Kristian.nov Odesláno 28. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2013 Bylo by dobrý udělat hlasovaní o GMT ať víme jakým směrem jdem. Jinak zvažte ještě to co psal Alda... Damasko neni Steinhard, kdy prostě potrebujete výrobce kterej vám udělá co si vymyslíte... Damasko už je firma u které stojí za to, aby z těch hodinek vyzařoval jejich duch... Damasko je podle mě firma která má svůj styl, svojí cestu, svoje inovace a stojí za to, aby když už nám taková firma bude dělat limitku, se na ní taky nějak, kromě loga, podepsala... a aby ty hodinky byly vyjmečný nejenom vzhledem, ale hlavně oním duchem...Prostě opravdové spojení milovníků skvělých hodinek a skvělý hodinářský firmy... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MarcelG Odesláno 28. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2013 základem může být tedy DA44 nebo DA46... opravdu už poslední...už si nehraju :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion Odesláno 28. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2013 (upraveno) MarcelG: souhlasím s Aldou, Kristian nov.... tvoje návrhy cením si jich, ale respektuj barvy damasko, projdi si vlákno, některé věci už byly zhlédnuty, plus mínus odsouhlaseny za mě pokud si s tím dáš práci, dej první vpravo návrh do barev damasko da 46, naber to plus mínus kapátkem z DA46 apod.... žlutozelená. na vnitřní mezikruží dej indexy 24h na vější lunetu dej minuty.. pokud se podaří mapa bude to super... pokud dotáhneš návrh Kristian. nov k dokonalosti tím lépe... jak jsem psal na začátku spojit pouzdro Damasko s návrhem GMT chronomag bude nejlepší a nejjednodušší cesta... díky Upraveno 28. září 2013 uživatelem Lion Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brett Odesláno 28. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2013 Tohle už mi přijde jako nekonečná agitace.Kdo chce, si jistě Damasko koupí. Na to limitku nepotřebuje ... Bylo by dobrý udělat hlasovaní o GMT ať víme jakým směrem jdem.Jinak ......... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kristian.nov Odesláno 28. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2013 brett: Promiň, ale to je hloupost... Zaprvé to není agitace, ale příspěvek do diskuze a k zamyšlení.A limitky dělaji i ty nejlepší hodinářský firmy a vždycky jsou žádanější (pokud se povedou) A je to jasná a zřejmá limitka té které značky. Chci tim prostě říct, že je rozdíl mezi hodinkami vyrobenými na zakázku a limitované edici hodinek dobré hodinářské firmy... Nic ani proti jednomu, jen prostě hodinky na zakázku si klidně nechám udělat od Steina ale od Damaska už bych radsi jejich limitku...Je to jen můj názor a je třeba si říct co tedy chceme... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 28. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2013 Já tam Chronomag nějak moc nechci. Dost na nás totiž sere. Funguje to tu spíš stylem "národ sobě", od sbírky po zadarmiko práci... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PetrM Odesláno 28. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2013 Přeju hodně štěstí, budu to tady sledovat. Rád bych zúčastnil (na bázi Damaska), ale v této chvíli nelze ani tušit, co bude výsledek. Pokud by se našlo pár lidí, kteří vsadí na Aldův nápad (vytunění Damaska), což je ale jiný cíl než původní myšlenka limitky, rád se přidám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
organic Odesláno 28. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2013 základem může být tedy DA44 nebo DA46Po sérii tvých návrhů by mi bohatě stačily Damasko DA44 s GMT nástavbou v modré variantě indexu na 12, modrá vteřinovka a modrá skeleton GMT ručka, 24h luneta. Černá reliéfní mapa na ciferníku by byl bonus. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr_cha Odesláno 28. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2013 základem může být tedy DA44 nebo DA46Po sérii tvých návrhů by mi bohatě stačily Damasko DA44 s GMT nástavbou v modré variantě indexu na 12, modrá vteřinovka a modrá skeleton GMT ručka, 24h luneta. Černá reliéfní mapa na ciferníku by byl bonus. Chtel jsem napsat to same o DA46 :-) postavit to na tom modelu, doplnit GMT, bez krize, zezadu pouze limitovana edice, zahlasovat o barve a hotovo.. Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 28. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2013 gdyby to klaplo, tak bych chtěl číslo 68 - na vzhledu hodinek mi moc nezáleží, hlavně, aby to byla limitka dík Y Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OpenMind Odesláno 28. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2013 GMT red blue yellow.jpgNejvíce se mi líbí modrá varianta, žlutá je přijatelná a má vazbu na Damasko, za mě červená určitě ne - je pro mě nepřijatelná. Pokud česky den v týdnu, tak s možností dne v týdnu taky v nějaké mezinárodní variantě ideálně anglicky nebo alespoň německy, ale aby tam den v týdnu nebyl jen česky. Pokud by nemohlo dojít ke shodě jaký dalším jazykem den v týdnu, takby šlo mít jako variantu den v týdnu římskými číslicemi (I-VII jako na starších hodinkách MIDO), ale nevím, jestli by to zapadalo do konceptu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 28. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2013 Začíná se to tu tříštit na spoustu protichůdných variant. Chtělo by to urychleně udělat nějaké hlasování a určit jeden konkrétní směr - myšleno day-date nebo GMT. Potom se už můžeme soustředit na konkrétní komplikaci a její provedení. