Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Fakt bez pásku? To je ale socárna! :-)

Díky za osvětu.

Já mám dvoje na origo tahu, co jsem viděl je prodávat rusáky v 90.tých letech, tak taky to měli na tahu... i když si teď vlastně uvědomuji, že prodávali i jen hodinky bez ničeho, jak píšete...

Jedny mám na nějakém ruském koženém strapu.

@ travex - to ve velkém prodával nedávno Accutron tady v sekci Prodej - příslušenství, možná ještě má.

Odesláno

Řemínek je novodobá "taktrochu replika" pro pro Prim Sport I. Kupuje se na éšopu mistra Hovorky. V kamenných obchodech to  nejspíš nekoupíš. Cena tuším 90 korun. Má taky pásky opravdu moc pěkný přesně na míru na Prim sport I ale to už je docela ranec - myslím kolem 4 stovek.  

Odesláno

Tenhle příběh taky znám. Pro amfibisty je totiž černá luneta něco jako létající kolo Jana Tleskače. Já ji jednou držel v ruce a na chvilku mně bylo dovoleno přiložit ji k pouzdru. Tady je důkaz.

Černá luneta je opravdu výborná. Navíc je v oceli, je vyšší, takže i víc překryje (ochrání) vypouklé sklíčko. Myslím si, že jim dává úplně jiný vzhled. Měl si ji tam nechat ;-).

Odesláno

Černá luneta je opravdu výborná. Navíc je v oceli, je vyšší, takže i víc překryje (ochrání) vypouklé sklíčko. Myslím si, že jim dává úplně jiný vzhled. Měl si ji tam nechat ;-).

To by byl začátek konce. Nejprve bych byl vyhoštěn z tohoto vlákna, protože de facto už bych nebyl majitelem Amphibií. Přesunul bych se tedy jinam, dejme tomu do vlákna Vostok Shogun, kde bych byl zakládajícím a zároveň jediným členem. Nepatřil bych ale v podstatě nikam, byl bych vypovězen ze světa hodinek ruských i japonských. No a nakonec bych jako podvratný živel musel opustit fórum. Je to složité.

Odesláno

Černá luneta není škaredá - alespoň ta co je originál - mě se líbus. A zrovna ji mám u těch co jsem koupil nenošené s původní krabičkou a "pasportom". Tutok je fotka :

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Když luneta, tak originál. Původně jsem si myslel, že si lunetu s vložkou také pořídím, ale nakonec si nechám tu původní chromovanou, je nižší, decentní a prostě k hodinkám patří. 

Zajímavé je srovnání cenové politiky výrobců bastelných lunet a hodinek Vostok. Za dvě lunety máte jedny hodinky  :mobile:

Odesláno

A originální lunety s vložkou se teda koupit dají jako původní náhradní díl nebo ne ? Nebo to je vždy nějaká divočina ? 

Odesláno

Tohle se sehnat nedá, původní černé lunety jsou krajně nedostatkové zboží. Honza.hasic se může radovat, že má takto zachovalý kus, to je vyloženě sbírková záležitost.

Nejblíže původní je verze od Meranoma, kterou montuje na některé SE modely, ale stejně ji samostatně nekoupíš.

Odesláno

Tyhle vintage amfibie s černou lunetou mají teď v Práglu v jednom bazáči - za 4.800,- :eek:

Černá luneta není škaredá - alespoň ta co je originál - mě se líbus. A zrovna ji mám u těch co jsem koupil nenošené s původní krabičkou a "pasportom". Tutok je fotka :

Odesláno

Chlapi... hodinky Vostok Amphibia nejsou zrovna ten typ hodinek, u kterých je předpokládaný růst ceny. Prostě jsou to levné masovky. Třeba jako Seika 5 nebo Orienty. Jen ještě levnější. Takže honba za čistou originalitou je podle mě zbytečná. Pokud se někomu líbí černá luneta, tak ať si ji koupí. Navíc chromovaná mosaz je podle mě jako materiál na lunetu hovadina. Prostě luneta je první na ráně a pak to taky tak vypadá ( jediná hezká původní, je ta od Travexe, který ji obrousil. Mosazná vypadá fakt dost dobře). To, že ocelová luneta, vyráběná na Amphibie (vyráběná nevím kým, ale v Rusku ;-) ) stojí tolik co Amphibie v manuálu je věc druhá...

