sashator Odesláno 31. prosince 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 31. prosince 2016 Tak at nam to tika co nejlip i v tom roce 2017 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ave1112 Odesláno 31. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. prosince 2016 Nadherna fotka majstro :-))) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sashator Odesláno 10. ledna 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2017 Už jsem na fóru nějakej ten pátek a za tu dobu jsem něco málo ponosil. Tohle vlákno vlastně funguje až od Milgů a tak jsem se rozhodl vás zde v krátkosti postupně seznámit a se zbývajícími kousky, co mi prošly rukama. Třeba se v tom někdo pozná, třeba někoho inspiruju a třeba taky ne, ale aspoň se vykecám. 1. Seiko "Planet Monster" Na fóru jsem byl téměř rok než jsem si pořídil svoje první hodinky (neberu 7002, ty mi vydržely fakt krátce). A přitom důvodem registrace bylo to, že jsem chtěl něco se světlým cifrem, nejlépe pilotky. Nebudu ale lhát, že jsem za ten rok několikrát už téměř neodpálil nějakou koupi- dvakrát už jsem skoro koupil bondovky, z Německa jsem dokonce měl objednaný LHC (ty šly nakonec v rámci rodiny). Zkrátka jsem takovej rozvážnější typ a na impulzivní nákupy moc nejsem. Ale zpátky k tématu. Tahle modifikace mě zaujala hned při jejím objevení. Splňovala vše co jsem chtěl- mechanickej kalibr, dobrá lumi, zajímavý ručky, zkrátka sportovní a veselý hodinky. Je to sice poměrně známej mod, ale pro ty co o ni neví základní info- základem jsou SKX007 se safírem, luneta ala Planet Ocean, cifr z Monster, stříbrnej armovák, plonguer ručky, oyster tah. Proběhlo tedy pár mailů s Haroldem, vše měl skladem, takže nebyl problém. Hodinky přišly rychle, ani celníci v Košicích po mně nic nechtěli. Harold k nim přihodil černej Nato strap (byla to vlastně moje vůbec první zkušenost s tímhle strapem), na kterej jsem je hned hodil. To byl první voříšek, jelikož dostat ty tlustý stěžejky s tahem dolů byl dobrej vopruz. Od začátku jsem z nich byl nadšenej, velikost super, v noci svítily jak zběsilý, i strojek šlapal v pohodě. Asi po měsíci sice vypadla perla z lunety, ale Harold poslal hned novou a ani mě to netrápilo. Čtvrtroku jsem nenosil nic jinýho, pak jsem sice pořídil další hodinky, ale stejně byly na ruce nejvíc práve Planet Monstry. Prodal jsem je po více než půl roce. Když na to koukám zpětně, byl to ideální start. I dnes bych si je klidně pořídil, ale mám toho tolik a konkurence se přeci jenom zvýšila, tak by se asi na ruku moc nedostaly. Jejich jedinou slabinou jsou čtyři díry na cifru- jsou tam, ale já jsme je po celou dobu vlastně moc nevnímal. S čistým svědomím bych je doporučil všem začínajícím magorům, kteří můžou mít problém s klasickýma Seiko ručkama a jejich cifrem (přesně to byl můj případ, dnes na to již koukám trochu jinak, ale přiznám se, že 007 nebo 7002 mě doteď prakticky neoslovujou). PS- fotek mám málo, kvalita nic moc, ale i zde budou vidět pokroky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bells Odesláno 11. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2017 Dobrá nostalgie, připomněl jsi mi tím i moje začátky, kdy jsem přesně na tento mod narazil a toužil po něm, ovšem k prodeji tady žádný nebyl a jakožto nováček jsem věděl prd, kde to celé objednat po částech a pak kde to následně nechat složit. Když už jsem to věděl, bylo pozdě, měl jsem v oku už jiné hodinky a na tyto už nikdy nedošlo. Každopádně v té době to byl jeden z nejzdařilejších modu SKX. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sashator Odesláno 11. ledna 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2017 Ono těch modifikací je fakt kvanta (základem je především právě 007 nebo i třeba starý želvy), ale kromě tohoto mě nic moc extra neoslovuje. Ještě jsem loupnu fotku díky který jsem si je zamiloval, je kapánek lepší než byly v té době mé fotografické schopnostizdroj: WUS, člen ASRSPR Dobrá byla i pozdější modifikace od stejného autora, jen s jinou lunetou nazvaná SEA MONSTER...on celkově rád modifikoval hodinky, viz třeba jeho hodně povedenej mod Omega 2254 nebo dva mody Moonů- Paramedic a tento Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sashator Odesláno 24. ledna 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2017 2. Hamilton Khaki Pilot Zpětně mi přijde vtipný, co jsem byl ve svých začátcích schopen nosit za velikosti. A že tyhle Hamiltony jsou pořádný orloje (46mm). Nedávno jsem je zase dal na ruku a fakt se to nedá nosit . Ale zase se jim musí nechat, že za ty prachy jsou to pěkný hodinky, slušně zpracovaný, s krásnýma detailama, zkrátka moderní pilotky. Nejvíc se mi na nich líbí ty broušený plastický indexy, šedivej sunburst cifr a i skeletonový ručky nejsou špatný. Jediný, co si mohli odpustit je ten průhled na strojek, kterej je v porovnání s pouzdrem opravdu prťavej. Mám pocit, že je pak Hamilton začal dělat i v rozumnějších velikostech, takže si myslím, že spoustu začínajících mohou oslovit. Mně nakonec vydržely asi jen 3 měsíce, ale bylo to hodně spjatý s nákupem mých prvních dražších kousků. Shodou okolností taky Hamiltonů. Dodnes mám tu značku rád. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
