Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj kamarádi,

Dovolte mi vas všechny pozvat na 12.rocnik Memorial Airshow na letišti v Roudnici nad Labem.

Zatim je přislíben Spitfire, skupina T-6 Texanu, Yak-3, de Havilland Vampire a v neposlední rade i tradiční 4xZ50 Redbulls a Gripeny. Ray Koranteng bude moderovat celou show a musím říct, ze opravdu profesionálně.

Již v pátek se dá dostat témeř k letadlům, letadla přistávají a je to bez vstupu, vycházejí parádní fotky, neni tolik lidi a se západem sluníčka, no nádhera.

Moty

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Bohužel Roudnice má už několik let kredit, že naslibuje spoustu letadel a nakonec je jich minimum. Dávají do programu i letadla, o nichž už dopředu vědí, že nebudou... ale kdyby ty warbirdy byly všechny co jsou vypsány, tak to vypadá zajímavě...

Odesláno

Ber to tak, ze to děla banda nadšenců a zajistit penize aby priletely a aby mohli litat je to cca 6-8 mil, což neni málo, často to i rusej sami piloti, treba uz několikrát byl ve stejném datumu Redbull airshow v Rakousku, drzme jim palce, at to zase dopadne dobre a bude fajn podívaná

Odesláno

Já jim nemám za zlé, že neseženou letadlo nebo, že něco vypadne. Chápu, že to není žádná sranda a dokážu si představit, co obnáší údržba těchto strojů a jaký je rozpočet. Mně vadí to, že dopředu slibují stroje u kterých už třeba měsíc vědí, že nejsou reálné. Soupiska strojů byla vždycky na jednu A4, samé druhoválečné atraktivní stroje. V programu je měli do posledního okamžiku, i když věděli, že nepřiletí. Z válečných strojů tam nakonec zbyl třeba jen jeden. Chápu, že se snaží nalákat lidi a vytahat z nich vstupné. Ale právě proto, tam lidi přestali jezdit a jedou třeba raději do Pardubic. Abych tam jel přes půl republiky kvůli válečným stíhačkám a pak mi byly nabídnuty Gripeny, Sokoly, Mi-24 a jiná tuctová záležitost, to mi za to nestojí. Obdobný názor jsem slyšel už od několika lidí např. v Pardubicích. Roudnice hodně ztratila na věrohodnosti a atraktivitě a bude to těžko získávat zpět. To, že to moderuje Koranteng je pro mě stejná opičárna, jak když na AP má koncert Elán.

Odesláno

Bohuzel je to tak, pro mne posledni kapka byla, kdyz pred par lety slibovali Lockheed Constellation... jelikoz jsem v te dobe shodou okolnosti byl clenem Breitling Super Constellation Flyers Association, divil jsem se, ze o tom tom neni na zakladne ani zminka (lety Connie jsou peclive rozplanovany minimalne na pul roku dopredu)... ukazalo se, ze SCFA nikdy ani na chvili neuvazovala o ucasti v Roudnici. V programu to ty 'nadsenci' ale meli do posledni chvile, i kdyz od zacatku museli vedet, ze neprileti... Takze nevidim duvod takovy zpusoby podnikani podporovat.

Odesláno (upraveno)

Já jim nemám za zlé, že neseženou letadlo nebo, že něco vypadne. Chápu, že to není žádná sranda a dokážu si představit, co obnáší údržba těchto strojů a jaký je rozpočet. Mně vadí to, že dopředu slibují stroje u kterých už třeba měsíc vědí, že nejsou reálné. Soupiska strojů byla vždycky na jednu A4, samé druhoválečné atraktivní stroje. V programu je měli do posledního okamžiku, i když věděli, že nepřiletí. Z válečných strojů tam nakonec zbyl třeba jen jeden. Chápu, že se snaží nalákat lidi a vytahat z nich vstupné. Ale právě proto, tam lidi přestali jezdit a jedou třeba raději do Pardubic. Abych tam jel přes půl republiky kvůli válečným stíhačkám a pak mi byly nabídnuty Gripeny, Sokoly, Mi-24 a jiná tuctová záležitost, to mi za to nestojí. Obdobný názor jsem slyšel už od několika lidí např. v Pardubicích. Roudnice hodně ztratila na věrohodnosti a atraktivitě a bude to těžko získávat zpět. To, že to moderuje Koranteng je pro mě stejná opičárna, jak když na AP má koncert Elán.

