Přejít na obsah

Recenze doutniků

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ramon Allones Specially Selected

Doutník rozměru Robusto 124 x 19.84 mm.  Ring 50

20130904_141844.jpg

Tenhle kousek jsem měl v humidotu určitě rok a půl,možná déle,kdo si to má pamatovat,ale jedno jsem si pamatoval bezpečně a to,že mi chutnal. A nezklamal ani tentokrát.

Konstrukce doutníku a tah naprosto bez chyb. Hoření mírně nepravidelné,ale nic tragického ,jedna lehká korekce zapalovačem,ale to spíše pro to,že mám rád,když doutník hoří pravidelně.

Popel odpadl sám ,ale v správné a očekávatelné míře. Je to doutník na dvě odpadnutí,tak jak to má být u této velikosti

Chuti nelze nic vytknout poctivá Kuba se vším v šudy. Začátek lehký bílý pepř, který potom ustoupil krémově nasládlé, ořechovo-dřevité chuti. Chutě se vyvýjejí a nebál bych se říci,že od půlky dokonce snoubí. Ke konci se ozívají tóny hořké kávy,ale s mlékem,protože ta krémovitost zůstala zachována až do konce.

Opravdu jsem si ho vychutnal a to až do konce, kdy jak se sluší přidá na síle ,myslím tak 7/10.

Závěrem skvělý doutník,který určitě stojí za zaření do humidoru.

Hodnocení 10/10

• Odpovědi 145
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

A.Turrent  -   LA PRUEBA CHURCHILL  /Mexiko/

20130905_181652.jpg

Opravdu poctivý kus doutníku délka 19,3 cm a průměr 2,05 cm. Povrch-krycí list nádherně kožovitý pravidelná barva. Stavba těla perfektní a tím to končí.

Tah bezvadný,popel odpadával asi po pěti centimetrech...

Hrůza a běs.... na to že ho mám v humidoru asi dva roky,tak mu to nepomohlo,ale asi ani nemohlo. Plochá chuť s jakýmsi chemicky znějícím tónem mě po asi 20min.otálně odradilo od dalšího kouření a doutník jsem odložil.

20130905_184911.jpg

Nejhorší zážitek s doutníkem za asi 5 let a přitom A.Turrent nedělá špatné doutníky, ne špičkové,ale dají se kouřit....  Takže 0/10

Tak posloužil alespoň k pitvě

20130905_185824.jpg

V pravo dole krycí list,nad ním Wrapper a v levo Filler /náplň/

Tak jsem si vylepšil náladu creditem....

Upraveno uživatelem Tikal
Odesláno

Tak dneska ochutnavka Dominiky Aging Room Small Batch M356 Forte

Tvar perfecto/preferido/figurado ?? Vyberte si :-)

Velikost ring 40-56x 149 mm

Je to tmave hnedy doutnik velice zajimaveho tvaru, doutnik ma extremne prijemnou vuni, rekl bych skoro ze je to jeden z nejvonavejsich doutniku co jsem kdy mel v ruce, je citit cokolada, karamel, kave, parada! jsem docela zvedav jake to bude po zapaleni. Konstrukce vypada bezchybne, doutnik je po cele delce krasne tuhy, suchy zkusebni tak lehce tezsi, ale ok, je to zpusobeno zuzenim, po odkoureni zacatku je tah volnejsi. Chut uprimne neni zcela muj salek kavy, je proste hodne silna, vyrazna, ale ne neprijemna! Pro milovniky silnejsich doutniku bude perfektni, me tato silna chut nuti k doutniku neco popijet, nemuzu ho kourit nasucho :-) co se tyce horeni tak nebylo idealni, horel totiz jen prostredek a kraje jsem musel doladovat zapalovacem, ale neni to pravdepodobne chyba doutniku, ale moje, po doruceni(vcera) mel zustat v humidoru alespon dva tydny, ale nevydrzel jsem, dobre mi tak. Zaverem pro milovniky silnych doutniku muzu doporucit, ti co maji radi Dominiku pro jeji slabsi chut at se radsi porozhlednou jinde. Za me subjektivne 7/10

post-22496-0-26073900-1378568250_thumb.jpgpost-22496-0-98677300-1378568261_thumb.jpg

Odesláno

A páteční reportáž

Oliva Serie V  Maduro Especiale LE 2011

20130906_160736.jpg

Očekávání se naplnilo,nádherně postavený a skvěle táhnoucí doutník, chuťově je o něco pestřejší,než běžné V. Parádní Maduro se vším všudy káva a hořká čokoláda.

