Pozorovatel Odesláno 29. června Nahlásit Odesláno 29. června Tak jsem dlouho odolával a říkal si, že ty dva tři dny kolem 30 °C vždycky nějak vydržíme. Jenže to, co se teď děje je fakt mazec a asi už to ani jinak za mého života nebude Už ani na baráku se mi nedaří doma držet alespoň 25 a včera jsme se v peaku dostali až na 29 (venku 40). Dneska ráno telefon, pak mail s fotkami místa a popisem, pak mail s nabídkou a už řešíme termín Zatím půjde jenom jeden split do největší a nejvíce "vedrem zasažené" místnosti. Vybral jsem LG pC12SK S montáží a DPH jsem na cca 45 tis. 1
Ajaj Odesláno 29. června Nahlásit Odesláno 29. června Jak řešíte klima, když nejsou uzavřené místnosti (barák přízemí a 2 patra)?
Josef01 Odesláno 29. června Nahlásit Odesláno 29. června Také nikde nemám zavřené dveře ani v pracovně, ani v obýváku, ani v ložnici, převážně se ten chlad stejně drží v té místnosti, kde je klimatizace, a částečně jde na chodbu.
Harwey Odesláno 29. června Nahlásit Odesláno 29. června Dvere nezatvaram, aspon vychladim vacsiu plochu.
Maxel Odesláno 29. června Nahlásit Odesláno 29. června (upraveno) Dneska mi tu nabídku z předchozí strany potvrdili, za stejných podmínek. Instalace možná v půlce července. Trochu se to ve mě mele, jak padlo výše — na těch pár dní v létě. Ale kdyby měl být trend jako předchozí týden, jakože asi to tak bude víc a víc, nejspíš do toho půjdu. I teď, kdy je venku už relativně přijatelně, mam v obýváku 27, v patře ještě o dva stupně víc. Peklo. Upraveno 29. června uživatelem Maxel
Josef01 Odesláno 30. června Nahlásit Odesláno 30. června U mě klima například v ložnici běží celé léto, vyjma opravu hnusného počasí, a běží celou zimu a jaro-podzim v režimu topení, abych nevytápěl celý dům. Odhadem bych řekl, že běží tak 300 dní v roce. Příkon pro chlazení je kolem 150 W (1,5 kWh/den), pro topení v zimě (leden-únor) 400 W (5 kWh/den). V těchto nejhorších dnech byla denní spotřeba 2-2,5 kWh/den. Každá slušná klimatizace si eviduje spotřebu sama a pomocí aplikace zobrazí hodnoty. 1
ragu Odesláno 30. června Nahlásit Odesláno 30. června @Maxel taky se to ve mně pralo, ale po roce co klimu doma máme (druhý léto) můžu říct, že stojí za každou korunu co to stálo. Jako bonus to profiltruje vzduch a umí i topit příjemněji než radiátor 2
Harwey Odesláno 30. června Nahlásit Odesláno 30. června tiez som bol proti, lebo sa mi nechcelo upratovar ten bordel po instalacii, ale urcite do toho chod, jednotky su to fajn a cena tiez. pokial vies dat vonkajsiu jednotku na miesto, kde ti nebude vadit ze cez leto kuri a cez zimu chladi, a termin za 2 tyzdne je luxusny. 1
Pozorovatel Odesláno 30. června Nahlásit Odesláno 30. června (upraveno) Přesně, termín je super, na to že je sezóna. Mě dali nejbližší možný termín až první týden v srpnu. A i za to jsem rád a nemůžu se dočkat Upraveno 30. června uživatelem Pozorovatel
VS Odesláno 30. června Nahlásit Odesláno 30. června Jak je řešené napájení? Musí se tahat zvlášť kabel z rozvaděče nebo je to možné připojit do zásuvky? Je možné napájet jen venkovní jednotku a z ní natáhnout kabel k vnitřní jednotce?
Harwey Odesláno 30. června Nahlásit Odesláno 30. června elektriku mame priamo zo zastrcky do vonkajsej jednotky, od nej je kabel do vnutronej jednotky
Josef01 Odesláno 30. června Nahlásit Odesláno 30. června Já mám všechny klimatizace ze zásuvek, je to nejednoduší a když je potřeba odpojit klima, je to hned. 1
Harwey Odesláno 30. června Nahlásit Odesláno 30. června ak mas multisplit, potrebujes dostatocne silny istic doma
shaggy Odesláno 30. června Nahlásit Odesláno 30. června Mam 7kw vonkajsiu jednotku pripojenu na zasuvkovy obvod s 16A isticom a vsetko v poho aj ked idu vsetky 4 vnutorne.
Josef01 Odesláno 30. června Nahlásit Odesláno 30. června Ty klimatizace 3,5 kW mají srandovní odběry v řádu 300-800 W, ještě mám IVT Aero 8,5 kW a maximální odběr je 1,8 kW, což je 8A. Opravdu výkonný multisplit s menší účinností 8 kW má příkon 2,5 kW, tedy 11A.
shaggy Odesláno 30. června Nahlásit Odesláno 30. června Na tu moju pisu v produktovom liste minimun 20A. Dodavatel by mal zo skusenosti vediet poradit co to zvladne.
Josef01 Odesláno 30. června Nahlásit Odesláno 30. června To je nesmysl 20A, to by musel být mulktisplit 4+1, 12 kW, s příkonem 4 kW a i tak to je 18A, ale neznám nikoho, kdo si nechal montovat takovýhle multisplit do běžného domu. Jasně jsou domy třeba 15+3, kde mají centrální 3-fázové klima, ale to je něco jiného. Běžná domácnost, která nemá elektrické topení, má jističe 16A. 1
polifka Odesláno 30. června Nahlásit Odesláno 30. června Mám multisplit 3+1, napájení ze zásuvky. Teď mi vše jed a dohromady s lednicí, mrazákem a počítačem má dům momentální spotřebu 864W: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
polifka Odesláno 30. června Nahlásit Odesláno 30. června ještě doplňuji: I když nevidím, jestli mražák a lednice právě nachlazují
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se