Trojan Odesláno 29. prosince 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 29. prosince 2016 .... taky něco přidám (muzikant na Karlově mostu) ....Taky bych to dal bez ramecku a umele zrno na digitalu teda moc nemusim... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiřina Odesláno 29. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. prosince 2016 Jirino, fotil si na automat? Jak rikal Stinger, jsou to kompozicne fakt docela slozity sceny a treba na pate fotce odspodu mi prijdou dobre umistene ty provazy ale slecna mela byt trochu vic uprostred.Technicky na tom celkem nic neni, tyhle fotky dela proste kompozice a je potreba o tom premyslet ve chvili kdy delas fotku. A male fotky vzdycky vypadaji lip, nez velke Pokud nemas stredoformat A ohledne toho automatu, chtelo by to mit kontrolu nad hloubkou ostrosti - tedy nad clonou. Treba ten oblicej mezi tycemi, zkusil bych to fakt na min. clonu aby oblicej vice vynikl.Vsechno na prioritu clony. A podivam se, ale myslim ze vse byli na f 2,8. Kort maly chip Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiřina Odesláno 29. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. prosince 2016 Tak dva originaly 1. 40mm ekv 80mm FFF 2.8T 1/4000ISO 250 2. 40mm ekv 80mm FFF 2.8T 1/3200ISO 250 Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jhonzatko Odesláno 30. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2016 Obecne se pro portrety hodi delsi ohnisko a minimalni clona, to tu evidentne mas, takze pak uz je to opravdu jen o tom naucit se to videt uz na miste a ne az dodatecne v pocitaci.Asi bych pro priste doporucil vzit malou spise nekam doprostred louky a tam si hrat a zkouset ruzne kompozice a varianty (po svetle, protisvetlo, protisvetlo s priblesknutim atd.)Jak uz tu zaznelo, vybral sis dost slozite podminky, najit tam vhodne zaramovani neni uplne hracka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiřina Odesláno 30. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2016 @jhonzatko: asi mas pravdu. Byto to cestou tak jsem to zkusil. Ale na lepsi uceni bude asi opravdu lepsi nejake misto lde nebude za ni nic co by rusilo Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiřina Odesláno 30. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2016 Zajimalo by me jak by v teto scene obstal apsc a nebo FF. U nej asi neni co resit, ale u toho apsc by mne to zajimalo. Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jhonzatko Odesláno 30. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2016 (upraveno) Hodne zalezi na skle ... podle me je f2.8 na M43 uz dost a ta prace s DOF uz je tam docela limitovana. Ale treba ta 17/1.8, 25/1.4 nebo 45/1.8 jsou docela fajn a uz se tam s tim da slusne hrat ...Nejakou predstavu si muzes udelat treba tady Upraveno 30. prosince 2016 uživatelem jhonzatko Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiřina Odesláno 30. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2016 Hodne zalezi na skle ... podle me je f2.8 na M43 uz dost a ta prace s DOF uz je tam docela limitovana. Ale treba ta 17/1.8, 25/1.4 nebo 45/1.8 jsou docela fajn a uz se tam s tim da slusne hrat ...Nejakou predstavu si muzes udelat treba tadyDiky moc. Budu po vecerech studovat Ty stranky býadaji moc dobre, pan tomu evidentne rozumi Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
guzmic Odesláno 30. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2016 Ahoj páni,tak dnes jsem kromě, dcery, kočárku a hodinek vzal i fotoaparát.Jsem totální amatér, fotit mi moc nejde ale zkouším to stále. :-) Budu moc rád za rady a tipy jak se zlepšit. Ta poslední je hrozná, ale ta zatáčka letadla vypadala na obloze pěkně. :-DD Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiřina Odesláno 31. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. prosince 2016 Guzmic: na co to fotks? Tak zase neco do placu 1. 2. 3. 4. Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
guzmic Odesláno 31. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. prosince 2016 Nikon 3100 a 35mm 1,8 pevný sklo.Pěkný to máš aj ty 1 a 2 fotka se mi moc líbí, paní na poslední fotce asi od vidění poznám. Zlín je malý město. :-DD Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
