grga_pitic Odesláno 2. května 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2007 Diskutér napsal: grga_pitic napsal: To Diskuter: myslim ze nemas pravdu. S tim koupit si na co aktualne mam, neuskromnovat se atd. Myslim ze to na neco setrit, uskromnit se proste k temhle vecem patri. Mam kamarada (uz od skolky) jehoz rodina zdedila nejake nemovitosti - bavili jsme se o nakupovani a techhle vecech - on tvrdil ze mu nakupy niceho nedelaji zadnou radost ani poteseni, proste proto ze muze mit vsechno hned.... Víš, já to nemyslím jaksi absolutně... Nechci aby to vypadalo, jako že nákup submariner je jen lehké odskočení si od svačiny. To jsem na mysli neměl. Inspiruješ mě tedy ještě k doplňující myšlénce - samozřejmě, že nákup hodinek je záležitost vnitřní... Já nahoře ovšem stavěl hráz tomu, aby tu jaksi nebylo normou, že luxusní hodinky se mají kupovat pokud možno ojeté, protože člověk ušetří. Tak s tím já nesouhlasím. Chtěl jsem, aby z toho bylo zřejmé, že cena hodinek, má korespondovat s životní úrovní člověka obecně. Myslím hodinek, které nosí. Tedy, že při výběru hodinek nemusí být určující cena, pokud člověk zná své cenové pásno, a že se může soustředit na to, jaké hodiínky si ve "svém" pásmu pořídí... Jít jen po nízké ceně... to by mě netankovalo. tak takhle to zni mnohem lepe nez jsi to podal pred tim Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Diskutér Odesláno 2. května 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2007 to mě těší Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 2. května 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2007 Vážení přátelé, dovolte abych vám sdělil, že tato debata je přesně ten typ diskuze, který mi poslední dobou bere chuť navštěvovat tohle fórum. To už jsme vážně klesli tak hluboko, že tady zcela vážně rozebíráte, zda je vpořádku koupit si starší hodinky a nebo zda hodinky ladí s vaší životní úrovní? Proberme se, pánové,než bude pozdě :| . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jacob Odesláno 2. května 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2007 Já jsem se jen zastal toho že jsem se sibirnayaou na jedné lodi, že z toho vznikla další debata to sorry, ale myslim že už je toho prozatím konec a že s diskutérem jsme se prozatim pochopili... :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Leclerc Odesláno 2. května 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2007 jacob napsal: ...a že s diskutéreme jsme se prozatim pochopily... :-) Vy jste s Diskutérem ženský? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jacob Odesláno 2. května 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2007 Leclerc napsal: jacob napsal: ...a že s diskutéreme jsme se prozatim pochopily... :-) Vy jste s Diskutérem ženský? zkomolil jsem slovíčko s" diskutérem", v tom hledás tu chybu?? a pochopil jsem myslel ne jako že jsme pochopily nejaké svoje problémy, ale že jsme si to tak nejak vyříkali a je to ok!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 2. května 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2007 jacob napsal: Leclerc napsal: jacob napsal: ...a že s diskutéreme jsme se prozatim pochopily... :-) Vy jste s Diskutérem ženský? zkomolil jsem slovíčko s" diskutérem", v tom hledás tu chybu?? a pochopil jsem myslel ne jako že jsme pochopily nejaké svoje problémy, ale že jsme si to tak nejak vyříkali a je to ok!! On spíš hledá tu chybu v tom "Y" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
