M10 Odesláno 20. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2013 to Pavel : no, ale hlavně si nekupuj SEIKO .
M10 Odesláno 20. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2013 to M10 : Proč ne Seiko ? To je jen vánoční škádlení, koukni na včerejší diskusi v sekci Co mě dnes naštvalo..trochu jsme si tam zaflamovali
IzTaPa Odesláno 20. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2013 To je jen vánoční škádlení, koukni na včerejší diskusi v sekci Co mě dnes naštvalo..trochu jsme si tam zaflamovali Tak jo, co treba Orient? Tech je tu malo...
Honza.manta Odesláno 20. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2013 Jaké osobní invektivy? To mi pověz kdo do koho začal? Podruhé za dva dny? Náhoda? Kdybys takhe se mnou mluvil v reálu, tak dávno hledáš zuby po chodníku. Tak tohle mne rozsekalo - to jsem ještě neslyšel. To YzTaPa. Já začínal na primkách - nic jiného nebylo. Potom přišla vlna digitálek - to mne popravdě neuspokojilo, pak začaly quartzy - hlavně casia, potom anadigi a potom quartz casia s LED displejem ve sklíčku - tím vším jsem si poctivě prošel. Potom přišel hlad po přesnosti času a nějakých těch komplikacích - takže jsem měl éru citizenů s anadigi ciferníky/displeji s velmi komplikovanými chronografy které uměly pět či šest časových zón a jiné hifikundace, potom lehké vystřízlivění a přechod k čistým quartz chronografům - Certina, Sector a podobné a došlo k tomu, že mi z mých minimálně desíti kousků každý měsíc došla nějaká baterka = výměna + 200,-kč tlaková zkouška a nakonec to skončilo averzí k baterkáčům a přeneslo se to i na chrona. Takže návrat ke kořenům a opět jednoduché a čisté mechaniky. Ze sentimentality to byly kromě několika orientů, citizenů a seik hlavně primky. Vyústilo to ve zhromažďování relativně levných primek a nakonec ke sbírání primek. No a to mne dovedlo sem na fórum a tady se mi postupně otevřely další hodinkové obzory. Takže sbírku primek si už jen hýčkám doma a občasně rozmnožuji, ale nosím třeba dle tvých měřítek hodinky nic moc, ale čas ukazují a mně dělají radost. Každý má svoji hodinkovou cestu a zastaví se na ní tam, kde mu to bude vyhovovat. Proč někomu něco vnucovat? Ať si každý najde sám, co mu vyhovuje. A proč sakra někoho zatracovat, když mu vyhovuje něco jiného než tobě. Dovolím si ti oponovat - i ty quartz fashion hodinky jsou pořád hodinky - mezi nimi a ukazateli času na mobilu je propastný rozdíl. Mnoho lidí se prostě jen chce obléci do hodinek, které se jim líbí a holt je zase až tak moc nezajímá, co je uvnitř. Proč se do nich hned navážet, jak je zde poslední dobou tak nějak v módě a skoro až standard?!? Docela mi to vadí a navíc tím, třeba nevědomky, některé lidi jen odradíš od tohohle fóra a jiné(dle povahy a vnímání) přímo urážíš. Máme to zde zapotřebí?
IzTaPa Odesláno 21. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2013 (upraveno) honzo, fair enough. mozna jsem radikalnejsi (budu se snazit byt zdrzenlivejsi) v hajeni sveho nazoru na to, ze pravne hodinky maji uvnitr ten tikajici rucne vyrobeny 'nesmysl', jehoz kouzlo nadcasovosti jsem pochopil az tu na foru (a predtim zil spokojene se skagenama a renovovanejma primkama, ktere jsem dostal k vanocum), oproti docasnemu designu, ktery ma 'pouze' baterkovy strojek, ktery sjizdi z automatizovane linky. a mistnimu foru vdecim za to, ze jsem behem ?12 mesicu vystridal 40+ hodinek (od primek, seiko, orientu) az buhvi kam (a obcas i zpatky i primkam), nez jsem nasel ty (momentalne) definitivni. co me mrzi na teto diskuzi, ze nedostatek argumentu se presouva do roviny osobnich utoku od ignorantu, sasku, sracek po debily mdle inteligence ci vyhruzkam sberu zubu z chodniku... ???? ??? Upraveno 21. prosince 2013 uživatelem IzTaPa
azeppelin Odesláno 21. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2013 Ještě tu breč. Nejdřív začneš a pak se cítíš ještě ublíženě. Je to opravdu absurdní. A ještě si tu lžeš do kapsy. X krát jsem Ti řekl že jediné co chci je abys mi dal pokoj. A co uděláš ty? Začneš mi psát vysírkovské PM že jsem jak tvoje ex. Načež jsem Ti napsal, když já ti připadám jako tvoje ex stará, že ty mi připadáš jako nechápavý debil a musel jsem si tě dát do ignore na PM abych nemusel číst tvoje nejapnosti. Tak když už si tu brečíš, tak to uveď na pravou míru. Nejhorší je, že si ve své ignoraci vůbec nepřipouštíš vlastní komunikaci.
