Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Trochu mne překvapuje, že tu ještě nebyla zmínka, ale dnes jsem narazil na zprávičku, že na veletrhu Hodiny a klenoty bude představen nový kalibr 93 a nový model Brusel, který bude tento kalibr pohánět. Zároveň to bude pro Elton první účast na tomto již více než dvacetiletém veletrhu.

Ještě přidám fotku pravděpodobné inspirace z minulosti

post-15382-0-46878400-1378835895_thumb.jpg

Abych řekl pravdu, tak už se vážně nemůžu dočkat, to bude delší čekání než v dětství na Vánoce :newyear:

A pro ty, co o veletrhu ještě neví, tak bude přespříští týden - od pátku 19. do neděle 21. září ;)

Odesláno

Tak to mne ani nenapadlo, že by to mohlo být s mimostředkou, to by byla vážně bomba... Ale bylo by to logické, pro firmu s tolika retro modely určitě najde využití. A tipuji, že staromilci budou chtít jen ruční nátah, když už mají i mimostředku.

Ale zase mne napadá, jestli se třeba Eltonu konečně nepovedlo sestrojit ukazatel nátahu, to by teprv bylo...

Odesláno

Tak dobrá, špekuluju dál...

Kal.93, mimostředná vteřinovka, sedmnáct šutrů, odpružení setrvačky, průměr 25,6mm.

A když už jsem to takhle vymyslel tak ho použiju za dva roky v Prim Orlík 50l.e.

Odesláno (upraveno)

No ono podle té zprávičky tam budou představeny dvě desetikusové limitky s novým cal. 93 a k tomu nová modelová Brusel řada s tímtéž strojkem, tedy pořádná porce :eek: Asi vyrazím na výstavu :rolleyes:

Upraveno uživatelem funf5
Odesláno (upraveno)

Pozitivní zpráva !! Tak mimostředka by mi byla bývala libější, posunula by prim dál, ale i tak to považuji za chytré doplnění kolekce o další ikonu. A základní strojek je v nabídce prostě potřeba, o tom žádná. :thumbsup_anim:

Nemohu se ubránit dojmu, že primácké ikony (včetně jmen) vznikají víceméně tady, mezi zdejšími sběrateli a rozšiřují se aukrem  :D

Na limitky jsem zvědavej, sice nevím, kdo ti dva pánové jsou, ale rád se nechám překvapit. 10ks je na prim nějak málo, co se to děje ?? Že by obě limitky měly stejné pouzdro a strojek, pak už by to dalo těch minimálních 20ks, nebo je pro Slovensko ( podle jmen soudě) poloviční kvóta? - taky to má logiku :).

Upraveno uživatelem cigi
Návštěvník tolja
Odesláno

Imho s tím bruselem jsou o více než 50 let pozadu, ledaže by to mělo něco společného s EU  :yucky:

Odesláno
  V 12. 9. 2013 v 14:46, cigi napsal:

Na limitky jsem zvědavej, sice nevím, kdo ti dva pánové jsou, ale rád se nechám překvapit. 10ks je na prim nějak málo, co se to děje ?? Že by obě limitky měly stejné pouzdro a strojek, pak už by to dalo těch minimálních 20ks, nebo je pro Slovensko ( podle jmen soudě) poloviční kvóta? - taky to má logiku :).

Nic Ti neříká Molnár a Fábry?? To jsou páni hodináři ze Slovenska, kteří dělají super kousky na zakázku.

http://www.molnarfabry.com/sk/

Odesláno

No jo, ale bylo to hezký přemejšlení.

Na ten novej stroj jsem zvědav.

Odesláno (upraveno)
  V 12. 9. 2013 v 18:41, michalval napsal:

Nic Ti neříká Molnár a Fábry?? To jsou páni hodináři ze Slovenska, kteří dělají super kousky na zakázku.

http://www.molnarfabry.com/sk/

Joj, sorry, myslel jsem, že jsou Maďaři. Dík za připomenutí - ty jejich kousky musím naštudovat, na první pohled vypadaj časově náročně :)

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno

Nechci kvůli tomu vymýšlet nové vlákno, ale ne všichni prochází celý Chronomag a tak jen upozorňuji na výstavu Hodiny a Klenoty v Praze - Holešovicích 19-21.9.2013.

K vidění:

- unikátní a zcela nové Prim (Molnar a Fábry - nový cal. 93 ) - myslím, že to bude skeleton

- nová modelová řada pánských hodinek Brusel

- Prim v běhu času - legendární modely a prototypy hodinek (Spartak, Orlík, Diplomat, prototypy..., historické výkresy, dobové foto)

Takže pánové nashle u nového 93kového kalibru. Jsem tam hned ve čtvrtek.

Pokud jsem úplně mimo OT, tak prosím o smazání....

Odesláno

Nádherné skeletony cal.93 Pánové Molnar a Fabry se fakt vytáhli. Mezi námi, jsou to fajn kluci, zapálení šperkařením a hodinařením....

post-23666-0-36754700-1379619757_thumb.jpg

post-23666-0-84872200-1379619777_thumb.jpg

post-23666-0-54584700-1379619798_thumb.jpg

post-23666-0-55664800-1379619826_thumb.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...