Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Snažím se představit si to,zatím nejlíp mi asi vychází ACA připadně BCA

1. Pouzdro:
1.A stříbrné
1.B černé
1.C kombinace - třeba korunka černá ...

2. podklad ciferníku:
2.A černý
2.B bílý ( lumi)
2.C kombinace - bílá ( lumi) stupnice minut na černém cifru

3. indexy hodin
3.A čísla
3.B indexy
3.C kombinace - třeba: čárka, čárka 3 čárka, čárka 6 čárka, čárka 9 čárka, čárka , šipčička

People ABC
Honza.manta BBC
Prorok BCC
marecenator BBC
sect ACA
Tittus ACA
cigi ACA (alternativně CBB )
ivan_989 xxB (ak to vyhra za x prosim na zaver doplnit to co ca najviac hodi ja to momentalne neviem)
Bedjasson ACB
Chose76 ACA
Mirek24 BCA
parnistroj CBB mozna i s bilou vlozkou lunety
Radek K ACC
financ ACA, určitě ne černý pouzdro
Frantik AAC
Petr_cha AAA
Karm ACA (alternativně BCA)

• Odpovědi 1,5tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

Pánové, abyste si od toho pvd pouzdra neslibovali zázraky - pořád je to poškrábatelná povrchová úprava pouhá, tlustá pár mikronů a zdaleka ne tak tvrdá, jako křemičité mikrosoučásti obyčejného prachu - na hranách se dříve, či později stějně ošoupe a pak to bude velmi velmi bolestně vidět - svítící stříbrná na černém pozadí !!

Věřte mi, právě mám na ruce pvd úpravu pouzdra od špičkové hight tech firmy z automobilového průmyslu, jejíž obraty, zdroje na vývoj a nároky na jejich produkty mnohonásobně překračují ty, kterých dosahuje Damasko. A stejně ....... ksakru

Kdyby to byly jako výše zmíněné quartzky do 15.000,- neřeknu nic, vypadá to v endefektu drsňácky, ale tohle bude dráááhý, proto zásadně, ale zásadně doporučuji pouzdro stříbrné a pvd jen doplňky - postačí luneta, která se stejně poškrábe a lze ji za relativně ještě zaplatitelný peníz celou vyměnit. K bílému cifru jde černé výborně, celá černá luneta nepoškodí letecký dojem a bude vypadat technicistně a toolově, mám za to - zvažte to !!

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno

letošní říjen je pro mě jeden velký kolotoč, naštěstí s pozitivním koncem. a tady se děje taková věc! doufám, že není pozdě projevit zájem a přihlásit se.

je náročné vstřebat podstatné z těch několika stránek, ale je mi jasná cena, výrobce (bomba!), volba modelu DA4x s lunetou a české dny v týdnu. to se mi líbí. škoda, že sešlo z úprav vnitřku.  

na konci října budu mimo civilizaci, takže asi nebudu moci v nejbližších dnech hlasovat. pokud je i za těchto podmínek možné se přihlásit, připište mě, prosím. aktuální anketa se týká pro mě podstatného bodu- čitelnosti - čísel na cifru.

popíšu, jak bych hlasoval. limitka se blíží DA47, které mám na wish-listu, čím víc se jim bude podobat, tím líp z mého pohledu.

ciferník - jediná moje podmínka zájmu o limitku je, že cifr musí být s čísly (varianta s dvanáctkou místo šipky je zajímavá úprava - 12 se stejným fontem, chtělo by to vidět variantu bold. větší číslo raději ne - napíchlo by se na kříž). barvu ciferníku upřednostním bílou (může být černá). na bílém cifru se mi líbí i jeho svislé vroubkování-je patrné na wristshotech z chronoshopu. líbil se mi zdejší nápad na modro-červený day/date k bílému cifru. a pak preferuju další barevnou střídmost. DA47 jsou mi milejší než DA46 možná i kvůli absenci další barvy navíc. i uvažovaný inverzní proužek kolem minutových indexů (varianta C) si myslím není dobrý nápad, protože vrchol velké ručičky zasahuje až mezi minutové indexy- vzhledem k lepšímu odečítání času je lepší zachovat kontrast barvy ručičky a ciferníku až k jeho okraji. obzvlášť odečítání času na lunetě by se zhoršilo - velkou ručičku by inverzní kroužek opticky zkrátil a hlavně otupil.
černá korunka by k bílému ciferníku pasovala, k černému cifru spíš ne, PVD úprava samotného zubatého obvodu lunety by se mi nelíbila - zuby by moc vynikly.

