deewy Odesláno 28. června 2013 Nahlásit Odesláno 28. června 2013 (upraveno) Vážení chrono-přátelé, dovolte, abych se s Vámi mohl podělit o nový přírustek v podobě nádherných pilotek Archimede Pilot Chronograph. Hodinky jsem zakoupil jako bolestné a dlouhotrvající vzpomínku na své druhé narozeniny, kdy jsem se 8.6. tohoto roku podruhé narodil po ošklivé havárii motocyklu a "odnesl jsem to pouze s tříštivou zlomeninou paže horní,kteroužto vyřešila operace a fixace dvěma šrouby". Pro nákup hodinek jsem si stanovil limit 30 tis. Kč a započal tak intenzivní hledání. Původně jsem zamýšlel nákup hodinek Stowa, ať už pilotních nebo Marine. Nicméně dodací časy na konci října a má nedočkavost nešly ruku v ruce. Poté jsem procházel stranu po straně na stránkách obchodu Chronoshop. A pak se to stalo, narazil jsem na tyto pilotky, přeskočila jiskra a já věděl, že můj výběr je víceméně u konce. Následujícího všedního dne jsem již volal "Kubsonovi" panu Sivkovi a řešil s ním dostupnost a bližší informace k těmto hodinkám. Musím zde zmínit, že pánové z Chronoshopu u mne mají ten nejvyšší možný kredit. Konverzace velice příjemná, odpovědi na email v řádu několika hodin. Přes původně avizované 4 týdny dodání, to pánové zvládli za pouhé týdny dva. Nyní k hodinkám samotným: Hodinky přišly ve standardní krabici dostatečně uvnitř chráněné pěnovou výplní a ještě celé zabalené do bublinkové folie. Koženkový box výrobce je vskutku nic nad čím by člověk blahem oplýval. Pilotky uvnitř byly potom ještě obmotány kouskem použité bubl. folie (nevím proč, možná jim tam dali v chronoshopu pro lepší ochranu,když měnily objednanou překlápěcí sponu) a dále pak chráněny folii na předním sklíčku a taktéž dýnku. Po sundání těchto folií se dostavil onen kýžený WoW efekt. Dvojitý antireflex je opravdu působivý. Pilotky tak ztrácejí plasticitu, plochost a získávají tak na hloubce a prostorovosti. V momentě kdy se díky AR jakoby vytratí přední sklíčko je tento efekt naprosto umocněn. Z doposud všech vlastněných hodinek ( Storm Hydron, Traser P5900, Hamilton Jazzmaster Viewmatic, Seiko Monster a TAWATEC E.O. Diver Mk II), jsou právě Archimedy nejlepe zpracovane a neshledal jsem na nich jediny nedostatek. Pilotky mají příjemnou váhu, ale na ruce neobtěžují, nikterak netlačí, pouze dávají vědět svou přítomnost.Velikost 42mm shledávám ke svému zápěstí o obvodu 17,5 cm jako optimální. Design a rozložení funkcí na ciferníku je oku lahodící. Luminescenci shledávám jako dostačující a velice čistou, bez rušivých elementů. Nicméně oproti dopud dostupným fotkám a recenzím z internetu jsem zaznamenal výrobní změny, které se týkají zejména luminescence. Dříve kompletně zelená luminescence je u mého modelu zachována pouze u ručiček, indexy jsou potom spíše do zbarvení AQUA tedy zelono-modré. Tak doufám, že nemám nějaký BAZMEK nebo hybrid ale standard ze stávající produkce. Z chrono funkcí a i vteřinovky pak není lumi ani u jedné z nich,což je trochu škoda. Další změnou je potom nově Signovaná korunka,což subjektivně vnímám jako velké plus. Hodinky mám ke každodennímu nošení, jak ke všednímu oblečení tak i k sáčku do kanclu. Proto jsem jim ojednal krásného aligátora RIOS Thuderbird ze strapshopu, kde mi byl velice nápomocen s výběrem Baker a již se nemohu dočkat jak pilotkám tento řemen sedne. Níže přikládám foto, jak půde čas budu topic aktualiozovat o další postřehy a nové fotky. Jelikož jsem teď přechodně chromý, vše datlím pouze levou, omlouvám se za případné překlepy. Fotky jsou opatředny z mého tel. HTC ONE, takže nebudou top-notch,ale zrcadlovku nyní ještě neobloužím. Doufám, že se Vám můj příspěvek bude líbit a zvyklá tak další zájemce pro koupi těchto nádherných pilotek. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 5. září 2013 uživatelem filo-boxer
Ondrej71 Odesláno 28. června 2013 Nahlásit Odesláno 28. června 2013 Gratulace k moc pěkným chrono pilotkám. Taky jsem po nich pokukoval, nakonec jsem zvolil XLH Top s Unitasem. Antireflex je u těchto hodinek skutečně velice působivý a umocňuje dojem, které vytváří. Díky za super fotky a ať dlouho slouží.
