Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

za mně "společenské hodinky", a ačkoliv to bude znít nevlastenecky, tak mechanika alespoň swiss, klidně adjustovaná/označená v Eltonu, u mechana ap.

velikost spíš 38-40 ... prostě jako na ženskou :-)

Jestli chrono, tak pouze ruční - automat 7750 vychází na na dost silné, mikrorotor nesplašíme, .. co mám mně stačí.

• Odpovědi 1,5tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Stanovte datum - dejme tomu pristi nedeli 20:00, do kdy se musi najit strojek s day/date/gmt. Pokud do te doby nikdo nic takoveho nenajde, vyhlasuje se hlasovani, zda dd nebo gmt.

atd.

Odesláno

Manta si moderator, tak to tu zamkni a zaloz nove vlakno s hlasovanim na 48 hodin a ked sa odhlasuje, tak vlakno odomknes a pojde sa dalej. 

Moderátorem tohohle vlákna je Cigi - takže až on vyhlásí hlasování, tak to tak nějak můžeme udělat. Být moderátor ještě neznamená si dělat kde chci co chci, všude se musí respektovat daná pravidla. :)

Odesláno

A predevsim byste si meli:

a) odhlasovat fuhrera, ktery to povede a bude rozhodovat organizacni zalezitosti

B) odhlasovat ducha limitky - kvuli cemu to vlastne chcete? Ma ta limitka oslavovat Vaclava, Boleslava nebo Damaska?

Odesláno

Stanovte datum - dejme tomu pristi nedeli 20:00, do kdy se musi najit strojek s day/date/gmt. Pokud do te doby nikdo nic takoveho nenajde, vyhlasuje se hlasovani, zda dd nebo gmt.

atd.

Přece nebudeme týden hledat takovej kalibr:-) Buď ho dělá ETA nebo Selita, nebo ho někdo předělává a cena stoupá. Na to nepotřebujeme týden

Já bych dal co nejdřív hlasování tak jak říká Honza.manta... nejlépe dneska večer. Ale to ať rozhodne Cigi, myslím, že proti jeho moderování nikdo nic nevznesl, dalšího "fuhrera" nepotřebujeme.

O tématu "duchu" limitky jsme se už bavili a nikam nedošli a myslím, že nemá cenu s tím znovu začínat.

Podle mě jsme došli k jasným věcem:

Buď GMT

nebo Daydate CZ+NJ/AJ

Oboje dohromady je zřejmě zbytečně komplikované, nicméně i to se může do hlasování zahrnout

Pojďte prosím hlasovat, ať se hneme dál...

Odesláno

A preco nemoderuje ked je moderator ? Kazdu chvilu tu niekto nieco sumarizuje a robi zavery. Kto sa v tom ma vyznat. To akokeby pri fodbale vsetci utekali tam kde je lopta.

Odesláno

Nějak máte problémy se čtením. Jasně bylo řečeno, že kombinace GMT + day-date je minimálně neobvyklá. Takže jestli ji někdo fakt chce, tak ať si taky najde strojek, který to umí, případně je schopný být na tyto dvě komplikace dohromady upraven. Potom se ještě také zpoplatní cena takového strojku a nejspíš i cena úpravy pouzdra na tento strojek. Takže tímto se v tomto bodě posouváme do utopie a nereality.

Takže zbývají víceméně základní dva body - GMT nebo český day-date. Vše chce svůj čas, takže nemá cenu hlasování dělat rovnou teď, dejme prostor na případné vyhledání potřebného strojku. Já ho hledat každopádně nebudu, neboť mi kombinace GMT a day-date v jedněch hodinkách už přijde trochu moc - dle mého by byly lehce nepřehledné. A Cigiho moderování nespočívá v tom, že tu bude nonstop a vše stále komentovat a usměrňovat, ale v tom, že si vždy po nějaké době udělá čas, všechny naše vejšplechty přečte, pokusí se je pochopit a potom to celé tak nějak ztráví a vybere to podstatné a to zase nějak poskládá dohromady, aby se teoretická evoluce limitky postupně začala blížit nějakému zajímavému a přijatelnému reálu hodinek. To není na teď, to je běh na dlouhou trať - v řádu minimálně měsíců. A nikde není psáno, že vůbec někdy do toho cíle(rozuměj limitky) doběhneme.

Odesláno (upraveno)

Tak, já všem děkuji za sumarizace, to je hrozně potřebné, sám to nemohu zvládnout, díky za pomoc. Hlasovat dám, až uznám, že je o čem, zatím je to takové jarní :D. Tohle je obrovsky široký forum, musíme dát lidem možnost přinést nápady, je téměř jisté, že někdo nosí v hlavě ten pravý, počkejme, až udeří další hřebíček na hlavičku, jako se to povedlo sectovi s českým dnem v týdnu, hlasováním bychom to předčasně uťali.

