Jakubisko Odesláno 17. června 2013 Nahlásit Odesláno 17. června 2013 O modelu Mariner a době, v které byl uveden jsem psal v recenzi zde. Nyní se mi podařilo po velkém úsilí získat další model z téhle námořnické řady - Mariner II. Na obrázku druhé zleva. Oproti předchozímu modelu má obdélníkový tvar pouzdra, jiný kalibr a 14kt. zlatou lunetu. Náramek má stejný systém, jen je o něco užší. Změny doznal systém nastavení času. Korunka nemá klasické 3 polohy, ale pouze dvě. A to ještě základní "0" a v "1" se nařizují hodiny. Chvíli mi trvalo, než jsem přišel na důmyslnost systému práce s minutovou ručkou. Střed korunky se musí zamáčknout a minutovka se hned začne sunout kupředu. Číselník objede za 60 vteřin - příjemná náhrada sek..dovky. Dovolím si tvrdit, že některým hodinkám její absence prospívá. Působí možná staticky, ale u quartzu je lepší nekoukat na poskakujícího prcka. Zlatá luneta má čistě designový účel. Přesto nepůsobí jako kýč a příjemně rámuje a chrání safírové sklíčko. Číselník je šedo-černý s černým temným okolím. Jeho průměr je asi 2 cm. Trochu málo v porovnání s dnešními hodinkami, holt daň obdélníkových pouzder. Kontrastem bílých ruček je ale dobře čitelný. Datum je také poměrně malé, zato neruší. Pouzdro má na výšku 10 mm a jeho půdorys je 28 x 40 mm. Svou výškou se pak nechají použít i jako oblekovky (můj případ). Nikde nic netahá, nezavází atp. Uvnitř hodinek je použit kalibr Omega 1320. Ten shodně jako u Mariner I pracuje na frekvenci 32,768 kHz. Ovšem oproti němu má o sedm kamenů víc (8 vs. 15), jinak je velmi podobné konstrukce - odpovídající konci 70. let. Původní cena hodinek v roce 1977 byla 1295 DM. Jak jsem psal v minulém článku model Speedmaster byl za cenu 695 DM. Pro porovnání průměrná zda byla tehdy 1050 DM. http://www.old-omegas.com/dieuhr.html Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
gougy Odesláno 17. června 2013 Nahlásit Odesláno 17. června 2013 Bezvadně to kompletuješ, prima kousek i s příslušenstvím, gratuluji!!
Seamaster Odesláno 18. června 2013 Nahlásit Odesláno 18. června 2013 Chvalim!!! Za vyber a kompletni baleni! Predpokladam, ze smerujes k Marine chronometer!
Daemonultimate Odesláno 18. června 2013 Nahlásit Odesláno 18. června 2013 Gratuluju a přeju aby jsi dotáhl sérii do konce.Paráda.
Jakubisko Odesláno 18. června 2013 Autor Nahlásit Odesláno 18. června 2013 Marine Chronometer bude oříšek. Jsou příšerně veliké! Když byly v OMEGA butiku v rámci putovní muzejní kolekce, tak jsem si je zkoušel. Nebylo to ono. Když nad tím přemýšlím, tohle jsou mé první hranaté hodinky! Nepočítám retro Seiko, které jsem nenosil.
Martin J. Odesláno 19. června 2013 Nahlásit Odesláno 19. června 2013 Nádhera, parádní kousek. Gratulace a držím palce aby se ti historická sbírka pěkně rozrůstala.
Seamaster Odesláno 19. června 2013 Nahlásit Odesláno 19. června 2013 Marine Chronometer bude oříšek. Jsou příšerně veliké! Když byly v OMEGA butiku v rámci putovní muzejní kolekce, tak jsem si je zkoušel. Nebylo to ono. No jsou takovy poradny, taky jsem je videl na vlastni bulvy, ale zase je to vrchol, nejpresnejsi rucickove naramkove hodinky vsech dob... muzes je mit pripoutany ke stezni sve jachty treba:)takze co dal? Scoreboard? Ten je nositelny i na uzkem zapesti, vyzkouseno.
Jakubisko Odesláno 21. června 2013 Autor Nahlásit Odesláno 21. června 2013 Na TZ-UK foru jsem našel obrázek velké trojky. Divím se, že takový vyrchrlík jako Jaques Cousteau nosil ty Marine Chronometre.
michalval Odesláno 22. června 2013 Nahlásit Odesláno 22. června 2013 Nádhera, gratuluju.V tomhle tvaru já osobně vidím jedny z nejhezčích hodinek 70.-tých let.A všechny z téhle řady bych trpělivě nosil i přes jejich velikost
patprom Odesláno 2. července 2013 Nahlásit Odesláno 2. července 2013 Paráda, gratuluji. Taky bych je bral do sbírky.
Návštěvník kupec Odesláno 2. července 2013 Nahlásit Odesláno 2. července 2013 Na tú dobu boli nadčasové a pokiaľ viem tak sa dobre nosili...........
villain83 Odesláno 2. července 2013 Nahlásit Odesláno 2. července 2013 Pekne jedes,ted sis urcite oddechl,ze si ty prvni Marinery nikdo nekoupil,vid?To prislusenstvi k tomu,super,takhle to mam rad,u vintage hodinek je to bonus dvojnasobnej,navic u takhle raritnich hodinek...
Leviathan Odesláno 2. července 2013 Nahlásit Odesláno 2. července 2013 Obdivuhodne..toto je zberatelska vasen v rydzej podobe.Bravo
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se