kuncák7 Odesláno 28. června 2013 Nahlásit Odesláno 28. června 2013 Hezké hodinky, hodně slušné fotky. Ať ti slouží a najdi si jinej důvod, proč kupovat hodinky . Ať se ti havárky vyhejbaj.
jencekgs Odesláno 28. června 2013 Nahlásit Odesláno 28. června 2013 Fakt krásné pilotky. Přeji ať dělají dlouho radost a brzké uzdravení a návrat do jedné stopy
misoo Odesláno 28. června 2013 Nahlásit Odesláno 28. června 2013 tiez gratulujem, aj ked mne sa viac pacia klassik chrono, no ani tieto su tiez paradne uzi si hodinky v zdravi !!
villain83 Odesláno 28. června 2013 Nahlásit Odesláno 28. června 2013 Pilotky nemuzou urazit zadnyho chlapa:-)Paradni antireflex,ale na co teda cumim jak blazen,je ta luminescence,na tech fotkach(mimochodem,super)to vynikne o to vic,parada!
deewy Odesláno 28. června 2013 Autor Nahlásit Odesláno 28. června 2013 Gratulace k moc pěkným chrono pilotkám. Taky jsem po nich pokukoval, nakonec jsem zvolil XLH Top s Unitasem. Antireflex je u těchto hodinek skutečně velice působivý a umocňuje dojem, které vytváří. Díky za super fotky a ať dlouho slouží.Ondreji,taky jsem ve tvem chlubicim vlaknu ztravil nemalo casu,XLH Top jsou designove moc pekne,tobe taky gratz,nicmene bal sem se velikosti pouzdra. Prece jen je tam uz znatelny rozdil.
deewy Odesláno 28. června 2013 Autor Nahlásit Odesláno 28. června 2013 Diky vsem zpriznenym dusim, za pekne komentare, o to vice novy kousek potesi
bandicoot Odesláno 28. června 2013 Nahlásit Odesláno 28. června 2013 Jsou to skvely hodinky, mel jsem je jako treti, byly to moje prvni chrona a ukotvily ve mne lasku k pilotkam a k chronografum.
Ondrej71 Odesláno 28. června 2013 Nahlásit Odesláno 28. června 2013 Ondreji,taky jsem ve tvem chlubicim vlaknu ztravil nemalo casu,XLH Top jsou designove moc pekne,tobe taky gratz,nicmene bal sem se velikosti pouzdra. Prece jen je tam uz znatelny rozdil.Díky :-). Ohledně té velikosti pouzdra, není to tak strašné, díky menší výšce sedí i na menší ruce než je moje - 19 cm. Ale oproti 42 to rozdíl je.. máš pravdu :-). Fakt se mi tato chrona líbí moc, zvazuju ted nejaka pilot chrona a váhám mezi těmito Archimedy a Steinharty v 44
hodnypan Odesláno 29. června 2013 Nahlásit Odesláno 29. června 2013 Super hodinky, na ruce ti sedí a v noci krásně svítí... Tak ať slouží a přinesou víc jezdeckého štěstí.
Daemonultimate Odesláno 29. června 2013 Nahlásit Odesláno 29. června 2013 čistá pilotní chronoparáda,perfekt
deewy Odesláno 29. června 2013 Autor Nahlásit Odesláno 29. června 2013 Dnes mereno a zatim delaji 9s+/den bez pouziti chronographu. S chronem mi to delalo 15s+/den. Mam ale dojem ze hodinky byly vzdy natazeny max z poloviny,vzhledem k tomu malo pohybu,co sem jim ted dostalo. Premyslim jestli jim neporidit nejaky winder?