20130906_171033.jpg

Skvělé pokouření od A do Z. Na doutníku bylo patrné nedostatečné zvlhčení,což je čerstvě otevřených krabic poměrně běžné. Na konci kouření, těsně před odložením mi praskl krycí list /kamarádovi také/ Půjdou se povalovat do humidoru a tak za půl roku půjde další. Dokuřoval jsem do spálených prstů jak mi chutnal.

20130906_173600.jpg

Za mě 10/10

Pak jsem si to chtěl hned porovnat s běžnou řadou V a také to nebylo vůbec špatné,ale to už jsem psal

20130906_185308.jpg

Kamarád přinesl další Ghurky,ale toho jsem se nezůčasťňoval

20130906_190450.jpg

a večer jsem si dal ještě hvězdnou Cohiba Maduro 5 Genio

20130906_205730.jpg

Skvělý Maduro večer  10/10

Odesláno (upraveno)

Tak opet prihodim nejake nove zkusenosti

Juan Lopez No.2

Kuba - robusto

Ring 50 x 124 mm

Tak prvni dojem je super, doutnik je tvrdsi nez obvykle a je jaksi "vic nacpany" nez byva zvykem, stredne tmavy kryci list, minimum zilek, celkove bez jedine vytky, vune typicky kubanska, zemita, velice prijemna.

Jdu na to, po zapaleni zpocatku lehce tuzsi tah, pripomelo mi to Montechristo No.2, postupne se tah uvolnoval, produkce koure nadprumerna, horeni pravidelne, proste na 1. Chutove je doutnik v prvni tretine krasne zemity s tony pepre, v druhe tretine lehce peprna chut ustoupi a doutnik postupne zesiluje, opravdu prijemne koureni. Doporucuji kazdemu, doutnik neni moc silny, tak 6/10. Super

Celkove za hodne klasicke a tradicni kubanske robusto 8/10

post-22496-0-31954400-1379239148_thumb.jpgpost-22496-0-69591000-1379239163_thumb.jpgpost-22496-0-07087400-1379239178_thumb.jpg

Montechristo 520 LE 2012

Kuba - Maravillas

Ring 55 x 155 mm

Doutnik vypada opravdu impozatne, je to kus doutniku pro poradneho chlapa, tmavy kryci list, super zpracovani, bez jedine chybicky, dva ringy, jeden klasicky Montechristo, druhy s oznacenim LE. Vune krasna ulezela zemita, na omak krasne pevny pruzny, olejovity kryci list. Po ustrihnuti zkouska tahu probehla na jednicku, tahne akorat, ani moc, ani malo, tady se neda nic vytknout.

Po zapaleni nastupuje klasicka Montechristo chut, ale trochu zvyraznena, nicmene doutnik je opravdu jemny, chut zacina pomalu zesilovat a na konci 2/3 je opravdu vyrazny a silny, toto se dale stupnuje az do konce ktery je opravdu silny tak 8/10 ale stale prijemny bez pachuti, vzhledem k velikosti a sile doporucuji spise protrelym borcum :-) doba koureni cca 2:10 coz je zatim asi muj osobak. Rad bych dokoupil dalsi, ale vzhledem k cene (400 kc) nevim nevim :-( pokud mate neco odkoureno rozhodne alespon jeden zkuste, stoji to opravdu za to!!