stříbrné pouzdro
luneta svobodná volba - volím standartní minutovou
A,B/A,A

Odesláno

1. Pouzdro:
1.A stříbrné
1.B černé

2. podklad ciferníku:
2.A černý
2.B bílý ( lumi)

3. indexy hodin
3.A čísla
3.B indexy
3.C kombinace - třeba: čárka, čárka 3 čárka, čárka 6 čárka, čárka 9 čárka, čárka , šipčička

People ABC
Honza.manta BBC
Prorok BCC
marecenator BBC
sect ACA
Tittus ACA
ivan_989 xxB (ak to vyhra za x prosim na zaver doplnit to co ca najviac hodi ja to momentalne neviem)
Bedjasson ACB
Chose76 ACA
Mirek24 BCA
Radek K ACC
Frantik AAC
Petr_cha AAA

gougy AAB
Odesláno (upraveno)

Já furt nevím, jaký pouzdro, musím si to zase při chvilce volnýho času namašlit ve třidéčku.

takže za mě pouzdro (ale zatím se asi nejvíce klaním k barvě kovu), zatím libovolný, cifr černý a byť jsem dříve upřednostňoval indexy, číslice se mi začínají pozdávat více

1. Pouzdro:
1.A stříbrné
1.B černé

2. podklad ciferníku:
2.A černý
2.B bílý ( lumi)

3. indexy hodin
3.A čísla
3.B indexy

People ABC
Honza.manta BBC
Prorok BCC
marecenator BBC
sect ACA
Tittus ACA
Bedjasson ACB
Chose76 ACA
Mirek24 BCA
Radek K ACC
Frantik AAC
Petr_cha AAA

gougy AAB
Sedlin ?AA
Upraveno uživatelem Sedlin
Odesláno (upraveno)

.. PVD úprava samotného zubatého obvodu lunety by se mi nelíbila - zuby by moc vynikly.

.. se vším souhlasím.. včetně té připomínky k inverznímu kroužku a přesahu minutové ručky.. ale jenom u těch PVD zubů jsem se zarazil.. mě právě příjde, že v černé jsou naopak decentnější.. chtělo by si to umět představit tu celo-černou lunetu v kombinaci s ocelovým pouzdrem.. zdroj forum.tz-uk

post-15480-0-97935600-1381951945_thumb.jpg

Upraveno uživatelem petr_cha
Odesláno

.. se vším souhlasím.. včetně té připomínky k inverznímu kroužku a přesahu minutové ručky.. ale jenom u těch PVD zubů jsem se zarazil.. mě právě příjde, že v černé jsou naopak decentnější.. chtělo by si to umět představit tu celo-černou lunetu v kombinaci s ocelovým pouzdrem.. zdroj forum.tz-uk

Představ si jak bude ten sajrajt za půl roku vošoupanej a hnusnej a ještě to zvaž :eek:

Odesláno

PVD ne, mám Damaska a když vidím, jak vypadá pouzdro po x dnech nošení....je jako bych ho vybalil poprvé z krabice, tak to je ta přidaná hodnota, kterou chci.

Pokud bych chtěl PVD, tak to si koupím Tuňáky...těm to sekne.

No dyk, přesně  :cheers:

Odesláno (upraveno)

Tak jsem viděl Damasko poprvé v chronoshopu - stříbrná verze s lunetou a bílým ciferníkem.