S těma slibama máš pravdu, na Vampira jsme čekali snad 10 let a slibovali ho vždycky, s Korantengem je to asi o vkusu, mě se jeho moderování na letišti líbí, každopádně jsem zvědavej jak to ve finále dopadne, to co bylo na začátku už nikdy nebude, to to bylo primárně o 2ndWW, byly tam mustangy, spitfiry, corsairy

Minule byl Corsair úžasnej:-)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem Moty123
Odesláno (upraveno)

Dřív bych tam třeba jel, ale dneska už jim nevěřím. Ani nemám chuť sem kopírovat rozpisku letadel a pak řešit, co skutečně přiletělo, pátrat po webech jednotlivých letadel, jaký je aktuální stav. Navíc opravdu zajímavých je tam pouze několik položek. To co popsal Pirx je bohužel běžná praxe a obávám se, že se to nezlepšilo.

Nedalo mi to. Předpokládám, že těch Vampirů moc není, tento je uvedený, že je z Anglie. Toto je jeden z nejčastějších na Air show. Podle těchto stránek to nevypadá, že by by byla účast potvrzená... ale třeba má přiletět třeba ten švýcarský či finský...

http://www.vampirepreservation.org.uk/airshows.htm

Upraveno uživatelem Wanderer
Odesláno

No letošní Pardubice byly nemlich stejná slibotechna. Už jsem o nich vážně uvažoval kvůli slibovaným warbirdům a nakonec se mi nechtělo kvůli počasí - a dobře jsem udělal. Sliby do poslední chvíle, že B-17 už odstartovala, že je na cestě, že snad přiletí, že doufáme...a nakonec kulový. Tahali lidi za fusekli. Ani nevím jak okecali slibovanou Bf-109, která samozřejmě taky nebyla...

Odesláno

Jojo, Pardubice na tom byly letos stejně. Ale dá se to pochopit, kvůli počasí. Navíc na web dávali informace víc "šalamounsky", ale bylo jasné, že šlo o to aby aspoň někdo přišel. Právě na to téma přišla často řeč na Roudnici.

Odesláno

Pardubičtí letos, myslím, byli celkem korektní...

Sledoval jsem od pátečního večera tenhle link a kolem půlnoci tam bylo celkem jasně napsáno, kdo z důvodu počasí nepřiletěl.

V sobotu ráno aktualizovanej seznam prozradil přítomnost Mustanga a hrstku dalších a bylo více než jasné, že hlavní tahouni zůstali doma.

A pak, bylo přece jasné i naprostému laikovi, že za toho počasí, které nejen v pardubickém kraji panovalo, je jakákoli airshow v podstatě mrtvá.

Těžko z toho obviňovat pořadatele, z mého pohledu nemohu říct, že by mě chtěli nějak "opít rohlíkem". Zůstali jsme doma a věděli jsme, že o nic nepříjdeme.

at Roudnice: dle mého nazoru porovnávat Roudnici a Pardubice je dost mimo. Memorial Airshow RnL byla řadu let airshow číslo jedna, dnes bohužel je jen milou vzpomínkou na léta dávno minulá a pak synonymem poutě s cukrovou vatou a kolotočema v čele. A taky ukázkou, jak jednoduše lze poměrně kvalitní značku hluboko pohřbít...

Odesláno

Večer jsem se stavil na letišti, na stojance byl přístupný Lisunov (Dacota) a v hangáru Vampeer, Spitfire, Yak3, Texan, Z50 Red Bull, bohuzel vic historie asi uz nebude, zajimavé je, ze budou brát skupinky po cca 10 na stojanku v průběhu dne, což myslím nebylo

Odesláno

Tak nebylo to špatný.. akorát ty Gripeny v sobotu chyběly. Byl někdo v neděli, dorazily? Jo a taky se v programu psalo cosi o Case.. nějak to tý armádě nevyšlo:) Jinak jsem byl spokojenej, a spálenej. Red Bull skupinová akrobacie jako vždy paráda, Šonka neuvěřitelnej a zjistil jsem, že bych asi potřeboval větroň:)

Odesláno

Těch historickejch bohužel ubývá, ale něco k vidění bylo, tak malá ochutnávka (fotky nejsou upravované, neumím to a nemám na to čas)

Odesláno

to byla ženská, akorát jsem odcházel, různě lezla dovnitř a zase na křídlo

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...