Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)
  V 30. 10. 2013 v 17:26, Bedjasson napsal:

Parádní recenze, parádních hodinek. Kdybys počkal cca 30 minut, nemusels utrácet, šel bych do nich. Už mám dámské a pánské Dynamicy. Kdybys je někdy prodával, moc prosím nejprve o SZ.

:D Díky. Vůbec nelituju, jsou parádní, a zatím z domu nepůjdou, ale nikdy neříkej nikdy, třeba se nabažím i tohohle kousku...

EDIT: a ty Tvoje dvoje Dynamicy jsem taky zahlédl, a taky mě lákaly, jsou oválné a taky byly tuším do modra, že?

Upraveno uživatelem michalval
  • Odpovědi 46
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Moc zajímavé hodinky a perfektně napsaná recenze. Opravdu se mi to hezky četlo a rozšířil jsem si opět obzor. Gratuluji k hodinkám a díky za info.

Odesláno
  V 2. 11. 2013 v 21:24, Begi napsal:

naozaj uchvatne!!!

a vdaka za recenziu, vyborne citanie.

V 3. 11. 2013 v 17:50, Jirkasirka napsal:

Moc zajímavé hodinky a perfektně napsaná recenze. Opravdu se mi to hezky četlo a rozšířil jsem si opět obzor. Gratuluji k hodinkám a díky za info.

Díky za pochvalu, těší mě, že jste to přečetli.

• po měsících...
Odesláno

Toto su uplne fantascitcke hodinky. Velmi sa mi paci kombinacia brusenych  alestenych hram puzdra,rovnako aj tvar. Ten znak omega na hesalite je ceresnicka na torte. Uplne unikatne riesenie budika, ktore som este nevidel a cifernik je krasny. Asi som sa zamiloval :D

Odesláno

Zajímavý detail, který popisuje autor v recenzi, na kterou jsem dával nedávno odkaz je ten, že

pouzdro mých hodinek s hranami, které střídá leštěné a broušené plochy, má jiný tvar, než jsou ostatní Memomatic. Mají jaksi jednu hranu navíc, zatímco původní hodinky měly o něco víc ploché pouzdro bez této hrany. Autor to nazývá druhou generací Memomatic někdy kolem roku 1975. Zajímavé na tom je, že tento typ pouzdra není nikde zmíněn Omegou v jejich oficiálním katalogu, jako jiná varianta, nemají ani jiné číselné označení. Takže je domněnka, že to výrobce pouzdra (což byl dodavatel Omegy) změnil / inovoval bez vědomí Omegy, a nebo s vědomím - kdo ví - ale každopádně se to nikde neuvádí. Toto pouzdro mi příjde ještě zajímavější než jednodušší původní pouzdro.

• Po roku...
  • Po letech...
Odesláno

Doufám, že nevadí Michale, trochu vlákno oživím.

Přidám moje nedávno zakoupeníé Memomatic 166.071 z první poloviny roku 1970

o strojku se rozepisovat nemá cenu, to už tady je, takže pár dobových prospektů a návodů z internetu a moje hodinky

44087_317_memomatic.jpgmemomatic_b1_740.jpgmemomatic_a1_740.jpgmemomatic_c1_740.jpgmemomatic_d1_740.jpg

20190820_082350.jpg
20190820_082748.jpg
20190819_171500.jpg
20190819_172625.jpg
20190820_082748.jpg
20190827_124718.jpg
20190827_125102.jpg
20190827_195301.jpg
20190829_164226.jpg
20190829_183150.jpg
20190831_104721.jpg

Odesláno
  V 5. 9. 2019 v 10:44, Tikal napsal:

Doufám, že nevadí Michale, trochu vlákno oživím.

Přidám moje nedávno zakoupeníé Memomatic 166.071 z první poloviny roku 1970

o strojku se rozepisovat nemá cenu, to už tady je, takže pár dobových prospektů a návodů z internetu a moje hodinky

Jestli mi to nevadí? Je mi ctí, že jsi doplnil moje 6 let staré vlákno, se kterým jsem si tedy tehdy dal práci.

Hodinky už jsem Ti chválil, fotky jsou parádní.

Budíček je podle mě jedna z nejúžasnějších komplikací a strašně lituju, že jsem je tehdy prodal - no dával jsem dokupy prachy na něco jiného, jak to tak bývá (v mém případě Submarinery).