Honza.manta Odesláno 21. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2013 Please - pax vobiscum! Možná je to špatně - už jsem pár let ze školy, ale jsme diskuzní fórum, tak diskutujme a neurážejme se prosím. Hlavně ty urážky nechápu - proč? Stojí vám to za to?
azeppelin Odesláno 21. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2013 Poslední věc ke kauze Iztapa... Omlouvám se za plevel, ale... naprosto chápu co bych měl klasicky na tomto fóru dělat. Teď by mělo tohle vlákno mít minimálně deset stran, protože bychom tu "džentlemansky" do sebe ryli. Takové to ženské office chování. A minimálně měsíc bych měl ještě potměšile sledovat kde co Iztapa napíše a vždycky bych mu tam měl vlézt a vypíchnout nějakou diskutabilnost a pořádně si na tom nahnat ego. Opravdu tu nehodlám ze sebe dělat idiota a praktikovat tenhle podivný folklór. Kdo se ke mně chová slušně, k tomu se také chovám slušně. Opravdu mi vadí cílené pruzení a je mi putna zda-li tam napíše explicitně jé ty jsi debil, protože tyhle špičkovací tanečky nakonec vždycky zahrané do outu jako že hahaha, nejsou v překladu nic jiného. A extrémně mi vadí když naprosto bez argumentů pár osob těmito výrony egoccentrismu zasírá celé fórum. Hned prvním příspěvkem zvládl urazit na několika frontách a nově příchozímu v podstatě řekl že je debil a že tomu nerozumí, v druhé instanci to naznačil mně... to je překlad bez tanečků. Jsem člověk přímý a klidně za cenu banu tu nehodlám s nikým hrát tanečky. Když někdo chce radu, tak se mu snažím poradit. Nepamatuji si že bych na normální dotaz někoho arogantně shazoval. Komu je to sympatické, tak ať bere, komu ne ať použije ignore list a považuje mne za hulváta.
haky73 Odesláno 21. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2013 Pánové ve sporu: to IzTaPa, nemyslím si, že by azeppelin byl nějakej ignorant či dokonce debil, naopak si myslím že má dost širokospektrální přehled a ne jen o hodinkách. Azeppelin, souhlasím s tebou částečně s "potopením" dotazu na Jensena. Na druhou stranu ale zase IzTaPa zkusil doporučit segment "nižšího" hodinkového kalibru což musíš připustit protože to tak je. Chápu že doporučení nebylo "na vlně" fashion, jak asi tazatel požadoval ale snaha tam byla. Samotnýho mě IzTaPovo první příspěvek trochu rozladil proto jsem taky reagoval ale zase takový "průser" to nebyl jak se mi původně zdálo. Ta averze je tam cítit, pojďme to spláchnout a spíš se ignorovat než respektovat. (... i když možná časem)
Návštěvník Culex42 Odesláno 21. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2013 Hranica medzi vkusom a nevkusom je veľmi tenká hlavne až príliš subjektívna. Celkovo by som dizajn neriešil. A keď, tak vždy jedine osobným a nikdy nie všeobecným vyjadrením. Mne sa práca JJ páči. Na takomto fóre by sa mala riešiť viac otázka techniky, ktorá môže byť skrytá aj v módnych hodinkách.
Návštěvník maxipesfik Odesláno 21. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2013 Iztapa vnasi do tohoto fora aroganci, naopak mu chybi pokora. Hnusne se do me strefuje jiz delsi dobu. Upozornoval jsem ho verejne, ale ocividne k naprave nedoslo.
