Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj, chtěl bych se vás zkušenějších zeptat, jaký je podle vás faktický rozdíl v produktech výrobců, kteří jsou vnímáni jako tradiční zástupci pilotek.

Chápu, že třeba Steihnart má kratší tradici, ale jedná se mi vyloženě o technickou stránku věci. Dejme tomu, že chci automaty bez chronografu a rozhoduju se mezi těmito značkami.

Mohli byste mi například zdůvodnit, proč je Stowa výrazně dražší? Lepší strojky, kvalitnější zpracování, materiály, atd., nebo se jedná vyloženě o prestiž, za kterou se platí, protože v dané kategorii je kvalita na stejné úrovni a preference jsou vyloženě o emocích?

Předem dík za vaše názory.

Odesláno

Ja myslim, ze jsi to napsal celkem presne.....aktualne si myslim, ze Steinhart vyrabi skvele pilotky za skvele penize, proste hodne muziky za malo penez co se te technicke stranky tyka...jinak jestli je to o emocich, tak spise Stowa, Laco, Zeno...

....detailni technicke info si muzes porovnat na netu.

Odesláno (upraveno)

Laco je tradicny nemecky vyrobca, puzdra ma na vacsine modelov najblizsie k tradicnym B-Uhr (odstavajuce tenke nozicky na matnych tmavych puzdrach - nemusia sadnut kazdemu).

Stowu pred rokmi kupil hodinar Jorg Schauer, je to mala firma s par zamestnancami a rocnou produkciou cca 2500ks. Schauer sa aj osobne podiela na vyrobe. Kvalita spracovania hodnotena vseobecne velmi vysoko, za patricnu cenu. Puzdra pilotiek maju vacsinou prijemnych cca 11mm na vysku a priemery okolo 40-42mm, co myslim zarucuje pohodlnu nositelnost.

Steinhart je nemecky hodinkovy nadsenec, hodinky navrhuje sam, vyrabaju sa vo Svajciarsku. Pilotky (okrem najnovsej limitky) maju na vysku cca 14mm, co stoji za zvazenie, ci unosis trocha vyssie puzdro. O Steinhartovi koluju na forach vacsinou len same dobre veci, vyzdvihuju jeho vasen pre hodinky, no firma rastie a udajne tym trocha trpi zakaznicky servis - co ta v pripade ze kupis od miestneho distributora nemusi trapit, lebo ten riesi s nimi za teba pripadne problemy.

Strojceky pouzivaju vsetci prakticky rovnake - automaticka ETA (Stowa mozno vo vyssich kvalitativnych urovniach), manualna ETA (hlavne Laco vo vyssich modeloch), legendarny Unitas (Stowa myslim vyssi s Incablocom atd, Steinhart zakladny, no pohoda).

Je tu este Archimede, nemecky vyrobca s cca 10 rocnou tradiciou, puzdra vlastne, strojky ETA, par modelov s Unitasom, na vysku maju nositelnejsich cca 10mm, priemery od 42 do 45mm pre B-Uhr.

Tak si mozes vybrat, ktory pribeh ta zaujme viac, kvalitativne a urovnou vypracovania je na tom najlepsie asi Stowa (no radovo za 2nasobky cien Steinhartu). Ak na to mas, osobne by som isiel do Stowa pilotiek s Unitasom (http://www.stowa.de/lshop,showdetail,138520306728183,en,1385203075-28234,flieger,fliegerunitas6498kleinesekunde,12,Tshowrub--flieger,.htm)

Vlastnim Steinhart a su uplne spolahlive, nosim ich denne a stale idu bezproblemovo, ak si zvyknes na vysku puzdra, je to 850e vs 370e, co stoji za zvazenie... vylozene pochybit vsak myslim ze nemozes ani pri jednom z uvedenych vyrobcov...

Upraveno uživatelem Ivanhoe34
Odesláno

Ivane možná by stálo za to hodit fotku, máš k nim ještě ten tah?