Odesláno

Ani jsem už nevěděl, že tohle vlákno sleduju... krása. 

Odesláno
  V 5. 9. 2019 v 12:54, michalval napsal:

Jestli mi to nevadí? Je mi ctí, že jsi doplnil moje 6 let staré vlákno, se kterým jsem si tedy tehdy dal práci.

Hodinky už jsem Ti chválil, fotky jsou parádní.

Budíček je podle mě jedna z nejúžasnějších komplikací a strašně lituju, že jsem je tehdy prodal - no dával jsem dokupy prachy na něco jiného, jak to tak bývá (v mém případě Submarinery).

Jo, to věřím Michale, je jich celkem málo a jsou fakt nesmírně zajímavé po technické stránce.  O to více jsem šťastný, že jsem sehnal přesně tyhle, co jsem chtěl. To Flightmaster pouzdro je prostě boží...

Přišlo mi, že ta tvoje recenze a popis je natolik dokonalá, že je úplně zbytečné zakládat nové vlákno, když je to jen jiný model.

Odesláno

Radku, gratuluji. :clap: Vím, že se občas nějaké pouzdro válelo na ebay, ale teď tam už nic není. Mimochodem, co budeš dělat s tím starým pouzdrem? Marně sháním dýnko. :)

Odesláno
  V 11. 9. 2019 v 7:05, Tikal napsal:

Když se daří, tak se daří

Dobrá práce, ale je nějaký flekatý - nechceš se ho zbavit?  :P

To je úplně panenský...?

Odesláno

Ano, úplně panenské. Válelo se už déle na Italském e-bay a zoufalý obchodník kývl na mou velmi mrzkou nabídku :lol2:

Pouzdro i s novým NOS tlačítkem odložím pro příští generace, já bych se to bál nosit.

Nechám je tak, jak jsou, jsou staré přesně jako já a těch šrámů máme podobně, ale zatím oba fungujeme..

Dzos :  tady máš nos víčko https://www.ebay.com/itm/Omega-1969-Seamaster-MEMOMATIC-166-071-Mechanical-Alarm-Case-Back-NOS/202652954432?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2055119.m1438.l2649

• Po letech...
Odesláno

Přáíelé, nikdy bych tomu nevěřil, ale vlákno, které jsem tady před 10 lety založil, můžu dnes opět oživit. V roce 2013 jsem koupil v NOS stavu Memomatic. Nadchly mě tak, že jsem o nich napsal obsáhlejší recenzi, která je v tomto vláknu. Po roce a půl jsem potřeboval peníze na jiný kousek a tak jsem je prodal. No a od té doby jsem toho litoval. Když už pak nějaké peníze na hromádce byly, tak jsem zjistil, že cena poněkud stoupla a kousky v opatrně nošeném nebo nenošeném stavu se prodávají za raketu, takže jsem si nechal zajít chuť. Až minulý týden jsem narazil na inzerát na našem Chronomagu ... a bylo to. Jednání se zdejším členem ze Slovenska bylo výborné, takže dnes dorazil pošťák, no a já jsem šťastnej jako blecha.

Jedná se o referenci 166.072 první typ pouzdra. Ty, co jsem měl před 10 lety, byly druhý typ - tedy s větší leštěnou plochou na pouzdru. Asi se mi víc líbil ten druhý typ, ale tento design je robustnější a blíž k designu Omega Mark II, III nebo 4.5, který mám rád. Navíc tentokrát i s originál tahem. Tehdy jsem měl pouze mesh a kožený Šímův řemen.

Hodinky jsou ze Švédska, jsou po servisu a jsou ve výborném stavu. Zdají se skoro nenošené a nebo jsou suprově přebroušené (včetně sunburstu) a přeleštěné. Já samozřejmě doufám, že platí první varianta 😄 , ale budu rád za vaše názory.

IMG_2103.jpeg

IMG_2107.jpeg

IMG_2105.jpeg

Odesláno

Tak tohle vlákno mi až do dnes unikalo. Krásné je máš! Sám taky po nějakých memomatic pošilhávám. Spíš se mi ale líbí varianta,  jak tu  dával Tikal - v "helmičkovém" pouzdře. 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...