El Nano Odesláno 24. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2017 pěkné B-Mustery s plastickými indexy, super. Ale tu datumovku mohli vypustit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sashator Odesláno 24. ledna 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2017 To máš pravdu, že tam ta být nemusela. Ale zase aspoň tam šoupli day/date, což je rozhodně lepší varianta, než kdyby tam bylo jen malý klasický datový okýnko Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tano Odesláno 24. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2017 Tyto hodinky jsem mel moznost drive vyzkouset a musim konstatovat, pekne a opravdu kvalitne zpracovane. Byly mi vetsi, to je fakt. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bells Odesláno 25. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2017 Hele tak ty mě tím chrono flashbackem vážně bavíš, zatím tasíš samé kousky, které jsem sám chtěl, tyto Hamíky jsem měl v jeden čas taky v hledáčku, ale 46 jsou vážně obří, je to takový puk na ruce a 42 byly pouze quartz. Pak jsem ještě zvažoval 42 Day date, ty celé názvy dnů na 12 nebyly úplně špatné, ale stejně to neklaplo a nakonec jsem se dostal až ke chronům, ty jsem dokonce i našel za super cenu, ale díky chronu už to bylo strašně vysoké a to jsem nevydýchal. Hodinky jsou to ovšem skvělé, škoda těch proporcí, ty mi prostě u žádné verze nesedli natolik, abych do toho šel.Jsem zvědavý, co vytasíš zase příště, protože máme očividně hodně podobný vkus. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sashator Odesláno 25. ledna 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2017 Lupeny jsou doma. Snad se nestane nic, co by mi zabránilo tyhle kluky irský konečně vidět naživo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sashator Odesláno 31. ledna 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2017 Podařilo se mi ulovit video chystaný novinky pro Basel- konec toho otravnýho natahování...kam se hrabou Speedy Tuesday Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 31. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2017 Ty blaho, ty jsi dobrej divoch. To sis s tim dobre vyhral. A ten tikot k tomu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sashator Odesláno 16. února 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2017 Trošku tu narušíme tu nostalgii a doplním nějaké ty přírůstky, konkrétně dva. Jelikož tak nějak tápu kam se pohnout, zabrouzdal jsem do vintage kategorie. A není to zas tak špatný. Takže prvním kouskem jsou zlatý (samozřejmě jen pozlacený, ale zlatý zněj líp) King Seiko 4502 7000 s manuálním Hi-beat kalibrem (36000bph). Jsou na svý stáří v pěkným stavu (na fotkách všechny vady víc vyniknou kvůli kontrastu), pouzdro mě až překvapilo. Verze s pozlaceným pouzdrem se zas tak nevidí, častější byly v klasickým ocelovým provedení. Sklo má nějaký škrábance, ale opět při pohledu nepříliš znatelný. Cifr má krásnou vypálenou patinu, jedinou větší vadu má u indexu 7. hodiny. Ač neznám servisné historii, tak strojek šlape pěkně, slušná rezerva a i přesnost je fajn. Koneckonců ten Hi-beat byl jeden z důvodů, proč mě zaujaly- líbí se mi, co už kluci japonský v 69 uměli vytvořit, hacking, rychlý překlápění data (krásně o půlnoci cvaknou), 10kmitů za vteřinu. Vím, že nebyli jediný, ale i tak mě to fascinuje. Zatím je mám víceméně jen pro potěchu oka, tak uvidíme, co s nima bude dál. Jsou to parádní oblekovky, ale na to já zkrátka moc nejsem. Druhej kousek je notoricky známej. Chtěl jsem bejt trochu patriot a tak jsem si ty Igeny musel pořídit. A jsou to pěkný hodinky. Dřív byly ve Sportech mým jasným favoritem dvojky, dnes už bych to ale přehodnotil. Pořídil jsem si verzi s renovačním pouzdrem (ten olezlej chrom mi fakt vadí), ale s původním cifrem a ručkama. A zde jsem zvědavej na vaše reakce na vteřinovku, kterou si původní majitel obarvil na oranžovo. Myslel jsem, že se na to nebudu moct dívat, ale zas tak strašný to není. Mám je už 3 tejdny a pořád jsem si ji nevyměnil. Ale v origo provedení ji budu chtít. Takže pokud se válí doma někomu veřinovka v dobrým stavu (korespondujícím k mé hodinovce a minutovce), nestyďte se mi napsat, rád vás o ni připravím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nividic Odesláno 16. února 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2017 Igeny no comment, ale ty 10Hz KingSeika, ty bych rád někdy viděl naživo. Gratuluju! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
scottsdale Odesláno 17. února 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. února 2017 Ahoj...vsetko uzas super..len by si mohol trocha viac fotit aj tie tvoje BLNR Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sashator Odesláno 17. února 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 17. února 2017 Neboj, casem neco pribude. Jen posledni dobou ubyl cas na hratky s fotakem, taky trochu chut a navic u sebe mam vzdycky jenom nejaky kousky a fotim, co je zrovna po ruce. BLNR momentalne odpocivaj Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sashator Odesláno 1. března 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2017 Tak jsem si udělal takovej pěknej večer a pořádně vydrbal Ingy. A vzal jsem to pořádně z gruntu- tah jsem rozebral do posledního dílku, hezky kartáček a už to jelo. Voda, kartáček i ručník pak byly slušně zasviněný. Stejně je ten IWC tah prostě vymazlenej (a nejen na Ingách), tak snadným rozebráním se moc manufaktur pochlubit nemůže. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
blackhead Odesláno 1. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2017 Saso pekny, muzu Ti poslat i ty sve na vycisteni? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 1. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2017 Pekna sborka a rozborka :-). Ted vypadaj jak novy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se