Chci se jít výhledově podívat na Štajny 47 s tím, že jsem ochoten kvůli nim pustit i Monstery a zbytek doplatí Ježura. Co jsem si tak načetl, tak je to přesně, jak píše "cikinek" - Steinhart - hodně muziky za přijatelné peníze.  

• Dát hlas 1
Odesláno

Laco je tradicny nemecky vyrobca, puzdra ma na vacsine modelov najblizsie k tradicnym B-Uhr (odstavajuce tenke nozicky na matnych tmavych puzdrach - nemusia sadnut kazdemu).

Stowu pred rokmi kupil hodinar Jorg Schauer, je to mala firma s par zamestnancami a rocnou produkciou cca 2500ks. Schauer sa aj osobne podiela na vyrobe. Kvalita spracovania hodnotena vseobecne velmi vysoko, za patricnu cenu. Puzdra pilotiek maju vacsinou prijemnych cca 11mm na vysku a priemery okolo 40-42mm, co myslim zarucuje pohodlnu nositelnost.

Steinhart je nemecky hodinkovy nadsenec, hodinky navrhuje sam, vyrabaju sa vo Svajciarsku. Pilotky (okrem najnovsej limitky) maju na vysku cca 14mm, co stoji za zvazenie, ci unosis trocha vyssie puzdro. O Steinhartovi koluju na forach vacsinou len same dobre veci, vyzdvihuju jeho vasen pre hodinky, no firma rastie a udajne tym trocha trpi zakaznicky servis - co ta v pripade ze kupis od miestneho distributora nemusi trapit, lebo ten riesi s nimi za teba pripadne problemy.

Strojceky pouzivaju vsetci prakticky rovnake - automaticka ETA (Stowa mozno vo vyssich kvalitativnych urovniach), manualna ETA (hlavne Laco vo vyssich modeloch), legendarny Unitas (Stowa myslim vyssi s Incablocom atd, Steinhart zakladny, no pohoda).

Je tu este Archimede, nemecky vyrobca s cca 10 rocnou tradiciou, puzdra vlastne, strojky ETA, par modelov s Unitasom, na vysku maju nositelnejsich cca 10mm, priemery od 42 do 45mm pre B-Uhr.

Tak si mozes vybrat, ktory pribeh ta zaujme viac, kvalitativne a urovnou vypracovania je na tom najlepsie asi Stowa (no radovo za 2nasobky cien Steinhartu). Ak na to mas, osobne by som isiel do Stowa pilotiek s Unitasom (http://www.stowa.de/lshop,showdetail,138520306728183,en,1385203075-28234,flieger,fliegerunitas6498kleinesekunde,12,Tshowrub--flieger,.htm)

Vlastnim Steinhart a su uplne spolahlive, nosim ich denne a stale idu bezproblemovo, ak si zvyknes na vysku puzdra, je to 850e vs 370e, co stoji za zvazenie... vylozene pochybit vsak myslim ze nemozes ani pri jednom z uvedenych vyrobcov...

Archimede jsem nezmínil trochu záměrně, i když nepochybuju o kvalitě, musím přiznat, tradice značky je v konečném rozhodování taky ukazatel. Nebo možná to je něčím jiným, zkrátka moc mě to k nim vnitřně netáhne. 

Před nedávnem jsem viděl na internetu inzerát, paní prodávala nošené Stowa Marine s arabskými číslicemi na hnědém tahu za 12 500 CZK. Dodnes mě mrzí, že jsem ji nezavolal. Ty modré ručičky na bílém ciferníku mám stále před očima. Fliegery taky moc pěkné, jediná věc, kterou ostatní většinou upřednostňují a já moc nemusím, je ciferník bez loga. Chápu, že je to "nadčasové" a "čisté", ale vzhledem k tomu, že pilotky ze staré školy vypadají téměř identicky, líbí se mi odlišit je právě logem kvalitního výrobce.

