Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)
před 11 hodinami, E36 napsal:

Každopádně fakt, že prodává vadné díly, které tvůrci limitky odmítli, mi jako doložení jeho obchodních praktik stačí, na to Vostok nemá vliv.

To je ovšem otázka, jestli jsou to skutečně ty odmítnuté křivé lunety. Na fotce, kterou tady nedávno dával Roman-ZA je zřejmě jedna z těch prodaných lunet od Meranoma. Když to ale člověk porovná s fotkou od tvůrce Luna Dude limitiky s odmítnutýma lunetama, je vidět rozdíl třeba u číslice 18. Na fotce s Baikal modem vypadají čísla v rovině, na rozdíl od fotky od tvůrce limitky Ole Dokka. I když na webu Meranoma v komentářích k těm lunetám přiznali, že se jedná o ty scheiße lunety, možná je to jen výmluva po té kritice, co se snesla, když začali prodávat komponenty na Luna Dude limitku.

241201989_10157942272635811_7688966749020986190_n.thumb.jpg.dfea79a7109fd170aad30a831281724c.jpgluna2.JPG.edb7bf0a9750ad71f8aa9ff15dea1381.JPG

Každopádně, mi úplně nesedí, že by Meranom začal prodávat vadné zboží bez upozornění, koupil jsem od něj pár SE ciferníků s popisem "minor defects" a doteď jsem nepřišel na to, v čem ty vady spočívají. 

Ovšem, to že Meranom a jeho produkce SEček asi končí bude pravda. Krom toho, že nedávno začali na Meranomu prodávat konkurenční Sturmanskie, vypadá to, že štafetu vylepšených Vostoků převezmou jiní prodejci.

https://soviet.market/news/exclusive_170_vostok_neptune_exclusive_series_is_coming_soon.html

https://www.instagram.com/p/CWBn--SrdNp/

https://www.instagram.com/p/CWDYK8_rZ-y/

https://www.instagram.com/p/CWGSRUJMxFZ/

Upraveno uživatelem malbur
Odesláno (upraveno)

ak by to slo cez Vostok-watches24, tak by to bolo iba fajn, odbudli by tahanice s colnicou a dalo by sa platit cez ucet.

ak mate tuto vymozenost - Official VOSTOK partner (@vostok.watches24) • Fotky a videá na Instagrame - tak su tam zaujimave modely, su to skor mody. 

Upraveno uživatelem Roman-ZA
Odesláno

Bez těch oranžovejch ručiček bych se asi obešel, ale ten ciferník je dost dobrej, respektive, je to pěkná reprodukce nějaké vzácnější verze původních sovětský snajprovek

efda43eb9dbb579b198c850d2088d828.thumb.jpg.16c0a70dad8fbde4887f0e671bb210f6.jpg

Odesláno

Rozhodol som sa (na popud tohoto vlakna) osviezit si trochu prehlad a hlasim, ze momentalne asi "najdostupnejsi" true-GMT stroj (skakajuca obojsmerna hodinova rucka) je powermatic GMT od certiny. Nie ze by to teda nejak suviselo s Amfibiou, no ale riesili sme to tu :D.

... Len o chlp drahsi je potom Seiko Pressage s kalibrom 6R64 ale ten ma podla mna trochu nesikovne vyrieseny datum.  

Odesláno
V 16. 11. 2021 v 21:42, malbur napsal:

Bez těch oranžovejch ručiček bych se asi obešel, ale ten ciferník je dost dobrej, respektive, je to pěkná reprodukce nějaké vzácnější verze původních sovětský snajprovek

efda43eb9dbb579b198c850d2088d828.thumb.jpg.16c0a70dad8fbde4887f0e671bb210f6.jpg

pozname aj typ puzdra? 

Odesláno
před 5 minutami, Roman-ZA napsal:

pozname aj typ puzdra? 

mne to naslo osemuholnokove puzdro typ 320. je k nemu nieco podobne v sucasnej produkcii? 

Odesláno
Rozhodol som sa (na popud tohoto vlakna) osviezit si trochu prehlad a hlasim, ze momentalne asi "najdostupnejsi" true-GMT stroj (skakajuca obojsmerna hodinova rucka) je powermatic GMT od certiny. Nie ze by to teda nejak suviselo s Amfibiou, no ale riesili sme to tu .

... Len o chlp drahsi je potom Seiko Pressage s kalibrom 6R64 ale ten ma podla mna trochu nesikovne vyrieseny datum.  
Myslíš tie bez otočnej lunety?

Sent from my XQ-AS52 using Tapatalk

Odesláno

Myslim strojcek, ktory umoznuje mat GMT rucku nastavenu na pevno a 12h ruckou si skakat po hodinach v oboch smeroch pricom sekundy dalej bezia (tak isto ako GMT-Master od R) ci sa na to da luneta a aka, je zalezitost puzdra, nie stroja.

Teoreticky by si niekto mohol kupit Stajny a dat do nich ten stroj z Certin a ziskat relativne za lacny peniaz ozajstne GMT fungujuce tak, ako by GMT malo spravne fungovat.... je tu sanca ze rozmery by mozno aj sedeli,... vsetko je zalozene na starej dobrej ETA.... niekto tu na fore myslim namontovanie powermaticu do puzdra kde predtym nebol uz trenoval.

Odesláno
Myslim strojcek, ktory umoznuje mat GMT rucku nastavenu na pevno a 12h ruckou si skakat po hodinach v oboch smeroch pricom sekundy dalej bezia (tak isto ako GMT-Master od R) ci sa na to da luneta a aka, je zalezitost puzdra, nie stroja.
Teoreticky by si niekto mohol kupit Stajny a dat do nich ten stroj z Certin a ziskat relativne za lacny peniaz ozajstne GMT fungujuce tak, ako by GMT malo spravne fungovat.... je tu sanca ze rozmery by mozno aj sedeli,... vsetko je zalozene na starej dobrej ETA.... niekto tu na fore myslim namontovanie powermaticu do puzdra kde predtym nebol uz trenoval.
Mal som na mysli konkrétny kúsok od certina... Kedysi som riešil gmtčka a nejaké "dostupné" od nich boli celkom fajn, akurát luneta bola fix pod kryštálom... Nakoniec sa ale objavili tie SE gmt na meranome a bolo vystarané

Sent from my XQ-AS52 using Tapatalk

Odesláno

No ano ten konkretny... myslim ze inam ho (ten stroj) zatial ani nedavaju. Keby ho totiz dali do puzdra od Action diverov z titanu a s 24h pepsi lunetou, vypalili by myslim rybnik nejednej o triedu aj dve drahsej konkurencii.

Inak to A67 cudo ujde celkom,... ale kuzlo povodnych 1967 (aj tych jeho zelenych) spocivalo z velkej casti v tom naramku, ktory bol o dve triedy inde nez je standard u Amfibii, pokial nedokaze zopakovat naramok, nebude to taka pecka.

Odesláno (upraveno)

Na náramek sere pes, je tam datum 😲! Za mě super!

Ale to pouzdro se mi moc nezdá, sice jsou tam vidět náznaky paprsků, ale spíš než paprskovitej výbrus to na mě takhle z fotky působí jako pískovaný...

Upraveno uživatelem gargamel
Odesláno

Jo, a pak jsem taky zvědavej co strojek. Protože ten v těch mých bronzovkách je prostě lahoda, opravdu mu věnovali velikou péči při sestavování a je to strašně poznat. Standardně dodávanej strojek do Amfibií je proti tomu trabant.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...