Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Nosím špunty jen a výhradně přes ucho. Když je potřebuju vyndat, nechám je kynklat kolem ucha a můžu normálně reagovat na podněty z okolí. V krámu na mne občas blbě koukaj, co to mám za divný náušnice, ale to neřeším. Usazení za uchem je mnohem komfortnější a i takto koncipované mušle mají v drtivé většině případů výrazně lepší ergonomii. Jediný sluchátka, který jsem měl rád a visely mi z ucha kabelem dolu byly tyto:

http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=1712&t=1263186&start=0&st=0&sk=t&sd=a

Ty jsem měl fakt rád a pokud o ně někdy zase zakopnu, pořídím si je znovu.

S těma Etama opatrně. Lidi je buď bezmezně a nekriticky milujou, nebo nesnášej. A proklamace o tom, že něco JE nejlepší, není většinou skutečnou známkou širší znalosti dané problematiky. Alespoň v přenosném audiu, které je hodně specifické a jeho posuzování je čistě subjektivní.

Ad bezdrát. Když jde někomu skutečně o kvalitní poslech, tak jede po drátu. Airpody jsou určitě hodně trendy, ale ve své podstatě jde udělat bezdrát z jakýchkoliv špuntů či pecek s možností výměny kabelu. Pouze je třeba zakoupit BT kabel. Těch je dnes na trhu dostatek a už umí přenést i vyšší rozlišení.

Odesláno

Jasný dík za info. Vypadá to ( jako obvykle) rozumně, asi zůstanu u kabelu přes ucho, nicméně na t JVC mrknu. Jo a ad ty earpody, já to myslel jen jako koment jak těm lidem držet v uchu, mně prostě prakticky cokoli občas vypadá či aspoň mám pocit že to vypadne.

Odesláno

...mně prostě prakticky cokoli občas vypadá či aspoň mám pocit že to vypadne.

Mám naprosto stejný problém. Takže omotat kabel kolem ucha? A jak? Zepředu dozadu nebo zezadu směrem dopředu? Nebo to lze jenom se speciálně konstruovanými sluchátky?

Odesláno

To jsou všechna ta sluchátka, co se zde probírají, resp. prakticky vsechna. Kabel vedes přes ucho, odzadu dopředu, vlastne princip je stejnej jako u naslouchatka. Mušle samotny jsou pochopitelně tvarovaný, aby ti seděly v uchu. Cili je tvar úplně jinej než u klasickejch "obyc" spuntu. Pokud budeš chtít poradit něco konkrétního, tak není nad Mrazika.

Odesláno (upraveno)

Penon Audio, kabel Kinera Seed

Jestli to má cenu dávat tolik za kabel k těmhle sluchátkům...

Edit: blbě koukám, našel jsem se sluchátkama seed, kabel stojí míň a ten by šel :)

Upraveno uživatelem filltos
Odesláno (upraveno)

Ahoj, slysel jste nekdo cowon plenue R?

Muj cowon D2 ma po displeji, tak potrebuju upgrade. Dnes uz je asi vsechno jen hi-res a vubec se v tom neorientuju, protoze D2 doted stacila. Poustet si budu hlavne hromadu svych vlastnich flacu.

Upgrade si predstavuju, ze by mel jako cowon dlouho vydrzet na baterky. Pral bych si vyrazne vetsi uloziste - 128gb vnitrni jako zaklad. Uvazuju o porizeni sluchatek s potlacenim hluku sony wh 1000xm3, u kterych slibujou, ze hrajou. Hodilo by se teda mit na prehravaci modrozubi normu LDAC - to umi jen sony?

Idealni predstava je, ze se obejdu bez sluchatkoveho zesilovace na cestach - nechci resit vydrz baterie druhyho bazmeku. Na doma treba jo s nejakyma supr sluchatkama - slintal jsem nad Focal Clear, no a kdyz ctu recenzi na Sen hd820, ze to jde i v uzavrenem provedeni, tak slintam jeste vic (i kdyz vlastne na co uzavrene, kdyz doma budou wh 1000xm3?). Clear by mel utahnout jen prehravac??

Poradite, po jakem prehravaci mam koukat, co si urcite poslechnout? Vlastne nevim odkud to rozmotavat.

Nechci cinana. Cowoni nabizeji velkou moznost ekvalizace a me to vyhovuje, proto v uvahach zacinam u jejich Rka. Uprednostnuju zivejsi podani-posloucham muziku s koulema, hlavne jazzrock, jazzcore, ale i mekci experimenty akusticke nebo ne, napr. Stevea Reicha, Eivinda Aarseta nebo Shakti, takze ta ekvalizace se hodi, at si o tom mysli kdo chce co chce.

Upraveno uživatelem maama
Odesláno

Asi Ti nemá cenu radit, když v zásadě chceš jen Cowon, ale i tak Tě zkusím nasměrovat jinam. Je to sice Číňan, nemá vnitřní paměť a baterka dá jen cca 12 hodin, ale umí pracovat s kartou až 2TB a má řadu technických fíčur včetně wifi, dlna i ten ldac. Ekvalizaci má taky celkem vychytanou a má hodně dobrej OS. A to všechno je podržený cenovkou 178eur. Špičkovej zvuk ani nezmiňuju, to je jasná věc. Zkus o něm něco počíst. Podle mne je to výrazně lepší volba, než Cowon. Erko jsem sice neslyšel, ale nic až tak oslnivýho o něm ani nečetl. Jinak vnitřní paměť bude vždy problém a dlouhou výdrž ještě mívá Sony.

Odesláno

A to jako myslíš, že tu Sonku letujou v Japonsku?

Očividně je pro Tebe prvořadý lesk značky. Asi bych z těch třech ( Sony, AK, Cowon ) zkusil poslechnout tu Sonku. Ta se Tvému zadání blíží nejvíc.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...