m.n. Odesláno 9. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2014 Tak mi dneska dorazil ten kroužek. Nemám na to vůbec dnes čas, takže jsem udělal jen pár rychlocvaků. Je to focené stařičkou 30D z ruky, na koberci, svítil jsem si na hodinky bleskem na mobilu, clonu nebo co se to má nastavit, to neumím, takže jsem to fotil naprosto bez nastavování čehokoli (ani čas, ani iso, nic... ) a toto z toho leze (fotky jsou pouze ořezané, nijak neupravované: Takže až si koupím ten prádelní koš, nastavím správně foťák a hodinky vyčistím, tak by to mohlo být super Už toto je nad očekávaní dobré!
prischera Odesláno 9. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2014 Tuhle diskuzi sleduji už déle. Jen tak pro zajímavost přidám dvě fotky. První je focená 1:1 profi objektivem Canon 100L 2,8 Macro, druhá obráceným přiloženým 17-85 EFS na cca 28mm ohnisko. Obě z ruky bez větších příprav a úprav. Je vidět že metoda obráceného objektivu přináší překvapivé výsledky, ale já zůstanu u svého Lka
johnb01 Odesláno 10. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2014 super vlakno.... jdu to vyzkouset jen koupim ty krouzky...
Ondoni Odesláno 10. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2014 V 9. 1. 2014 v 16:11, Jeronimo napsal: Už to postoval Vít ve svém příspěvku č.27 Jinak na Snowflake v makru bych si taky rád pochutnal. Ajo se přiznám, že tohle vlákno sleduju, ale nečtu
Jarett Odesláno 18. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2014 Zajímavý článek o focení a následné retuši ... http://www.imaging-resource.com/news/2014/01/17/this-timelapse-shows-the-insane-amount-of-retouching-that-goes-into-product
Akam Odesláno 18. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2014 kroužek z Číny do týdne doma, trochu bojuju se světlem a docela mě překvapil prach, chce to asi cvik
gougy Odesláno 18. ledna 2014 Autor Nahlásit Odesláno 18. ledna 2014 Pateky focené stejnou technikou - na Timezones
nickolas Odesláno 20. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 20. ledna 2014 Super napad a rada nad zlato...diky!!! Odesláno z mého Z10 pomocí Tapatalk
MJ. Odesláno 20. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 20. ledna 2014 Reverzní adapter objednanej, tak uvidíme co s tim budu schopnej vytvořit.Se těšim :-)Tady sem se slušně namlsal
Rodkopf Odesláno 28. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2014 Chlapi prosím prosím hoďte tady někdo fotku té fotící soustavy - jakou lampu v jaké vzdálenosti máte apod prosím...díky!
gougy Odesláno 29. ledna 2014 Autor Nahlásit Odesláno 29. ledna 2014 V 28. 1. 2014 v 21:55, Rodkopf napsal: Chlapi prosím prosím hoďte tady někdo fotku té fotící soustavy - jakou lampu v jaké vzdálenosti máte apod prosím...díky! Každá fotka, každé hodinky, aranžmá, prostě všechno - vyžaduje jiné světlo, tak využij toho, že je doba digitálů (a všechno máš hned hotové) a zkoušej Každopádně pořádné přisvícení třeba stolní lampičkou se Ti bude hodit - na ostření, jinak se neboj použít i interní blesk.
Rodkopf Odesláno 29. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2014 V 29. 1. 2014 v 8:25, gougy napsal: Každá fotka, každé hodinky, aranžmá, prostě všechno - vyžaduje jiné světlo, tak využij toho, že je doba digitálů (a všechno máš hned hotové) a zkoušej Každopádně pořádné přisvícení třeba stolní lampičkou se Ti bude hodit - na ostření, jinak se neboj použít i interní blesk. Díky, tak budu zkoušet.
gougy Odesláno 29. ledna 2014 Autor Nahlásit Odesláno 29. ledna 2014 V 29. 1. 2014 v 13:06, Rodkopf napsal: Díky, tak budu zkoušet. no hlavně házet fotky do galerie proto to děláme Přeji dobré světlo!
Vit Odesláno 1. února 2014 Nahlásit Odesláno 1. února 2014 Vy mě štvete, musel jsem si ten kroužek koupit také.Mám kontakt na člověka, který ho prodává za 100Kč + 20Kč (pošta). Dvě rady:- zoom je výhodou- pokud nemáte volbu clony na objektivu postupujte takto: - zvolte vyšší clonové číslo 16 - zmáčkněte a držte tlačítko kontroly expozice - za současného držení tlačítka sejměte objektiv, clona se zamkne a zůstane navolená i po sejmutí objektivu Výše uvedené funguje na mém Canonu 650D se setovým objektivem 18-55 II.
Vit Odesláno 1. února 2014 Nahlásit Odesláno 1. února 2014 (upraveno) No a toto z toho vypadlo.Foceno venku z ruky, zamračeno, bez přídavného světla (zima jak sviňa).ISO 800Je patrné, jak se seťákem můžete změnit zoom (a to je rozdíl jen 18 - 55).Další fotky a větší rozlišrní ZDE Upraveno 1. února 2014 uživatelem Vit
Akam Odesláno 2. února 2014 Nahlásit Odesláno 2. února 2014 ahoj, prosím o radu, kroužek mám, ale když tady sleduju, že to někteří křápou z ruku, tak asi něco dělám blbě.Je pravda, že zatím jsou zkoušel fotit doma ze stativu a přisvítil si baterkou, ale je to trápení. V hledáčku vidím úplný ho.no, tudíž moje zaostřovací schopnosti jsou minimální.Čas musím používat min. 1s, abych nefotil tmu , ISO 800, foťák D3100+18-200mm, ext. světlo nemám,. Vím, že světlo je zásadní, ale je možné, abych doma nemohl vyfotit pořádné makro? viz. níže. díky za rady Laďa
prischera Odesláno 3. února 2014 Nahlásit Odesláno 3. února 2014 Ta mázlá vteřinovka je náhodou dobrá . Zvyš ISO to ti trochu pomůže. Necloň víc než nějakých 16. A dej si objekt pod lampu. Jde to celkem dobře. Jinak velmi levná alternativa světla pro domácí svícení je stavební halogen. Pořídíš ho za pár korun a světla je z něj víc, než potřebuješ.
Akam Odesláno 3. února 2014 Nahlásit Odesláno 3. února 2014 ta vteřinovka je záměr, můžeš si spočítat čas závěrky, světlo zkusímdíky za tip L.
Anela Odesláno 5. února 2014 Nahlásit Odesláno 5. února 2014 ja fotim detaily 50mm manualnim pevnym sklem zeiss co jsem zdedil po dedovi, redukce zavit/bajonet canon, mezikrouzek, stativneni to az takove makro, ale to je zvolenym mezikrouzkem.lightbox z ikei nemam, ale podle nejakeho navodu na netu jsem ho vyrobil v podobnem duchu cele nasvetleni dvema lampickami davam sem cele fotky tak, jak vysly z orezu
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se