Exiztence Odesláno 4. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2013 (upraveno) Abych tak řekl nevím ani pořádně jak začít, na tyto hodinky jsem si brousil zuby již nějakou dobu ale vždy jsem je tak nějak hodil na vedlejší kolej, že ještě počkám, uvidím, ale pak přišly narozeniny a další semestr vejšky a byl jsem smířen s tím že patřičnou odměnou budou hodinky. V té době (a stále) se mi moc líbily California ciferníky a tak jsem byl skoro rozhodnut pro Glycine Incursore II Manual ale nakonec jsem skončil u těchto po trošce toho impulzivního jednání Celkově se mi styl "marine" líbí ovšem podání značek Steinhart a Archimede na které jsem se logicky podíval po prvním objevením tohoto kousku mě nechávalo chladným, možná na tom má svou vinu také to že vlastním B-Uhry v 44mm a to pouzdro u "deckwatch" hodinek u Steinhart / Archimede vypadalo na "jedno brdo" jako u mých pilotek a kupovat si hodinky které mají jen jiný ciferníkem se mi nechtělo. Tento model respektive jeho limitovaná edice byla představena firmou Hamilton v Basileji minulý rok, k 120. výročí této značky. Limitovaná a nelimitovaná se kromě ceny (cca. 800e vs. 2000e), liší ve velikosti kdy limitovaná verze má velikost 46.5mm a standardní 40mm, navíc je limitka poháněna manuálem a normální verze automatem, kromě toho má také systém který z náramkových hodinek udělá rychle stolní. Navíc limitovaná verze nemá datum a přece jenom se trošku liší ve vzhledu a je více "pure". Vedle sebe: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Pouzdro:Celé poudro je řešeno vcelku netradičně, dýnko je šroubovací ale spolu s ním jsou na stejném dílu také nožičky které na rozdíl od jiných značek které mají podobně řešené nožičky mají stěžejky. Celkově se mi pouzdro velice líbí jelikož je na něm velice decentně a dle mého názoru vkusně použito více úprav stejného materiálu. Vnější luneta která je leštěná je po stranách abych tak řekl pravidelně zubatá z čehož by jeden mohl usoudit že s ním lze otáčet avšak není to tak. Pod ním je proužek leštěné oceli který je lehce skosená a navazuje na ni broušená ocel takže hodinky se tváří o trošku větší než vlastně jsou, z pouzdra pak vystupuje korunka která je sice broušená avšak samotné logo H je leštěné. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Ciferník:Ciferník má barvu stříbřitě bílé a je do jisté míry plastický, minutová luneta je skosena což mi připadá jako velice pěkné řešení a ciferník malé vteřinovky je lehce vnořený spolu z vroubkovanými kruhy, ručičky ani indexy nemají luminiscenci. Ciferník je velice přehledný a tudíž odčítání času je rychlé. Oproti limitované verzi je zde navíc okénko s datumem, které mi ale vyhovuje. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Pocity a dojmy:I když tyto hodinky moc nekopírují, abych tak řekl historickou předlohu (to dělá limitka), ať už velikostí či použitím automatického strojku. Řekl bych že jsou to takové ideální hodinky na každodenní nošení, velikostí 40mm se na to určitě hodí spolu s vodotěsností 100m, takže z mého pohledu jsou to prostě hodinky přizpůsobené pro dnešní dobu. Na ruce se nosí velice příjemně a není problém je schovat pod košili. Ve společnosti na sebe sice neupozorňují ale prostě se líbí. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 4. srpna 2013 uživatelem Exiztence 1
Vit Odesláno 5. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 5. srpna 2013 (upraveno) Díky za povídání a hezké fotky.Jak jsi přemluvil toho motýla? Fotil jsi o ty? Upraveno 5. srpna 2013 uživatelem Vit
filo-boxer Odesláno 5. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 5. srpna 2013 Hezke fotky, hodinky i recenze, diky! A super manzetove knoflicky
PNS Odesláno 5. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 5. srpna 2013 Moc pěkná recenze, moc pěkný fotky a hlavně moc pěkný hodinky, už jsem je obdivoval v jiném vlákně. To mám zase o čem přemýšlet :-)
Exiztence Odesláno 5. srpna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 5. srpna 2013 Díky za povídání a hezké fotky.Jak jsi přemluvil toho motýla? Fotil jsi o ty?Foceno to bylo v odpoledních hodinách v lese kde rostou lilie zlatohlavé, nevím jestli všichni motýli co tam na nich seděli byli omámeni "smradem" z nich nebo jen denní dobou, ale bylo lehké jim opatrně pomoci na hodinky z rostliny
Jiribartl Odesláno 5. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 5. srpna 2013 Geniálně čisté a jednoduché hodinky - v jednoduchosti je genialita, a tyto hodinky jsou toho důkazem
Kid_A Odesláno 11. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2013 hamilton se pekne vybarvuje:) libi se mi jejich navraty do minulosti...
Georgeisin Odesláno 17. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 17. srpna 2013 Když sem otevřel vlákno a viděl první fotku, řekl jsem si, hezký, udělal sobě a menželce radost, pěkně do páru (tipoval jsem 40 mm a 36 mm) a ono je to 46,5! Škoda, že ta nelimitka také nemá ruční nátah. Pěkné, to pouzdro vypadá skvěle.
Exiztence Odesláno 18. srpna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 18. srpna 2013 Na žraloku: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
aqua Odesláno 22. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 22. srpna 2013 Krásné...menší nelimitka se mi zdá hezčí, navíc s decentní datumkou, a ty manž. knoflíky jsou stylový
prazskej Odesláno 25. října 2013 Nahlásit Odesláno 25. října 2013 Teprve teď jsem si všiml téhle recenze, díky za ní. Mám v plánu si je v blízké budoucnosti pořídit, shodou okolností taky ve stylu narozky/další semestr. Už jsem je zkoušel u Altmana a sedí skvěle
Kondrys Odesláno 22. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2013 Chválím fotky, skoro profi práce
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se