Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Přátelé,

trochu jsem si zahrával s myšlenkou pozvednout Amfibie na ještě vyšší úroveň nějakým pěkným tahem. Za cca 350 Kč s doručením do Zásilkovny jsem narazil na tyto oystery a jubilee "Rolamy" z Aliexpressu.

Oyster varianta:

https://www.aliexpress.com/item/32889793535.html

Jubilee varianta:

https://www.aliexpress.com/item/32885872403.html

Mají plné dílky, šroubovací, tah se hezky zužuje (20-16, 19-16), ale koncovky mají ohýbané (ty jsem ovšem nepoužil - viz níže) a spona je obyčejná (ovšem dle mého názoru docela pevná, přesto tenká a elegantní, což já mám rád). Za ty prachy super...

Dovolte mi prezentovat výsledky:

420526:

Použil jsem 19mm variantu jubilee (originál tah je taky širší než rozteč nožiček, působí to podle mě líp) a původní koncovky, kterým jsem ze stran cca o 1-2mm pilníkem obrousil/zúžil střední dílek, abych na to napojil jubilee. Jo a lunetu jsem si obrousil o houbičku na nádobí.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

710916:

Použil jsem 22mm variantu jubilee, abych později zjistil, že se jedná o 20mm tah s 22mm koncovkama. Původní koncovky jsem zbrousil stejně, abych tah napojil na koncovky. A musím říct, že těch 20mm vypadá parádně (teda aspoň mně se to líbí). Luneta od morba prošla lázní v kyselině solné.

710059:

Použil jsem 20mm variantu oysteru (zase - 20mm se mi líbí víc). Zde jsem ovšem použil spešl koncovky pro 710 na univerzální tah z Meranomu. Ale myslím, že kdybych si upiloval/uštípnul prostřední dílek původní koncovky, tak by to fungovalo taky (viz foto). Lunetu i pouzdro jsem ošoupal houbičkou na nádobí.

Tohle sem sice tak úplně nepatří, ale je to ve vodotěsném pouzdře Amfibií 🙂 Parádní GMT za pár šupů - Komandirskie 650539:

Kupoval jsem ze soviet marketu na NATu (na tahu nebyly), takže nemám koncovky. Ale tento týden by mi měl pošťák doručit opět koncovky z Meranomu, tak se pak pochlubím (použiju 20mm oyster, který už mám přichystaný v šuplíku). Zatím tedy na Bartonu. Mimochodem tady jsem si potvrdil první pravidlo - s kroužkem na dýnku jsem pohnul i prstem.. Takže dotaženo.

Odesláno

Jo a kdyby to někoho zajímalo, tak úplně původně jsem si koupil 19mm oyster na Seiko SNXS, kde za použití původních koncovek vypadá skvěle. Mám v úmyslu ho zkusit i na 420 - stay tuned...

Odesláno

Tak o tom žádná. Nicméně přes veškeré nutkání rozvinout tohle zajímavé téma, cítím se tak trošku zodpovědný za tenhle odklon k OT, takže napravuji a pokusím se opět vrátit se k tématu vlákna.

Tak tedy, co tohle jako kérka přes hrudník? ;)

Odesláno

Chlapi, tusim, ze @little_w tady daval seznam eshopu a ebay prodejcu amfibii a nahradnich dilu k nim. Nepodarilo mi to ale dohledat. Nema to nekdo nekde ulozene? Mozna by bylo fajn to hodit treba do noveho postu a ten pripichnout uplne nahoru, at je to rychle pristupne...

Odesláno
před 2 minutami, AndyAaron napsal:

Chlapi, tusim, ze @little_w tady daval seznam eshopu a ebay prodejcu amfibii a nahradnich dilu k nim. Nepodarilo mi to ale dohledat. Nema to nekdo nekde ulozene? Mozna by bylo fajn to hodit treba do noveho postu a ten pripichnout uplne nahoru, at je to rychle pristupne...

inak tie lumi body sa daju kupit - https://www.aliexpress.com/i/4001299410045.html?spm=2114.12057483.0.0.3feb1df8XTG6C8 , len ci budu pasovat. 

Odesláno

Dik Mari. Ja jak sem chodim pres tapatalk, tak se mi ty podpisy tam nezobrazujou.

Kazdopadne hosi, littlew zde ma posledni prispevek 5. cervence, takze to uz je par mesicu zpet. Tak doufam, ze je v poradku a nebudou nam tady mizet clenove :) Kuprikladu ja bych byl nerad zmizelej...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...