michalval Odesláno 30. října 2013 Autor Nahlásit Odesláno 30. října 2013 (upraveno) V 30. 10. 2013 v 17:26, Bedjasson napsal: Parádní recenze, parádních hodinek. Kdybys počkal cca 30 minut, nemusels utrácet, šel bych do nich. Už mám dámské a pánské Dynamicy. Kdybys je někdy prodával, moc prosím nejprve o SZ. Díky. Vůbec nelituju, jsou parádní, a zatím z domu nepůjdou, ale nikdy neříkej nikdy, třeba se nabažím i tohohle kousku... EDIT: a ty Tvoje dvoje Dynamicy jsem taky zahlédl, a taky mě lákaly, jsou oválné a taky byly tuším do modra, že? Upraveno 30. října 2013 uživatelem michalval
Begi Odesláno 2. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2013 naozaj uchvatne!!!a vdaka za recenziu, vyborne citanie.
Jirkasirka Odesláno 3. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2013 Moc zajímavé hodinky a perfektně napsaná recenze. Opravdu se mi to hezky četlo a rozšířil jsem si opět obzor. Gratuluji k hodinkám a díky za info.
michalval Odesláno 3. listopadu 2013 Autor Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2013 V 2. 11. 2013 v 21:24, Begi napsal: naozaj uchvatne!!!a vdaka za recenziu, vyborne citanie. V 3. 11. 2013 v 17:50, Jirkasirka napsal: Moc zajímavé hodinky a perfektně napsaná recenze. Opravdu se mi to hezky četlo a rozšířil jsem si opět obzor. Gratuluji k hodinkám a díky za info. Díky za pochvalu, těší mě, že jste to přečetli.
michalval Odesláno 13. května 2014 Autor Nahlásit Odesláno 13. května 2014 Přidávám odkaz na článek, kde je výborná a zcela podrobná recenze těchto hodinek a všech jejich variant do detailuhttp://omega-constellation-collectors.blogspot.cz/2009/06/omega-seamaster-memomatic-watches.html (v článku je odkaz na soubor ke stažení recenze, ale pouze v angličtině)
TheBP Odesláno 14. května 2014 Nahlásit Odesláno 14. května 2014 Toto su uplne fantascitcke hodinky. Velmi sa mi paci kombinacia brusenych alestenych hram puzdra,rovnako aj tvar. Ten znak omega na hesalite je ceresnicka na torte. Uplne unikatne riesenie budika, ktore som este nevidel a cifernik je krasny. Asi som sa zamiloval
michalval Odesláno 20. května 2014 Autor Nahlásit Odesláno 20. května 2014 Zajímavý detail, který popisuje autor v recenzi, na kterou jsem dával nedávno odkaz je ten, žepouzdro mých hodinek s hranami, které střídá leštěné a broušené plochy, má jiný tvar, než jsou ostatní Memomatic. Mají jaksi jednu hranu navíc, zatímco původní hodinky měly o něco víc ploché pouzdro bez této hrany. Autor to nazývá druhou generací Memomatic někdy kolem roku 1975. Zajímavé na tom je, že tento typ pouzdra není nikde zmíněn Omegou v jejich oficiálním katalogu, jako jiná varianta, nemají ani jiné číselné označení. Takže je domněnka, že to výrobce pouzdra (což byl dodavatel Omegy) změnil / inovoval bez vědomí Omegy, a nebo s vědomím - kdo ví - ale každopádně se to nikde neuvádí. Toto pouzdro mi příjde ještě zajímavější než jednodušší původní pouzdro.
Tikal Odesláno 5. září 2019 Nahlásit Odesláno 5. září 2019 Doufám, že nevadí Michale, trochu vlákno oživím. Přidám moje nedávno zakoupeníé Memomatic 166.071 z první poloviny roku 1970o strojku se rozepisovat nemá cenu, to už tady je, takže pár dobových prospektů a návodů z internetu a moje hodinky
michalval Odesláno 5. září 2019 Autor Nahlásit Odesláno 5. září 2019 V 5. 9. 2019 v 10:44, Tikal napsal: Doufám, že nevadí Michale, trochu vlákno oživím. Přidám moje nedávno zakoupeníé Memomatic 166.071 z první poloviny roku 1970o strojku se rozepisovat nemá cenu, to už tady je, takže pár dobových prospektů a návodů z internetu a moje hodinkyJestli mi to nevadí? Je mi ctí, že jsi doplnil moje 6 let staré vlákno, se kterým jsem si tedy tehdy dal práci.Hodinky už jsem Ti chválil, fotky jsou parádní.Budíček je podle mě jedna z nejúžasnějších komplikací a strašně lituju, že jsem je tehdy prodal - no dával jsem dokupy prachy na něco jiného, jak to tak bývá (v mém případě Submarinery).
saquinas Odesláno 5. září 2019 Nahlásit Odesláno 5. září 2019 Ani jsem už nevěděl, že tohle vlákno sleduju... krása.