noname Odesláno 2. května 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2007 V názorech diskutéra je více pravdy, než je tady většina ochotna přijmout. K nákupu luxusního zboží patří i nějaká kultura prodeje. Samozřejmě každý chce nakoupit vysněné hodinky co nejlevněji, to ale po internetu dost dobře nejde. Ruku na srdce, kdo kupuje drahé hodinky jen podle obrázku na internetu? Není to náhodou tak, že dotyčný navštíví Hanáka, Bechyněho, Dušáka nebo jiného prodejce, prohlédne si hodinky, případně si je i nechá předvést a pak si totožný model koupí přes internet? Připadá vám to normální? Mě tedy ne, ale přiznám se, že jsem také něco podobného zvažoval. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jacob Odesláno 2. května 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2007 RomanP napsal: jacob napsal: Leclerc napsal: Vy jste s Diskutérem ženský? zkomolil jsem slovíčko s" diskutérem", v tom hledás tu chybu?? a pochopil jsem myslel ne jako že jsme pochopily nejaké svoje problémy, ale že jsme si to tak nejak vyříkali a je to ok!! On spíš hledá tu chybu v tom "Y" hahaha, noo dobrá měli jste pravdu :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 2. května 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2007 noname napsal: V názorech diskutéra je více pravdy, než je tady většina ochotna přijmout. K nákupu luxusního zboží patří i nějaká kultura prodeje. Samozřejmě každý chce nakoupit vysněné hodinky co nejlevněji, to ale po internetu dost dobře nejde. Ruku na srdce, kdo kupuje drahé hodinky jen podle obrázku na internetu? Není to náhodou tak, že dotyčný navštíví Hanáka, Bechyněho, Dušáka nebo jiného prodejce, prohlédne si hodinky, případně si je i nechá předvést a pak si totožný model koupí přes internet? Připadá vám to normální? Mě tedy ne, ale přiznám se, že jsem také něco podobného zvažoval. Co je na tom nenormálního? Je to obchod a pokud někdo nabídne lepší cenu, tak proč nekoupit tam? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Leclerc Odesláno 2. května 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2007 RomanP napsal: jacob napsal: Leclerc napsal: Vy jste s Diskutérem ženský? zkomolil jsem slovíčko s" diskutérem", v tom hledás tu chybu?? a pochopil jsem myslel ne jako že jsme pochopily nejaké svoje problémy, ale že jsme si to tak nejak vyříkali a je to ok!! On spíš hledá tu chybu v tom "Y" Jasně "Y". Sorry, ale co se týče pravopisu, tak jsem občas hnidopich. Jinak nic ve zlém! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jacob Odesláno 2. května 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2007 decebal napsal: noname napsal: V názorech diskutéra je více pravdy, než je tady většina ochotna přijmout. K nákupu luxusního zboží patří i nějaká kultura prodeje. Samozřejmě každý chce nakoupit vysněné hodinky co nejlevněji, to ale po internetu dost dobře nejde. Ruku na srdce, kdo kupuje drahé hodinky jen podle obrázku na internetu? Není to náhodou tak, že dotyčný navštíví Hanáka, Bechyněho, Dušáka nebo jiného prodejce, prohlédne si hodinky, případně si je i nechá předvést a pak si totožný model koupí přes internet? Připadá vám to normální? Mě tedy ne, ale přiznám se, že jsem také něco podobného zvažoval. Co je na tom nenormálního? Je to obchod a pokud někdo nabídne lepší cenu, tak proč nekoupit tam? Ja si taky myslim že když někdo udělá lepší nabídku tak je to logicky výhodnější. Ale je pravda že když jsem si kupoval Seamastery, tak jsem se na ně chodil nejdříve dlouho divat potom jsem si je konečne "osahal" a zkusil a potom teprve koupil, nevim jesli by jsem si takové hodinky koupil přes internet kdyby jsme je nevidel na živo, i kdyby