Nemuzu dat jine hodnoceni nez 10/10

post-22496-0-80031000-1379239223_thumb.jpgpost-22496-0-00133100-1379239238_thumb.jpg

Oliva V Torpedo LE 2011 Edicion Europa Maduro Especial

Nicaragua - Torpedo

Ring 56 x 152 mm

Uprimne, tato akvizice byla lehky risk, protoze od Olivy V jsem mel jiz Belicoso a ac ho nemuzu oznacit jako zklamani, nadseny jsem z nej nebyl, chut mi prisle hodne vyrazna avsak ne uplne ladici dohromady, lehce preplacana (sorry Radku). Takze jsem k tomuto doutniku pristupoval s lehkym despektem. Z hlediska zpracovani a prvniho dojmu se doutniku neda nic vytknout, temer cerny kryci list maduro, doutnik je perfektne zabaleny, tvrdy jako kamen, voni po cokolade a oriskach, proste lahudka. Tah bez jedine chybicky, horeni temer bez korekci - super.

Po zapaleni prichazi velike prekvapeni, doutnik je vyrazne vice sladeny nez Belicoso, chute jsou jemnejsi a zapadaji vice do sebe, jsem okouzlen a pokusim se okamzite sehnat dalsi dokud jsou. Torpedo mi prijde pocitove slabsi nez Belicoso, sila ma postupny nastup a velice lehce postupuje, nicmene konec je silny opet tak 8/10, rekl bych ze je to dano casem, prece jen ty 2 roky zrani u teto edice jsou velice znat a doutnikum z klasicke rady V by nejaky ten rok v humidoru urcite take prospel.

Urcite doporucuji k testu, celkove davam 9/10 a neni to desitka jen proto ze neni z kuby :-)

post-22496-0-99912500-1379239293_thumb.jpgpost-22496-0-24949600-1379239378_thumb.jpgpost-22496-0-64067700-1379239406_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Bob123
Odesláno

Ja myslel zes vzal nejakou limitku i s humidorem ... :-)

No já jsem zrovna z těch, co si budou kupovat limitku... :rolleyes:   Tak maximálně hodinky.

Včera jsem dostal zásilku Puritos od Horheho. A kromě jedné krabičky mi jak naschvál poslal všechny, co mají vliv na plodnost a na potenci. Jako by tam nemohly být ty nálepky o plicích apod.  :lol2:

Dneska jsem strávil příjemnou 3/4 hodinku na balkóně se Zino platinum. Dávám tomu 7/10, chutnal dobře, trošku hůř držel popel. Ale chuť byla místy trochu štiplavá, ke konci víc. Takže se dal stáhnout tak do jedné třetiny.

Přidávám foto, jako obvykle, v muškátech.

post-24539-0-46677900-1379793610_thumb.jpg

Odesláno (upraveno)

Tak dnes Zino Platinum Z Toro
Doutnik vypada i voni dobre, konstrukce super, pevny, pruzny, je videt ze to ma Zino zmaknuty, co se tyce horeni tak bylo take bez problemu, jen jednou jsem lehce zarovnaval, chutove v pohode, bohuzel bez hlubsiho vyrazu a vyvinu, doutnik je slabsi cca 5/10, muzu doporucit zacatecnikum kteri chteji zkusit delsi kour, ale boji se sily u kuby. Chtel jsem dat 7/10, ale hned po jsem dal Olivu V LE Torpedo (9,5/10 a cena cca 250)a zjistil jsem jak moc prumerne Zino je, takze nemuzu dat vic nez 6/10, i vzhledem k cene temer 200 Kc, proste se da poridit podstatne vice muziky ta tyto penize.

post-22496-0-09801400-1379879534_thumb.jpgpost-22496-0-38105500-1379879543_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Kamil
Odesláno (upraveno)

Dnes neco pro zacatecniky/zelenace/greenhorny, milovniky slabsi Dominiky

Private Stock No. 14

Dominika

Toro

Ring 50 x 164 mm

Cena cca 100 Kc

Uklizim humidor, tim padem dokuruju veci ktery nechci dele archivovat :-)

Rada prisla na tuto Dominiku, doutnik jsem koupil pred nekolika mesici, tuto znacku jsem kouril pred cca 10 lety kdyz jsem zacinal s doutniky, tenkrat to byly lepsi/hodobozovy doutniky :-) jak ten cas leti ...

