Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj všem, dostala se mi do rukou níže uvedená Doxa. Bohužel se mi nedaří vypátrat co je to za model. Nemají žádné číslo. Z různých diskuzí na internetu jsem vyčetl, že snad do roku 1950 se čísla na dýnko neuváděli. Hodinky běží krásně jen ten ciferník je zašlý, ale když vezmu v úvahu, že jim může být kolem 70 let, tak vypadají opravdu zachovale.

Viděl jsem tu krásnou proměnu Doxa grafic, tak bych těmto rád dopřál podobnou proměnu.

Kdyby někdo měl kontakt na p. Chrzana, tak bych poprosil o SZ.

Moc děkuji za pomoc.

Jakub

post-14606-0-32302900-1377770631_thumb.jpg

post-14606-0-50908600-1377770645_thumb.jpg

post-14606-0-21531000-1377770659_thumb.jpg

Odesláno

Teda já bych měl normálně strach to poslat někam do Polska. Když si vzpomenu, co jsem musel absolvovat s reklamací špatně zgenerálkované kliky do motorky... Měl bych strach, že ty hodinky vidím naposled, když je dávám do obálky...

Odesláno

Svěřil bych je na servis někde doma a ciferník bych nechal tak,větší hodnotu má v původním stavu a tento vypadá dobře.Takže přeleštit pouzdro,očistit ručky a vyčistit a seřídit strojek,toť vše.

Odesláno

Ten Polak je sikovnej,ale tady mi to prijde docela v pohode,jak pise Bohus,myslim,ze kdyby se vypucovaly(vcetne toho ciselniku),promazly a seridily,bude to dobry.Na tom ciselniku muze bejt fakt jenom spina,Delawer,nebo kdo,si cistil cifr na starejch Doxach a prokouknul naramne...

Odesláno (upraveno)

Já mám docela pochybnosti, jestli je ten ciferník původní. Tisk je takový podivný a hrubý, nápis Doxa nepěkný a Swiss made nikde. Neumím si představit, že by tohle vyšlo z továrny Doxa.

Ed: A mám pochybnosti i o pouzdru. Smím se zeptat z jakého je materiálu? Není to hliník?

ED: A vlastně ani strojek nevypadá jako Doxa...

Mrzí mě to.

Upraveno uživatelem Karlos
Odesláno

Já mám docela pochybnosti, jestli je ten ciferník původní. Tisk je takový podivný a hrubý, nápis Doxa nepěkný a Swiss made nikde. Neumím si představit, že by tohle vyšlo z továrny Doxa.

Ed: A mám pochybnosti i o pouzdru. Smím se zeptat z jakého je materiálu? Není to hliník?

ED: A vlastně ani strojek nevypadá jako Doxa...

Mrzí mě to.

K tomu napisu swiss...momentalne resim mensi renovaci s jednim hodinarem,jsou to starsi hodinky Vulcain a taky na ciferniku neni swiss,swiss made ani suisse.Dost jsem se tomu divil a pochyboval o puvodu a pravosti,ale podle hodinare je vse original a puvodni.Takze v tom bych az tak problem nevidel,v ostatnim,co zminujes,uz samozrejme ano...

Odesláno

Bohužel nedokáži říct zda je ciferník původní ani nevím jak přesně poznat zda je pouzdro hliníkové nebo je to nějaká slitina.

Strojek prohlédnu a zkusím přidat lepší foto.

Jen mi přijde divný, že by měl někdo chuť fakovat takhle stare hodinky :-)

Odesláno

Bohužel nedokáži říct zda je ciferník původní ani nevím jak přesně poznat zda je pouzdro hliníkové nebo je to nějaká slitina.

Strojek prohlédnu a zkusím přidat lepší foto.

Jen mi přijde divný, že by měl někdo chuť fakovat takhle stare hodinky :-)

Nikdo o faku nemluvi,ale bylo celkem bezny,ze se delaly skladacky z ruznejch casti ruznejch hodinek a patlalo se to dohromady,takovejch pripadu je xy,treba u Primek je takovejch skladacek v obehu spoustu,rozdil mezi tim,co popisuju a fakem je dosti velikej:-)

Odesláno (upraveno)

Prostě stará předělávka. Strojek může být třeba z nějakých zlatých hodinek a zbyl po zpeněžení pouzdra, tak se nechalo udělat nové hliníkové pouzdro (proto nemá ani žádné číslování), natisknout cifr s nějakým nápisem a hodinky byly na světě. Byly firmy, které vykupovaly strojky a vyráběly z nich takovéhle hodinky. Jen je zvláštní, že se o těch firmách nedají na internetu najít skoro žádné informace.

Ed: Tady je stejný strojek: http://aukro.cz/letecke-hodinky-i3485214786.html

post-291-0-66439400-1377806694_thumb.jpeg

Upraveno uživatelem Karlos
Odesláno

Ahoj, Doxy Grafic jsou mé a tudíž mě těší, že je bereš jako vzor toho čeho chceš dosáhnout. Doufal jsem, že bych svou renovací mohl inspirovat i někoho dalšího, protože tu je hromada nádherných starých kousků, které si tu renovaci zaslouží.

Musím říct, že tvé Doxy na mě působí opravdu jako skládačka všeho možného, i ten font písma a číslic na ciferníku mi připad docela nestandartní, strojek neznačný a ručky jsou nějak moc velké.... ovšem na zajímavosti jim to neubírá.

Kubu Chrzana ti můžu doporučit, sám mám u něj už druhý ciferník. Ten jde do černé barvy a zatého fontu cena je 55 euro. Takže... ciferník můžeš zkusit sám vyčistit, pokud je to opravdu origo původní, mělo by to jít. Nebo ho nechat přetisknout. Můžeš si nechat zvolit i standartnější vzhled pro Doxu. Strojek a pouzdro vyčistit a ručky trochu zkrátit. Tím budeš mít hotovo :-)

Tady máš pár odkazů na vlákna, která jsem zakládal..

- přetisk ciferníku: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/60697-renovace-cifern%C3%ADku/

- renovace Doxa, vlastnoruční čištění cifru, niklování pouzdra: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/51721-vecny-puntickar-aneb-zpatky-na-zacatek/

- a mé Doxa grafic jsou pár příspěvků pod tebou ;-)

Odesláno

Všem moc děkuji za postřehy a komentáře. Zase jsem o něco chytřejší.

Ještě to promyslím, ale dám na vaše rady a zkusím ten ciferník nejdříve vyčistit sám nebo bych ho tedy nechal přetisknout.

Děkuji za odkazy. Rád si to načtu. ;-)

Jakub

Odesláno

Mě moc mrzí, že ses těšil na akci s renovací, a že jsme ti zkazili radost. Já osobně bych se těmahle hodinkama asi nezabýval. Teda pokud k nim nemáš nějaký osobní vztah. Naleštil bych pouzdro, je to hliník, to půjde krásně a nic víc a pak bych je prodal a pořídil jiné.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...