Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak mi dneska dorazil ten kroužek.

Nemám na to vůbec dnes čas, takže jsem udělal jen pár rychlocvaků. Je to focené stařičkou 30D z ruky, na koberci, svítil jsem si na hodinky bleskem na mobilu, clonu nebo co se to má nastavit, to neumím, takže jsem to fotil naprosto bez nastavování čehokoli (ani čas, ani iso, nic... :)) a toto z toho leze (fotky jsou pouze ořezané, nijak neupravované:

Takže až si koupím ten prádelní koš, nastavím správně foťák a hodinky vyčistím, tak by to mohlo být super :) Už toto je nad očekávaní dobré!

Odesláno

Tuhle diskuzi sleduji už déle. Jen tak pro zajímavost přidám dvě fotky. První je focená 1:1 profi objektivem Canon 100L 2,8 Macro, druhá obráceným přiloženým 17-85 EFS na cca 28mm ohnisko. Obě z ruky bez větších příprav a úprav. Je vidět že metoda obráceného objektivu přináší překvapivé výsledky, ale já zůstanu u svého Lka :)

post-18334-0-73005800-1389306521_thumb.jpg

post-18334-0-45710700-1389306513_thumb.jpg

Odesláno
  V 9. 1. 2014 v 16:11, Jeronimo napsal:

Už to postoval Vít ve svém příspěvku č.27 Jinak na Snowflake v makru bych si taky rád pochutnal. :)

Ajo :) se přiznám, že tohle vlákno sleduju, ale nečtu  :blush02:

Odesláno

kroužek z Číny do týdne doma, trochu bojuju se světlem a docela mě překvapil prach, chce to asi cvik :)

post-21590-0-88672000-1390081111_thumb.jpg

post-21590-0-79967100-1390081258_thumb.jpg

post-21590-0-61472000-1390081278_thumb.jpg

• po 2 týdnech...
Odesláno

Chlapi prosím prosím hoďte tady někdo fotku té fotící soustavy - jakou lampu v jaké vzdálenosti máte apod prosím...díky! 

Odesláno
  V 28. 1. 2014 v 21:55, Rodkopf napsal:

Chlapi prosím prosím hoďte tady někdo fotku té fotící soustavy - jakou lampu v jaké vzdálenosti máte apod prosím...díky! 

Každá  fotka, každé hodinky, aranžmá,  prostě všechno - vyžaduje jiné světlo, tak využij toho, že je doba digitálů (a všechno máš hned hotové) a zkoušej ;)

Každopádně pořádné přisvícení třeba stolní lampičkou se Ti bude hodit - na ostření, jinak se neboj použít i interní blesk.

Odesláno
  V 29. 1. 2014 v 8:25, gougy napsal:

Každá  fotka, každé hodinky, aranžmá,  prostě všechno - vyžaduje jiné světlo, tak využij toho, že je doba digitálů (a všechno máš hned hotové) a zkoušej ;)

Každopádně pořádné přisvícení třeba stolní lampičkou se Ti bude hodit - na ostření, jinak se neboj použít i interní blesk.

Díky, tak budu zkoušet. :) 

Odesláno

Vy mě štvete, musel jsem si ten kroužek koupit také.

Mám kontakt na člověka, který ho prodává za 100Kč + 20Kč (pošta).

Dvě rady:

- zoom je výhodou

- pokud nemáte volbu clony na objektivu postupujte takto:

- zvolte vyšší clonové číslo 16

- zmáčkněte a držte tlačítko kontroly expozice

- za současného držení tlačítka sejměte objektiv, clona se zamkne a zůstane navolená i po sejmutí objektivu

Výše uvedené funguje na mém Canonu 650D se setovým objektivem 18-55 II.

Odesláno (upraveno)

No a toto z toho vypadlo.

Foceno venku z ruky, zamračeno, bez přídavného světla (zima jak sviňa).

ISO 800

Je patrné, jak se seťákem můžete změnit zoom (a to je rozdíl jen 18 - 55).

Další fotky a větší rozlišrní ZDE

post-1538-0-76648900-1391262571_thumb.jpg

post-1538-0-34635200-1391262572_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Vit
Odesláno

ahoj, prosím o radu, kroužek mám, ale když tady sleduju, že to někteří křápou z ruku, tak asi něco dělám blbě.

Je pravda, že zatím jsou zkoušel fotit doma ze stativu a přisvítil si baterkou, ale je to trápení.

V hledáčku vidím úplný ho.no, tudíž moje zaostřovací schopnosti jsou minimální.

Čas musím používat min. 1s, abych nefotil tmu :) , ISO 800, foťák D3100+18-200mm, ext. světlo nemám,.

Vím, že světlo je zásadní, ale je možné, abych doma nemohl vyfotit pořádné makro?

viz. níže.

díky za rady

Laďa

post-21590-0-60440000-1391370756_thumb.jpg

Odesláno

Ta mázlá vteřinovka je náhodou dobrá :). Zvyš ISO to ti trochu pomůže. Necloň víc než nějakých 16. A dej si objekt pod lampu. Jde to celkem dobře. Jinak velmi levná alternativa světla pro domácí svícení je stavební halogen. Pořídíš ho za pár korun a světla je z něj víc, než potřebuješ. 

Odesláno

ta vteřinovka je záměr, můžeš si spočítat čas závěrky, světlo zkusím

díky za tip

L.

Odesláno

ja fotim detaily 50mm manualnim pevnym sklem zeiss co jsem zdedil po dedovi, redukce zavit/bajonet canon, mezikrouzek, stativ

neni to az takove makro, ale to je zvolenym mezikrouzkem.

lightbox z ikei nemam, ale podle nejakeho navodu na netu jsem ho vyrobil v podobnem duchu :)

cele nasvetleni dvema lampickami

davam sem cele fotky tak, jak vysly z orezu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...