Doutnik vypada hezky, kryci list bez vad, vune v norme, jedine co me zarazilo byla mekkost doutniku/malo naplne, rikal jsem si ze me nejak osidili, jinak je to hezky velky doutnik

Po zapaleni jsem se vratil v case, chut mi prisla povedoma, asi si to mozek pamatuje, je pravda za kdysi jsem jich peknych par mel. Chut je slabsi, ale prijemna, rekl bych Dominikanska :-)

Doutnik hori super, pravidelneji nez lecktera kuba, na to ze hori pomerne rychle(volneji utazeny) ma velice nadprumernou produkci koure, az jsem si rikal ze tam snad pridali dymovnici nebo co, dlouho jsem toto nezazil. Doutnik je slaboucky, vyvin chuti se nekona, doutnik chutna porad stejne, necekejte zadny orgasmus, ale chut je prijemna, lehka, muzu s klidem doporucit zacatecnikum, pokrocilejsi cleny DSPBCh asi neuspokoji.

Co musim vypichnout je produkce koure a tendence nezhasinat, i kdyz se doutniku nevenuje pozornost stale hori jak ma, za to palec nahoru.

Celkove hodnoceni tak 6/10 vzhledem k plochosi chuti, mozna by doutniku lepe slusel maduro kryci list nez Connecticut, pomer cena vykon je ovsem velice slusny.

post-22496-0-76997800-1380017211_thumb.jpgpost-22496-0-30091700-1380017229_thumb.jpg

Odesláno

Dnes jsem dal druhou sanci Partagasu Serie D No.4. :smoke: Chutouve mu opravdu neni co vytknout, ta je supr, ale zase to horeni....nebyl stejnomerne utazeny, takze jsem mnul a mnul. I tak jsem musel nekolikrat korigovat zapalovacem, jednou zhasl. I tak jsem ho kouril az po nehty, protoze chutove byl vynikajici. Ted mam z nej tezkou hlavu a zaludek trochu na vode, Partagas je na me ocividne jeste moc silny.  :wacko:

post-3194-0-26188000-1380131906_thumb.jpg

Odesláno

Don Pepin Garcia Black Toro Gordo 2001

/vzorek co Bobovi nešmakoval a tak mi jeden věnoval, děkuji/

152mm x 23,8 mm  ring 60

Nikaragua

20130925_184605.jpg

Celkově na pohled a omak dokonalý doutník, pěkně zpracovaný krycí list a rig je také pěkný, takže oči si přijdou na své. Nos také, vůně je lehce peprná, dřevitá se stájovou vůní spařeného sena. Na omak příjemně utažený. Střihání je vzhledem k průměru doutníku věda,chce to dospělý střihač a pak to vyjde přesně na sřižení patky. 

Po zapálení,což vyžaduje chvilku času,protože průměr je opravdu poctivý, je tah naprosto plynulý a klade minimální odpor,tak jak to má být. Produkuje bohaté množství kouře a vzhledem k průměru nemá naprosto žádné sklony k přehřívání a už mi docházejí pomalu pozitiva.....

Chuť první čtvrtiny doutníku je fakt divná /chápu proč ho Bob odložil/ po zapálení peprnost která provází téměř celé kouření, ale spolu s ním taková prazvláštní chuť nechuť a pod ní celkem slabá stájová stopa.

Naštěstí po jedné čtvrtině ta chuť/pachuť zcela ustupuje a z doutníku jde jen lehce peprná stájovka,ale je to celkem ploché a nezajímavé. Jedno se nedá Pepínovi upřít, takový tah a pravidelnost hoření a držení popela,by mohla většina Kubánských prémiovek jen závidět.... Prakticky popel odpadl v kouřitelné polovině /asi 1cm po poslední fotce/, takže na dvě odpadnutí. Doba kouření skoro dvě hodiny..