Postřehy:

1. den a datum je dobře čitelný i takto zmenšený - s tím tučným písmem je to bravurní nápad od damaska

2. v bílé verzi je ovšem den a datum poněkud utopené - je na něm vidět stín - kdyby byl ale den modrý a datum červené ohromně by to prokouklo

3. bílý lumi ciferník je sám o sobě naprosto jetelný, a potvrdilo se mi jen, že s čísly vypadá jak vystřihovánka, ale jsem si jist, že s indexy je to možná cesta

4. pouzdro v naprosté pohodě, pěkný decentní rozměr, hezké nožky, malá rozteč, hezká matná barva - to beru tak, jak je, všemi deseti

5. korunka a dýnko jsou perfektní, plastické, parádička - velmi příjemné překvapení

6. za to ta luneta  - průšvih !! je ještě dáleko horší, než jsem čekal - to bylo opravdu velmi, velmi neuvážené rozhodnutí - je každopádně horší, než jakákoli luneta od prim, co jsem zatím viděl. Kliká úplně stejně, jako ty od prim. Vždyť ani čísla ani indexy nejsou vyrytý, ale jen nějak povrchově upravený - hanba na pohled - kdo to tu mohl prosadit, posadil tu limitku o několik úrovní níž - viděli jjste tu lunetu vůbec ???

7. ta luneta je tak hnusná, že jediné, co múže obhájit ty strašný peníze za ní, je, když bude celá PVD černá a celá bude vypadat plastově, takhle to totiž vypadá jak plastová vložka - je to horší, než na fortis clipper za 2 tácy. Vlastně vypadá levněji, než ten plast okolo prim humberto, když je nový :)

Protože je ta standartní luneta pro moje společenské postavení nižší střední třídy těžko nositelná jinam, než o samotě na houby (ve skutečnosti ta vložka vypadá jak oxeroxovaná - vážně - bílá není bílá, ale divně šedivá), a byla největší většinou, co jsem tu kdy zažil, schválena (???!!!???) navrhuji její radikální přestavbu. Vynechme vložku úplně a zpracujme indexy a čísla ( klidně zjednodušeně) přímo rytím do kovu technologií, jako na dýnku. Celek ponechme bez vykrývacích  barev matné stříbrný - bude to vypadat jak tank.

Pak jsem ještě viděl hodinky s datumem a manuál lepin inhousem Damasko - páááni, ty jsou cooooooooool !!! Tam bych chtěl dotáhnout ty naše indexy, když nevyhrají mnohem hezčí čísla.

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno

6. za to ta luneta  - průšvih !! je ještě dáleko horší, než jsem čekal - to bylo opravdu velmi, velmi neuvážené rozhodnutí - je každopádně horší, než jakákoli luneta od prim, co jsem zatím viděl. Kliká úplně stejně, jako ty od prim, vřdyť ani čísla ani indexy nejsou vyrytý, ale jen nějak povrchově upravený - hanba na pohled - kdo to tu mohl prosadit, posadil tu limitku o několik úrovní níž - viděl ji vůbec ???

7. ta luneta je tak hnusná, že jediné, co múže obhájit ty strašný peníze za ní, je, když bude celá PVD černá a celá bude vypadat plastově, takhle to totiž vypadá jak plastová vložka - je to horší, než na fortis clipper za 2 tácy.

To by mě fakt zajímalo, co jsem držel v ruce já, protože to bylo nesrovnatelně lepší než Tagy, Omegy i Rolády (ty chrastivé, nekeramické). A od Primu mám bohužel lunetu necvakací ;) ;)

Odesláno (upraveno)

Tak se ho zeptej, Kuson :D :D

Hele - ted dojem se vyvíjí -  vomrknu je shora - a v pohodě, takovej kapinečku krémový ciferník malinko utopené D/D, ale výborně čitelné, otáčím je přes korunku a stoupá nadšení - vše ostře řezané , jak je to matné tak to dělá dojem skulpturálního monolitu, trochu vyšší v poměru k průměru, ale to není vůbec na škodu - otočím až k dýnku .- páne jo, tady se vytáhli - zpět k ciferníku - propána !! kdo tam nechal kolem dokola nalepenou cenovku !!!   Tedy možná ne tak dramaticky :D :D