QuePasa Odesláno 21. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2013 Pánové by si měli své osobní spory vyřešit mezi sebou a netahat je do vlákna. Špinavé prádlo se pere doma a ne na ulici.
Chosef76 Odesláno 21. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2013 To azeppelin: opakovaně jsem si četl první IzTaPovu reakci na iniciální příspěvek autora tohoto vlákna a přišla mi veskrze slušná, vyjadřující jen vlastní názor, prosta jakéhokoliv schazování...Nezlob se, ale naopak Tvá první reakce, která naráží na povědomí většiny zdejších členů o designu mi zase tak "košer" nepřišla, stejně jako vytahování něčeho z vašich SZ. Snažím se být nestranný, ikdyž IzTaPa je můj kamarád a určitě je v lesčems svérázný, ale opravdu cítím zejména z Tvých příspěvků osobní antipatie, čehož se samo snaží chytat i další (viz. maxipes). Kluci, buďte v pohodě, přece se tu nebudeme sr.t na fóru, kdebychom měli relaxovat a bavit se. Dík.
Kostra Odesláno 21. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2013 Hoši hoši, toto už je opravdu jen osobní. Jak už zde zaznělo, design je opravdu věc osobního vkusu a žádný naprosto univerzální neexistuje. Bohu dík. Toto forum by ale dle mého mělo sloužit i k osvětě nováčků a dotaz je naprosto jasný: hodinky se mi líbí, ale jsou to i "hodinky"?. Stejně jako tazatel jsem při svém výběru prvních "pořádných" hodinek dorazil s pomocí strejdy googla až na toto forum a jsem neskutečně vděčný za to,že jsem při svém prvním postu s dotazem na výběr narazil na někoho, jako je Iztapa. Jen díky tomu teď mám na ruce místo nějakých čučavých Graf von Monte hodinky, které mě opravdu těší a které při troše štěstí mohou nosit i má vnoučata. A nejde o to, jestli jsou malé, kulaté, nebo tak. Závěrem jen toto. Pokud je na tom někdo opravdu tak špatně, že nepozná co se mu designově líbí, měl by asi na nějaké fashion forum, tazatel s tím ale očividně problém nemá, proto moc nechápu tu hysterii. Pokud je tu někdo proto, aby se dozvěděl něco o hodinkách, pak je tu naprosto správně a Iztapův příspěvek vidím jako naprosto oprávněný. Pokoj šviatu:-)
Rodkopf Odesláno 21. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2013 Už se perou? "Povědomí o designu končí u většiny zdejších členů u značky Rolex" To je ta věta co to všechno začala, přičemž kdyby to tak bylo u mě, jsem na to pyšný. Těžko si představit více ikonický design, který se drží už 60. let.Pravad je, že IzTaPa řekl pravdu a Azzepelin si povýšenecky rýpl, ale pravdu měl taky. JJ si klidně kup, jsou hezké, od uznávaného designéra (díky Azz.. za rozšíření obzorů, B&O mám rád), splní účel, ale nechtěj na ně názor vyjadřující jejich hodinářskou kvalitu, protože ta tam není. Skagen si taky drží designovou linii, ale kvalitou je to asi ještě horší. DD je hrůza ( mají kopie všeho s rádoby dánským designem ). Starck a Nooka . IzTaPa Ti navrhl Seika ( levné, kvalitně zpracované, s reálným strojkem - srdcem hodinek, ale design Tě asi neuhrane ), Azzepelin dodal Max Billa od Junghansu, což je podle mě kompromis mezi designem a hodinařinou. Čístý desing mají ještě Xemex. Ikepod. atd...Je to na Tobě.