20130925_193353.jpg20130925_193920.jpg

V poslední třetině se doutník chuťově srovná a objeví se celkem zajímavé máslové tóny, ale ty už to nezachrání. Úplný konec mi vyloženě chutnal,protože se dostavila i nějaká síla 6/10  a chuť byla parádní,což zřejmě zapříčinilo i poctivé cappuccino, co jsem k němu přikusoval.

Celkové hodnocení bych shrnul asi takto: nebyl to vyloženě průšvih ,ale ani žádné hi-fi, známku hodně vylepšuje konstrukce doutníku a jeho kouzelné hoření a držení popela takže za mě 5,5/10 opakovat nebudu.

Odesláno (upraveno)

Taky jedna ze včerejšího mikrosrazu:

Aging Room M356 Mezzo

Koupili jsme ho s Bobem123 na základě doporučení od Tikala na www.rauchr.de za 6,72 Euro. Jedná se o Toro s původem v Dominikánské republice.Doutníky s původem v DR nepatří mezi mé oblíbené, ale když to doporučil Radek tak jsme do toho šli a byl to opravdu podařený kousek.

Vzhled ja patrný z fotky a není mu myslím co vytknout. Vůně byla v pořádku, ale nijak mě zvlášť neupoutala. Na celofánové folii, ve které je každý AR individuálně zabalen, je zdůrazněno zařazení mezi nejlepších 25 dle Cigaraficionado. 

Hořel celkem dobře a popel jsem odklepnul asi jen 2 krát, respektive jednou mi upadl. Produkce kouře byla taková, že by doutník nesplnil ani normu Euro 1 i kdyby ho Dominikánci vybavili filtrem pevných částic. Tím chci říct, že produkoval hodně hustého, mléčného a chutného kouře. Délku hoření jsem neměřil, ale kouřil jsem ho ještě docela dlouho potom co Radek odešel a doutníky jsme zapalovali zhruba ve stejný okamžik. Takže délku hoření odhaduji tak na 2,5 hodiny. Je to vůbec možný? - ale asi ano. Podle rauchr.de se jedná o doutník lehký až střední. My s Bobem (který ho měl minulý pátek) jsme se shodli, že je hodně silný. Já jsem včera nebyl úplně OK a ke konci se mi po něm úplně točila hlava, jako bych kouřil svůj první doutník v životě a musel jsem ho odložit, i když mu chybělo tak ještě 10 minut do konce. Rozhodně bych ho nedoporučil někomu, kdo s doutníky začíná. Kdo však očekává dlouhý a pořádně silný kouř, tak ať do Aging Room M356 Mezzo určitě jde a nebude zklamaný. 

post-23927-0-90583300-1380182443_thumb.jpg

Upraveno uživatelem FraK
Odesláno (upraveno)

V rámci přechodu na Kubu se snažím zbavit nekubánských zásob a dnes tedy velká spokojenost po dlouhé době. Don Pepin Blue Invictos od My Father Cigars. Za mě 8/10. První centimetr docela štiplavá chuť, ale pak se z toho stal velmi dobrý doutník plné chuti a hutného mléčného kouře. Stopy kůže, zeminy atd. po mně nechtějte, nepoznám... :D Jedinou nevýhodou lehce nepravidelné hoření, dvakrát jsem korigoval, popel držel cca do půlky.

Upraveno uživatelem m.n.
Odesláno

Tak jsem strávil příjemnou chvíli na balkóně (už to není ono, už je tam zima, stejně jako na motorce). Ale hvězdičky svítily a tak jsem si pokuřoval. Aging Room, po zapálení se hned přihlásila štiplavá příchuť. Pak se to sice srovnalo, ale stále byla více či méně cítit, možná podle aktuální teploty doutníku. Kouřilo to docela dost, nechutnal špatně, ale takovej neslanej, nemastnej, taková plochá chuť. Ke konci se přihlásilo totéž štiplavé jak na začátku. Popel držel relativně dobře, hořel výborně, táhla taky dobře. Ale Kuba to holt není. Dávám 6 bodů z deseti. Osobně to už kupovat nebudu, byť cena něco přes 150 není špatná. To je tak k nějaké grilovačce či do hospody k pivu. Přidávám asi letos poslední fotky s muškáty, asi se přestěhuju z balkónu do garáže...