Tikal Odesláno 5. září 2019 Nahlásit Odesláno 5. září 2019 V 5. 9. 2019 v 12:54, michalval napsal: Jestli mi to nevadí? Je mi ctí, že jsi doplnil moje 6 let staré vlákno, se kterým jsem si tedy tehdy dal práci.Hodinky už jsem Ti chválil, fotky jsou parádní.Budíček je podle mě jedna z nejúžasnějších komplikací a strašně lituju, že jsem je tehdy prodal - no dával jsem dokupy prachy na něco jiného, jak to tak bývá (v mém případě Submarinery). Jo, to věřím Michale, je jich celkem málo a jsou fakt nesmírně zajímavé po technické stránce. O to více jsem šťastný, že jsem sehnal přesně tyhle, co jsem chtěl. To Flightmaster pouzdro je prostě boží... Přišlo mi, že ta tvoje recenze a popis je natolik dokonalá, že je úplně zbytečné zakládat nové vlákno, když je to jen jiný model.
Dzos Odesláno 11. září 2019 Nahlásit Odesláno 11. září 2019 Radku, gratuluji. Vím, že se občas nějaké pouzdro válelo na ebay, ale teď tam už nic není. Mimochodem, co budeš dělat s tím starým pouzdrem? Marně sháním dýnko.
michalval Odesláno 11. září 2019 Autor Nahlásit Odesláno 11. září 2019 V 11. 9. 2019 v 7:05, Tikal napsal: Když se daří, tak se daříDobrá práce, ale je nějaký flekatý - nechceš se ho zbavit? To je úplně panenský...?
Tikal Odesláno 12. září 2019 Nahlásit Odesláno 12. září 2019 Ano, úplně panenské. Válelo se už déle na Italském e-bay a zoufalý obchodník kývl na mou velmi mrzkou nabídku Pouzdro i s novým NOS tlačítkem odložím pro příští generace, já bych se to bál nosit.Nechám je tak, jak jsou, jsou staré přesně jako já a těch šrámů máme podobně, ale zatím oba fungujeme.. Dzos : tady máš nos víčko https://www.ebay.com/itm/Omega-1969-Seamaster-MEMOMATIC-166-071-Mechanical-Alarm-Case-Back-NOS/202652954432?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2055119.m1438.l2649
Tikal Odesláno 12. září 2019 Nahlásit Odesláno 12. září 2019 už se mi to začíná na tom shark meshi líbit..
michalval Odesláno 28. srpna 2023 Autor Nahlásit Odesláno 28. srpna 2023 Přáíelé, nikdy bych tomu nevěřil, ale vlákno, které jsem tady před 10 lety založil, můžu dnes opět oživit. V roce 2013 jsem koupil v NOS stavu Memomatic. Nadchly mě tak, že jsem o nich napsal obsáhlejší recenzi, která je v tomto vláknu. Po roce a půl jsem potřeboval peníze na jiný kousek a tak jsem je prodal. No a od té doby jsem toho litoval. Když už pak nějaké peníze na hromádce byly, tak jsem zjistil, že cena poněkud stoupla a kousky v opatrně nošeném nebo nenošeném stavu se prodávají za raketu, takže jsem si nechal zajít chuť. Až minulý týden jsem narazil na inzerát na našem Chronomagu ... a bylo to. Jednání se zdejším členem ze Slovenska bylo výborné, takže dnes dorazil pošťák, no a já jsem šťastnej jako blecha. Jedná se o referenci 166.072 první typ pouzdra. Ty, co jsem měl před 10 lety, byly druhý typ - tedy s větší leštěnou plochou na pouzdru. Asi se mi víc líbil ten druhý typ, ale tento design je robustnější a blíž k designu Omega Mark II, III nebo 4.5, který mám rád. Navíc tentokrát i s originál tahem. Tehdy jsem měl pouze mesh a kožený Šímův řemen. Hodinky jsou ze Švédska, jsou po servisu a jsou ve výborném stavu. Zdají se skoro nenošené a nebo jsou suprově přebroušené (včetně sunburstu) a přeleštěné. Já samozřejmě doufám, že platí první varianta , ale budu rád za vaše názory.
malda Odesláno 28. srpna 2023 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2023 Tak tohle vlákno mi až do dnes unikalo. Krásné je máš! Sám taky po nějakých memomatic pošilhávám. Spíš se mi ale líbí varianta, jak tu dával Tikal - v "helmičkovém" pouzdře.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se