Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  V 26. 11. 2013 v 14:20, cody napsal:

....Naoko mozna, ale rikat petkam divery mi prijde jako kdybych tvrdil, ze ctyrkolova Octavia je offroad:-) Taky muzu do "terenu" asi jako petky do hlubin more:-)

Do hlubin moře bych se možná nepouštěl ani s jinými hodinkami, které mají hrdé označení "diver", nicméně např. Atlasy, které vzpomínal karel_hb, jsou rovněž pětky, ale zároveň i kvalitní potápky.

Odesláno
  V 25. 11. 2013 v 10:47, Dalidvoo napsal:

....Muzu pozadat o radu kde levne koupit ...nebo snad od nektereho ze zdejsich clenu koupit? dekuji

Sice trochu OT, ale když potápky, co Orienty (které spadají pod koncern Seiko)? Nové Mako za 144 EUR nebo Ray za 119 EUR. Z Německa a tedy bez DPH. Obchod je osvědčený.

Odesláno
  V 26. 11. 2013 v 15:01, odjinud napsal:

Přesně, potápky tam musí mít na cifru "diver´s" nebo "scuba" případně "marine"; ne nějakou "pětku" :lol2:

Já vím, že se asi neshodneme, ale jde spíš o konstrukci hodinek než nějaký nápis. Nechci se hádat, vím přesně, jak to myslíš a Seiko určitě ví, proč na některé svoje modely píše "diver's" nebo "scuba" a na jiné nikoliv, ale já osobně po srovnání SKX versus Seko 5 Atlas bych si vzal na rekreační potápění ty druhé. Konstrukčně mi připadají mnohem fortelnější a kvalitněji zpracované a nějaký nápis, mimo uvedené WR, by mne asi neodradil. Je to stejné srovnání jako Sumo versus Sarb 059. Oboje hodinky s WR200, stejný kalibr, luneta, umístění korunky, plné dýnko, lišící se pouze v drobnostech (jiné ručičky, ciferník, tah, pouzdro) a samozřejmě ten nápis. Myslím si, že Sarby by vydržely při hloubkové zátěži to samé jako Suma a navíc mi i přijde praktičtější do vody ochrana korunky, kterou Suma nemají. Nechci srovnávat, Sarby jsem v ruce neměl, ale dle toho, co jsem vyčetl, to tak až na pár drobností bude.

Odesláno

No, s tema Atlasama to je vlastne pravda. V duchu jim rikam Atlasky, ze jsou z rady 5 sport jsem nejak pozapomel, asi ze jsem je nikdy nemel v ruce. Me osobne moc nelibi, nebo jinak, nikdy nebyli v mem hledacku. Proste radu 5 nemam v hlave spojenou s diverama. Ale uznavam, ze to potapky jsou. Ale stejne. Monstra za podobny prachy mi prijdou mnohem hezci, mnohem (na pohled) bytelnejsi, mnohem vic diver (pocitove).

Hlavni ze ma kolega nad cim spekulovat:-)))

Odesláno

Cody, dík za podporu. Jen bych Ti trochu oponoval s těma Monstrama. Monstra jsou kultovní hodinky a mají obrovskou auru. Tím pádem je na nich všechno super, protože jsou to Monstra. Asi každej si tu prošel vývojem, že se mu ze začátku Monstra strašně nelíbily a postupně přišel na to, že je musí mít, protože to jsou jedinečné hodinky. Měl jsem to úplně stejně a pořídil si staré oranžády. Když jsem je měl od kolegy na zkoušku chvíli na ruce, byl jsem nadšen a posléze je zakoupil. Za dva dny šly do světa a já se s láskou vrátil k Atlasům. Nevím, kolik lidí tady mělo zároveň oba modely, ale při srovnání mi vadilo dost věcí. Tlačila mne korunka (ale asi mám divnou ruku, protože nikdo jiný si na to u Monster nestěžoval a navíc mi to hodně vadí i u Sumo), nelíbilo se mi napojení tahu na pouzdro (rovné), přišla mi nesmyslná ochrana korunky (tak jak je pořešená), vadila mi extenze (tlačila na kost, ať jsem čaroval s dílky na jedné či druhé straně tahu včetně mikroregulace na sponě), nelíbilo se mi, že tah se málo zužuje směrem ke sponě (subjektivní, někdo to naopak vyžaduje) a pár dalších drobností. Prostě mi Monstra pocitově nesedla a nevyrovnal jsem se s tím ani přes tu obrovskou auru, kterou tyhle hodinky mají. Sice mám cukání zkusit nový model, tam by ta korunka tolik vadit nemusela, když je jiná, ale nevím. To Atlasy jsou pro mne jiné kafe. Na ruku mi sedly jak p....l na hrnec, velikostně úplně super, nic mi nevadilo. Pohledově zajímavé (zase subjektivní, pro někoho už méně přehledné), super tah ze zúžením, plastické nápisy a olemování datumovky oproti natištěným u Monster atd. Sice horší lumi a nevypadají tak monstrozně, ale pocitově mi Atlasy přijdou hodnotnější než Monstra, když je mám vedle sebe. O kalibru se nebavím, rozdíl mezi 7S26 a 7S36 je zanedbatelný.