jsem vedel ze mě příjdou úplne ty samé jako jsou na obrázku :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rimmer Odesláno 2. května 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2007 midloch napsal: Cigi a ostatní neustále ,,argumentují,, nepřehledností ale je potřeba si uvědomit, že tyto hodinky nejsou tedy určeny pro vás! Když sednu z běžného auta do závoďáku, tak taky nebudu schopen ihned pochopit plno různých přídavných tlačítek a přístrojů. Tvůj argument zcela zapadá ve stínu mnoha států a jejich vzdušných sil, které si výrobky Breitling pro lidi, kteří mají bránit vzdušný prostor pořídili ať už USA nebo neustále ohrožený Izrael (státy kde se reálně letectvo zapojuje do akcí) těmto lidem se nezdá být číselník nepřehledný a co víc je tak pro ně užitečný! Breitling je jednoznačný etalon v tvorbě takových nástrojů, které využívají lidé co jsou schopni jejich kvalitu plně docenit. Ted uz jsem ponekud off-topic, ale neda mi to a musim reagovat, i kdyz to tu uz mezitim nejspis padlo. Jako pilot, byt "jen" plachtar ti reknu, ze hodinky coby navigacni instrument jsou uz od druhovalecnych dob tezce prekonany a dnes hraji v serioznich oblastech (doprava, vojaci) az na vyjimky roli ilustrace stavovske prislusnosti a osobni casomiry po nouzovem vystoupeni v nepratelskem tylu:). Duvodem je spatna ergonomie malych hodinek na ruce a pro ucely pouziti nizka presnost a odolnost. Pouzivane letecke hodiny jsou uz od mezivalecnych dob mechanicke nebo mechanicko-elektricke, pozdeji digi. Konstrukce tech mech. je specialni pretizeni-odolna, velikost minimalne bezneho let. pristroje, tj. >0.5 kg a prumer 10-15 cm. Jedny ruske se na me divaji z policky. Jako posledni zaloha byvaji pouzivany dodnes. Od 50.-60. let je cas jedna z funkci navigacniho pocitace, ktery se jeste pozdeji synchronizuje s GPS resp. GLONASS casem. Duvod - pri mnohahodinovych IFR letech potrebujes konstatni vysokou presnost nezavisle na podminkach podobne jako na lodi. S vysokou cestovni rychlosti proudovych letadel se to stalo jeste dulezitejsi. Osobne si nedokazu predstavit, ze za letu odecitam a pocitam na naramkovych chronografech neco vic nez aktualni cas a nanejvys stopky. A to je rychlost na preskoku jen 100-160 a podminky VFR, takze muzu rizeni klidne na chvili uplne (o)pustit. Podivej se treba, jak jednoduche a prehledne byly erarni hodinky tech zvucnych jmen fasovane prislusniky letectva ruznych statu za druhe svetove, kdy jeste sire pouzivaly. Ehm, vidim, ze jsem se nejak rozeblil, omlouvam se za rozvleklost, dostal me hlavne ten vyrok "neustále ,,argumentují,, nepřehledností". Letani je na ergomii a prehlednost nesrovnatelne narocnejsi nez vetsina ostatnich lidskych cinnosti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
grga_pitic Odesláno 2. května 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2007 Chapu, ze nakup na internetu laka tim, ze tam s nejvetsi pravdepodobnosti dostaneme zbozi za lepsi cenu nez k kamenem krame. Stydel bych se ovsem zajit 10x do hodinarstvi, kde mi venuji cas a pozornost, vsechno mi dovysvetli predvedou atd. a ve chvili, kdy vim, ze jsem rozhodnuty jit a nakoupit to same zbozi pres net. Taky nakupuji pres net, ale pokud zajdu do hodinarstvi nebo jineho kameneho kramu, nikdy bych neudelal to, ze bych si nechal zbozi predvest, odzkousel ho a pak si ho objednal na netu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jacob Odesláno 2. května 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2007 grga_pitic napsal: Chapu, ze nakup na internetu laka tim, ze tam s nejvetsi