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OpenMind Odesláno 28. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2013 (upraveno) Rozumím tomu dobře, že to je teď tak, že bude buď GMT nebo Day-date? Myslel jsem, že existuje varianta GMT s Day-date a že den v týdnu česky je nástavba k původnímu návrhu GMT. Upraveno 28. září 2013 uživatelem OpenMind Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 28. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2013 Začíná se to tu tříštit na spoustu protichůdných variant. Chtělo by to urychleně udělat nějaké hlasování a určit jeden konkrétní směr - myšleno day-date nebo GMT. Potom se už můžeme soustředit na konkrétní komplikaci a její provedení.Jsem zvědavý, pokud se něco rozvine, zvažuju účast... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zekon7302 Odesláno 28. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2013 Aby tu nedošlo k nějakým hádkam,tak jenom podotknu,že Damasko dělá day/date dvojjazyčně,avšak nemyslím že by bylo možné to mít i s GMT,to už by znamenalo novou strojovnu nebo úpravu.Cyrilovi dík,nejdřív je opravdu zapotřebí a ze všeho nejdůležitější výrobce oslovit, podat mu nějaké požadavky,vizuálni představu,pak ty funkce,atd.Jestli je odsouhlasí,dokáže načrtnout cenu,pak to zde předložit a hrát si s grafikou,dřív to nemá smysl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 28. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2013 Rozumím tomu dobře, že to je teď tak, že bude buď GMT nebo Day-date? Myslel jsem, že existuje varianta GMT s Day-date a že den v týdnu česky je nástavba k původnímu návrhu GMT.Když si to tady pročteš od začátku, tak to tam už bylo rozvinuté - mít obě komplikace dohromady sice v zásadě jde, ale poněkud by to navýšilo cenu limitky mimo finanční představy většiny ze zůčastněných. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MarcelG Odesláno 29. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2013 (upraveno) Myslím, že se nám tady tvoří asi tři varianty co se komplikací týče:1. DAY/DATE, GMT, 24h luneta (původní anglicko-německý DAY věnec, česko-anglický DAY věnec nebo česko-německý DAY věnec)2. DATE, GMT, 24h luneta3. DAY/DATE, 12h nebo 60min luneta(původní anglicko-německý DAY věnec, česko-anglický DAY věnec nebo česko-německý DAY věnec) Co se týká zmíněného dodržování barev Damasko - vidím pouze modrou, kterou D nepoužívá. Používají žlutozelenou, červenou, oranžovou a zelenou(DC86). Dle toho, co se ze tří uvedených variant vybere, můžeme měnit "náš limitovaný design" s případnými, navrhovanými Aldou, změnami na kalibru. Pokud jsem nějaký další návrh opomenul, prosím přidejte, případně uberte. Upraveno 29. září 2013 uživatelem MarcelG Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 29. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2013 Tak a jsme u toho, čemu jsem chtěl zprvu zabránit, víme prd, vaříme z vody, ztrácíme čas. Takže, pánové, několik otázek: 1. umíte si pánové najít eta.ch a selita.ch a najít mi tam strojek, který umí gmt a day/date najednou ???? viděl někdo z vás hodinky, který tohle umějí ?? Má někdo z vás nakreslený plány, jak a který strojek upravit ?? Předá je p. Damasko?? Možná jsem něco přehlédl, tak to sem naperte, prosím 2. ostatní komplikace z výběru těchto velkovýrobců vás vůbec nezajímají ?? Na lunety, barvičky a cokoli jiného, než strojek a funkce, se nejčko kašle - to budou další fáze, nyní se tím jenom rozmělňuje diskuze a třeba i skvělej nápad může zaniknout, takže, pakliže to nesouvisí s volbou strojku ( například nějaké nové uspořádání gmt nebo worldtimerů - tam je to součást funkce), si je prosím ponechejte, až to bude aktuální. To, co je na limitkách nejnáročnější, je organizace mnooha názorů, zejména v tého počáteční fázi, takže prosím o :disciplínu - odpovídat jen na to, na co jsem tázánvytrvalost - opakovat stále svůj nápad, pakliže je aktuální, aby nezapadltrpělivost - tohle počáteční dohadování a pak další a další bude trvat dlouho, dopředu říkám, zapoňte Vánoce 2013 ( to jen v případě, že se dohodneme na day/date česky a pár barviček a ani pak to není jistý), já osobně mám ambici říjen 2014.otevřenost - hodinky se mnohokrát změní proti vašim představám, a uvidíte, že většinou k lepšímu, nefixujte se na výsledeknápaditost - vše, co vás napadne, co jste neviděli, sem !!sebevzdělávání - čtěte pilně vše o hodinkách a promítejte to do svých představ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bob Odesláno 29. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2013 Asi by to tedy chtelo rozseknout zda Day/Date nebo GMT a pak se od toho odpichnout, Damasko super! Ja patrim do te skupiny zacatecniku co se ve strojcich az tak nevyznaji a je pro me lepsi varianta dat prachy za to co je videt (GMT jsem jeste nemel), muzete nekdo nahodit kolik by cca stal ten "kremikovej tuning" strojku? Jestli je to v radu stovek, tisicu, 10+? Nevim o tom nic. Day/Date me moc nezajima, pokud v CZ tak pro me je nutnost tam mit i EN Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chosef76 Odesláno 29. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2013 Cigi, děkuji za iniciativu a nastolení pořádku. Pokud tedy nenalezmeme možnost hodinek, kde bude GMT v kombinaci s day/date, pak souhlasím s návrhem Boba.. tedy iniciálně odhlasovat GMT nebo date/date, ať můžeme pokračovat dál. Jediné co zatím víme, že Damasko má zájem spolupracovat, což je pro mě velká motivace být u toho. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se