VS Odesláno 29. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 29. srpna 2013 Za devatero můstky a devatero setrvačkami žil, byl v průhledné krabičce hodinový motorek Unitas. Ležel si smutně v šuplíku, nikdo jej nenatáhnul, nemohl se ani proběhnout. Tak se mi ho jednou zželelo a rozhodl jsem se mu pořídit kalhotky. S kapsami.Vzal jsem motorek a šel za krejčím hodinářem, jestli by mu neušil kalhotky. Hodinář ale říká, že nemá látku, nemá nitě ani knoflíky a kalhotky nebudou.Tak jsem se vrátil, zapnul internetyho nástroj a kouknul do království Chronomagie. Hledal jsem a našel inzerát, ve kterém kouzelný dědeček Kamil prodává kalhotky přesně takové, jaké potřebuji. Bohužel, inzerát je už starý a v kalhotkách dávno chodí jiný motorek. Ale dědeček Kamil mi poradil, že za devatero Orienty a devatero Seiky, na konci světa v zemi E-bay je kupec, který má látku, nitě i knoflíky.Hledám dál, najdu krásnou látku s okýnky, stříbrné knoflíky i modré nitě a chci je zakoupit. Bohužel kupec chce platit lopatičkou a já mám jenom hrstku hlíny. Tak jdu za kolegou, který nakupuje v širém světě a má lopatičku. Nasypal jsem mu plnou kapsu hlíny, on objednal materiál na kalhotky, zaplatil lopatičkou a za pár dní přišel balíček.Vzal jsem balíček i motorek a jdu znovu k hodináři. Kouká na to, kroutí hlavou a slíbí, že ušije kalhotky. Za nějakou chvíli ale volá, že kalhotky nebudou, protože u motorku někdo zkrátil dzindzik. Je celý schovaný v kalhotkách, nevyčuhuje, korunku nenašroubuješ. To je těžká patálie, bez korunky hodinky nenatáhneš a nezatikají.Co teď? Jedině proslulý Kuba z Chronoshopova určitě pomůže. Píšu mu, že potřebuji dzindzik. Anče zrovna zadělávalo na vdolky a míchalo kyselo na plotně, hajnej bafal z fajfky a Trautenberg proháněl Krakonošovi sojku. Tak má Kuba čas a obratem dostávám odpověď, že dzindzik nemá, ale mám se obrátit na velevážený ateliér Knespl und Majzlík, tam že určitě dzindzik budou mít. Je mi jasné, že jsem na správné adrese. Ateliér, který má v názvu nepostradatelný nástroj každého hodináře, nemůže zklamat. Krátká korespondence s panem mistrem, dzindzik zabalen, odeslán a druhý den doručen těžkotonážním kamionem přímo k hodináři. Odpoledne mi volá, že kalhotky jsou hotovy a hodně sluší. A to je vše. Jestli neumřel, tiká tam dodnes. S kapsami! Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
kuncák7 Odesláno 29. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 29. srpna 2013 Pohadka se stastnym koncem,ty ja rad :-))). Poprosim o dalsi fota,treba na ruce,slo by to?
VS Odesláno 29. srpna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 29. srpna 2013 Tak ještě jedna Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
gougy Odesláno 29. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 29. srpna 2013 Parádně napsáno, takhle to pochopil i já (a velká gratulace ke kalhotkám )
bohus76 Odesláno 29. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 29. srpna 2013 (upraveno) A nějaké TTD /taktickotechnické data/ průměr a tak by nebyly?Samozřejmě gratulace k novým tikačkám /tak říkají hodinkám mé děti/. Upraveno 29. srpna 2013 uživatelem bohus76
Kostra Odesláno 29. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 29. srpna 2013 To byla ale krásna pohádka, děkuji za všechny děti a samozřejmě chválím sympatický výsledek.
kuncák7 Odesláno 29. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 29. srpna 2013 Díky, na ruce vypadaj ještě líp, než v reálu a k pohádce se to hodí
VS Odesláno 29. srpna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 29. srpna 2013 A nějaké TTD /taktickotechnické data/ průměr a tak by nebyly?Samozřejmě gratulace k novým tikačkám /tak říkají hodinkám mé děti/.Průměr pouzdra 44mm, tloušťka 12 mm, šířka pásku 22 mm, shora leštěné, zboku broušené. Sklíčko je vypouklé, vzhledem k ceně, asi minerální. Průhled na strojek taky. Ciferník matně stříbrný s plastickými číslicemi a strukturovaným středem. Ručičky lesklé, modré.Žádné nedostatky na pouzdru ani ciferníku jsem nenašel, zpracování srovnatelné s hodinkami Archimede nebo Steinhart. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Roman-ZA Odesláno 29. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 29. srpna 2013 To je jedna velka parada. Aj ja take chcem
Sedlin Odesláno 30. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 30. srpna 2013 Moc me bavilo to cist! Diky moc!<br /><br />Posráno Tapatalkem z Ostružiny
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se