Odesláno

Dnes jsem si dal honduraského Aleca Bradleyho, konkrétně American Classic Robusto. Po zkušenosti s Family Blend VR1, na kterém bylo špatně snad úplně všechno (možná smůla na kus, ale tyto nekubánské experimenty nakupuji po jednom, takže jsem si svou zkušenost podruhé nepotvrzoval), jsem k American Classic přistupoval se značným despektem. O to větší bylo překvapení.

Vzhled na jedničku, krásný světle hnědý krycí list bez výraznějšího žilkování, pečlivé utažení, jediná velmi subjektivní výtka míří k ringu, prostě se mi nelíbí :) Mám rád buď minimalismus jako třeba Montecristo nebo až kýčovitost např. Le Bijou nebo FdlA.

Naprosto epesní bylo hoření a držení popela, nemusel jsem ani jednou korigovat, připalovat, popel držel téměř do půlky a to jsem kouřil venku ve velmi větrném prostředí. Tah bezproblémový i když jsem měl pouze vypíchnuto punchem

Doutník je docela slabý, tak 5-6/10, tedy vhodný i pro začátečníky, kteří se navíc nebudou muset rozptylovat s nedokonalým hořením. Chuťově však velmi dobrý, jemný, nic neštípe, chuť se v průběhu kouření nijak nerozvíjí a zásadně nemění, ale to není vůbec na škodu. Dým hutný a hustý.

Jsem spokojen a dávám hezkých 8 bodů z 10.

Návštěvník Kamil
Odesláno

Piste nazvy doutniku komplet a v 1. pade, at to nemusim hledat nebo prepisovat.

Odesláno (upraveno)

Ashton Virgin Sun Grown Torpedo

Dominkanska Republika

50 x 167 mm

Cena cca 10 Eur

Dnes jsem se rozhodl otestovat novou akvizici dobre hodnoceneho doutniku od firmy Ashton rada VSG (9. misto 2009 Cigar Aficionado), je to moje prvni zkusenost s touto znackou, tyto doutniky jsou stalice na zejmena americkem trhu uz nekolik let, tabak v techto doutnicich je zraly 4-5 let, takze chute maji dostatek casu na to aby se sladily a zjemnily, jejich jemna chut je vyrazne ovlivnena pouzitym krycim listem pestovanym firmou Oliva, pouzivaji se pouze vrchni listy rostlin ktere dozravaji na slunecnim svitu filtrovanem stale zamracenou oblohou v Ekvadoru.

Doutnik prosel lehkym box-pressem, je hranaty s kulatou spickou, na omak spise mekci doutnik s velice tmavym krycim listem a vyraznou prijemnou aromatickou vuni, zacinam opet prichazet na chut doutnikum z Dominiky :-)

Po zapaleni je hned patrna prijemna kremova chut s tony orechu, chut se prijemne vyviji a sili, do cca 1/2 je opravdu jemna, hladka, kremova, uplne pohlazeni na jazyku (pro zkusenejsiho kuraka :-) ) od druhe pulky prichazeji vyrazne zemite tony a cedr, chut sili a sili ... Parada!

Je to docela dlouhy kour, doba koureni cca 80 minut coz je na me hodne, produkce koure dobra, ale ne nadprumerna, rekl bych ok, konstrukce byla v prvni tretine prumerna, doutnik vyzadoval pozornost a horel dost nepravidelne, docela mi to kazilo dojem z chuti, pak se ale jako mavnutnim kouzelneho proutku srovnal a horel perfektne - zvlastni, uvidime jak bude horet dalsi kus, popel krasne drzel a doutnik jsem kouril na tri odpadnuti. Konec doutniku je uz opravdu silny, tak 8/10, jen o malo slabsi nez doutniky Aging Room M356. Kdybych je mel srovnat musim rici ze tento Ashton ma chute vice sladene a vyvazene, asi tomu hodne pomohlo delsi zrani tabaku.