Dimmu Borgir Odesláno 22. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2013 Už se perou? "Povědomí o designu končí u většiny zdejších členů u značky Rolex" To je ta věta co to všechno začala, přičemž kdyby to tak bylo u mě, jsem na to pyšný. Těžko si představit více ikonický design, který se drží už 60. let.Pravad je, že IzTaPa řekl pravdu a Azzepelin si povýšenecky rýpl, ale pravdu měl taky. JJ si klidně kup, jsou hezké, od uznávaného designéra (díky Azz.. za rozšíření obzorů, B&O mám rád), splní účel, ale nechtěj na ně názor vyjadřující jejich hodinářskou kvalitu, protože ta tam není. Skagen si taky drží designovou linii, ale kvalitou je to asi ještě horší. DD je hrůza ( mají kopie všeho s rádoby dánským designem ). Starck a Nooka . IzTaPa Ti navrhl Seika ( levné, kvalitně zpracované, s reálným strojkem - srdcem hodinek, ale design Tě asi neuhrane ), Azzepelin dodal Max Billa od Junghansu, což je podle mě kompromis mezi designem a hodinařinou. Čístý desing mají ještě Xemex. Ikepod. atd...Je to na Tobě. Vcelku s tebou souhlasím, snad mimo zmínky o Junghansu, který nepovažuji v žádném případě za kompromis mezi hodinařinou a designem :-) Mám Junghans moc rád, vlastním nyní patery hodinky a nejraději nosím paradoxně jejich Megy. Design až na druhém místě, jsou to pro mě "hodinářsky" možná nejlepší hodinky do cca 10 tisíc. Má to koule, přesný vlastní stroj, jsou neskutečně pohodlné. Nic podobného jsem tuším neviděl. Z mé skromné sbírky snesou srovnání snad jen se Spirit od Seika, myslím SCVS 003, ne digi. Ty ale nejsou tak pohodlné. Navíc nápadně připomínají Oystery od Rolexu (to může být subjektivní dojem, nicméně jejich nová řada SARX se zase podle mého nápadně podobá Omega Seamaster Aqua Terra).
Dimmu Borgir Odesláno 22. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2013 (upraveno) Přiznám se, že jsem hodinářský neználek. Ale zajímalo by mě, zda k designu například GS dospělo Seiko tak nějak samo, nebo zda ve své době sekali "kopie" známých hodinářských značek tak, jako to dělají dnes kluci z Čajny. Ty hodinky jsou si hodně podobné, za sebe třeba musím říci, že většina hodinek GS se mi ve finále líbí víc, než cokoliv od Rolexu, ale ti Japonci se mi líbí víc ;-) Ne tedy, že bych měl na jedno, či druhé penízky. Je to subjektivní dojem. Hodně také hraje možná moje mírná averze vůči značce Rolex (ne jako takové, samozřejmě, ale kdybych se s něčím podobným objevil na ruce, mysleli by si o mně, že jsem a) snob, b)koupil jsem si špatnou kopii od Vietví na tržnici a dělám machry c)objevil jsem zlatý důl, případně jsem někoho okradl. Na GS mám velice rád fakt, že téměř nikdo neví, o co jde, jsou to bezesporu krásné a hodnotné stroje. Tudíž by to byla taková moje malá radost, nic, co bych mohl vystavovat na odiv. Jednou zde kdosi psal, že vymění své IWC za Rolex, neboť IWC žádný "amatér" nezná a nedá se s nimi honit voda, což ho u hodinek za 120k dost štvalo. Jsem asi přesně opačný případ a zde milované značky bych asi nedal. Rolex mi vadí tím, co jsem psal výše, u Panerai mi vadí "ucho". Ale jak jsem psal výše, nemám ani na jedno chechtáky. Takže můj pohled na věc je možná značně zkreslený. Upraveno 22. prosince 2013 uživatelem Dimmu Borgir
Pavel Zahradník Odesláno 26. prosince 2013 Autor Nahlásit Odesláno 26. prosince 2013 Nic si z toho Pavle nedělej. Povědomí o designu končí u většiny zdejších členů u značky Rolex. Jensenova práce pro Bang & Olufsen je světoznámá a je to jeden z nejoceňovanějšíc designérů. Chrono JJ jsou v pohodě. Jestli Tě bere podobný design, tak se koukni ještě na dobré modely Skagenu, Danish Design nebo futurističtěji Phillipe Starck a Nooka. Když budeš chtít platit za větší podíl hodinařiny, tak se podívej na Junghans Max Bill. Určitě si vybereš. Díky za vstřícné rady. Tu nejlepší sis podle mě nechal na konec - Junghans Max Bill jsou opravdu krásné, ten konzervativní střízlivý styl mě dostal.
Pavel Zahradník Odesláno 26. prosince 2013 Autor Nahlásit Odesláno 26. prosince 2013 Vidím, že je tu opravdu živo V zásadě jste mi všichni potvrdili, co jsem tak nějak tušil...pomohl mi každý, kdo řekl víc než jen "Jacob Jensen tu nemáme rádi" a přidal nějakou konkrétní radu nebo nápad. Díky moc!
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se