Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 55
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)
  V 26. 12. 2013 v 12:12, gougy napsal:

k obleku kovový řemínek?? to néé, to mají jen dvě vyjímky (Omega Bond a Rolex Submariner a i tam je to "o hubu" a "z nouze ctnost") 

to spíš na "ty ostatní aktivity" proto doporučím něco, kde si budeš řemen za kovový tah měnit dle příležitosti.

Haha, Financ by Tě to s jeho snouflejkama asi vysvětlil :D

Ale abych nebyl OT mrkni na tohle: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/63241-orient-star-wz0061dv-dv02003w/?hl=%2Borient+%2Bstar

měl jsem čest je mít na ruce a jsou super, v tomhle vlákně najdeš zajímavé fotky a postřehy. ;)

Upraveno uživatelem t.p
Odesláno
  V 26. 12. 2013 v 13:56, Mike88 napsal:

Děkuji zdejším uživatelům, že nám osvětlili, co nosí za obleky  :notworthy:, ale pojďme se vrátit k mým hodinkám.. Vím, že Casio tu moc nemusíte, ale co si myslíte o hodinkách z mého odkazu? Koukal jsem i na hodinky, které jste mi doporučili, jsou pěkné, ale ještě si to budu muset nechat projít hlavou..

My tu Casio obecně máme celkem rádi, ale tohle jsou prostě normální sportovní solární kvarcky, do 10k seženeš i mnohem větší parádu. Zejména pokud to má jít k obleku.

My Seikaři už tu možná působíme trochu otravně, ale při zadání oblekovek/univerzálek do 10k člověku nutně vyleze na předních příčkách něco ze série Seiko SARB (nebo starší SCVS). Hodím ti sem pár následujících tipů.

Pokud by ti nevadily zlacený, můžeš mrknout na nádherný SARB072:

http://www.pbase.com/kelvinphoto/sarb072&page=all

1115745d1370879944-best-homage-watch-vac

Ovšem chápu, že tohle není pro každýho, i když to růžový zlato je celkem nenápadný. Tradičnější varianty jsou třeba SARB033 nebo SARB035 lišící se jen bílým ciferníkem.

SARB033_4.jpg

Všechno jsou to pěkně udělaný hodinky se safírem, od hlavy až k patě z dílen Seiko, včetně osvědčenýho automatickýho inhouse strojku, na kterej člověk i vidí díky průhlednýmu dýnku:). U těch verzí s kovovým náramkem platí, že náramek se dá snadno sundat a nahradit řemenem - pokud si koupíš za pár stovek vystěžejkovač, zvládneš to i sám. Zrovna Casia maj v tomhle trochu problém, u valný většiny z nich (včetně těch z prvního postu) to možný není. K obleku bych určitě volil spíš koženej řemen, přičemž platí, že hodinky se na kůži daj normálně nosit i k normálnímu oblečení a vůbec ničemu to nevadí.

Za trochu víc peněz by se dalo pouvažovat ještě o novějších alternativách jako SARB021 nebo něco ze série SARX (mrkni do Seiko sekce:)).

Jo a oceli se neboj, ten titan ti hrozně zužuje výběr.

Odesláno (upraveno)

Ahoj,

v té ceně bych se podíval po

Seiko řada SARB (viz předchozí příspěvky) nebo nově SARX popřípadě SARG, z levnějších na začátek nějaký 5tky (nemají safír)

Tissot - T classic řada, osobně se mi líbí nejvíc Le Locle, ale tam je cena hlehce přes

Hamilton  - řada jazzmaster eventuálně khaki, pokud máš raději něco ala pilotky

Orient star

Rado - byly tu nedávno za cenu lehce přes velmi zajímavý diverky, kterých bych se k obleku nebál

Longines - nějaký conquesty v quarzu by mohli být za cenu kolem 10k.

Když by nevadil nějaký vintage kousek, tak musíš většinou zapomenout na safír, otázka jak to bude s vodotěsností atd.

