Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím všechny "Béčkaře". Mám dotaz ohledně strojku v SOH 46, zajímá mě jestli už firma začala osazovat tyto hodinky novýmy "home" strojky ( popř.přesně od kterého roku) a nebo se osazují stále ETou 7750. díky

post-23865-0-00556700-1381748138_thumb.jpeg

• Odpovědi 70
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník dlubix
Odesláno

Ahoj, home asi myslis inhouse, ze jo? Stále jsou osazeny Etou. 7750 se dává do chrono verze.

Návštěvník dlubix
Odesláno
  V 14. 10. 2013 v 10:58, bandicoot napsal:

ETA 2824.

Breitling ne-chrono inhouse snad nemá, ne?

Nemá.

Odesláno

jasně myslel jsem inhouse....a díky za info. A je škoda že nemají inhouse i v ostatních, stoupla by jim exkluzivita (lidi kolem hodinek by si jich více cenili)

Odesláno

Inhouse sice nemají,ale strašně se mi líbí ten mesh. Jenomže 18 se mi za něj dát nechce. A přesnost i bez inhousu,aspoň u mých je úžasná.

• po měsících...
Odesláno

Trochu ozivím vlakno....nemate nekdo nejake zajimavosti,popr.informace o tomhke kalibru breitling17 (nebo-li upravena eta 2824)? Co se tam vsechno tunní a upravuje atd. Docela by me to zajimalo,vsude jen pisou ze je to upravena eta (a nejen u B17)

.....googlit umim....s anglictinou je to uz tezsi:-)

post-23865-0-86511500-1390628255_thumb.jpg

Odesláno

Já pořád nevím. Tyhle Breitlingy se mi opravdu líbí a jednu dobu jsem o nich vážně uvažoval, ale teď se mi nějak příčí dávat takový prachy za 2824...

Odesláno (upraveno)

Jo, ale dáváš ty prachy za upravený strojek ETA firmou Breitling. Do Breitlingu přijde surový strojek, oni ho komplet rozeberou, upraví, probehne rhodiace a celkevé vyladění pro COSC certifikaci...po těchto úpravách je z toho B17. A tyto strojky vynikají svou přesností. Není to inhouse ale taky to není obyč eta...je to prostě Breitling kalibr 17.

Přirovnal bych to k mercedesu vs. brabus. Mercedes(eta) je dobrej ....brabus(Breitling kalibr 17) je lepší a dražší z důvodu úpravy jak motoru tak i interieru a kapotáže.....a po těchto úpravách už to není mercedes, už to je brabus.

Stále se ti to příčí? Myslím, že za Brabus by ses stydět nemusel :-))

Tak jako Brabus je v základu Mercedes, tak i B17 je v základu ETA 2824.

Upraveno uživatelem moco
Odesláno
  V 29. 1. 2014 v 9:26, moco napsal:

Jo, ale dáváš ty prachy za upravený strojek ETA firmou Breitling. Do Breitlingu přijde surový strojek, oni ho komplet rozeberou, upraví, probehne rhodiace a celkevé vyladění pro COSC certifikaci...po těchto úpravách je z toho B17. A tyto strojky vynikají svou přesností. Není to inhouse ale taky to není obyč eta...je to prostě Breitling kalibr 17.

Přirovnal bych to k mercedesu vs. brabus. Mercedes(eta) je dobrej ....brabus(Breitling kalibr 17) je lepší a dražší z důvodu úpravy jak motoru tak i interieru a kapotáže.....a po těchto úpravách už to není mercedes, už to je brabus.

Stále se ti to příčí? Myslím, že za Brabus by ses stydět nemusel :-))

Tak jako Brabus je v základu Mercedes, tak i B17 je v základu ETA 2824.

Taky jsem si to kdysi takto vysvetloval a obhajoval, ale neni to tak. Je to proste "obycejna eta". Ty upravy nejsou tak zasadni, mnohdy jde hlavne o upravy povrchu. Ostatni vyrobci to vicemene delaji stejne. Dokonce zde byl priklad, kdy u Panerai byl pod dynkem stoj naprosto neupraveny, a to ani zakladnim zpusobem. Takze prirovnani k Brabusu je trochu moc :-)

Odesláno

Moco: Viz Frantik.

Ještě teda k tý přesnosti.. B17 jsem měl dvakrát, jednou rok starej, jednou úplně novej - a v obou případech šel mimo COSC. Ten novej jsem měl u Dušáka třikrát, než se tam vlezl:)

Návštěvník dlubix
Odesláno

Já s přesností u B problem nikdy neměl, ale je to prostě obyč eta za pár kaček, ať chcete nebo ne.

Odesláno

Breitling bere od ETA jiz chronometricke verze strojku...vyjma rhodiace, promazani, gravirovani rotoru a serizeni do COSC hodnot se strojku ani nedotkne..vim, ze upravy strojku si lze u Ety objednat...treba zlaceni strojku stoji nejakych 7-8 CHF..za coz by to B nikdy ve vlastni rezii neprovedl...

Odesláno

Horší je to, že béčka s 2824-2 (B17) vylezly teď při přeceňování min. o desítku. Např. Seawolf s B17 na tahu, který stál před pár měsíci ofiko 88.600,- je teď za rovných 100.000,-.

Nevím, jak je to po přecenění u SOH, ale hádám, že tam to vylítlo ještě víc...

Odesláno
  V 29. 1. 2014 v 10:15, moco napsal:

Díky za info....měl jsem asi namazanej med kolem huby od Breitling  :mobile:  :mobile:  :mobile:

Ale tady na fóru volal chlápek přímo do Breitling, tak si přečtěte, co mu bylo řečeno....

http://forums.watchuseek.com/f15/what-makes-breitling-caliber-17-a-288431.html

Ja bych to prirovnal spise ke Skode Octavii, kterou jim dovezou rozebranou a oni maji skvelej team a krasne ji slozej a vychytaj ruzny mezery, tesneni, lepsi olej, poladej brzdy a tlumice, namontujou kozeny sedacky a posadej to na lepsi kola a daj treba spojler a metazilu. Proste nadstandardni vybava. Ale porad je to Oktávka!

Odesláno

JJ každý rok to jde nahoru.....a myslím, že se zdražovalo i skrz toho, že ETA dodává už poze komplet strojky, které musí Breitling navíc rozdělávat. Ale to už bylo myslím od r.2010. 

Odesláno
  V 29. 1. 2014 v 10:36, Frantik napsal:

Ja bych to prirovnal spise ke Skode Octavii, kterou jim dovezou rozebranou a oni maji skvelej team a krasne ji slozej a vychytaj ruzny mezery, tesneni, lepsi olej, poladej brzdy a tlumice, namontujou kozeny sedacky a posadej to na lepsi kola a daj treba spojler a metazilu. Proste nadstandardni vybava. Ale porad je to Oktávka!

Ano i na octavii to jde aplikovat :-) Myslím, že všechno co upravují renomované firmy má pak exkluzivní cenu (a já věřím, že i kvalitu)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...