Asi jsem ovlivněn tím, že mám tyhle hodinky hodně rád, ale mně vyhovovaly ve všech směrech. Sice jsem je prodal a zakoupil Suma se safírem a to je trochu jiná liga, ale kolikrát nevím, jestli jsem udělal dobře. Vidím to tak, že při posunu nahoru se asi posunu zpět a Atlasy jednou zase zakoupím a potom bude vše tak, jak má být.

Odesláno

Kolega psal že jeho peněženka je schopna zatim akceptovat levnejsi kousky, tak rozhodně udělá líp když koupí nové pětky,

než nějaké echt " scuba/diver" -  ojetou vyběhanou skládačku kde ti korunka bude viset na posledním zbytku ožužlaného závitu.

To ti pak naskočí kopřivka,ne z 5ky na cifru jako některým,ale z toho až to tvůj hodinář otevře a jukne dovnitř.    

Odesláno
  V 26. 11. 2013 v 15:01, odjinud napsal:

.. ne nějakou "pětku" :lol2:

Já bych "nějakou pětku" nosil z fleku,ani neva že to nejsou potápky že jo  ;)  

Hnusný pětky.

zdroj

Odesláno

Karel HB: Proc ne, pro tebe jsou Atlasy patrne srdcovka. Ja vychazel nejen z mych zkusenosti, ale tak nejak bych rekl, ze na foru Monstra proste vedou. Atlasy nijak nesnizuju. Proste nastrel takoveho prumerneho nazoru na foru jsem chtel prezentovat. Ja mel co vim min. 4 nebo 5 kousku, stridal jsem cerne a oranzady. Nakonec museli z domu uplne pryc bo ma pragmaticka uvaha zpusobila, ze bych se neposunul dal. Pro me byli Monstra hodinky presne pro plebejce jako ja. Ale touha jit dal byla silnejsi, tak jsem je radeji ozelel abych s nima dalsi kus nemohl porovnavat a nedochazel k zaveru ktery uz jsem rekl. Pro me Monstra do bezneho zivota bezneho cloveka predstavuji idealni hodinky.

Odesláno

No tak ať si kouká tady do bazaru, já mám 5ks seiko a všechny z druhý (a další) ruky. Jsou tady každej tejden.

Ad Atlasy - kua, hoši, co sem furt dáváte tyhle turistický hodinky?? Jmenuje se to Atlas, má to lunetu se svět. stranama, tak je snad jasné, o jaký typ jde, ne? :lol2:

V 26. 11. 2013 v 18:49, kamilb napsal:

Kolega psal že jeho peněženka je schopna zatim akceptovat levnejsi kousky, tak rozhodně udělá líp když koupí nové pětky,

než nějaké echt " scuba/diver" -  ojetou vyběhanou skládačku kde ti korunka bude viset na posledním zbytku ožužlaného závitu.

To ti pak naskočí kopřivka,ne z 5ky na cifru jako některým,ale z toho až to tvůj hodinář otevře a jukne dovnitř.    

Odesláno
  V 26. 11. 2013 v 20:23, odjinud napsal:

.....

Ad Atlasy - kua, hoši, co sem furt dáváte tyhle turistický hodinky?? Jmenuje se to Atlas, má to lunetu se svět. stranama, tak je snad jasné, o jaký typ jde, ne? :lol2:

Atlasy jsou první pětky s 200 m voděodolností. A Atlasy se nejmenují pro to, že by snad byly určeny pro turisty. Přezdívka jim byla dána pouze kvůli té růžici se světovými stranami. Jinak se jim taky někdy přezdívá ?Landshark?. 

Odesláno
  V 26. 11. 2013 v 21:10, lucid napsal:

Atlasy jsou první pětky s 200 m voděodolností. A Atlasy se nejmenují pro to, že by snad byly určeny pro turisty. Přezdívka jim byla dána pouze kvůli té růžici se světovými stranami. Jinak se jim taky někdy přezdívá ?Landshark?. 

Čiže sú určené na pevninu? ;)

Odesláno
  V 26. 11. 2013 v 21:28, Honza.manta napsal:

Jojo, základní znak hodinek určených na sucho/pevninu je WR200m. :bangin:

Náhodou... Si vášnivý turista na svojej obľúbenej trase, úzkom chodníčku okolo vodopádu. Čo sa to však stalo? Kvalitná obuv skĺzla po vlhkom povrchu skaly a ty padáš do spenenej vody. Nestrácaš však hlavu, máš Seiko Atlas Landshark, ktoré sa vode vysmejú, lebo majú WR200. A vďaka ružici kompasu poľahky nájdeš cestu späť na značený turistický chodník.

Dalidvoo: a aký máš cenový limit?

Odesláno

Resit zda jsou Atlasy divery nebo ne je podle me zcestne. Maji WR, minutovou lunetu, extenzi. Ja bych jim to priznal:-) Nebo nakonec spousa z nas co nosi divery zjisti, ze nakonec zadne divery nema:-)))

Odesláno
  V 27. 11. 2013 v 8:38, cody napsal:

Resit zda jsou Atlasy divery nebo ne je podle me zcestne. Maji WR, minutovou lunetu, extenzi. Ja bych jim to priznal:-) Nebo nakonec spousa z nas co nosi divery zjisti, ze nakonec zadne divery nema:-)))

a nebo tak. :D.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...