Pokud trváš na baterce a alternativním dobíjení, tak něco z řad seiko (solar, kinetic), certina, citizen, ...?

Pročti si třeba toto vlánko, informací je tady na fóru opravdu hodně a podobných dotazů jak hub...

Pokud netrváš na nových, podívej se do prodejní sekce, tam za cenu kolem 10k najdeš super kousek. Stačí si počkat ujasnit si kterou cestou se vydat.

Pokud všechno co ti tady píšu přijde jako blbost a chceš ušetřit peníze, tak si raději kup casio a zapomeň, že toto fórum existuje :goof:

Upraveno uživatelem Lamiczka
Odesláno
  V 26. 12. 2013 v 14:19, TomNguyen napsal:

Dle mně musíš si říct, že chceš hodinky, které budou většinou času trávit pod košili/oblek nebo hodinky na všechno a jednou týdně strávit budeš muset vzít ten oblek tak aby to hodilo i k tomu

To je dobrý postřeh, zatím je to hlavně ten druhý případ. Hledám "univerzální" hodinky, ke kterým si občas vezmu oblek. Ale i když nejsem v práci a oblek na sobě nemám, košili nosím téměř vždy..

Odesláno
  V 26. 12. 2013 v 15:15, Lamiczka napsal:

Pokud trváš na baterce a alternativním dobíjení, tak něco z řad seiko (solar, kinetic), certina, citizen, ...?

od kdy nabízí Certina hodinky s alternativními pohony? Pokud je mi známo, tak mají pouze quartz a automatic, nikoliv však solár či kinetic...

Odesláno

Děkuji všem za doporučení, začínám pomalu měnit názor a rozumět zdejší komunitě. Hodinky budu mít jako dárek k promoci a je asi pravda, že za tu cenu mohu mít i hezčí/lepší hodinky než Casio z mého prvního příspěvku..

Odesláno
  V 26. 12. 2013 v 15:23, Frostie napsal:

od kdy nabízí Certina hodinky s alternativními pohony? Pokud je mi známo, tak mají pouze quartz a automatic, nikoliv však solár či kinetic...

to jsem si neuvědomil, díky za opravu.

Snad nebudu kamenován, ale než jsem sem před rokem přišel, četl jsem ještě tento článek, který mi pomohl se trochu zorientovat, navíc jsem se u toho pobavil...

Odesláno
  V 26. 12. 2013 v 15:40, Lamiczka napsal:

to jsem si neuvědomil, díky za opravu.

Snad nebudu kamenován, ale než jsem sem před rokem přišel, četl jsem ještě tento článek, který mi pomohl se trochu zorientovat, navíc jsem se u toho pobavil...

:mobile:

Odesláno

:offtopic: Môj skromný názor na to že či k obleku náramok alebo remienok je taký, že je to vcelku jedno. Ak máte klasické oblekové hodinky s jednoduchým ciferníkom bez zbytočných komplikácií a majú jednoduchý náramok v pohode si ich môžete dať na ruku. Hodinky aj tak väčšinu času pekne spia pod manžetou (v prípade že nosíte správnu dĺžku rukáva) a von sa dostanú iba v prípade skrčenia ruky v lakti. Preto je najlepšie aby boli oblekové hodinky čím tenšie a vošli sa pod manžetu. Samotná etiketa je takisto rozpoltená, jedna časť háji náramok, druhá remeň, čiže nakoniec to ostane na osobných preferenciách. Treba si ďalej uvedomiť, že máme ešte oblečenie ktoré je v rebríčku vyššie: smoking - jednoznačne lesklejšia koža, frak - bez hodiniek a žaket detto.  A košele sa k obleku nosia jedine vo farbách: biela, svetlomodrá a svetložltá akoby vanilková, ostatok nie sú košele ktoré vôbec etiketa dovoľuje. Pardón za off topic, rátam s tým že sa tu o tom popísalo toho už neúrekom a je to len jeden z mnohých príspevkov na túto tému.