pravdepodobnosti dostaneme zbozi za lepsi cenu nez k kamenem krame. Stydel bych se ovsem zajit 10x do hodinarstvi, kde mi venuji cas a pozornost, vsechno mi dovysvetli predvedou atd. a ve chvili, kdy vim, ze jsem rozhodnuty jit a nakoupit to same zbozi pres net. Taky nakupuji pres net, ale pokud zajdu do hodinarstvi nebo jineho kameneho kramu, nikdy bych neudelal to, ze bych si nechal zbozi predvest, odzkousel ho a pak si ho objednal na netu. Přesné a vystížné 100% souhlas Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dakasport Odesláno 2. května 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2007 Taky mi to pripada trapne to takhle delat, nicmene kdyz se ty same hodinky prodavaji jinde napr o 50% levneji a ty nejsi clovek s absolutne neomezenym rozpoctem(takoveho neznam, vzdycky se najde neco, co je drazsi a lepsi a s jidlem roste chut), tak te to nahlodava. Ale ve skutecnosti na tom neni nic spatneho, nicmene asi bych to taky nedokazal:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeremy Odesláno 2. května 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2007 No přesvědčili jste mě. Objednávám si další B. A nejsem pilot, ani žádnýho neznám :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
grga_pitic Odesláno 2. května 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2007 Ja bych to citel tak trochu jako podvod. Prijdu do kramu kde se mi venuji, jsou na me mili, snazi se mi proste prodat. Ta zenska nebo chlap z toho ma dost casto provizi, zalezi na jeho sikovnosti jestli me presvedci nebo ne, no a ja pak vezmu a to vse co on do me vlozil, energii, cas, proste prehodim na nejakeho anonymniho internetoveho prodejce ktery slizne smetanu. Jit do takoveho kramu s tim ze predstiram zajem ale je to vlastne jenom bouda a ja to od pocatku vim, nevim to bych asi nedokazal. Delam v obchode a vimjak to pusobi na lidi se kterymi spolupracuji, kteri se vysiluji u zakazniku, predvadeji, argumentuji navrhuji reseni a pak se dovedi ze oni vsechno odedreli a pak slizl smetanu nejaky webshop ktery tam ma marzi 2.5 %..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
midloch Odesláno 2. května 2007 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2007 Rimmer napsal: midloch napsal: Cigi a ostatní neustále ,,argumentují,, nepřehledností ale je potřeba si uvědomit, že tyto hodinky nejsou tedy určeny pro vás! Když sednu z běžného auta do závoďáku, tak taky nebudu schopen ihned pochopit plno různých přídavných tlačítek a přístrojů. Tvůj argument zcela zapadá ve stínu mnoha států a jejich vzdušných sil, které si výrobky Breitling pro lidi, kteří mají bránit vzdušný prostor pořídili ať už USA nebo neustále ohrožený Izrael (státy kde se reálně letectvo zapojuje do akcí) těmto lidem se nezdá být číselník nepřehledný a co víc je tak pro ně užitečný! Breitling je jednoznačný etalon v tvorbě takových nástrojů, které využívají lidé co jsou schopni jejich kvalitu plně docenit. Ted uz jsem ponekud off-topic, ale neda mi to a musim reagovat, i kdyz to tu uz mezitim nejspis padlo. Jako pilot, byt "jen" plachtar ti reknu, ze hodinky coby navigacni instrument jsou uz od druhovalecnych dob tezce prekonany a dnes hraji v serioznich oblastech (doprava, vojaci) az na vyjimky roli ilustrace stavovske prislusnosti a osobni casomiry po nouzovem vystoupeni v nepratelskem tylu:). Duvodem je spatna ergonomie malych hodinek na ruce a pro ucely pouziti nizka presnost a odolnost. Pouzivane letecke hodiny jsou uz od mezivalecnych dob mechanicke nebo mechanicko-elektricke, pozdeji digi. Konstrukce tech mech. je specialni pretizeni-odolna, velikost minimalne bezneho let. pristroje, tj. >0.5 kg a prumer 10-15 cm. Jedny ruske se na me divaji z policky. Jako posledni zaloha byvaji pouzivany dodnes. Od 50.