně přechází a i v mechanických hodinkách se začínají vracet k průměrů kolem 42 mm a někde dokonce k 38 mm. Nebo dělají více průměrů těla od jednoho modelu. Pro mě by se tak rozhodně blýskalo na lepší časy.

Když si představím třeba zrovna tyhle MTGčka v průměru do 44 mm, ideálně spíš 42 mm, klidně bych je bral. Ale s průměrem 50 mm, výškou 16 mm a jejich tvary bych je měl na ruce jak nějaký průmyslový měřák nebo budík. Lecos se dá i u větších průměrů snést při ladnějším tvarování pouzdra a nižší výšce, ale to u tohohle modelu neplatí. Škoda, jinak pěkný.

Odkaz ke komentáři

před 13 minutami, Variant86 napsal:

IMG_20241218_183610.jpg

K debatě o přerostlosti... Tyhle jsou dost velké i vysoké. A já mám opravdu úzké zápěstí. Ale předevšim tady s tím aftermarket řemínkem mi sedí jak ulité, vůbec o nich nevím. (Třeba příbuzné Rangemany jsou mi fakt velké a není to ono, ale i klasické kostky 5600 jsou mi širší)

Upraveno uživatelem Variant86
Odkaz ke komentáři

Před hodinou, Variant86 napsal:

K debatě o přerostlosti... Tyhle jsou dost velké i vysoké. A já mám opravdu úzké zápěstí. Ale předevšim tady s tím aftermarket řemínkem mi sedí jak ulité, vůbec o nich nevím. (Třeba příbuzné Rangemany jsou mi fakt velké a není to ono, ale i klasické kostky 5600 jsou mi širší)

Můžeš prosím dát odkaz na aftermarket řemínky pro Casio? Mám Mudman G-Shock GW-9500-1ER a ten originální je dost nepoddajný.

Odkaz ke komentáři

je to škoda, že nejsou takhle pěkně čitelný pořád... kdyby to tak bylo, tak mám všechny digitálky negativní, líbí se mi to víc.. dycky za čas neodolám, nějaké koupím a pak tam nic nevidím... tak se trápím a pak jdou z domu. a tak furt dokola.

• Haha 1
Odkaz ke komentáři

před 15 hodinami, juk napsal:

Můžeš prosím dát odkaz na aftermarket řemínky pro Casio? Mám Mudman G-Shock GW-9500-1ER a ten originální je dost nepoddajný.

Koupil jsem na aliexpressu asi za §3.50. Není to z poddajnějšího materiálu, je jen trochu tenčí, trochu kratší a z těla hodinek jde pod větším úhlem, což dohromady ty hodinky "zmenší". A trochu odlehčí. Hledal jsem, jestli se nedělají i "silikonovější" verze, ale nic jsem zatím nenašel. Na jedněch Protrek jsem nahradil origo nějaký silikonem. Je to pohodlnější, ale zase se hůř nasazují, jak ti pod rukou ta měkota uhýbá, nejde zastrčit 😅

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, Variant86 napsal:

Koupil jsem na aliexpressu asi za §3.50. Není to z poddajnějšího materiálu, je jen trochu tenčí, trochu kratší a z těla hodinek jde pod větším úhlem, což dohromady ty hodinky "zmenší". A trochu odlehčí. Hledal jsem, jestli se nedělají i "silikonovější" verze, ale nic jsem zatím nenašel. Na jedněch Protrek jsem nahradil origo nějaký silikonem. Je to pohodlnější, ale zase se hůř nasazují, jak ti pod rukou ta měkota uhýbá, nejde zastrčit 😅

Jojo, měkotám rozumím 😀 Můžes prosím dát odkaz? Nevím, podle čeho vlastně hledat. Mezi tělem hodinek a řemínkem je takový mezikus / nástavec na řemínek. Naměřil jsem šířku vnější 34 mm, vnitřní 24,5 mm. Vnitřní rozteč řemínku 13 mm, šířka řemínku 24,5 mm / 22 mm délka 135/78 mm 🤪

https://www.casio.com/europe/watches/gshock/product.GW-9500-1/

Odkaz ke komentáři

Jste mě s těma obvodama zápěstí přinutili si změřit svoje vlastní. Mám 14,5 ve splasklém stavu a kolem 15 cm v nafouknutém po práci (ha, kdo má míň?😉). A nestydím se za to, při své výšce lehce pod 190 cm – prostě komár. Co nadělám, občas holt musím do řemenů přidělat dírky a ty jejich konce plandaj...

Co se týká tvarů větších těl, je to opravdu jak kdy. Taky tady mám třeba několik s šířkou kolem 42 mm a ty jsou úplně v pohodě. Dokonce třeba i Gulfmany GW-9100 s šířkou někde kolem 46 mm nosím běžně jako pracovní zahradní a dílenské. Mají zkosené hrany a jsou kompaktní.

No a takové ty ve tvaru obrazovky, třeba seiko S690 s šířkou taky kolem 45 mm jsou úplná lahoda, s rukou dokonale splynou. Jsou tenké a bez hran a jejich gumák je zajímavě tvarovaný. U Seika při vývoji téhle řady asi fakt mysleli na pohodlí sportovců. Což se třeba u "jachtařských" Gshocků DW-9350 Raysman s šířkou těla 52 mm a výškou 18,5 mm asi úplně říct nedá. Nehledě na to, že jejich hluboko utopený displej je pod zaobleným sklem s odlesky bídně čitelný.

Ale jak jsou některé vysoké přes 15 mm a ještě z nich všude vykukují nějaké hrany, je to fakt spíš objekt k focení a zobrazení velkých fotek, než reálně k nošení na běžnějších průměrech zápěstí (což to moje zjevně není). Ale, když se pak na ty fotky zase tak pěkně kouká...

Odkaz ke komentáři

no to je zajímavé propročně s tou výškou... já mám těch svých 17,5cm a výšku těla 194... 

nejoblíbenější z casií ted mám fieldové lineage, velikost super. ale to nejsou g-shhocky, tak fotku dávat nebudu :) 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...