Celkove hodnoceni 8/10

Budu urcite v budoucnu opakovat

post-22496-0-85389700-1380666669_thumb.jpgpost-22496-0-17968000-1380666681_thumb.jpg

Odesláno (upraveno)

Champagne contra Nikaragua

V Cigar-pointu

Zase jeden povedený večer, když se mi nepovedlo dorazit na sraz,tak jsem si to fakt vynahradil. Kamarád si objednal u velmi šikovného obchodníka z Cigar-Pointu dvě bedny už téměř nedostupného sektu a dvě láhve nechal v Cigar-pointu a tak jsme se tam sešli a doprovodili to něčím ke kouření z místních zdrojů a proto,že jsme měli experimentální nálady,volba padla na Nikaraguu ,tak se děli věci...

Hlavní hrdina večera

20131003_173404.jpg

Jako první jsme zařadili Don Pepin Garcia Cuban Clasic "Black" 1979  celkem jsem byl zvědav po  kladných ohlasech na např,cigar inspektoru jaké to bude.

20131003_174138.jpg

Takže Oliva V to není :devil:  ,ale :

Konstrukce doutníku, krycí list a vůně je naprosto v pořádku,tah je krásně lehký: Ihned po zapálení jsem cítil jasně sladkou stopu a chuť karamelu a klascké cedrovo-kožené aroma,ale vše je velmi jemné,takže jeden kamarád zkušený kuřák doutníků s lehkou rýmou prakticky nevěděl co kouří a druhý začátečník nebyl stavu identifikovat nic,jen byl spokojený,že se mu nemotá hlava jako minule /Oliva V Belicoso/ :rolleyes:

Nicméně já byl ve formě a mohu s klidným svědomím doutník doporučit. Chuť je jemná,ale lineární,bohužel bez většího vývoje,ale k šampusu,to bylo více než žádoucí a vcelku harmonické. V poslední třetině se chuť příliš nezměnila,jen sladká karamelová stopa lehce ustoupila do pozadí a nastoupila spíše cerdovo -dřevitá stopa,ale opět nic výrazného.

20131003_180708.jpg20131003_182148.jpg

Doutník celkem slušně držel popel,krerý byl krásně šedý. Hoření bylo naprosto pravidelné,bez korekcí. Produkce kouře byla nadprůměrná a celkově to bylo příjemné, nicméně já opakovat nebudu,pro mě je slabý a málo výrazný,bez vývoje, což může někomu vyhovat.

Celkové hodnocení 7/10

Dopila se první láhev a už jsme zase obcházeli humidory a vybírali,co dáme k té druhé a volba padla na Paradiso Classico Robusto ze stále Don Pepin/Ashton  původ 100% Nikaragua.

20131003_191421-1.jpg

Tak tenhle kousek mě zaujal více. Chuťově jde do maduro chutí,což já rád. Chuť hořké čokolády je převažující s lehkými podtóny sladce ovocné chuti. Zpracování,tah i krycí list opět bezvadné.

Hoření lehce nepravidelné,ale v mezích slušnosti popel odpadával po cca 5 cm. Bohatá kouřová stopa. Chuť opět lineární s minimálnímy změnami,ale ne tak plochá jako u předchozího kusu. Vývoj chuti a síla se opět nedostavila,ale jak jsem psal u předchozího kusu,alespoň nezastínila Gosseta. Vzhledem k tomu,že jsme produkovali velké množství popela tak jsme dostali větší popelníček...

20131003_190324.jpg

Doutník mne nenadchl,ale ani neurazil. Opakovat nebude z výše uvedených důvodů jako u předchozího typu,nicméně ho mohu s klidem doporučit, jako slušné kouření

Celkové hodnocení 7,5/10

A večer byl zakončen skvělým koňakem a byl čas jít domů.