Než mě Travex nechá natrvalo vyloučit z Ruské sekce, tak musím napsat, že se mi Vostok Amphibia nikterak nehaním. Fakt líbí. Zvlášť jejich nové SE edice. Jsou to super toolové hodinky, s kvalitním ocelovým pouzdrem, mechanickým strojkem a za dobrou cenu. Hodně se mi líbí jejich 110SE, mají perfektní tvar pouzdra - klasické potápky. Jediné co mi u nich chybí je kompilace den/datum. Jako hasič makám na směny, takže uhodnout co je za den v týdnu je pro mě kolikrát problém. Takže to jediné mě dělí od jejich koupě :-)  

Odesláno

Tyhle vintage amfibie s černou lunetou mají teď v Práglu v jednom bazáči - za 4.800,- :eek:

Pražské bazáče jsou kapitola sama pro sebe. Cca rok zpět jsem na jeden narazil kousek od magistrály a za zničené hodinky Freo (švýcarsko) chtěli 2500,- za obyč Primky 1500,- (přitom reálná cena obou cca 500,-) 

Odesláno

Já ty amfibije v origo krabičce koupil za 600 + poštovné na bazošu. Komandirskie amfi - (SSSR) zcela funkční - jen vyleštit sklo- za 250 ve Svitavách na burze . Zelený ciferník - též SSSR 540 na aukru, Automaty - novodové - 1400 bazoš, Komandirskie manuální nátah, nové russija, origo krabička - bazoš 650. Takže bych v tom nějakou ceninu nehledal....

Odesláno
Delawer- Jen abych ti odpověděl, proč právě vostoky. Nejde o to, že by to mělo mít v budoucí době nějakou cenu, protože nebude. Jde o to, že se na těch hodinkách dá hromada věcí bastlit doma a vyjdou z toho docela pěkné věci. Navíc, je to relativně levná zábava, přiznám se, že do hodinek za 15 000 a víc bych se bál vrtat.

Jinak pánové právě teď mi pošťák dovezl do práce novou seiko lunetu. Přikládám foto. 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Ale hlavně jsou to parádně funkční a přehledné hodinky, se kterýma nemusíte mít obavu cestou z ristorantu pozdravit futra a upadnout do kaluže. Prostě se elegantně zvednete, určíte sever a ještě přijdete včas na schůzku s dívkou.

Na stáří mám v plánu vydražit sbírku a koupit nějaké pozemky v Jižní Americe, tak doufám, že to s tím růstem ceny byla jenom taková sranda ?

Odesláno

Řekni pošťákovi ať se příště staví i u mě ve Svitavách. Mám dvě stará pouzdra co čekají na tuning. Už je na čase vytvořit nějakou složeninku...:o) Ta se mě fakt líbí - kdes ji objednal  a za jakou cenovku ? 

Odesláno

Wanislave, výsledek tvého bastlení se mi moc líbí, tomu říkám kontrastní hodinky :) Ne, vážně, povedený tuning!

Odesláno

Včera přiletěl poštovní holub z Čistopole. Rozbalím balík, chvilku si hraji s hodinkami a v ruce mi zůstane luneta. Po zběžné kontrole to vypadá, že je v lunetě moc úzká drážka,  pružina je dovnitř narvaná a nepracuje, jak má. Budu to muset poladit. Prostě hodinky s duší a příběhem  :mobile: Fotky hodinek sem hodím později.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...