Jinak prosím hoď tady fotku Tvých Štajnů :)

• Dát hlas 1
Odesláno (upraveno)

tohle je asi milionte vlákno o pilotkach, kdybys radši prošel vlákno řádek pod tím tvým a nebo použil hledání tak uděláš lépe. U Laco a Stowa platíš taky za historii. Politika Archimede a Steinhart se nejednomu ekluje.

Upraveno uživatelem azeppelin
Odesláno

Kondrys: Ivan je má moc hezké a navíc k nim má i ten kovový tah - podle mě to má hodně do sebe i když pilotky jsou NEJ na kůži nebo nato. Podle gusta .. já mám kov nejraději.

Odesláno

tradice archimede a steinhart je na stejném levelu

Rodina Icklerů - výrobce Archimede,  se v hodinářském průmyslu pohybuje několik generací. Ano, značka Archimede je mladá.

Odesláno

A jak se díváte na Zeno-Watch Basel? Četl jsem tady názory, že se jedná o průměrného výrobce s průměrnými hodinkami. Samozřejmě ve srovnání s IWC je průměrné kde co, ale ve srovnání se značkami výše?

Odesláno

Kondrys: pokud mohu za sebe, jednou v minulosti jsem si je chtěl koupit(Zeno), nevím jak teď, ale asi před třemi lety je prodávali OC Šterboholy, stály kolem 14.000,-Kč. Dnes už vím, že pokud dát tyhle peníze, tak jedině Steinhart, navíc mě velmi oslovuje velikost 47mm. Ale to je jen můj názor. Za ty peníze +/- 10-12.000,-Kč asi není moc co jiného srovnat.

Odesláno

Jestli to nekomu pomuze rozhodovani, par nekvalitnich foto:

Steinhart pilot bronzo 47mm na ruce

a porovnani Steinhart pilot 44mm versus 47mm pilot bronzo....

Jinak Steinhart 47mm (Bronzo) jsou velmi vyrazne pilotky, doporucil jsem je kamaradovi a ted mu je zavidim :lol2:

post-10400-0-06342100-1385210380_thumb.jpg

post-10400-0-40882200-1385210383_thumb.jpg

post-10400-0-23099200-1385210385_thumb.jpg

Odesláno

Na pilotky a tah som tu zozal uz aj negativne ohlasy, samozrejme akceptujem, pilotky podla tradicie patria na kozeny remen. Tah je jedna z modernejsich alternativ, kazdy sa moze rozhodnut, co sa jemu paci. Momentalne aj ja pouzivam kozeny remen.

Pridam teda par foto na origo Steinhart tahu, zapastie mam 17.5cm na obvod

post-27820-0-57902900-1385212278_thumb.jpg

post-27820-0-80816800-1385212313_thumb.jpg

post-27820-0-84074700-1385212376_thumb.jpg

Odesláno

Pokud někdo nemá vyloženě potápky, tak na dovolenou k moři je tah ideální. Aspoň teda já nemusím mokrou useň na pokožce, dlouho to schne, atd. Takže jako alternativa se mi ten tah velice líbí a primárně samozřejmě řemen.

Odesláno (upraveno)

O tom tahu som uz pisal aj vo svojom vlakne ... Vyzera dobre a je to naozaj poctivy kus zeleza. No cca 2mesacne denne nosenie mi obcas ukazalo, ze by mohol byt dole zuzeny a super by sa hodila mikroregulacia aspon tie 3mm. Lebo sa pod nim ruka dost poti ked sa rozhoruci (nahanas sa vonku a rychlo prejdes do tepla) a zas navolno ked to das, tak ti na studenej ruke cestuje cca 200g kovu a to tiez nie je ono...

prilis hruby kozeny remen zas pri kazdodennom noseni obcas zavadzia pod rukavom...

Aspon ja som s tym mal trochu problem, treba to zvazit s tym tahom, nakolko to zvladnes. No kazdy to mame inak...

Upraveno uživatelem Ivanhoe34

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...