Přejít na obsah

Watch winder - nutnost nebo zbytečnost?

lukio

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 126
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

• po měsících...

Ahoj všichni

Asi se ptám blbě, ale jsem tu nový, takže sorry :helpsmilie:

Zajímalo by mě jak skladujete automaty (pokud tedy nemáte nějakou tu mašinku na otáčení hodinek. Kromě quartzek mám rok Steinhart Ocean2 a teď jsem si tady koupil Raymondy Nabucco, takže jedny vždy stojí.

Mám nechat hodinky dojít a nechat, nebo dojít a vytáhnout korunku, nebo vytáhnout korunku když jsou natažené, nebo jak vlastně.... :eek: . A do jaké polohy korunku vytáhnout, pokud jo?

Ptal jsem se několika lidí a každý mi řekl něco jiného, takže vím pořád kulový.

Dík za reakce

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud vím, tak prý nastaví "hezký čas" za 10 2 a nechtějí aby se hodinky zastavili samy na "škaredým" čase :D

Souhlas s kolegy. Také nevidím důvod vytahovat korunku u mechaniky. Nicméně v některých obchodech jsem se s tím setkal. Co je k tomu vede - nevím.

Odkaz ke komentáři

Jasně frostie, chci šetřit, tak zastavuju automaty ;)  Ne vážně, quartzky vůbec neřeším, to jsem psal jen abych nastínil, že točím více než dvoje hodinky (jako asi všichni tady) a tak automaty většinou dojdou. No a několik známých, evidentně dost erudovaných v oboru jak vidím z vašich reakcí, mně radilo, abych u automatů vytáhl korunku a tak zůstalo perko, či co uvnitř natažené, že je to lepší, než když se zastaví bez rezervy. Proto se ptám, v autostrojcích se nevyznám. I když věřím, že nějaké perko tam určitě je :P.

Takže díky za reakce a rady, prostě s nimi praštím a bude. Pro mě ideální řešení. :clap:

Dík a mějte se

Odkaz ke komentáři

Normalne ich das z ruky dole do hodinkovnice a ked si ich na druhy den das na ruku tak pojdu, ked nie tak sa zastavia. ziadna veda, korunku by som nevytahoval, na baterkach to ma efekt setrenia baterie ale u automatov v tom vyznam nevidim.

Dlouhodobě vytažená korunka u quartzu, nebo-li hacking, má za následek pozdější nepřesnost chodu. Je to nesmysl.

K vláknu... V minulosti už bylo totožné založeno.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník swanieck

Šafránku, Šafránku...proč jsi si jen kupoval dvoje automaty ?

No jasně....přece proto, abys jak přijdeš po práci domů oblékl free oděv a vyměnil hodinky a věnoval se duševní a fyzické relaxaci.....a tak je natáhneš oboje(teda pokud neusneš u televize a nebo nehraješ šachy). Je třeba střídat co nejčastěji. škoda je nechat doma v boxu jedny zahálet, když máš takový pěkný sportovně laděný kousky.

Takže nosit a měnit....ať si všichni všimnou, že máš dvoje. No prostě, ať je vidět, že na to máš :clap:

Odkaz ke komentáři

Dobrý :smile_anim:

Duševní relaxaci si užívam na tomhle fóru, jsou zde dobří chronopacienti. Ještě že mě se to netýká..... :goof:

Tak jo, necham si poradit. Jsem sice dnes už doma, ale beru na každou ruku jedny a alespoň jdu chodit dokolečka po zahradě. Budu doufat, že mě nějaký soused uvidí a trochu si u něj zvýším kredit. :eek: :lol2:

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Ahoj kluci, řeším dilema. Když jsem začal s automaty, říkal jsem si, že winder jsou pro mne vyhozené peníze. Potom se počet mých automatů ustálil na čísle 4, kde bych ho rád udržel a po přečtení pár článků tady na foru jsem naznal, že by to tak špatné nebylo a to z několika důvodů. Hodinky bych udržel v chodu, což je lepší, než aby stály, ušetřil bych časté manipulace s korunkou při seřizování, při náhodném popudu bych mohl rychle vybrat jakékoliv hodinky z windru a byly by hned nachystané bez seřizování a v neposlední řadě, winder, na který jsem měl zacíleno, by mi velice hezky doplňoval interiér obývacího pokoje a moje malá sbírka by byla na očích každé návštěvě, což by mojemu egu dělalo dost dobře. Toliko o důvodech pro koupi. Bohužel, měl jsem vybraný konkrétní winder, který nebyl nový, ale byl pouze vystaven na hodinkové akci, takže stav nového s kompletní zárukou a s cenou poníženou o 60%. Nakonec mi přišel vrtič trochu jiný než na obrázku bez čelního skla, které bylo rozbité. Po domluvě s majitelem jsem winder poslal zpět, protože poškození bylo mnohem větší a úplně jiné, než uváděl a objednal ten samý u jiné firmy za úplně stejných podmínek - pouze jednou vystavený, super stav, plná záruka, stejná cena. Po 4 dnech email, že se omlouvají, ale že z dovozcem mají v pravidlech, že nebude dodávat do ČR použité zboží a tak mi mohou objednat nový, ale o 2000kč dražší. Za nový je to super cena, i v zahraničí se pohybuje kolem 7k, já bych ho měl za 5k. Ale je to cena jako kompenzace za předchozí objednávku, takže za půr roku už platit nebude. Tak teď nevím, jestli se na to nevykašlat. Po té dlouhé době čekání, těšení se a dvojnásobném neúspěchu můj zájem trochu opadl a zabývám se myšlenkou, že za 5k je lepší koupit třeba Monstra nebo jiné oblíbené hodinky, jejichž cenová likvidita tady na foru je super proti tomu, když tady budu za nějaký čas nabízet winder. Navíc, když sleduji hodinkový vývoj některých členů a i svůj, tak si říkám, že možná časem skončím na jedněch, max. dvou kusech hodinek a winder mi bude k ničemu. Já vím, že někdo považuje vrtič za zbytečnost, někdo za nezbytnost, tak bych rád znal vaše názory, abych se nějak rozhodl. Třeba tohle vlákno pomůže i jiným nerozhodným. Dík za vaše názory.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...