A teraz k téme, kašli na Casia, toto nie je vôbec ku obleku, radšej mať holú ruku ako si niečo také dať na seba v tejto kombinácii. Takisto si k tomu obleku nedáš na nohy kožené tenisky. Aj ja sa v takej cenovej relácii prikláňam k Seiku aTissotu, asi viac k tomu Seiku ak ich chceš nosiť aj klasicky k rifliam. :) Ale aj tie Hamiltony vyzerajú výborne. :) 

PS. Aj ja som študent a nepracujúci, takže ma neberte ako snoba čo tu ohŕňa nos a súdi podľa oblečenia alebo niečo. Veľa z Vás tu má hodinky v cene porovnateľnej s autom ktorým jazdím, Sám aktuálne hodinky nemám, tie si kúpim zo svojej prvej výplaty keď si nájdem prácu a odložím na školu.  :lol2:

Odesláno

Kup si Suma, hodi se ke vsemu jak Bondovky a stroj je za ty penize super. Hodi se na ne remen i tah a pri prodeji nebudes nijak moc tratit ;)

odesláno přes moji Ťapku

Odesláno

Zrovna cpát mu Suma, když chce malý hodinky převážně k obleku/košili, už je trochu zvrhlost.:-D

A stroj je stejnej jako v těch trochu formálnějších SARBech.

Odesláno
  V 26. 12. 2013 v 20:23, USER47 napsal:

Zrovna cpát mu Suma, když chce malý hodinky převážně k obleku/košili, už je trochu zvrhlost.:-D

Suma maji pouzdro, ktere dobre sedi i na uzsim zapesti. Narozdil od jinych se hodi opravdu do jake koli situace, nemluve o tom, ze je to student, mladej kluk, kterej je muze mit na ruce stale a nic neresit ;).

odesláno přes moji Ťapku

Odesláno

Seiko SARB 021 : nejlepší poměr cena/výkon co jsem měl na ruce, kvalitní zpracování, na tahu. Můžeš přikoupit i řemínek a stále parádní. Pro studenta krásné hodinky s mechanickým strojkem. :-)

Odesláno
  V 26. 12. 2013 v 20:39, Juraj11 napsal:

Suma maji pouzdro, ktere dobre sedi i na uzsim zapesti. Narozdil od jinych se hodi opravdu do jake koli situace, nemluve o tom, ze je to student, mladej kluk, kterej je muze mit na ruce stale a nic neresit ;).

odesláno přes moji Ťapku

Heleď, mít Suma jako hodinky k obleku, to už chce pokročilejší stádium chronopostižení. Blbnout mu hlavu takhle na začátku je fakt nesmysl. ;-)

Odesláno
  V 26. 12. 2013 v 20:42, Chosef76 napsal:

Seiko SARB 021 : nejlepší poměr cena/výkon co jsem měl na ruce, kvalitní zpracování, na tahu. Můžeš přikoupit i řemínek a stále parádní. Pro studenta krásné hodinky s mechanickým strojkem. :-)

V 26. 12. 2013 v 20:47, Chosef76 napsal:

odesláno přes moji Ťapku

Heleď, mít Suma jako hodinky k obleku, to už chce pokročilejší stádium chronopostižení. Blbnout mu hlavu takhle na začátku je fakt nesmysl. ;-)

Jde mi o to, ze Sarb jsou krasny, jen se mi proste nehodi k mladymu klukovi.

odesláno přes moji Ťapku

Odesláno

SARB 021 jsou mnohem modernejšího sportovnějšího střihu, než třeba SARB 033, které mají konzervativnější oblejší tvar pouzdra. Ani u studenta bych se jich nebál.5avepaby.jpgvy4adu2a.jpg

Odesláno

Na mne ten tvůj model casio moc nepůsobí dojmem oblekovek. Jak už tu proběhlo - mechanika je mechanika. Na tvém místě bych se kouknul na modely od Certiny - mají širokou škálu jak quartzů, tak mechanik a je to swiss a nebo na možnosti od Seika - kvalita je srovnatelná, jen si myslím, že Seiko bude o kousek levnější.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...