guzmic Odesláno 31. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. prosince 2016 Ještě jedna do placu, ale došla mi na tomto snímku baterka, tak už jsem to pak nedokázal pořádně doostřit.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klobadysek Odesláno 1. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. ledna 2017 Dneska bylo nádherně... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stankoff Odesláno 1. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. ledna 2017 Ještě jedna do placu, ale došla mi na tomto snímku baterka, tak už jsem to pak nedokázal pořádně doostřit....To jsi měl nějak ty Moony zajištěné proti pádu nebo jsi fotil na nebojsu? Jinak fotky prima Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
guzmic Odesláno 2. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. ledna 2017 Na nebojsu. :-D Jen škoda, že jsem to pořádně nezaostřil... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klotzman Odesláno 2. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. ledna 2017 Nepoužíváte někdo utilitku Magic Lantern pro Canon? Uvažuju, že bych to prubl ale krapet se bojim. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 2. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. ledna 2017 Koukatelna fotka se da udelat i kompaktem, kdyz je trochu svetla...Bohuzel patrim mezi jedince, jez sice presne vi, jak se foti (technicky vzato), ale kompozici nevidim. Na to zkratka nemam oko. Kdyz to ma nekdo naopak, tak techniku foceni se nauci relativne snadno. A pak i jednoduchym a levnym fotakem udela fotku, ktera ma "koule". Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trojan Odesláno 2. ledna 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 2. ledna 2017 Nepoužíváte někdo utilitku Magic Lantern pro Canon? Uvažuju, že bych to prubl ale krapet se bojim.Pouzival jsem to, neni s tim zadny problem.Otazka je jestli potrebujes to, co ML nabizi. Jestli jo tak neni o cem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trojan Odesláno 2. ledna 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 2. ledna 2017 Koukatelna fotka se da udelat i kompaktem, kdyz je trochu svetla...Bohuzel patrim mezi jedince, jez sice presne vi, jak se foti (technicky vzato), ale kompozici nevidim. Na to zkratka nemam oko. Kdyz to ma nekdo naopak, tak techniku foceni se nauci relativne snadno. A pak i jednoduchym a levnym fotakem udela fotku, ktera ma "koule".Tady ale neni ani moc co resit co se kompozice tyka - je to jednoducha fotka a je potreba ji jen udelat technicky dobre.Druha vec je, pokud by ses ptal jak vyfotit podobnou fotku nejak jinak - staci tomu dodat vic hloubky napriklad dynamictejsim postojem, aby se dalo pracovat s hloubkou ostrosti. Taky to pozicovani se svetlem na jedne tvari mi prijde nesikovne...Vyfotil bych to po svetle a slecne bych rekl at si stoupe bokem ke keri a pokusil se dostat do obrazku nejaky rozostreny sipek nebo jen vetvicku. Je to muj nazor a upozornuji, ze lidi fotim jen jako momentky, pripravene sceny me neberou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiřina Odesláno 2. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. ledna 2017 Tady ale neni ani moc co resit co se kompozice tyka - je to jednoducha fotka a je potreba ji jen udelat technicky dobre.Druha vec je, pokud by ses ptal jak vyfotit podobnou fotku nejak jinak - staci tomu dodat vic hloubky napriklad dynamictejsim postojem, aby se dalo pracovat s hloubkou ostrosti. Taky to pozicovani se svetlem na jedne tvari mi prijde nesikovne...Vyfotil bych to po svetle a slecne bych rekl at si stoupe bokem ke keri a pokusil se dostat do obrazku nejaky rozostreny sipek nebo jen vetvicku. Je to muj nazor a upozornuji, ze lidi fotim jen jako momentky, pripravene sceny me neberou.S tim svetlem mam casto problem. Kdyz to je pos svetle, lidi zaviraji oci atd. Kdyz bokem je stin v odvracene pulce. Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se