deewy Odesláno 16. července 2013 Autor Nahlásit Odesláno 16. července 2013 Mám další update k přesnosti, nevím jestli si to uvnitř nějak mechanicky sedlo ale, teď se hodinky drží na pěkných 4s+/den. Už mi také dorazil řemen Rios - genuine aligator, tak zítra zkusím postnout nějaké foto, hodinky s ním mají úplně jiný charakter. Pravděpodobně ho tam nechám trvale. No a abych pomalu začal odkládat na dreamwatch jen se nemůžu rozhoupat mezi Rolex Milgaus GV nebo Omega PO
Návštěvník kupec Odesláno 17. července 2013 Nahlásit Odesláno 17. července 2013 Gratulujem, tiež po nich pokukujem. Už som mal niečo rozrobené, ale sa to pribrzdilo nákupom AP............
bmwm3 Odesláno 20. července 2013 Nahlásit Odesláno 20. července 2013 Vypadaji skutecne senzacne..Lumi je primo bozska.Gratuluji k senzacnimu ulovku..
deewy Odesláno 6. srpna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 6. srpna 2013 (upraveno) Dnes mi dorazil nový winder: http://www.ebay.co.uk/itm/390564226989?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649 Winder je super tichý, má touch sensitive ovládání a spoustu nastavení. Abych docílil cca korektního nastavní otáček pro Valjoux 7750, tedy cca 750-800 nastavil jsem ho na unidirectional winding 1500 otáček/den. Zatím jsem nevykoumal jaký přesný tip baterií do něj příjde. Hodinky sedí na uchytávacím mechanismu pevně a přesvědčive. Jedná se držák z plastu s koženkovými polstrovanými polštářky. Hledal jsem dosti a dlouho a pokud me nalezené informace neklamou tak je to úplně to samé, akorát beze jména distributora a za poloviční peníz: viz.: http://www.designhuette.com/uhrenbeweger/gb/Watch-Winder/Watch-Winder-for-1-Watch/Designhuette-watch-winder-Alu-Tec-LCD-Black::1506.html?XTCsid=7e636de3d322b5cb8088cb8aeca0ed47 nebo o fous levnější varianta opět to samé: http://www.timeshop24.de/rothenschild-evo-touch-rs-evo-i-bk-uhrenbeweger-mit-led-beleuchtung.html Winder jsem nepořizoval ani tak kvůli Archimédům, ale kvůli kýženým Omegám, které by měly býti doma do 3 týdnů, pokud půjde vše jak má. Vím, že jsem slíbil foto hodinek na Aligátorovi a všechno bude, jen to chce více času.... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 6. srpna 2013 uživatelem deewy
deewy Odesláno 6. srpna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 6. srpna 2013 (upraveno) Nevim proč, ale k výše uvedenému obrázku se nezobrazuje text, který jsem smolil. V editaci textu ho vidim, proc? tak jestě jednou k věci: Winder je super tichý, má touch sensitive ovládání a spoustu nastavení. Abych docílil cca korektního nastavní otáček pro Valjoux 7750, tedy cca 750-800, nastavil jsem ho na unidirectional winding 1500 otáček/den. Zatím jsem nevykoumal jaký přesný tip baterií do něj příjde. Hodinky sedí na uchytávacím mechanismu pevně a přesvědčive. Jedná se o držák z plastu s koženkovými polstrovanými polštářky. Hledal jsem dosti a dlouho a pokud me nalezené informace neklamou tak je to úplně to samé, akorát beze jména distributora a za poloviční peníz: viz.: http://www.designhuette.com/uhrenbeweger/gb/Watch-Winder/Watch-Winder-for-1-Watch/Designhuette-watch-winder-Alu-Tec-LCD-Black::1506.html?XTCsid=7e636de3d322b5cb8088cb8aeca0ed47 nebo o fous levnější varianta opět to samé: http://www.timeshop24.de/rothenschild-evo-touch-rs-evo-i-bk-uhrenbeweger-mit-led-beleuchtung.html Winder jsem nepořizoval ani tak kvůli Archimédům, ale kvůli kýženým Omegám, které by měly býti doma do 3 týdnů, pokud půjde vše jak má. Vím, že jsem slíbil foto hodinek na Aligátorovi a všechno bude, jen to chce více času.... Upraveno 6. srpna 2013 uživatelem deewy
deewy Odesláno 15. srpna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 15. srpna 2013 Trocha Motivace, opět foceno tel. HTC One Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se