Já bohužel neznám lunety Rolád, Omeg ani Tagů. Prim mám 2 cvakací a asi teda budu muset uvěřit jejich propagandě, že je to něco extra. :D

Ne fakt, o cvakání nejde - fakt přesně a tišeji, než prim, cvaká, ani o trvanlivost nebo tvrdost - šmirglem jsem ji nebral :D :D Jde o to, že ta luneta je nejen graficky nic moc, funkčně neplnohodnotná, ale navíc i plochá jak prkno, taková lacině nakreslená ( působí tím dojmem) . Taky sehrává svou roli moje naivní očekávání, že to bude ta čupr luneta, blížící se keramické - tak to ani omylem  :D

Další věc - na kusu, co jsem zkoumal, neseděly indexy lunety na indexy na ciferníku, a to ani v perspektivě ( to je jasné - to tak musí být vzhledem k výšce mezi ciferníkem a lunetou ), ani když jsem perspektivu na výseku kolem 12 eliminoval - přesně -  na sebe neseděly vrcholy trojúhelníků. Vůbec mi to osobně nevadí, takže proč o tom píšu - s přihlédnutím k Marcelově starosti ohledně kolmé svislé stěny pouzdra mezi ciferníkem a lunetou se mi zdálo, že při bílém ciferníku a černé lunetě to nepůsobilo zdaleka tak ostře, jako při černém okraji ciferníku a černé lunetě - ta tu stěnu přímo soustruží před očima ( viz marcelův detail). 

Suma sumárum myslím, že nejlépe musí vypadat celá černá luneta - bude působit jako z jednoho materiálu - viz pěkný detail od petra_che a k ní bílý okraj ciferníku, nebo celý bílý ciferník.

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno (upraveno)

Luneta je obecně nejvíc namáhaný okraj pouzdra. To PVD se z ní ošoupe za pár týdnů. Bude to oleštěné, hnusné a s předčasnou patinou. Zkusme o tom ještě zapřemýšlet.

Upraveno uživatelem straspol
Odesláno

Toto vlákno sleduju od začátku a čekám, kdy to začne vypadat, že by mohl vyhrát model bez lunety. Tato limitka bez lunety by se mi asi hodně líbila. Ale na druhou stranu musím říct, že chod Damasko lunety je nejlepší ze všech, které jsem kdy měl v ruce. A vzhled mě také vůbec neuráží.

Odesláno (upraveno)

Je zvláštní jaká je disproporce názorů na Damasko lunetu ...viz cigi v. kubson. Nezbývá mi, než si udělat výlet do Chronoshopu a osobně ji omrknout. Musím přiznat, že mi cigiho popisy nesmlouvavě implantují myšlenku na limitku bez lunety a to vnímám jako velmi vážné, pač jsem od úplného začátku tohoto projektu lunetu na hodinkách vyžadoval :) 

Upraveno uživatelem Chosef76
Odesláno (upraveno)

Luneta je obecně nejvíc namáhaný okraj pouzdra. To PVD se z ní ošoupe za pár týdnů. Bude to oleštěné, hnusné a s předčasnou patinou. Zkusme o tom ještě zapřemýšlet.

Jo, jo je to bohužel tak, i když moje prim PVD se ošoupala až v řádu let a kupodivu, na okraji je spíš ohmataná, než ošoupaná, hrany pouzdra jsou na tom hůř. Tak zkusme tu vyrejpávanou, třeba se Damasko pochlapí a vyhoví.

loloh - luneta má , jestli se nepletu, 94% podporu, to se načekáš :D :D

Chosef76 - šokuje mne, žes tam ještě nebyl, myslel jsem, že jsem poslední, kdo damasko vidí poprvé :D

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno

Chosef76 - šokuje mne, žes tam ještě nebyl, myslel jsem, že jsem poslední, kdo damasko vidí poprvé :D

Kubson i Alda měli ve svých rozpravách o Damasko kvalitě moji plnou důvěru ...,ale tys mě znejistil.Co mi to děláte, pane ! 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...