-60. let je cas jedna z funkci navigacniho pocitace, ktery se jeste pozdeji synchronizuje s GPS resp. GLONASS casem. Duvod - pri mnohahodinovych IFR letech potrebujes konstatni vysokou presnost nezavisle na podminkach podobne jako na lodi. S vysokou cestovni rychlosti proudovych letadel se to stalo jeste dulezitejsi. Osobne si nedokazu predstavit, ze za letu odecitam a pocitam na naramkovych chronografech neco vic nez aktualni cas a nanejvys stopky. A to je rychlost na preskoku jen 100-160 a podminky VFR, takze muzu rizeni klidne na chvili uplne (o)pustit. Podivej se treba, jak jednoduche a prehledne byly erarni hodinky tech zvucnych jmen fasovane prislusniky letectva ruznych statu za druhe svetove, kdy jeste sire pouzivaly. Ehm, vidim, ze jsem se nejak rozeblil, omlouvam se za rozvleklost, dostal me hlavne ten vyrok "neustále ,,argumentují,, nepřehledností". Letani je na ergomii a prehlednost nesrovnatelne narocnejsi nez vetsina ostatnich lidskych cinnosti. Pod to se podepisuji, ano souhlasím a jsi jden z těch, kteří plně pochopili smysl tohoto vlákna. Moc dobře vím, že v dnešní době jsou tyto funkce na nic, ale byly doby kdy nebyly a tato značka si je zachovala i do přítomnosti a bude je mít i v budoucnosti, kde se bude navigovat třeba holograficky, co já vím. Protože toto je ale nezbytné pro specifikaci tohoto výrobce , tak výpady o nesmyslnosti těchto funckcí jsou od počátku nesmyslné samy o sobě. Stejně jako jako je nesmyslné napadat složité komplikace typu Tourbilon protože (nemluvím o technice). Je tedy nezbytné tento fakt přijmout tak jak je a přestat neustále na něho poukazovat jako na handicap, což není. Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
midloch Odesláno 2. května 2007 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2007 Lossak napsal: to midloch:Samozřejmě,souhlasím s Tebou,že B jsou také otázkou životního stylu a příslušnosti k určité skupině lidí,tedy pilotů.Proti tomu samozřejmě nic nenamítám a značky si vážím.Ale věř mi,že tyto hodinky jsou po stránce praktičnosti pro pilota zanedbatelné,tudíž to,že je nosí,je otázkou renomé příslušnosti k povolání.Nikdo zde,alespoň jsem to nečetl,nepovažuje za nesmyslné spojení B-letectví,ale některé kousky jsou opravdu spíše k příslušnosti cirkusu Kludský,než k pilotům.Proletěl jsem hodně leteckých dnů po starém kontinentě,ale opravdu nemohu říci,že by hodinky B byly doménou pilotů(alespoň ne vojenských).Je fakt,že jsem se s nimi nikdy nepotkal ve fraku,vždy jen v kombinéze.Proto si myslím,že koupí hodinek B se vyjadřuje spíše životní postoj a příslušnost.Není to otázkou zda na to mám nebo ne. Ohledně těch katalogů:K nám vždy několikrát ročně jezdíval nějaký výhradní distributor hodinek B a dával nám těch katalogů dost na pokušení a poškádlení kont.Neříkám,že všechny fotky nejsou autentické(to ani nebylo mím záměrem),ale některé fotky byly spíše pro zasmání.To jsou ty drobné niance,které pozná člověk,který se u letadel pohybuje denně.Nicméně opět zdůrazňuji,že s kvalitou značky to nemá nci společného.Ta je nezvratná. Prostě a dobře Breitling=letectví,na tom není nic nesmyslného. 100% souhlas, poslední větou jsi to dokonale vystihl a tím i vystihl smysl celé mé myšlenky tohoto příspěvku. Jde o smysl smyslu a tento smysl není možné napadat, neboť by pak nebyl smyslem. DÍKY! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se