Do té doby prosím o:

disciplínu

trpělivost

vytrvalost

otevřenost

nápaditost

samovzdělávání

a doplním - důvěru - hele chlapi, já, manta a jiní máme jenom za letošek 2 limitky spolu udělaný, za ta léta určitě tak 5 - 7, věřte, že to zvládneme.

našel kurňa už někdo ten bájný grál - strojek gmt/day/date ?? To je daleko důležitější, než jakékoli hlasování, neřku-li kompetenční spory - schlaďte horké hlavy, googlujte a bavte se :D :D

někdo něco dalšího, geniálního ?? :) sem s tím

Tak začnu od sebe - nějak se mi nezdá, že by šlo jen tak přidat k day/date ještě druhou hodinovou ručku na 24 hodin, nebo k gmt etě den v týdnu - to by to už někdo na 100% udělal, o čemž nevím a chci to vědět od vás googleři !! Ale nebylo by možné upravit 2836-2 s day/date na 24 hodinovou ručku?? ( myslím místo té 12 hodinové ). Prostě 24 hodinovky, otáčecí  luneta by pak mohla ukazovat druhou časovou zónu nebo i world time ( města). To byl hypersonický stratosférický interplanetární mazec.

kromě toho lze úplně lehce pomocí otáčecí lunety udělat falešný world time, já říkám ruský v tom dobrém slova smyslu, nehledám technické vychytávky, ale jednoduché fungující řešení, protože to tak řeší Boctok, ale - světe div se, třeba  i Glashuette Original  - a funguje to bezva, když víš, jak na to :D

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno (upraveno)

Kolko ludi vobec chce gmt/day/date ? Ked to niekto tak strasne chce nech da konkretny tip na strojovnu. Nezda sa mi ze by o to bol masivny zaujem. Trpezlivosť je jedna vec a plytvanie casom druha.

Upraveno uživatelem ivan_989
Odesláno

Vzhledem k tomu, ze zde adorujeme damasko, bylo by asi zajimave dat tomu smer podle jejich filozofie - odolnost a preciznost. Co kdyby tematem byla pocta praci hasicu a nazev treba Fire Chief ?

Odesláno (upraveno)

zekone, nejsem si jist, ale to obávám se nebude gmt, ale jen spřažená 24hodinová ručka, co nejde nezávisle nařizovat, stejně jako třeba lemánii 5100, mám ten dojem. Dělají vůbec tuhle etu ještě ??

marcel G - super, to je ono, ale kde je prosím na tom 2836-2 gmt den v týdnu ?? Já ho tam nenašel. Jestli má stejné funkce, jako standartní gmt eta, tak pochopitelně z důvodů servisu,  který sám jmenuješ, použijeme pro gmt raději tu standartní etu, ne ? Jestli tedy damasko dokáže v cenovém limitu  upravit pouzdro, to ještě bohužel stále nevíme. Jaká je pro damasko dostupnost té zřejmě mimo etu modifikované 2836-2 , také bohužel nevíme, těžko to tedy brát jako reálnou verzi gmt.

líbí se mi přímočarý upřímný nesobecký konstruktivní přístup ivana 989 :D :D  - říkal jsem si, co budeme dělat s přespolními :)

aldo - souhlasím úplně, prdnul bych česky den v týdnu, a abych ušetřil, vypustil bych klidně ostatní úpravy cifru , jen den v týdnu, který se bude přetiskovat beztak, bych udělal reverzně - to na optické odlišení limitky bohatě stačí, na dýnko bych možná nechat něco vyškrábat a hotovo, dokonce bych i vynechal lunetu ( stojí celkem zbytečně skoro 270 - 300 E a je , pokud se nepletu, technologicky úplně obyčejná - nebo se pletu ?? má nějakou Damasko vychytávku ??) a všechny zbývající peníze bych napral do Damasko patentů, to je to specifické, co můžeme dostat jen od něj. Ale zaznamenal jsem, že nejlevnější Damasko s Si na ciferníku stojí tuším 3400 E, obávám se, že na to nedosáhneme. Co prosím v seriových modelech stojí ty jednotlivé technologické vychytávky ? Je to možná předčasné se ptát, ale já se snažím zůstat v reálu a limitu - těžko začít pracovat s mnohonásobným překročením rozpočtu. A taky - je Damasko luneta nějak technologicky nadřazená ?? a nakonec  - popisuje Damasko den dvoujazyčně ? Obávám se, že se to tam , jak musí popisek jít šikmo, nevejde. Ale jestli ano, považuji pánové za hodně necitlivé, chtít druhý jazyk angličtinu. Na německých pilotkách pro české "nepiloty" vždy - česky a deutsch !!!

Upraveno uživatelem cigi

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...