Závěrem musím velmi kladně ohodnotit prostředí a velmi pozorného hostitele ,takže si zadělal na to,že ho tam budeme navštěvovat častěji ...

Neberte to prosím jako reklamu na CP, nemám s ním nic společného,jen se mi tam fakt líbí.

Upraveno uživatelem Tikal
Odesláno (upraveno)

Flor de Copan Belicoso

Honduras 

54 X 6

Cena okolo 140,-Kč

Nemůžu jinak a musím taky přidat nějakou tu recenzi. Na tyto doutníky nedám dopustit, protože tak dokonale vyváženou kvalitu jsem nikde jinde nezažil. Jeden doutník jako druhý, všechny stejně táhnou, všechny perfektně ubalené a všechny v krásně hladkém listu connecticut shade bez výraznějších žilek. Oříznutí a zapálení je bezproblémové. Prvních pár tahů je malinko ostřejších, ale brzy se chuť vyčistí. Chuť není až tak moc výrazná ( jak bych si přál ), spíše tak zlatý střed. V první třetině je chuť krémově oříšková s decentní nasládlostí karamelu. Později se chuť trošku pozmění do dřevitých tónů ( stále však nasládlá ) a v půlce se lehounce začne projevovat chuť kakaa, která ke konci zesílí. Jak jsem již psal, chutě nejsou až tak moc výrazné, ale poznatelné jsou dobře. Nejsem milovníkem světlých krycích listů, ale tohle je mezi nimi moje bílá vrána, nebo spíš černá ovce?  :)

Co se hoření týče popel drží jak přibitý ( klidně přes 4 cm ) a je krásně bílý. Málokdy se stalo, že by bylo potřeba korekce zapalovačem. Jednou jsem se dokonce zakecal na cca 10 minut a pak jsem si vzpomněl na doutník - počítal jsem, že bude potřeba znovu zapálit, ale stačilo dvakrát potáhnout a bez problému hořel dál. Proto lze tento kousek kouřit i přes 1h 45min ... Normálně ale zabere tak hodinku a půl. 

Moje hodnocení tohoto doutníku hodně ovlivňuje zpracování, které je na nejvyšší úrovni, co jsem kdy zažil, takže bych dal  8/10 bodů.

post-32173-0-24050800-1381053358_thumb.jpg 

post-32173-0-62188000-1381053373_thumb.jpg

Ještě bych doplnil, že i přes svou velikost vám žaludek nerozhodí. Silný opravdu není, takže i pro začátečníka  :)

Upraveno uživatelem Džimy
Odesláno (upraveno)

My Father Le Bijou Torpedo box-press
Ring 52 x 155 mm - torpedo
Nicaragua, cena cca 10 Eur

Tak jsem o vikendu ochutnal tento doutnik z Nicaragui, byl to super zazitek, uz zpracovani a prvni dojem je na jednicku, krasny maduro kryci list, rovnomerne utazeny doutnik, nacpany spis stredne, suchy tah krasny, vune s tony sena a tabaku, cokolada z maduro listu, hned po zapaleni opravdu slusna produkce koure, zacatek ma lehce peprnou chut, ale jen na nekolik vterin, pak peprnost ustoupila vyrazne chuti orechu a cokolady, doutnik je pocitove o chloupek slabsi nez Grand Robusto ze stejne rady, musim rici ze mi tato slabsi chut vyhovovala vice, sila nakonec prece jen nastoupila, ale az v posledni tretine.
Horeni v poradku, nutna jen mala korekce zapalovacem, popel drzel spis prumerne, kouril jsem na tri odpadnuti. Doutnik jsem kouril cca 70 minut a kazdou z nich jsem si uzil, muzu ho urcite doporucit, ostatne stejne jako vse od My Father co jsem zatim okusil.
Hodnoceni obligatnich nekubanskych vysokych 8/10

post-22496-0-68230800-1381081175_thumb.jpgpost-22496-0-84826800-1381081185_thumb.jpgpost-22496-0-88427400-1381081194_thumb.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...